Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 3 минути, bogomilK написа:

Аз в момента съм с захранване Chieftec GPA-400B8 400W, закупено през 2015. През това захранване са преминали - G1820(54W) + 9600GT(95W), I5 4670(84W) + RX 570(150W) и сега в момента съм с Xeon E3 1230V3 (80W) и GTX 1070(150-180W), дъното е H81. Тоя Chieftec за 60-70 лв излезе много добро захранване. Пускал съм prime95 + furmark (xeon+1070) за часове и от време на време следя честотите и аболютно никакви проблеми.

Хвалиш ли се или препоръчваш Чифтека? Нали не твърдиш, че Chieftec е по-надеждно захранване от FD 450W INTEGRA BLACK? Компютъра на колегата му бие рестарти, защото захранването си има защити и те сработват. Какви са причините да се включват защитите тепърва предстои да се разбере.

Все пак възможно е и захранването да е дефектно, техника е. Нека автора да пробва с друго и ако няма проблеми да провери дали захранването не е все още в гаранция

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Хвалиш ли се или препоръчваш Чифтека? Нали не твърдиш, че Chieftec е по-надеждно захранване от FD 450W INTEGRA BLACK? Компютъра на колегата му бие рестарти, защото захранването си има защити и те сработват. Какви са причините да се включват защитите тепърва предстои да се разбере.

Все пак възможно е и захранването да е дефектно, техника е. Нека автора да пробва с друго и ако няма проблеми да провери дали захранването не е все още в гаранция

Нито го хваля, нито го препоръчвам. Ми като е много надеждено, защо обвинявате него първо ?!?Това захранване го бях взел тогава, защото беше най-добро за парите си, а аз тогава нямах много пари. Нека автора, премахне драйвера с DDU и след това да го инсталира наново. Според мен проблема е софтуерен, но това е мое мнение. При максимално натоварване тая конфигурация ще е около 200-210W, така че според мен захранването не е проблема 

преди 1 час, bogomilK написа:

Нека автора, премахне драйвера с DDU и след това да го инсталира наново.

Авторът не отговори въобще дали стига до зареждане на ОС преди да се рестартира компютъра.

Беше написал, че 4 пъти му се рестартирал компютъра преди да тръгне. Ако въобще не е стигал до зареждане на драйвери, значи е от претоварване.

преди 36 минути, vpvelev написа:

Авторът не отговори въобще дали стига до зареждане на ОС преди да се рестартира компютъра.

Беше написал, че 4 пъти му се рестартирал компютъра преди да тръгне. Ако въобще не е стигал до зареждане на драйвери, значи е от претоварване.

То при стартиране на windows, няма кой знае какво натоварване на видео картата. Освен ако нещо не дава на късо, тогава може да се рестартира. Ако захранването е проблема, би трябвало да се рестартира или забива, когато се играят тежки игри и бенчмаркове, които натоварват доста процесора и видео картата. Ако се рестартира докато зарежда windows-а, проблема е софтуерен в повечето случаи.

• Автор

Така след като вчера тръгна, работи цял ден без проблеми. Днес се рестартира веднъж. Всички драйвери преинсталирах не знам дали не трябва цялата ОС.Откачих и закачих всички кабели на захранването, за всеки случай да не би някой да не е бил като хората и смених захранващия кабел. Един от рестартите/единствен за днес/  беше при браузване в интернет, т.е. не под товар и не мисля, че е от претоварване. Stability test с aida64 за 2 часа мина без рестарт, с максимална температура на процесора 77 градуса и 57 на видеокартата. Четирита последователни рестарта бяха преди да зареди ОС, пали машинката завърта вентилаторите, след 1 секунда гасне и пали наново, не чаках дали ще има 5ти, а изключих и включих захранването и тръгна.  

image.png

image.png

преди 23 минути, Momchil Yordakiev написа:

Четирита последователни рестарта бяха преди да зареди ОС, пали машинката завърта вентилаторите, след 1 секунда гасне и пали наново, не чаках дали ще има 5ти, а изключих и включих захранването и тръгна.  

За мен това е от захранването.

преди 24 минути, Momchil Yordakiev написа:

Така след като вчера тръгна, работи цял ден без проблеми. Днес се рестартира веднъж.

Това също.

Не ми се иска да е от новата видео карта.

