Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USA и Джо Байдън

Featured Replies

преди 13 минути, parmobil написа:

Ти и за Херсон се шегуваше. Ама само ти го знаеше. И за МОЧА се шегуваше, че било за борците срещу кафявата чума, ама избирателно пропускаше, че и други са воювали срещу чумата. Голям шегобиец си.

Ха, че според теб кой е освободил Централна и Източна Европа (и в частност България) от кафявата чума? Не е ли тази армия, чийто паметник бутнахме?

За Херсон какво?

преди 36 минути, N1K17Y написа:

Троловете вземете да прочетете дефиницията на "факт", че с това "фактита са верни" дето често го пишете, ще ме уморите от смях :wub:

Да бре, знам. Само каквото напишат от ''Стопфейк'' това е и пътят, и истината, и живота. Амин!

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 141,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...мдааа... ...страната главатар на най-голямата терористична организация ще излезе от бандата... ...тАпанарите ще останат...

• Anneliese
    Anneliese

Реотана вместо албански, стана американски. А, добро утро!

Публикувани изображения

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Ха, че според теб кой е освободил Централна и Източна Европа (и в частност България) от кафявата чума? Не е ли тази армия, чийто паметник бутнахме?

За Херсон какво?

Да бре, знам. Само каквото напишат от ''Стопфейк'' това е и пътят, и истината, и живота. Амин!

И не отговори защо и другите, които са се борили срещу чумата да не бъдат споменавани. И защо плащаме репарации на СССР, които срещу никого не се воювали у нас. А амерканците нищо не ни искат, въпреки свалените самолети. Толкова въпроси, а никакви отговори.

За Херсон какво? Ти твърдеше, че нямало руска армия там, а само Пригожин с амнистирани затворници. И аз те питах коя армия се изтегли от Херсон и ти прояви чувство за хумор.

преди 5 минути, parmobil написа:

И не отговори защо и другите, които са се борили срещу чумата да не бъдат споменавани. И защо плащаме репарации на СССР, които срещу никого не се воювали у нас. А амерканците нищо не ни искат, въпреки свалените самолети. Толкова въпроси, а никакви отговори.

За Херсон какво? Ти твърдеше, че нямало руска армия там, а само Пригожин с амнистирани затворници. И аз те питах коя армия се изтегли от Херсон и ти прояви чувство за хумор.

Пак бягаш от въпроса. Той е пределно простичък. Коя армия освободи Централна и Източна Европа (и в частност България) от кафявата чума? Не ти изнася отговора ли?

За теб ако ''банда готвачи'' и ''стадо затворници'' не е ирония...

току-що, ivottoshev написа:

Пак бягаш от въпроса. Той е пределно простичък. Коя армия освободи Централна и Източна Европа (и в частност България) от кафявата чума? Не ти изнася отговора ли?

За теб ако ''банда готвачи'' и ''стадо затворници'' не е ирония...

Кога съветската армия се е била срещу някого у нас? Защо им плащаме репарации, а на американците не? Те поне имат свалени самолети от нас. 

преди 33 минути, ivottoshev написа:

За Херсон какво?

Нещо не можеш да оспориш баш фактите, та ти остава само да крякаш, че всичко е фейк :) 

преди 47 минути, parmobil написа:

Кога съветската армия се е била срещу някого у нас?  

преди 50 минути, ivottoshev написа:

преди 40 минути, N1K17Y написа:

Нещо не можеш да оспориш баш фактите, та ти остава само да крякаш, че всичко е фейк :) 

И за теб същият въпрос:

преди 54 минути, ivottoshev написа:

Коя армия освободи Централна и Източна Европа (и в частност България) от кафявата чума? 

преди 10 часа, parmobil написа:

Кога съветската армия се е била срещу някого у нас? Защо им плащаме репарации, а на американците не? Те поне имат свалени самолети от нас. 

И кога точно сме плащали репарации на СССР след ВСВ?

Какво ще стане, ако Камала спечели? - Труд (trud.bg)

Цитат

“Когато ние инвестираме в чиста енергия, електромобили и редуцираме населението, повече от нашите деца ще могат да дишат чист въздух и пият чиста вода”.

преди 17 минути, M.Николов написа:

И този прост въпрос ли не разбра?

И после една кукувица от вашите ми реди, че аз съм в подменена реалност.

