Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при инсталация на 8.1 от 10

Featured Replies

Здравейте, изтеглих 2 Windows-a от 8.1 и на двата същия проблем, при Boot ми излиза някакви лентички на точки, все едно е зацепила машината (Тези точки са само най-отгоре на екрана) и при даден клавиш включва Уиндоуса, пробвах по друг начин инсталацията на 8.1 но ми излиза това: GtNBtc4.png

Поради каква причина се налага инсталация на 8.1? Марка и модел на машината като за начало. Информацията, която е предоставена е крайно недостатъчна.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, Емил Костов написа:

Поради каква причина се налага инсталация на 8.1? Марка и модел на машината като за начало. Информацията, която е предоставена е крайно недостатъчна.

Поради геймплея, прочетох няколко теми,мнения и затова искам да премина на 8.1, а информацията според DxDiag на машината е : 

• Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 18363) (18362.19h1_release.190318-1202)
                     Language: Bulgarian (Regional Setting: Bulgarian)
          System Manufacturer: LENOVO
                 System Model: 2429NL6
                         BIOS: G4ETA2WW (2.62 ) (type: UEFI)
                    Processor: Intel(R) Core(TM) i5-3320M CPU @ 2.60GHz (4 CPUs), ~2.6GHz
                       Memory: 8192MB RAM
          Available OS Memory: 8006MB RAM
                    Page File: 1935MB used, 7350MB available
                  Windows Dir: C:\WINDOWS
              DirectX Version: DirectX 12
          DX Setup Parameters: Not found
             User DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
           System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
              DWM DPI Scaling: Disabled
                     Miracast: Available, with HDCP
    Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
     DirectX Database Version: Unknown
               DxDiag Version: 10.00.18362.0387 64bit Unicode

Това е стар модел лаптоп Lenovo, с вградена графична карта. Не виждам с какво преминаването на Windows 8.1 ще ти помогне на "геймплея". По-скоро можеш да попрочетеш малко за Windows 10, да се научиш как да го "олекотиш", като премахнеш и изключиш ненужни приложения и услуги.

Тези 8.1, които се опитваш да инсталираш, са някакви пиратски от З****да, нали?...

Ако това ти е машината може да инвестираш в едно SSD. Това доста ще подобри работата на самия компютър. Иначе може да се върнеш на 8.1 или на 7. Защо дава тази грешка причините може да са най-различни.

• Автор

Едното което изтеглих е пиратско, а другото е от самия Microsoft, а иначе на лаптоп-а имаше си стикер със Win 8.1 ,затова искам да го върна, но не мога. Не се получава нещо, не знам дали е добър избор отново на 7 да се върна, ако не се получи със 8.1

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Ако това ти е машината може да инвестираш в едно SSD. Това доста ще подобри работата на самия компютър. Иначе може да се върнеш на 8.1 или на 7. Защо дава тази грешка причините може да са най-различни.

Сигурно, Boot-вам със Rufus , не знам къде е проблема..

преди 5 минути, Георги Л. написа:

Най вероятно не правиш правилно (според настройките в BIOS) самата флашка

Нещо ценно има ли на твърдия диск? - говоря за целия диск!

В кое точно не се справя в момента лаптопа, че желаеш да сваляш версията на OS? Иначе можеш да си сложиш всяка от 3-те.

• Автор

Възможно е, използвах я доста пъти не ми правеше така проблеми до сега, какво друго да използвам освен това? Има доста, но кое е най-лесно и практично и без заплахи. 

преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Нещо ценно има ли на твърдия диск? - говоря за целия диск!

В кое точно не се справя в момента лаптопа, че желаеш да сваляш версията на OS? Иначе можеш да си сложиш всяка от 3-те.

Уиндоуса е доста лесен,практичен и хубав за работа, след като преминах от 7 на 10 , предпочитам 10, но след като прочетох теми,мнения за 8.1 че там геймплея е по-стабилен ми се иска да опитам там, а и аз не играя тежки игри едно CS 1.6 и Pubg Mobile emu колкото да убия времето, а въпроса е как да мина, като не позволява. Изтеглих 2-а ундоуса един от за**** (пиратски) и един от Microsoft , но не работят. Споделете вие от къде теглите и със коя програма Boot-вате. Няма ценно.

