Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USA и Джо Байдън

Featured Replies

...дебилната либерастка пача-

18862780.jpg

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 141,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...мдааа... ...страната главатар на най-голямата терористична организация ще излезе от бандата... ...тАпанарите ще останат...

• Anneliese
    Anneliese

Реотана вместо албански, стана американски. А, добро утро!

Публикувани изображения

САЩ са наистина в 19 век................

Цитат
Почивните дни са религиозни празници и за много народ тук не би трябвало да са време за политика. Изборите са винаги в първия вторник на месец ноември - ноември защото жътвата е свършила вече, вторник, защото през 19ти век това е позволявало на всеки фермер да отиде на църква в неделя, след това да пътува в понеделник до изборния пункт в съответното каунти, да гласува във вторник сутринта и да се върне до края на деня вкъщи, за да може в сряда да отиде на пазар. Тук всички каунтита историчеки са разграфявани така, че от всяка точка да може да се стигне до административния им център в рамките на един ден, по светло. С каруца.

:no-no::no-no::no-no:

Съвсем се радвам, че не живея в САЩ.............

Цитат

И поради същите причини президент се избира с "избирателна колегия", която да каже гласовете от всеки щат. Щото са пращали представителите с конете до Вашингтон. Много неща са измислени в стари  времена и така си карат.....

:no-no::no-no::no-no:

Да, ама при нас в Европа са ставали революции, махани са монарси, науката е изместила религията а ватиканското отче няма думата за нищо!

Цитат

жътвата, каруцата, фермерите, църквата, правото на аборт, плоскоземието, еволюцията...ясно, разбрах:)) ама все пак е хубаво за няколко века да дръпнете напред :))) В целия християнски свят неделята е свят ден, ама ей ни на- гласуваме :)).

Цитат

https://www.svobodnaevropa.bg/a/sasht-obvini-rusiya-i-iran-v-kib … 188521.html 
Разузнаването на САЩ обвини Русия и Иран в кибератаки и дезинформация за изборите. Не е шега работата.

:lol6::lol6::lol6:На параноиците все някой друг им е виновен! Камилчетто ли ги разпространява тези?:popcorn2::popcorn2::popcorn2:

Цитат

Кофти е като ти сипят от същото лекарство, което ти сипваш на всички останали.
Започва подготовката за  - "Тези са виновни за нашата загуба".

:yanim::yanim::yanim: Много добре казано. Умрели руснаците и иранците за американските избори. Северна Корея що не я намесват?:popcorn2::popcorn2::popcorn2:

Цитат

Ами САЩ отдавна са си признали намеса в изборите, в които спечели Елцин. Това даже беше и сюжет на холивудски филм.

Да, аз го гледах, даваха го по "Холмарк".  Съветниците бяха пълни тъпогьози. Като чух за пилето, изпратено да задава неудобни въпроси на Бил Клинтън, онемях.  Не избори, а цирк е американското.

Дано да не видим това с пилето по нашите избори, че съвсем ще станем за смях.

Я, каква била историята с аборта...............

Цитат

Тази истерия с абортите е чисто политическа манипулация. Понеже Аризона е ключов щат, бяхме залети с реклами да гласуваме против "Забраната на абортите в Аризона" (беше на балота и хората ще гласуват). Колко ужасна и средновековна била. Брех, викам си, вярно трябва да се гласува против, ама я да отида да почета. И какво се оказа...Разрешени са САМО до 15-та седмица, представете си, а искат да ги направят разрешени до раждането. Че те в България са разрешени до 12-та седмица. Не ви е срам, средновековни женомразци!

В нормалния свят след определени седмици абортът е вид убийство. Това ли искат в САЩ жените? Убийства на бебета? Думи нямам, колко са неграмотни и ги мързи да четат американците, особено американките. Знаят ли, че и такъв вид аборт е високорисков  и води до смърт?

Какво ли задавам и аз въпроси за държава, застинала в мисленето си в 19 век?

Цитат

На пръв поглед това звучи логично. Не би следвало да има аборти след 15-та, та дори и след 12-та седмица.
Проблемът идва, обаче, от това, че не става дума само за аборти по желание.

В България се прави разлика между по желание и по медицински причини. По желание до 12-та, по медицински до 20-и някоя. И ако се застрашава живота на майката до края. Ако лекар каже, че има медицински причини, на никой не му хрумва да го преследва, обвинява и вкарва в затвора. Аз лично намирам българската ситуация за доста добре измислена и дефинирана. Ама в земята на свободните всичко върви под една шапка, няма желание, няма медицински причини. И за това се оказва, че може да умреш от инфекция предизвикана от помятане в 16-та седмица, да речем.

За съжаление, не ги виждам да извървят нашия научен път през 20 и 21 век. що се отнася до медицината. Там религията е над науката. Има страшно много секти в САЩ, които имат права и които отричат науката. Сциентологията например отрича психологията и психиатрията, а явно и лечението на рак. Коментираха, че причината актрисата Кърсти Али да почине е, че не е искала да си лекува рака с химиотерапия и лъчетерапия. Сциентоложка. И сега е мъртва, а можеше да е жива. Полигамните секти също са срещу науката и медицината. Само намерете в интернет и изгледайте поредиците "Бягство от полигамията" и  за сциентологията с Лия Ремини. Лия такива неща разказва, че ти настръхва косата. Като добавим и голямата неграмотност в САЩ и факта, че много хора мислят Бетовен за куче............... Нещата там са зле, много зле!

Какво повече да кажа............

