Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на дънна платка

Featured Replies

Здравейте,срам не срам отново ще ви занимавам с моите проблеми.Старото ми дъно си отиде.Наш съфорумец ми подари работещо амд mATX дъно Н61 HP.Малко се разминаваха моите кабели с пиновете на дъното,но намерих схема и ги свързах.При пускането на компютъра тръгват всички вентилатори и изключват почти веднага.И продължава така включват и изключват,докато не дръпна кабела.Пробвах друга рам,друга захранване(ATX-500W-E1-PSU),друго видео.Махах и батерията,без резултат.Възможно е и да съм объркал нещо.Ако някой може да помогне,ще съм благодарен.

https://prikachi.net/image/JZRPl

https://prikachi.net/image/JZURd

https://prikachi.net/image/JZbHT

https://prikachi.net/image/JZ627

https://prikachi.net/image/JZClD

https://prikachi.net/image/JZcTp

https://prikachi.net/image/JZpgq

• Отговори 54
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кой точно модел е? Опитай да му намериш книжката в PDF и да свериш пиновете за индикаторите и ключовете (там, където пише F_PANEL - J18) - индикаторите няма да светят, ако са наобратно, понеже имат полярност, но ключовете са както ги свържеш. Опитай да размениш Power и Reset и да включваш от Reset (да не би ключът да е калпав). Може да опиташ също да изскубеш всичко, освен Power бутона (въпреки че останалото ми изглежда правилно, а и най-много да не ти работи звука на предния панел и USB-тата).

4-пиновият захранващ включен ли е?

Има ли говорителче? Ако да, пищи ли на без памет?

Редактирано от killchain (преглед на промените)

преди 32 минути, bojoviki написа:

амд mATX дъно Н61 HP

Дъното е за интел!

Извади дъното от кутията, включи само захранващите кабели, без никаква периферия и други кабели, махни и външната видео карта, дай точна информация за захранването си и запали системата с окъсяване на двата пина за power.

Ако така работи значи бъркаш нещо при свързването, ако и така не работи - някакъв друг проблем.

Дъното е интелско-да и е свалено от маркова машина HP и си е някаква тяхна изработка H61.Досега и захранването е било тяхно си(hp),обаче то си е при мен...........но доколкото знам са по-особени марковите сглобки и свързването,не знам дали не му трябват преходници някакви при свързване с това захранване..........

• Автор
преди 26 минути, killchain написа:

Кой точно модел е? Опитай да му намериш книжката в PDF и да свериш пиновете за индикаторите и ключовете (там, където пише F_PANEL - J18) - индикаторите няма да светят, ако са наобратно, понеже имат полярност, но ключовете са както ги свържеш. Опитай да размениш Power и Reset и да включваш от Reset (да не би ключът да е калпав). Може да опиташ също да изскубеш всичко, освен Power бутона (въпреки че останалото ми изглежда правилно, а и най-много да не ти работи звука на предния панел и USB-тата).

4-пиновият захранващ включен ли е?

Има ли говорителче? Ако да, пищи ли на без памет?

Не съм сигурен за точния модел.Но точно при J18,може и да бъркам.Понеже светва само червения индикатор за включване на системата и изгасва,без никакъв друг.Имам някакъв LPG Debug,но за него не съм сигурен.4 пиновия е включен.Не съм сигурен дали има говорител,без рам не пищи.

преди 25 минути, plamen_petrov_80 написа:

Дъното е за интел!

Извади дъното от кутията, включи само захранващите кабели, без никаква периферия и други кабели, махни и външната видео карта, дай точна информация за захранването си и запали системата с окъсяване на двата пина за power.

Ако така работи значи бъркаш нещо при свързването, ако и така не работи - някакъв друг проблем.

Сега ще пробвам,но под окъсяване имаш в предвид в буксата с кламер да свържа + и - ли?

току-що, bojoviki написа:

Не съм сигурен за точния модел.Но точно при J18,може и да бъркам.Понеже светва само червения индикатор за включване на системата и изгасва,без никакъв друг.Имам някакъв LPG Debug,но за него не съм сигурен.4 пиновия е включен.Не съм сигурен дали има говорител,без рам не пищи.

Сега ще пробвам,но под окъсяване имаш в предвид в буксата с кламер да свържа + и - ли?

НЕ!

Говоря за бързо окъсяване с метален предмет на двата пина отговарящи за включването на системата - тези на който са на дъното и в тях слагаш кабелите към хардуерния бутон на кутията. Искрено се надявам, че знаеш как работи стартиращия бутин на кутията.

Ако трябва първо снимай етикета на захранването, захранващите букси на дъното и накрая кое как си свързал. Добре е да се види как е батерията на дъното - все пак системата е била изключена известно време, а не е и много млада. Ако нямаш сигурно работеща батерия и не можеш да премериш какъв волтаж има тази, най-добре пробвай без батерията.

преди 7 минути, bojoviki написа:

Просто постави отертка на 2 пина които мислиш че отговарят на бутона Power.

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Дъното е за интел!

Пробвах и така,без ефект.Стартира се и се изключват вентилаторите.Пробвах с друга батерия,не тръгна въобще.Пробвах със извадена,тръгва като се включва и изключва.

• Автор
преди 1 час, killchain написа:

Опитай да размениш Power и Reset и да включваш от Reset (да не би ключът да е калпав).

Не е и бутон,размених го със Ресет бутона,същата работа

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Дъното извади ли го от кутията?

