Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква е съдбата на хората Без увреждания

Featured Replies

преди 9 минути, Milkydead написа:

Това не е вярно г-це Aumi....

Ма къде ще е вярно - преди хиляда години не са и виждали човек с увреждания, и детска смъртност не е имало. Туй е от днес, щото жените пушат.

преди 16 минути, Milkydead написа:

Това не е вярно г-це Aumi ,  също все по късната възраст за забременяване при жените създава повече рискове за здравето на децата както и ги прави податливи на милион и единия от синдромите мъчещи ги днес.Също майка ми работи 48г в родилно отделение и казва че нещата стават все по зле с всяка изминала година.Крайно време е да се осъзнаем и да преоценим положението на жената в днешното общество тъй като сегашното и състояние е съвсем неестествено и вредно и за самата нея.

А защо обвиняваш единствено жените?
Детето носи гените и на двамата родители, а днес мъжете пият и пушат повече от всякога.
Защо винаги жената трябва да е виновната?!:whist:

сега ще ви обясня като на жени.Тъй като жената е тази която в цивилизованите общества каквото е нашето избират сексуалния си партньор те са тези които са виновни дори при избора на лош такъв или иначе казано на мъж с лош генетичен материал , а здравето на жената е по-важно в случая тъй като тя износва детето буквално в тялото си докато то се развива вътре в него тъй че тя носи много по-голяма отговорност за това какво е бъдещето здраве на детето излязло от влагалището  и.Иначе казано това което влиза и излиза от влагалището на жената днес е нейно решение и зависи единствено и само от нея.Затова тя носи много по голяма отговорност за здравето на децата.
Е отговора е намерен жените са виновни за ниското здраве на нашето поколение.Вие хора с увреждания се сърдете на майките си за това че не са ви дарили със здравето което всеки на този би следвало да заслужава.А вие жени се срамувайте от себе си затова че загърбихте  отговорността си към идното поколение и мислите единствено и само за себе си.

Баси простотиите - работила майка ти в родилно отделение, ма като чистачка явно.

преди 11 часа, Milkydead написа:

сега ще ви обясня като на жени.Тъй като жената е тази която в цивилизованите общества каквото е нашето избират сексуалния си партньор те са тези които са виновни дори при избора на лош такъв или иначе казано на мъж с лош генетичен материал , а здравето на жената е по-важно в случая тъй като тя износва детето буквално в тялото си докато то се развива вътре в него тъй че тя носи много по-голяма отговорност за това какво е бъдещето здраве на детето излязло от влагалището  и.Иначе казано това което влиза и излиза от влагалището на жената днес е нейно решение и зависи единствено и само от нея.Затова тя носи много по голяма отговорност за здравето на децата.
Е отговора е намерен жените са виновни за ниското здраве на нашето поколение.Вие хора с увреждания се сърдете на майките си за това че не са ви дарили със здравето което всеки на този би следвало да заслужава.А вие жени се срамувайте от себе си затова че загърбихте  отговорността си към идното поколение и мислите единствено и само за себе си.

Това са пълни глупости!
Познавам хора с недъзи, чиито родители са напълно здрави, прави, не пият, не пушат ... и т.н.
Както и алкохолици с напълно здрави деца! както и жени, които пушеха до последно по време на бременността си и децата им също са напълно здрави.

Изглежда, че причината за уврежданията трябва да се търси другаде!

преди 2 часа, Aumi написа:

Това са пълни глупости!
Познавам хора с недъзи, чиито родители са напълно здрави, прави, не пият, не пушат ... и т.н.
Както и алкохолици с напълно здрави деца! както и жени, които пушеха до последно по време на бременността си и децата им също са напълно здрави.

Toва са изключения Ауми, изключения. А това което пише Милкидед е правилото. Тъпо е да се крием зад изключения, за да умаловажим правилото, нейзнайно по какви причини. Най- често поради невежество. И разбира се, че тук основната отговорност е на майката, защото в нейната утроба се заражда и развива плода, и докато е там той е напълно беззащитен. Единствената му защита е майката. И ако тя трови през това време организма си с наркотици, алкохол или лекарства дори, шанса тази отрова да достигне до плода не е никак малък. И ако нейния зрял организъм има защитни механизми срещу тези отрови, плода няма такива. Той започва да създава собствени, чак когато се роди.

Либерализма отчаяно се напиня да отрича природни закони, но на природата въобще не и дреме!!! Нейните закони никой не ги е гласувал и никой не може да ги отмени!

така е днес се хвърлят небивали пари за инвитро програми за жени над 35г възраст  които така или иначе е трябвало да мислят навремето кога ще правят "кариера" и кога ще правят деца и дали кариерата е по важна от качеството на потомството им...But you know how it is

на 29.08.2020 г. в 15:49, Aumi написа:

Защо мислиш, че всички мразят пенсионерите, хората с недъзи, циганите или политиците?

Ако някой мрази някои хора, то може да е в следствие на някакви техни черти на характера. Да, виждам, че много хора са озлобени - против правителството, против циганите, против политиците ... но тяхната озлобеност е по-скоро в следствие на това, че не могат да променят личния си живот, или в следствие на това, че се чувстват пренебрегнати и че правата им са нарушени.

Циганите биват мразени по ред причини - но не само поради факта, че са цигани.

Когато даден човек е прекалено нахален и нагъл, когато не спазва правилата, но иска привилегии, тогава хора се настройват против него.