"Въпреки че войната протича без реални сблъсъци, тя дава значителни политически преимущества на Съветския съюз. Той получава голямо политическо влияние в България, доминирайки Съюзната контролна комисия и свеждайки до минимум ролята на своите съюзници.[7] Съветската окупация, продължила до декември 1947 година, става основа за консолидирането на властта на Комунистическата партия.[8] В същото време войната дава основание на Съветския съюз да участва в преговорите за сключване на мирен договор.[9] Във финансово отношение България е принудена да поеме издръжката на съветските войски на своя територия и да изплати на Съветския съюз значителни репарации, главно за сметка на свои вземания от Германия."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Съветско-българска_война

Ако се поинтересуваш, но ти няма да го направиш, защото ще се червиш пред себе си, ще научиш за милиардите издоени от нас от матушка.

Ще научиш и за писмото на Георги Димитров до Сталин за безчинствата на "освободителите" у нас. 

Отказвам да ви ограмотявам повече. Вярвайте си в насадените илюзии.

"аз знам, аз вярвам, че си права,

когато съгрешиш дори!"

Христо Радевски
Към Партията

Това го е редактирал някой пишман-историчар от новите.

Чудно защо ли на руски и на украински!!! съдържанието е съвсем различно!

Пак ти повтарям България не е изплащала на СССР след ВСВ репарации!

Виж на Гърция сме изплащали.

преди 15 минути, M.Николов написа:

Това го е редактирал някой пишман-историчар от новите.

Чудно защо ли на руски и на украински!!! съдържанието е съвсем различно!

Пак ти повтарям България не е изплащала на СССР след ВСВ репарации!

Виж на Гърция сме изплащали.

Не гледай, че статията е 168 часа. Прочети я, ако ти е интересно можеш и да видиш и книгите, в които е публикувано и където се посочват съотвените документи. За да не даваш пари, има библиотеки. Има държавен архив, в който можеш да издириш всичко. Ама не е за теб тази работа, а и няма да искаш, защото както казах вече, ще се червиш пред себе си.

Не, ти ще се червиш, изчел съм доста по въпроса и пак ти повтарям България не е изплащала репарации на СССР след ВСВ!

Да, издържали сме съветските войските в страната и сме осигурявали необходимите материали за водене на военните действия, да, съветите конфискуват всички фирми и предприятия с немско участие у нас, но всичко това е записано във мирното споразумение, което България е сключила със СССР, Великобритания и САЩ.И това не са репарации!

Репарации изплащаме единствено на Гърция, трябвало е и на Югославия, но поради политически причини тя се отказва от тях.

https://journals.uni-vt.bg/getarticle.aspx?aid=8275&type=.pdf

преди 16 минути, M.Николов написа:

Не, ти ще се червиш, изчел съм доста по въпроса и пак ти повтарям България не е изплащала репарации на СССР след ВСВ!

Да, издържали сме съветските войските в страната и сме осигурявали необходимите материали за водене на военните действия, да, съветите конфискуват всички фирми и предприятия с немско участие у нас, но всичко това е записано във мирното споразумение, което България е сключила със СССР, Великобритания и САЩ.И това не са репарации!

Репарации изплащаме единствено на Гърция, трябвало е и на Югославия, но поради политически причини тя се отказва от тях.

"Само" няколко години, ама какво толкова.

" Как это разительно отличается от политики СССР, отказавшегося уже через несколько лет после окончания Второй мировой войны от репараций со стороны Румынии, Болгарии и Венгрии, которые вошли в состав социалистического содружества! Даже ГДР вскоре после своего образования полностью прекратила репарационные перечисления Советскому Союзу."

https://topwar.ru/75484-reparacii-po-itogam-vtoroy-mirovoy-voyny-schedryy-zhest-stalina.html 

И тези ли са македонски историчари?

преди 14 минути, M.Николов написа:

Така е било за всички, пиле.

Не само за нас.

Значи имаме съгласие, че сме плащали няколко години репарации, а на американците - не.

Нали го прочете на руски в правилен сайт?

Не, никога не сме плащали репарации на СССР след ВСВ!

Колко пъти да го повторя?

Ако някой не знае какво е "репарации", то това не променя фактите.

току-що, M.Николов написа:

Не, никога не сме плащали репарации на СССР след ВСВ!

Колко пъти да го повторя?

Ако някой не знае какво е репарации, то това не променя фактите.

В руския сайт друго думат. Макар и за няколко години.

преди 2 минути, M.Николов написа:

А бе, пич.Има официални документи, няма значение какво са написали в някакъв руски сайт.

Ами точно в официалните документи го има. 

Това което до сега ми показа, не са официални документи.

Пак те призовавам да ми покажеш такъв?

Но не пренаписана статия в Уикипедия, а примерно пасаж от мирния договор подписан в Париж.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.