Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чуденка за ново дъно + процесор

Featured Replies

• Автор

Оставих дъното в един от официалните сервизи на Asus, очаквам отговор може би утре. В същото време успях да се свържа с добър специалист, когото ми препоръчаха, който още по телефона предположи, че става въпрос за опечени MOSFET-и на VRM-а, които според него са направили късо и затова захранването не пали и т.н. Чудя се дали фактът, че през цялото време съм ползвал дъното без малкото вентилаторче, има общо (стандартно не беше монтирано, ами си стоеше в кутията, т.е. подразбира се, че е опционално), или просто е до време.

Моя Х58 deluxe и той имаше малък вентилатор и общо взето файда никаква от него. Махнах след теста че много бръмчеше и дъното работи и до днес на компютъра на племеничките ми в България. А при мен беш през цялото време с клок с фиксиран волтаж(повече от необходимия).

При положение че Асус рекламират дъното ти точно с издръжливите компоненти, бих се учудил ако нещо по него е изпушило. Не че е невъзможно, но определено би ме учудило. И по принцип директно към Асус имаш 5 години гаранция, нищо че написа ,че търговеца ти е дал 3.

Дано да разбереш накрая какво е положението. Иначе вдругиден ще видиш дали си струва да чакаш за 5ххх.

• Автор
преди 1 час, Tommygun написа:

При положение че Асус рекламират дъното ти точно с издръжливите компоненти, бих се учудил ако нещо по него е изпушило. Не че е невъзможно, но определено би ме учудило. И по принцип директно към Асус имаш 5 години гаранция, нищо че написа ,че търговеца ти е дал 3.

Дано да разбереш накрая какво е положението. Иначе вдругиден ще видиш дали си струва да чакаш за 5ххх.

Дори да бяха пет години, пак щяха да са минали - компютърът е купуван и сглобяван някъде юни-юли 2015. Каквото и да рекламират, явно е поредната играчка, която гърми след като изтече гаранцията. Може би трябваше да съм го продал на втората-третата година, но просто тогава нямаше нищо интересно, с което да го сменя.

Ще пиша като ми се обадят от сервиза. Надявам се да подлежи на ремонт за някакви къси пари, но ще видим.

Имаш ли представа кога пада ембаргото за тестовете на Ryzen 5xxx? Никъде не намирам информация по въпроса.

преди 1 час, killchain написа:

Каквото и да рекламират, явно е поредната играчка, която гърми след като изтече гаранцията.

Много крайно гледаш на нещата. Все пак е техника. А и пишеш за една бройка отново "все пак". Такива изводи се правят на друга база. Примерно си ползвал 10 подобни играчки и голяма част от тях дефектират. И то със сходни проблеми. За 5 години(ако си го ползвал по предназначение) би трябвало да си е избило парите това "гадно" дъно.:D

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Миналия ден си взех нещата от сервиза, не успяха да ми помогнат, дори не са имали друго X99 дъно, на което да пробват процесора. Становището беше "проблем с чипсета, който не подлежи на ремонт".

Оставих нещата на техник, когото ми препоръчаха, надявам се до няколко дни да имам още едно мнение.

на 1.10.2020 г. в 9:30, arestant написа:

ПП Не бързай с кутията, ако си търсиш нещо изпипано от висок клас, Define 7 има кусури

Какви са ѝ кусурите, ако може да попитам, че и аз съм ѝ хвърлил едно око? Преди това бях го хвърлил към R6, ама се мина време и хората пуснаха нов модел.

преди 6 часа, саби написа:

Преди това бях го хвърлил към R6, ама се мина време и хората пуснаха нов модел.

Изчакай ''R8''.:D Обаче ти свършиха зъркелите...

off:

Няма кутия без кусури. Важно е да останат  "Мрънкане на високо ниво" а не някакви генерални проблеми с подредба или сглабяне.

Не мога да не се сетя на моя човек за Фантома - кутия за 200 и кусур евро тогава а му скърцаше вратата...

:lol6:

• Автор
преди 7 часа, JKirilov написа:

Мерят се с омметър за секунди...

Ех, да бяха всички проникновени като теб...

Това беше просто предварително предположение на майстора, когато се чухме за пръв път по телефона, преди изобщо да е имал възможност да види нещата (което се случи тъкмо като оставях дъното в единия сервиз). Ако беше толкова просто, най-вероятно или в сервиза щяха да направят нещо, или майсторът щеше след това (а дъното е при него от миналата седмица).

Редактирано от killchain (преглед на промените)

на 20.10.2020 г. в 13:58, саби написа:

Какви са ѝ кусурите, ако може да попитам, че и аз съм ѝ хвърлил едно око? Преди това бях го хвърлил към R6, ама се мина време и хората пуснаха нов модел.

- колега  за моя вкус предната врата е недостатък, 3пин вентилатори не са за този клас кутия, висока степен на модулност и тези размери- ако не ги ползваш не са преедимства

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.