Не знам дали наистина си циганин, или ти харесва да се правиш на такъв. Но ако наистина си циганин - то ти си един от малкото цигани, които са грамотни, начетени, образовани и интелигентни и трябва да се гордееш, че си по-облагодетелстван от останалите.

Цитат

Човечеството е отдадено на жестока конкуренция за ресурси, а основният стимул на хората е да трупат власт и богатство. Това е често срещано мнение, а също и че хората по принцип са егоисти.

Ако някой е мил към вас, обикновено има скрити мотиви. Дали сме добри, само защото успяваме да контролираме и надхвърлим вродения си егоизъм?

Цитат

Докинс обосновава възгледите си с еволюционната психология, а според нея съвременните човешки черти се развиват в праисторическите времена в „среда на еволюционна адаптация“.

еволюция на егоизма

преди 46 минути, дръндю написа:

Е, ако егоизмът е генетично заложен в човека, то няма как той да не надделява по един или друг начин. Човек може да бъде алтруист, само ако има ресурси да помага безвъзмездно. Иначе помощта не може да бъде безгранична. Помага се един, два, три пъти ...

Ако егоизмът не беше водещо човешко качество, човекът едва ли би оцелял, еволюирал и достигнал до днешния икономически възход. Егото е двигателят на прогреса.

Само не знам, дали би било възможно съществуването на човечеството, без да се водят войни. Изглежда човешкото същество притежава повече отрицателни качества като агресия, егоизъм, алчност, завист, омраза, отколкото положителни - като състрадателност, доброта, благост, добронамереност .... И отрицателните надделяват над положителните.

преди 8 часа, Belhor написа:

Toва са изключения Ауми, изключения. А това което пише Милкидед е правилото. Тъпо е да се крием зад изключения, за да умаловажим правилото, нейзнайно по какви причини. Най- често поради невежество. И разбира се, че тук основната отговорност е на майката, защото в нейната утроба се заражда и развива плода, и докато е там той е напълно беззащитен. Единствената му защита е майката. И ако тя трови през това време организма си с наркотици, алкохол или лекарства дори, шанса тази отрова да достигне до плода не е никак малък. И ако нейния зрял организъм има защитни механизми срещу тези отрови, плода няма такива. Той започва да създава собствени, чак когато се роди.

Либерализма отчаяно се напиня да отрича природни закони, но на природата въобще не и дреме!!! Нейните закони никой не ги е гласувал и никой не може да ги отмени!

Не знам, аз ти казвам по мои наблюдения какво виждам. Знам, че не е правилно и лично аз съм против бременни да пият, пушат, приемат лекарства и наркотици. Но както казах, не винаги децата с увреждания имат такива родители. Деца с увреждания са се раждали и преди хиляди години, когато жените не са пиели, пушели, или приемали наркотици. 

От медицинска гледна точка,  това е в следствие на генетични аномалии при несходство в гените и хромозомите.

А ако искаме да търсим причини на езотерично ниво - това е Карма!

преди 20 минути, Aumi написа:

Не знам, аз ти казвам по мои наблюдения какво виждам. Знам, че не е правилно и лично аз съм против бременни да пият, пушат, приемат лекарства и наркотици. Но както казах, не винаги децата с увреждания имат такива родители. Деца с увреждания са се раждали и преди хиляди години, когато жените не са пиели, пушели, или приемали наркотици.

Преди хиляди години децата са се раждали в пещери, без каквато и да било хигиена, за медицинска помощ изобщо да не говорим. В тия условия не с увреждания, ами един много голям процент направо са си умирали.

преди 6 минути, Milkydead написа:

А ако търсим на религиозно ниво дявола кара жените да пият пушат , друсат и правят аборти заради бъдещите си кариери

Защо мразиш жените?

преди 10 минути, Aumi написа:

Защо мразиш жените?

те тва е еволюция на егоизма - неосъзната омраза към другите

Имам една позната която разхладката за деня и е, една бутилка вино, една кутия цигари, две цигари с хашиш и два грама ,, бяло,,И това е всеки божи ден. На 36г.  и има неистовото желание да забременее.И тя далеч не е единствения случей.Познавам десетки като нея.Преди години наркотиците са били много трудно достъпни, и то само за отбрани хора.Не като сега да са достъпни за всеки с едно левче в джоба.Освен, което тогава хората са изподвядвали съвсем различни морални норми.Не познавам някоя от поколението на баба ми, която е 1930г. родена да пуши или да се друса, или да порка по едно шише вино всеки ден.

В БГ се  правят тестове за генетична несъвместимост още края на соц времето , а те не се реално нужни тъй като ако не уцелиш някой братовчед проблем няма.Aumi вие сте сериозно некомпетентна по темата и не разбирам защо се пънете, отнесете сантиментите си към женски пол на акуратно място, например на кафето , в спалнята и т.н

преди 9 часа, Milkydead написа:

В БГ се  правят тестове за генетична несъвместимост още края на соц времето , а те не се реално нужни тъй като ако не уцелиш някой братовчед проблем няма.Aumi вие сте сериозно некомпетентна по темата и не разбирам защо се пънете, отнесете сантиментите си към женски пол на акуратно място, например на кафето , в спалнята и т.н

Да, и след като се правят такива тестове, би следвало да не се раждат деца с недъзи ...нали или?

Аз нямам сантименти към никой конкретен пол, но явно вие имате!
А защо имате тези комплекси относно женският пол, вие си знаете най-добре!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.