Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е компютър да се ползва, докато копае?

Featured Replies

преди 3 часа, insec написа:

Една машина в апартаментска стая и не ти трябва никаква печка.

Много филми гледаш.

С 20 машини сигурно печеш прасета на шиш.

asado2-800x531.jpg

преди 18 часа, insec написа:

A, за топлината - топло е. Една машина в апартаментска стая и не ти трябва никаква печка. Но без далаверка в тока, копането не си струва, ако ще и целия апартамент да топли.

Бе колко струва еднатакава машинка на старо. Имам ток :)

На старо може да се каже, че е без пари и има защо - защото вече е толкова амортизирана, че в най- скоро време напълно ще сдаде багажа. Така, че ако ще се купува, определено по- добре нова, цените им започват от 100- 150$ и стигат до десетки хиляди. Ала не ти трябва, ако не си запознат с материята, защото не е толкова просто.

А, че топли сериозно, се оспорва само от напълно невежи люде.

Аве пичове, какво сте се хванали за гушите с тоя ток.Думкам си слънчевите панели и ми е през дедовия за тока.Аз мисля, че по-скоро се еб@ва мамата бързо на картите и реално не изкарваш нищо, а си вътрешна гума..

преди 22 минути, Alon_zo написа:

Думкам си слънчевите панели и ми е през дедовия за тока.

Още няколко хиляди в инвестиции, за които ти обясниха, че и без друго печалбата гони разходите. Резултата ще е да се набуташ с пари.

преди 14 минути, Myanmar написа:

Още няколко хиляди в инвестиции, за които ти обясниха, че и без друго печалбата гони разходите. Резултата ще е да се набуташ с пари.

Аз няма да ги слагам специялно за копаенето.Тя цялата ми къща е на ток, с изключение на парното и топлата вода.

Еми нали всичко вече е енергоспестяващо. Перални, Миялни, телевизори, готварски печки, хладилници. Готварската печка може и на газ.

преди 1 час, Alon_zo написа:

Аве пичове, какво сте се хванали за гушите с тоя ток.Думкам си слънчевите панели и ми е през дедовия за тока.Аз мисля, че по-скоро се еб@ва мамата бързо на картите и реално не изкарваш нищо, а си вътрешна гума..

Тогава ще ти е нужна толкова яка далавера за панелите, че по- добре се захвани с търговия на същите, отколкото с копане. А картите вече копат слабо и те не стават - е стават де, ала да не ги плащаш на пазарната цена т.е. пак същото, като при тока и панелите. Изобщо копаенето към днешна дата - не, че в бъдеще ще бъде друго яч - е само за хора със .... възможности да го кажем най- общо.

С 1660 за едно денонощие, ако копа 5000 сатошки ще е добре, даже супер. Равняват се на около долар.

• 2 седмици по-късно...

Не знам какви сметки правите но си е напълно рентабилно копането, Една Rx580 копае от от 3 до 5лв на 24часа и харчи 160W  цялата система с малко настройки. Това са около 0.60 стотинки +-20 ток,демек в най лошия случай 2.40 чисто което прави около 70лв на месец, ами ако има 6 видео карти 450лв месечно. Видо картата съм я взел за 190лв и сега за 2 месеца и малко си я избивам.  Вече ако падне много цената на биткойна просто спирате и чакате да се вдигне пак за да сте на печалба от копането.

на 11.01.2021 г. в 13:03, bisnaga написа:

Видо картата съм я взел за 190лв и сега за 2 месеца и малко си я избивам. 

На мен ли ми се струва или говориш в бъдещо мечтателно време?

• Автор
на 11.01.2021 г. в 12:03, bisnaga написа:

Видо картата съм я взел за 190лв

И аз искам да я взема за 190 лв нова, но я няма на подобна цена.

Какво стана с копаенето - отказах се. Имам доста повече други неща, достатъчно належащи, на които няма как да не обърна внимание.

Извинявайте, че позарязах темата, но на практика от тогава не съм влизал и тук, във форумите.

на 11.01.2021 г. в 13:03, bisnaga написа:

Не знам какви сметки правите но си е напълно рентабилно копането

Рентабилно е в момента, защото койна скочи рекордни нива. Но със около 70лв. месечно, баят ще се озори човек да избие 400лв. само за картата, която от своя страна след има- няма година ще е за боклука. И все пак, ако някой иска да пробва копаене, сега е момента наистина.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.