преди 10 минути, vpvelev написа:

За мен това е от захранването.

Това също.

Не ми се иска да е от новата видео карта.

На мен така се рестартира, когато една от плочките рам не е направила хубав контакт. Пробвай да ги извадиш, продухай слотове и ако имаш контактен спрей още по-добре. И ако не се оправи, пробвай с друго захранване накрая, за да се увериш в крайна сметка дали е то, а аз много се съмнявам.

преди 8 часа, bogomilK написа:

Аз в момента съм с захранване Chieftec GPA-400B8 400W, закупено през 2015. През това захранване са преминали - G1820(54W) + 9600GT(95W), I5 4670(84W) + RX 570(150W) и сега в момента съм с Xeon E3 1230V3 (80W) и GTX 1070(150-180W), дъното е H81. Тоя Chieftec за 60-70 лв излезе много добро захранване. Пускал съм prime95 + furmark (xeon+1070) за часове и от време на време следя честотите и аболютно никакви проблеми.

Моето доколкото се сещам, го взех заедно с новата платформа за E6750  и заедно с GTX 460.  Аз съм тормозил тая видеокарта много като волтаж. Моднах и БИОС още първите дни като я купих и от там насетне карах на 1.10-1.15 волта. Не знам колко харчеше, но много, щото нямаше енергоспестяващи режими като сегашните видеокарти. И като я пусна на 1.15 волта, не сваля честоти и грее яко, шуми яко. два пъти в печката я вкарвах, сега е до мен за резерва, макар че честно казано едва ли ще я сложа пак. Просто много шуми. Не те лъжа за Чифтето. Просто това бе положението, а и моето е с две 12v линии, не с една.  Някъде по пътя или е сдало багажа или просто не е предвидено да захрани видеокарта като GTX460. Макар че на теория би трябвало да няма проблем. Правих комбинации да разделям линиите между различни консуматори, но не си заслужава труда, по-добре ново захранване. 

преди 2 часа, Momchil Yordakiev написа:

Така след като вчера тръгна, работи цял ден без проблеми. Днес се рестартира веднъж. Всички драйвери преинсталирах не знам дали не трябва цялата ОС.Откачих и закачих всички кабели на захранването, за всеки случай да не би някой да не е бил като хората и смених захранващия кабел. Един от рестартите/единствен за днес/  беше при браузване в интернет, т.е. не под товар и не мисля, че е от претоварване. Stability test с aida64 за 2 часа мина без рестарт, с максимална температура на процесора 77 градуса и 57 на видеокартата. Четирита последователни рестарта бяха преди да зареди ОС, пали машинката завърта вентилаторите, след 1 секунда гасне и пали наново, не чаках дали ще има 5ти, а изключих и включих захранването и тръгна.  

image.png

image.png

Да не те плаша, но аз съм така вече две години. Само дето разлиакта е, че рестарти стават само при зареждане на ОС. Но твоя случай не е като моя, аз смених всчико без процесор и захранване и пак същата работа. 

Но това както го описваш, ми прилича на грешки в някой диск. Провери ли ги за грешки?

Ако преинсталираш ОС и има лоши сектори на някой хард диск, пак ще стигнеш до тая ситуация след време. Затова провери хард дисковете за лоши сектори. 

ПП: Не знам де изчезнаха редакциите, не следя много форума, но...исках да доуточня нещо. E6750  взех заедно с 8800GT, мисля 2007-ма година, значи захранването е от 2007-ма. Може и 2008-ма да е, спомените ми за такива дреболии са избледнели. GTX460  я взех мисля около 2010-та, когато излезе. От там нататък смяна на платформи и процесори зараду ижасния дроп. Първо се правих на тарикат и си взех Пентиум G860,  ако не греша точната абревиатура. Пoсле мнинах на i3 3220, след това на Xeon E3 1230V2 и пак проклетникът с DDR3  се запъваше на Far Cry 3  и други игри като Raceroom Racing Experience. Търсех си аз 60-те фпс за да пусна ВС, ама нейсе, стана чак с I7 6700K и DDR4  в двуканален режим и на по-височка честота. Това за други игри де, тия ги подкарах и без клок на DDR.  Тая DDR  3 се оказа шитня и сега като прочета, как някой се мъчи с DDR3  и 8 нишков процесор...сещам се за моите неволи. 