преди 26 минути, Георги Л. написа:

Възможно е, използвах я доста пъти не ми правеше така проблеми до сега, какво друго да използвам освен това? Има доста, но кое е най-лесно и практично и без заплахи. 

Уиндоуса е доста лесен,практичен и хубав за работа, след като преминах от 7 на 10 , предпочитам 10, но след като прочетох теми,мнения за 8.1 че там геймплея е по-стабилен ми се иска да опитам там, а и аз не играя тежки игри едно CS 1.6 и Pubg Mobile emu колкото да убия времето, а въпроса е как да мина, като не позволява. Изтеглих 2-а ундоуса един от за**** (пиратски) и един от Microsoft , но не работят. Споделете вие от къде теглите и със коя програма Boot-вате. Няма ценно.

Не знам какви мнения си чел и кой ти е казал, че при 8,1 геймингът е стабилен. За тази машина ти трябва просто едно SSD и нещата заспиват.

Пиратски или не (разликата е много тънка) Windows винаги боотва и се инсталира ако е записан правилно на съответния носител.

Ако нямаш нищо ценно и имаш друга система на която да си набавяш необходимите инструменти - аз бих забърсал целия диск най-добре да е подготвен в MBR, а не GPT.

Стабилен геймплай ... - сега забива ли ти игра, изхвърля ли те от играта? 

Единствения шанс да имаш подобрение на кадрите е да има по-добър драйвер за видео картата ти за старите OS. Не съм тествал такава система за да го потвърдя или отрека, другия ефект е по-лекия W7 от гледна точка на допълнителни екстри.

Инсталацията на сегашната 10-ка върху 7 ли я направи или на чисто?

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Пиратски или не (разликата е много тънка) Windows винаги боотва и се инсталира ако е записан правилно на съответния носител.

Ако нямаш нищо ценно и имаш друга система на която да си набавяш необходимите инструменти - аз бих забърсал целия диск най-добре да е подготвен в MBR, а не GPT.

Стабилен геймплай ... - сега забива ли ти игра, изхвърля ли те от играта? 

Единствения шанс да имаш подобрение на кадрите е да има по-добър драйвер за видео картата ти за старите OS. Не съм тествал такава система за да го потвърдя или отрека, другия ефект е по-лекия W7 от гледна точка на допълнителни екстри.

Инсталацията на сегашната 10-ка върху 7 ли я направи или на чисто?

Забива, а иначе да от 7 на 10, а относно игрите те не са тежки, но уви забива, а видеото е достатъчно за CS 1.6 и Emu PUBG Mobile, но рязко понякога пада FPS или направо си забива. 
Моля, обясни ми това с MBR какво означава, и как се прави.

преди 2 минути, Георги Л. написа:

Забива, а иначе да от 7 на 10, а относно игрите те не са тежки, но уви забива, а видеото е достатъчно за CS 1.6 и Emu PUBG Mobile, но рязко понякога пада FPS или направо си забива. 
Моля, обясни ми това с MBR какво означава, и как се прави.

Покажи натоварване на хард диск, РАМ памет и процесор по време на забиването да видим какво се товари. Може да си инсталираш програмата HD Tunes и да покажеш какво е състоянието на хард диска. Да не се окаже, че той е проблемът. Иначе ето ти отговор и на последното питане

преди 59 минути, Георги Л. написа:

С Rufus не се Boot-ва, a се прави инсталационната флашка. Буутването е след рестарт - от BIOS, или от Boot меню.

А бе ти да не би да се опитваш да надграждаш 8.1 върху 10?...

преди 17 минути, RudeBoy написа:

А бе ти да не би да се опитваш да надграждаш 8.1 върху 10?...

Най вероятно това има в предвид, под:

преди 5 часа, Георги Л. написа:

пробвах по друг начин инсталацията на 8.1 но ми излиза това: 

Кога за последно е почиствана машината? Какви са температурите на процесора по време на игра и забиването? Най-вероятно процесора прегрява и тротълва.

преди 43 минути, plamen_petrov_80 написа:

Пиратски или не (разликата е много тънка) ...

Даже ще кажа по-категорично:

Няма „пиратски Windows“ - има само пиратска активация!

Тези, дето са по торент-тракерите - да не би да са модифицирани? С какво са по-различни от моя, дето е на оригинален диск?