Махна ли видео картата?

Аз все още не знам какво захранване имаш.

Дъното цялото го махнах,както рам и видео.А захранването е което описах,но може би е някакво китайско.По-добре е да го снимам.Момент

преди 5 минути, bojoviki написа:

Не е и бутон,размених го със Ресет бутона,същата работа

Дъното цялото го махнах,както рам и видео.А захранването е което описах,но може би е някакво китайско.По-добре е да го снимам.Момент

https://prikachi.net/image/Js8Ui

https://prikachi.net/image/Jsiac

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Наистина не знам как да ги коментирам тези захранвания.

Знам,боклуци са.Но досега и на двете пц-та работиха.Но ако съм сигурен,че вече са дали фира,ще ходя да купувам нещо,което предложиш

преди 21 минути, bojoviki написа:

боклуци са

Били са такива още като нови, изобщо не са за системата която се опитваш да пуснеш сега, дори не са за системата която си имал преди това (тук почвам да се съмнявам и колко проблема в старата ти машина е от дъното), за по-старите информация нямам, както и не се знае вътре в какво състояние са в момента, защото те дори не са чисто нови боклуци.

Намери за проба едно истинско захранване, дори да е 350W, не не хвърлени в 5 волтовата линия, пробвай с него и ако системата работи - тогава ще си кажеш бюджета и ще се вземе читаво ново захранване.

• Автор
преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Били са такива още като нови, изобщо не са за системата която се опитваш да пуснеш сега, дори не са за системата която си имал преди това (тук почвам да се съмнявам и колко проблема в старата ти машина е от дъното), за по-старите информация нямам, както и не се знае вътре в какво състояние са в момента, защото те дори не са чисто нови боклуци.

Намери за проба едно истинско захранване, дори да е 350W, не не хвърлени в 5 волтовата линия, пробвай с него и ако системата работи - тогава ще си кажеш бюджета и ще се вземе читаво ново захранване.

Благодаря.Но нямам откъде да намеря захранване и то марково.Ако можеш предложи някаква марка,а аз ще потърся,може и да е втора употреба.

Прецени си бюджета като е добре от сега да се помисли дали новото ти захранване да може да се ползва при последващ ъпгрейд.

Не съм сигурен какво точно беше видеото ти, но надали е голяма ламя - така, че един запазен и коректно работещ Fortron 400W тряба да захрани без проблеми тази система, за такова захранване повече от 30 лв. не бих дал.

• Автор
преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Прецени си бюджета като е добре от сега да се помисли дали новото ти захранване да може да се ползва при последващ ъпгрейд.

Не съм сигурен какво точно беше видеото ти, но надали е голяма ламя - така, че един запазен и коректно работещ Fortron 400W тряба да захрани без проблеми тази система, за такова захранване повече от 30 лв. не бих дал.

Ами 1gb nvidia GT 440.Ще потърся такова захранване,но дори и да не е от него,ще се ползва за евентуален ъпгрейд.Благодаря

Fortron 400W

ще се ползва за евентуален ъпгрейд.

Fortron-a е само за текущата ти система! За бъдеща модерна система ще ти трябва ново захранване според компонентите който подбереш - но ако помня правилно там ще се играята яко игри > значи силна видео карта.

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Fortron-a е само за текущата ти система! За бъдеща модерна система ще ти трябва ново захранване според компонентите който подбереш - но ако помня правилно там ще се играята яко игри > значи силна видео карта.

Да,не се изразих правилно.Новата система ще е с напълно нови компоненти.А сега ще се позакърпи старото пц,но каквото и да му сложа,това захранване ще му стига.

• Автор
преди 7 часа, JKirilov написа:

Не разбрах с извадено дъно и захранване какво става?

Стои си проблема.Ще пробвам с друго по-хубаво захранване

• Автор
на 12.06.2020 г. в 0:47, plamen_petrov_80 написа:

така, че един запазен и коректно работещ Fortron 400W тряба да захрани без проблеми тази система, за такова захранване повече от 30 лв. не бих дал.

Вече съм и с такова захранване,но проблема си седи.Остава да не съм вързал правилно кабелите,понеже дъното е свалено работещо.Другия вариант е да го свалям и да ходи в сервиз.

Снимай кое как е свързано сега.

Предполагам ти процесора не си го пипал (свалял/монтирал), както и оперативната памет - но пробвай да свалиш паметите и го пусни без тях, след това пробвай само с едната платка и после само с другата - добре е да се почистат слотовете за памет и самите памети.

Предполагаш грешно. Пише че му е заминало дъното и са му подарили друго демек е махал и слагал всичко.

п.с. Само ще спомена Айви примерно иска обновяване на биоса за да тръгне на H61. 

Това при положение че има такъв понеже за някой маркови сглобки няма.

Дори със Санди може да има проблеми но е по-малко вероятно.

Дал съм му дъно,процесор ,рам, работили до последно заедно и свалени и заменени(това декември)и оттогава не са слагани никъде...........всичко е заедно, както са свалени така му ги пратих,монтирани.

преди 25 минути, Roujin Z написа:

Предполагаш грешно. Пише че му е заминало дъното и са му подарили друго демек е махал и слагал всичко.

п.с. Само ще спомена Айви примерно иска обновяване на биоса за да тръгне на H61. 

Това при положение че има такъв понеже за някой маркови сглобки няма.

Дори със Санди може да има проблеми но е по-малко вероятно.

Та, какво казваше?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.