Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видео картата ми не я намира като драйвер

Featured Replies

Здравейте днес при слагането на новите ми части забелязах че видео картата ми не позволява да се изтегли драйвера.. Уиндолса ми е намира като gtx1060 но при тегленето на драйвера от сайта на nvidia дава грешка също пробвах и с driver max и със druver boost и пак не може да се изтегли драйвера.. Попронцип съм мушнал видео картата ми към монитора и показва картина но не съм изтеглил драйвера.. Понеже съм със амд процесор който няма видео карта пак имам картина като видя настройките ми показва споделена памет 4 гб и също така изписва nvidia моля за помощ

Като за начало споредли с какъв хардуер разполагаш. Ако не знаеш иснталирай прогарамата AIDA или Speccy. Те ще ти помогнат. После вече ще видим.

Изтегли ги отново но от друг сайт. Аз така правя когато не иска да ги инсталира Успех.

• Автор
преди 39 минути, Емил Костов написа:

Като за начало споредли с какъв хардуер разполагаш. Ако не знаеш иснталирай прогарамата AIDA или Speccy. Те ще ти помогнат. После вече ще видим.

Разполагам с дъно asrock B450M STEEL Legend 

Процесор: rayzen 5 2600 

Videocard gtx 1060 3 gb 

Ram 8 gb 3000mhz t force 

• Автор
преди 9 минути, Емил Костов написа:

Предполагам си с Windows 10. Откъде теглиш драйвърите?

Пробвах от сайта на nvidia, driver max, driver boost, и от още 2, 3 сайта и нищо 

преди 3 минути, Vasil Donchev написа:

и нищо

А по-подробно за нищото! Какво се случва при опит за сваляне на драйвъра?
Съобщение за грешка? Какво?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 минути, Vasil Donchev написа:

Пробвах от сайта на nvidia, driver max, driver boost, и от още 2, 3 сайта и нищо 

Дай на 10 опцията сам да намери драйвъра. Няма как да не се случат нещата.

Коя версия на драйвера теглиш от сайта на nVidia?

Предполагам правилно задаваш параметрите - серия на видео картата, точен модел, OS, bit ...

При опит за инсталация на този драйвер каква грешка ти дава?

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Няма как да не се случат нещата.

Има начин - ако има проблем с мрежовите настройки.

Важно е да се уточни каква е операционната система, коя версия на драйвър се опитваш да изтеглиш и каква грешка точно изниква.

Ако предположим, че филтрите са следните:

Product: GeForce GTX 1060;
ОS: Windows 10 x64;
Type: Game Ready Driver (може да се промени и на Studio Driver);
Language: English (US);

Тогава от сайта на производителя, ТОВА е актуалният драйвърът.

Но, все пак е важно да се отговори на горепосочените въпроси, защото иначе само гадаем. Щом е разпозната, значи Windows-a е сложил някакви драйвъри (вероятно не най-актуалните), също така спомена, че си проверявал настройки - провери дали можеш да достъпиш NVIDIA Control Panel, оттам Help -> System Information и постваш снимчица на прозореца.

Друг вариант е да изтеглиш приложението GeForce Experience, отделно от стандарният пакет драйвъри. От приложението в прозореца Drivers ще получиш информация дали има налична актуализация на драйвъра, а също кой драйвър е инсталиран. Относно софтуер, подобен на Driver Max, Driver Booster и т.н. - аз лично съм против тях, поради простата причина, че неправилното им използване може да доведе до големи проблеми.

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

преди 52 минути, Excelsior написа:

Важно е да се уточни каква е операционната система, коя версия на драйвър се опитваш да изтеглиш и каква грешка точно изниква.

Ако предположим, че филтрите са следните:

Product: GeForce GTX 1060;
ОS: Windows 10 x64;
Type: Game Ready Driver (може да се промени и на Studio Driver);
Language: English (US);

Тогава от сайта на производителя, ТОВА е актуалният драйвърът.