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Кога за последно е почиствана машината? Какви са температурите на процесора по време на игра и забиването? Най-вероятно процесора прегрява и тротълва.

Това става само при PUBG Mobile (Gameloop, зацепва за-малко.), а иначе машината не е чистена сигурно от както я взех, и не подозирах че може да е от това, а иначе как да проверя температурата на процесора? 

преди 1 минута, Георги Л. написа:

Това става само при PUBG Mobile (Gameloop, зацепва за-малко.), а иначе машината не е чистена сигурно от както я взех, и не подозирах че може да е от това, а иначе как да проверя температурата на процесора? 

Без коши чувства...нищо лично, но не е ли по-добре дс занесеш тази машинка в сервиз или поне на някой, който има понятие за нещата?

преди 1 минута, Георги Л. написа:

Както проверките за „Covid-19“ - с безконтактен термометър!

Майтап бе!
Виж това (че не ми се пише) „Как да проверим температурата на процесора и какво ни казва тя?“

преди 16 минути, jhoro написа:

Даже ще кажа по-категорично:

Няма „пиратски Windows“ - има само пиратска активация!

Тези, дето са по торент-тракерите - да не би да са модифицирани? С какво са по-различни от моя, дето е на оригинален диск?

В грешка си - има пиратски Windows-и. Има програми, с помощта на които оригиналният ISO файл може да бъде модифициран, да му се интегрират драйвери, езикови пакети, софтуер, да се премахнат функции и услуги, да се направят настройки, и т.н. След това продуктът да се компилира пак като ISO файл, и да се пусне за сваляне по торент тракерите, като по-"съвършена" версия. Естествено, ако е бил правен от някой некадърник, може да съдържа в себе си грешки и бъгове.

Активацията е отделен въпрос, който тук няма да обсъждам.

току-що, RudeBoy написа:

В грешка си - има пиратски Windows-и. Има програми, с помощта на които оригиналният ISO файл може да бъде модифициран, да му се интегрират драйвери, езикови пакети, софтуер, да се премахнат функции и услуги, да се направят настройки, и т.н. След това продуктът да се компилира пак като ISO файл, и да се пусне за сваляне по торент тракерите, като по-"съвършена версия". Естествено, ако е бил правен от някой некадърник, може да съдържа в себе си грешки и бъгове.

Това вече не е Windows!

преди 5 минути, RudeBoy написа:

В грешка си - има пиратски Windows-и. Има програми, с помощта на които оригиналният ISO файл може да бъде модифициран, да му се интегрират драйвери, езикови пакети, софтуер, да се премахнат функции и услуги, да се направят настройки, и т.н. След това продуктът да се компилира пак като ISO файл, и да се пусне за сваляне по торент тракерите, като по-"съвършена версия". Естествено, ако е бил правен от някой некадърник, може да съдържа в себе си грешки и бъгове.

По принцип... си прав, но ако знаеш какво правиш, какув е проблема да си интегрираш всичко необходимо в образа и да си спретнеш една "автоматична" инсталация?

Не, че няма по елегантни решения:)

Принципно няма проблем :) . Аз съм го правил едно време, с Windows XP и nLite. Бях изчистил доста неща, и се получи прилична, лека, и работеща без бъгове версия. Обаче не знаеш това, което изтеглиш, кой го е правил, и какви ги е надробил вътре.

На тази идея ме наведе грешката. Досега не бях виждал такава, и определено подсказва проблем с инсталационния носител. И то по-скоро софтуерен. Затова си помислих, че със записаното ISO нещо не е наред. После ми хрумна, че ако се опитва инсталация на 8.1 върху 10 чрез ъпгрейд, би могло също да се появи нещо подобно.

Но, тъй като авторът на темата е доста стиснат откъм информация за обстановката, можем само да гадаем ... :( 

преди 11 минути, RudeBoy написа:

Има програми, с помощта на които оригиналният ISO файл може да бъде модифициран, да му се интегрират драйвери, езикови пакети, софтуер, да се премахнат функции и услуги, да се направят настройки, и т.н. След това продуктът да се компилира пак като ISO файл ...

Пп.
И защо да ровя вътре, като мога същите неща да направя след инсталацията?
Все едно - преди ъпгрейд - да си модифицирам файла на кернела?

А пускането по тракерите ... и то безплатно ... няма сми!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.