Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за свързване на субуфер към PC

Featured Replies

Аудио системата правилно ли е свързана (с три броя  3.5 мм жакчета за 5.1 по цветове) и конфигурирана (избрано 5.1 от настройките на звуковата карта)?

Ако системата е втора ръка, е много възможно да е проблема от нея.

Пуска ли 5.1 канално Aудио Dolby Digital AC3/DTS (семпли за да тестваш):

Dolby Trailers

• Автор
преди 2 часа, oic написа:

Аудио системата правилно ли е свързана (с три броя  3.5 мм жакчета за 5.1 по цветове) и конфигурирана (избрано 5.1 от настройките на звуковата карта)?

Ако системата е втора ръка, е много възможно да е проблема от нея.

Пуска ли 5.1 канално Aудио Dolby Digital AC3/DTS (семпли за да тестваш):

Dolby Trailers

Всичко е свързано по цветове както си е. Утре ще тествам пасивните говорители с друг усилвател за да ги проверя.

Ако ми позволите, малко да се пошегувам:

Човек и добре да живее, ако е любител на многоканалния звук, рано или късно си купува ресийвър. И истински колони плюс активен събуфер. Плюс приличен Андроид ТВ бокс - примерно Xiaomi Mi Box S. Естествено има и по-качествени и много по-скъпи варианти.

Т.е. колонките за компютър стават, ама... Не е същото.

преди 9 часа, Михайлов написа:

Плюс приличен Андроид ТВ бокс

Защо? :angry:

преди 9 часа, Михайлов написа:

колонките за компютър

изобщо не стават, но пусти мерак...

преди 11 часа, Михайлов написа:

Човек и добре да живее

все някога стига до идеята за звук от ламбени шишета...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 часа, JKirilov написа:

Защото основното предназначение на ресивърите е да възпроизвеждат многоканален звук от филми с всичките му екстри на Долби или евентуално многоканална музика във формат DTS. А най-бюджетно ориентираното решение за мултимедиен плейър с HDMI е Андроид ТВ плейър, демек бокс. Примерно ако домашният компютър или лаптоп няма HDMI. Разбира се има и много други варианти - примерно мултимедиен плейър Дюн или Попкорн, блурей плейър или HTPC.

преди 4 минути, Михайлов написа:
преди 2 часа, JKirilov написа:

Защото

Не му се връзвай - той така си лае по месечината.

преди 53 минути, DarkEdge написа:

все някога стига до идеята за звук от ламбени шишета...

За ламбените шишета - един познат, впечатлен от моята аудио система, наскоро реши да си събере втора системка на базата на грамофон ProJect, доза Ортофон, външен ламбен RIAA коректор на ProJect - Tube Box S2, ламбен усилвател Push&Pull Yagin с четири броя EL34 и високочувствителни американски колони Klipsch Heritage Heresy IV. По-малките братчета на моите Forte III. В момента чака доставка на колоните от Холандия. Всичко друго вече е налице.

преди 2 часа, Михайлов написа:

Защото основното предназначение на ресивърите е да възпроизвеждат многоканален звук от филми с всичките му екстри на Долби или евентуално многоканална музика във формат DTS. А най-бюджетно ориентираното решение за мултимедиен плейър с HDMI е Андроид ТВ плейър, демек бокс. Примерно ако домашният компютър или лаптоп няма HDMI. Разбира се има и много други варианти - примерно мултимедиен плейър Дюн или Попкорн, блурей плейър или HTPC.

Абсолютно не те разбирам. А тъмния ръб няма да коментирам.

Имаш източници, вкарваш ги в рисийвъра. Какви боксове? Ти отдавна те гледам, смяташ че колкото повече глупости навържеш една след друга и става по-добре? Ами обратното е! Минимализъм и максимално кратък път на сигнала!

• Автор

Така, проблема се оказа в усилвателя на буфера. Смених една интегрална схема и тръгна като хората. Звука е приличен. Повече не ми трябва защото ще ме линчуват. Само да попитам има ли софтуерен начин да регулирам честотата на буфера на колко херца да свири. Мисля, че се нарича crossover това нещо.

Провери първо настройките в твоя драйвер/миксер, после и в съответните плейъри, които ползваш. За музика си сложи Foobar и AIMP.

Много бучи ли? Или нещо друго е некомфортно?

• Автор
преди 9 часа, JKirilov написа:

Провери първо настройките в твоя драйвер/миксер, после и в съответните плейъри, които ползваш. За музика си сложи Foobar и AIMP.

Много бучи ли? Или нещо друго е некомфортно?

Ами добре е , но искам да тествам различните видове херци как ще звучи. Единственото което мога да пипна е bass management от реалтек драйверите, но то е само една отметка и това е.

Инсталирай си EqualizerAPO, Добави параметричен еквалайзър и експериментирай с херците...
Ако не ти хареса добави и Peace Equalizer

dream3dprint, ти имаш ли ръководството към твоя събуфер? Ако не - от твоя линк съм го намерил. Ето:

https://bcc2479de3c817356f4e-1bbe459354cb22c942d9efbc3d6dacbf.ssl.cf2.rackcdn.com/product-manuals/A3SUB.1_OM.pdf

То е само с картинки, като за индианци, но все пак е ясно. Отзад на събуфера имаш врътка, означена като Cut of frequency, която регулира кросовъра на събуфера - т.е. с нея може да се опиташ да регулираш "бумтенето" от събуфера - от 70 до 150 Hz. Пробвай при различни положения.

При тебе врътките са две - усилване и кросовър. По-добрите събуфери обикновено имат и трета врътка - фаза.

• Автор
преди 3 часа, Михайлов написа:

dream3dprint, ти имаш ли ръководството към твоя събуфер? Ако не - от твоя линк съм го намерил. Ето:

https://bcc2479de3c817356f4e-1bbe459354cb22c942d9efbc3d6dacbf.ssl.cf2.rackcdn.com/product-manuals/A3SUB.1_OM.pdf

То е само с картинки, като за индианци, но все пак е ясно. Отзад на събуфера имаш врътка, означена като Cut of frequency, която регулира кросовъра на събуфера - т.е. с нея може да се опиташ да регулираш "бумтенето" от събуфера - от 70 до 150 Hz. Пробвай при различни положения.

При тебе врътките са две - усилване и кросовър. По-добрите събуфери обикновено имат и трета врътка - фаза.

Забравих да кажа, че взех тази 5.1 система направо.

https://pcmall.bg/звукова-система-genius-sw-hf-5.1-5000-beech-wood_14787

Мда, аз се бях заблудил от първия ти пост, че си се обзавел с истински събуфер. С тия компютърни колонки забрави за хардуерно регулиране на кросовера на  събуфера. Остава да пробваш софтуерно с разни еквилайзери, както по-горе ти е писал DarkEdge.

Но не очаквай да се случи чудо...

• Автор
преди 45 минути, Михайлов написа:

Мда, аз се бях заблудил от първия ти пост, че си се обзавел с истински събуфер. С тия компютърни колонки забрави за хардуерно регулиране на кросовера на  събуфера. Остава да пробваш софтуерно с разни еквилайзери, както по-горе ти е писал DarkEdge.

Но не очаквай да се случи чудо...

Ще пробвам. Иначе мислех да си взимам сериозна система, но ще ме линчуват. Тези са достатъчни да не ме изгонят от блока засега

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.