Но, все пак е важно да се отговори на горепосочените въпроси, защото иначе само гадаем. Щом е разпозната, значи Windows-a е сложил някакви драйвъри (вероятно не най-актуалните), също така спомена, че си проверявал настройки - провери дали можеш да достъпиш NVIDIA Control Panel, оттам Help -> System Information и постваш снимчица на прозореца.

Друг вариант е да изтеглиш приложението GeForce Experience, отделно от стандарният пакет драйвъри. От приложението в прозореца Drivers ще получиш информация дали има налична актуализация на драйвъра, а също кой драйвър е инсталиран. Относно софтуер, подобен на Driver Max, Driver Booster и т.н. - аз лично съм против тях, поради простата причина, че неправилното им използване може да доведе до големи проблеми

Изтеглих драйвера от диска и ми пише пе версията на уиндолса е не съвметима значи трябва да актуализирам уиндолса понеже е от по старите 10ки

преди 12 минути, Vasil Donchev написа:

Изтеглих драйвера от диска и ми пише пе версията на уиндолса е не съвметима значи трябва да актуализирам уиндолса понеже е от по старите 10ки

A, някаква информация от поисканата можеш ли да представиш ? Защото, ако го караме така на общи приказки...

Проверка на версия на Windows 10.

Според мен проблемът идва от непознаването на техническите понятия.

преди 42 минути, Vasil Donchev написа:

Изтеглих драйвера от диска

От диска не се тегли, а се стартира процедура за инсталация на драйвера. Същото се отнася и за интернет. Да, там е изтегляне на файл/папка с файлове на компа, което вероятно е без грешка. Грешка има после при процеса на инсталация. Която трябваше да снимаш веднага

А то се създаде впечатление, че не можеш да теглиш от интернет?

Тази видеокарта нова ли е или втора употреба? Сигурен ли си, че работи? Тествана ли е на друга система?

преди 9 минути, Raze написа:

Тази видеокарта нова ли е или втора употреба? Сигурен ли си, че работи? Тествана ли е на друга система?

преди 10 часа, Vasil Donchev написа:

Попронцип съм мушнал видео картата ми към монитора и показва картина но не съм изтеглил драйвера.

От което си правя изводите, че картата работи, и има инсталиран някакъв драйвер. Иначе няма да има образ. В компютъра няма друго видео.

Ако е повредена, може да дава картина и като се инсталира драйвера да се прецака или да не позволява да се инсталира драйвер. Windows също сам инсталира нужния драйвер, но е добре да видим снимка от device manager/display adapters.

преди 15 часа, Vasil Donchev написа:

Пускаш updates на 10 и чакаш да се случи магията. Поне в това отновшение 10 е идеална. Ако си с хард диск обаче, без SSD може доста да се почака. Имено това ме дразни.

преди 19 часа, Vasil Donchev написа:

Драйвер boost и подобни програми ги забравяш. Защото омазват яко ОС. Драйвери винаги се инсталират от сайта производител на хардуера.

Дори и не от външен носител DVD/CD (който идва с хардуера). Причината е, че не са последна версия.

Колкото за това Windows 10, да инсталира нужните драйвеи. Лично  предпочитам сам да си ги инсталирам. Като преди това спирам ъпдейта на 10-та

Най-вероятно плетеш DCH драйвъра със стандартния, а двата помежду си не могат да се инсталират(един след друг) без пълно почистване. След като не казваш, аз ще предположа Windows 10 x64. Съответно:

1. Display Driver Uninstaller: https://www.wagnardsoft.com/DDU/download/DDU v18.0.2.5.exe

2. Nvidia driver: https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/159884/en-us

3. Под safe mode чистиш nvidia display driver с display driver uninstaller(clean and restart). Настройките за ddu трябва да изглеждат така:
0WfPBM9.png

4. След рестартирането инсталираш изтегления драйвър.

на 12.06.2020 г. в 0:18, Vasil Donchev написа:

Пробва ли да изтеглиш драйвъра от програмата DriverEasy, и от Device Manager да го ъпдейтнеш, но не забравяй да копираш директорията на драйвъра, където ти изтегли програмата която ти я споделих.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.