Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

НАСА изгуби записите от Луната

Featured Replies

НАСА не може да намери оригиналните касети, на които е записана първата успешна мисия до Луната, съобщи АФП, като цитира говорителя на американската космическа агенция.

“НАСА търси оригиналните касети, на които беше записано пътуването на Аполо 11 на 21 юли 1969 г.”, заяви Ед Кампион, говорител на космическия център “Goddard” на НАСА, като добави, че “засега няма възможност да чуем прословутото изказване на Армстронг: “Това е малка стъпка за човека, но голяма за човечеството".

Служителите на агенцията трябва да преровят над 2 600 кутии, за да намерят оригиналния запис сред още около 13 000 касети.

Ако изгубеното се намери, ще се сложи край на слуховете, че правителството на САЩ е фалшифицирало касетите и че всъщност никой не е стъпил на Луната.

Ами загубеняци...Какво друго може да се каже... :)

Смятайте сега каква работа пада, докато избачкат достатъчно достоверни записи.

Хехе оказа се че и извънземни няма при тях, и записи на луната няма (как пък баш те се изгубили) и кой знае още колко ментета има дето ще излизат хехе...

Хах и аз така мисля.Това не е просто кой да е запис.

При всички положения ще трябва да се фалшифицира ,ако не се намери.А ако се намери кой ще гарантира че е оригиналния ?

Да да, на това и баба ми няма да са хване. Как се губят такива работи бе ;)

• Автор
Да да, на това и баба ми няма да са хване. Как се губят такива работи бе ;)

Абсолютно вярно, такъв запис по-скоро във витрина ще си го държат отколкото да го затрият нейде...

Ами то като каубой им е начело на държавата всичко може да се очаква от тях.....

Това е обичайният начин, по който НАСА отвлича общественото мнение (щатското разбира се) от някоя грандиозна издънка на могъща правителствен организация... Въобще не се учудвайте на подобни новини, ами се услушвайте скоро за някой голям гаф из коридорите на властта във Вашнгтон... НАСА отдавна си ги ползват за бушон в такива случаи, а те по този начин заработват уникално безсмислено грандиозния си бюджет...

НАСА не може да намери оригиналните касети, на които е записана първата успешна мисия до Луната...

Служителите на агенцията трябва да преровят над 2 600 кутии, за да намерят оригиналния запис сред още около 13 000 касети.

Брей, колко разхвърляно било в тази НАСА - то приличало на килера на баба ми, но в него поне нещата са надписани - да се ориентираш ;)

Е това пък е върха на излагацията вече... Сега хилядите привърженици на теорията за световна конспирация потриват доволно ръце... laugh.gif

Само, че аз го знам малко по-друго:

преди доста,вече, годинки някакъв човек ги взима от архива(защото теоретично в САЩ има свобода на информацията и всеки би трябва да е имал достъп до тях), но по-късно умира, оттогава насам не се знае местонахождението на оригиналите.

И това BTW хич не е новина, оригиналите липсват от ДОСТА време...

Редактирано от stewie (преглед на промените)

Само, че аз го знам малко по-друго:

преди доста,вече, годинки някакъв човек ги взима от архива(защото теоретично в САЩ има свобода на информацията и всеки би трябва да е имал достъп до тях), но по-късно умира, оттогава насам не се знае местонахождението на оригиналите.

И това BTW хич не е новина, оригиналите липсват от ДОСТА време...

Дори да е така и да е имало публичен достъп до архива, със сигурност не е имал право да си го носи вкъщи, така че като умре, никой да не знае къде е записа :)

But the searchers may be running out of time. The only known equipment on which the original analogue tapes can be decoded is at a Goddard centre set to close in October, raising fears that even if they are found before they deteriorate, copying them may be impossible.

"We want the public to see it the way the moon walk was meant to be seen," Mr Sarkissian said.

"There will only ever be one first moon walk."

Originally stored at Goddard, the tapes were moved in 1970 to the US National Archives. No one knows why, but in 1984 about 700 boxes of space flight tapes there were returned to Goddard.

"We have the documents to say they were withdrawn, but no one knows exactly where they went," Mr Sarkissian said.

Many people involved had retired or died.

http://www.smh.com.au/news/national/one-gi...4198328978.html

Освен това казват, че ДОРИ АКО се намерят няма да могат да се гледат , защото ще са повредени от изминалото време.

После пък четох, че дори ако се намерят и са в добро състояни ще трябва да минат "обработка" преди се пуснат на прожектиране. :) Абе, квото щат да правят.. правят си каквото щат.. : "'One small step for man,' 700-box tape loss for NASA" *LOL*

Редактирано от stewie (преглед на промените)

Освен това казват, че ДОРИ АКО се намерят няма да могат да се гледат , защото ще са повредени от изминалото време.

После пък четох, че дори ако се намерят и са в добро състояни ще трябва да минат "обработка" преди се пуснат на прожектиране. :P Абе, квото щат да правят.. правят си каквото щат.. : "'One small step for man,' 700-box tape loss for NASA" *LOL*

biggrin.gif Просто са пуснали преди време някой да ги вземе и са обвинили невинен гражданин, за да не се покажат те виновни.

Та така..ако се намери касетата, и я "обработят", няма ли да се заличи достоверността на оригиналността? В смисъл и да е била оригинална, и да не е била, след повторна "обработка" няма как да се докаже каквото и да е. И в този ред на мисли, ще ни останат само съмненията ;)

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

biggrin.gif Просто са пуснали преди време някой да ги вземе и са обвинили невинен гражданин, за да не се покажат те виновни.

Та така..ако се намери касетата, и я "обработят", няма ли да се заличи достоверността на оригиналността? В смисъл и да е била оригинална, и да не е била, след повторна "обработка" няма как да се докаже каквото и да е. И в този ред на мисли, ще ни останат само съмненията :P

Не знам дали записите са магнитни.Ако не са ,когато лентата остарява започва да се къса.Един вид хич не е сигурно че ще се развие.Мисля за такава обработка става дума.Отделно самия запис вероятно е под всякаква критика и на него нищо не се вижда като хората.Каквото и да си говорим някой просто е имал мотив той да изчезне по една или друга причина.Единственото доказателство че при този полет са стъпили на луната ... остава телевизията.

Сега китайците ще кацнат на луната, ще го пуснат HDTV и ще се смеят на американците ;):P

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Поредният пясък,хвърлен в очите на хората.... angry.gif Да бяха измислили нещо по-правдоподобно поне...

То пък остава да не ги крият:

НАСА: "Контролът на мисията вика "Аполо 11".

"Аполо 11": "Тези "неща" са огромни, сър! Огромни! О, Боже! Няма да повярвате!... Казвам ви, там има космически кораб! Кацнал е от другата страна на кратера! Те са на Луната и ни наблюдават!..."

Който иска, да прегледа темата ми за луната biggrin.gif

Тук

Редактирано от myd (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.