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Знаеш от каква честота започва DDR3 и на каква завършва, нали?

Някак много лесно слагаш всичко под общ знаменател.

Ами аз говоря за да кажем 50 фпс с DDR3  при Raceroom  срещу 150. Каквато и да е честотата, не оправдава малкото кадри. 

Къде са редакциите, бе! Пари ли искате, какво, казвайте! Колко пари искате?

o1j0iOo.png

преди 13 часа, Ъндъртейкър написа:

ПП: Не знам де изчезнаха редакциите, не следя много форума, но...исках да доуточня нещо. E6750  взех заедно с 8800GT, мисля 2007-ма година, значи захранването е от 2007-ма. Може и 2008-ма да е, спомените ми за такива дреболии са избледнели. GTX460  я взех мисля около 2010-та, когато излезе. От там нататък смяна на платформи и процесори зараду ижасния дроп. Първо се правих на тарикат и си взех Пентиум G860,  ако не греша точната абревиатура. Пoсле мнинах на i3 3220, след това на Xeon E3 1230V2 и пак проклетникът с DDR3  се запъваше на Far Cry 3  и други игри като Raceroom Racing Experience. Търсех си аз 60-те фпс за да пусна ВС, ама нейсе, стана чак с I7 6700K и DDR4  в двуканален режим и на по-височка честота. Това за други игри де, тия ги подкарах и без клок на DDR.  Тая DDR  3 се оказа шитня и сега като прочета, как някой се мъчи с DDR3  и 8 нишков процесор...сещам се за моите неволи. 

На мен xeon-а и DDR3 ми вършат още добра работа. За 80-90% от игрите, няма проблеми. Battlefield V (Multiplayer) е играта която насича на места доста, дори с 8 нишков процесор и 16gb ram. След време евентуално ще взема някой ryzen или intel 10/11 поколение, зависи кое е по-добре от към price/performance. Не съм фен нито на amd, intel или nvidia.. Но като се замисля досега не съм имал AMD процесор.. 🤔

преди 13 часа, bogomilK написа:

На мен xeon-а и DDR3 ми вършат още добра работа. За 80-90% от игрите, няма проблеми. Battlefield V (Multiplayer) е играта която насича на места доста, дори с 8 нишков процесор и 16gb ram. След време евентуално ще взема някой ryzen или intel 10/11 поколение, зависи кое е по-добре от към price/performance. Не съм фен нито на amd, intel или nvidia.. Но като се замисля досега не съм имал AMD процесор.. 🤔

Е да, но аз говоря за процесорно-зависими игри, които всъщност зависят и от РАМ. BF  когато съм я играл, никога не е била процесорно зависима, освен в един случай, когато явно имаше бъг и ядрата почваха да се товарят на 100% при някои конфигурации.  Но навремето и клипчета съм пускал, които още стоят в акаунта ми в Youtube,  където се вижда, как процесорът не работи правилно с DDR3  и как почва да работи супер с DDR4,  въпреки че реално разликата в производителнсотта на I7 6700K  и Xeon E3-1230V2  е незначителна на една и съща честота. С DDR4  игри като Project Cars 2  направо литваха в двуканален режим и още малко излитаха, като се вдигне честотата на DDR4. При игра като Raceroom  се оказа, че проблемът е и в самата игра. Само че нали се сещаш, като задоволиха нуждите на хората с DDR3,  тия с DDR4  се прецакаха малко или много, щото бе променен кодът на играта, от там и не можеше човек да се възползва от по-добрата комбинация процесор - РАМ. Тоест, върнаха назад събитията, само и само тия с по-слаби конфигурации да не са недоволни толкова. Същата работа се случваше на няколко пъти и при Assetto Corsa. Но нали някои се сещат, че ако ти акжат - процесор за 700 лева е равен на процесор за 400, ще трявба да си купиш не видеокарта за 1000, а за 2500, за да имаш същата производителнсот :) Така се случи в тая игра и още се случва. Излиза дадена версия на играта и след някой друг месец казват - майнат* му на процесора ти, купувай нова видеокарта, за да играеш над 1080п. Нищо че стартата ти нова видеокарта струва 2000 лева. Ей така става, за да се угоди на хора, които искат всичко наготово и не държат на новостите. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.