Цитат

Вотът по пощата е лесно манипулируем, изгубен и тн, докато лично е по-сигурен един вид. Това е обяснението. Аз също не бих гласувала по пощата.

Цитат

Проблемът на САЩ е че са уж федерация, ама са по-скоро конфедерация, някъде по средата са.
Такава голяма държава с толкова население трябва да се управлява с по-общи закони, т.е с по-малка автономност на щатите.

Да, както е в Русия и Китай. Там имат едни и същи закони. Бразилия, друга голяма държава също има общи закони, май и в Канада е така. САЩ зорлем да се правят на интересни..................:getout:

на 4.11.2024 г. в 23:17, _nib_ написа:

Ако Владислав Апостолов е автор на тези коментари, то той е длъжен да направи собствен канал, но дори да не е, все пак винаги са точно в целта. Тук явно залага на Тръмп, но аз съм убеден, че ще е обратното. Тръмп вече беше президент и какво, просто не му позволиха да управлява, дори направиха филм за президента карикатура, сега какво ... дори да спечели, пак същото ще бъде, а глупостите дето ги говори за край на войната, само той им вярва, а май и така не е. Камилата какво, тук разумът отказва, след деменция очевиден идиот, това е много дори за тази държава.

Някога се вълнувах много от изборите им, треперих за Обама, първи чернокож президент, направо изкуфях, после, като го видях какво прави ... е, оттогава предпочитам републиканците. При Тръмп положението беше още по-напрегнато, цяла нощ следях резултатите и този път не изкуфях, направо се размазах от кеф, но ... виж по-горе. Сега не ми пука, тази държава може да се смята за най-великата, може дори да стане демокрация (дълбоки съмнения), но от това човечеството нищо не печели, докато съществува, тя ще е тумор и мисля, че в крайна сметка ще ни доведе до края.

И все пак Тръмп ми е симпатичен, на фона на кретенясалите филмови звезди (някои ми бяха любимци) и вся остальная сволочь, която повръща върху него, той е направо глътка свеж въздух за Америка и за света.

преди 58 минути, crazy katon написа:

Ако Владислав Апостолов е автор на тези коментари, то той е длъжен да направи собствен канал, но дори да не е, все пак винаги са точно в целта. Тук явно залага на Тръмп, но аз съм убеден, че ще е обратното. Тръмп вече беше президент и какво, просто не му позволиха да управлява, дори направиха филм за президента карикатура, сега какво ... дори да спечели, пак същото ще бъде, а глупостите дето ги говори за край на войната, само той им вярва, а май и така не е. Камилата какво, тук разумът отказва, след деменция очевиден идиот, това е много дори за тази държава.

Някога се вълнувах много от изборите им, треперих за Обама, първи чернокож президент, направо изкуфях, после, като го видях какво прави ... е, оттогава предпочитам републиканците. При Тръмп положението беше още по-напрегнато, цяла нощ следях резултатите и този път не изкуфях, направо се размазах от кеф, но ... виж по-горе. Сега не ми пука, тази държава може да се смята за най-великата, може дори да стане демокрация (дълбоки съмнения), но от това човечеството нищо не печели, докато съществува, тя ще е тумор и мисля, че в крайна сметка ще ни доведе до края.

И все пак Тръмп ми е симпатичен, на фона на кретенясалите филмови звезди (някои ми бяха любимци) и вся остальная сволочь, която повръща върху него, той е направо глътка свеж въздух за Америка и за света.

Както Фурсов спомена:Тръмп разби двуполюсния модел в щатите когато го избраха.

Макар че е от глобалистите които искат средната класа да се запази,а не като ултраглобалистите да изчезне и всичко да е в ръцете на корпорациите...

Ще видим...

Втората поправка в конституцията им, развързва ръцете на хората и щатите които могат и искат да защитят тази конституция.

А и нали на хората от комисиите им раздадоха бронежилетки...

Твърденията на Доналд Тръмп, че ще сложи край на войните по света много скоро след началото на президентството си, ще бъдат подложени на проверка сега, заяви високопоставен представител на Хамас.

Служителят заяви пред агенция Ройтерс, че Тръмп трябва да се „поучи“ от „грешките“ на Джо Байдън.

Започва ли златна ера за Америка?

https://www.flagman.bg/article/334891

,,Ако има въобще някой, който би могъл да спре неолибералната вълна, заплашваща да помете всяка частица разум, продължавайки да нанася непоправими щети, това е Доналд Тръмп."

Свърши ли приказката за ЛГБТ и 17-те пола с вота в САЩ? Мъка за ЕС и за 200 завода у нас

https://www.flagman.bg/article/334952

,,Живеем в една приказка, която ни разказваха глобалисти, че нацията е отживелица, че има 17 пола, че нашите деца трябва да наричат родителите си 1 и 2. Всичко това се сля и американците гласуваха за един много несимпатичен, арогантен и необразован човек.

Те го избраха, защото искат да възстановят своята нормалност. Този процес ще протече и при нас", подчерта той. 

......либерастията е пуснала гнусните си пипала и в една от последните цитадели,колони,бастиони на техническия прогрес-MIT...

Около 1 трилион долара, са похарчени от САЩ за военните действия  в Афганистан между 2001 и 2021 г. Тази колосална цифра беше огласена от президента Джо Байдън при изтегляне на американските военни оттам през август 2021 г.  А Доналд Тръмп яростно го критикува.    За много хора мултимилиардерът Тръмп   просто е непредсказуем.

Готино:

Цитат

Я ми дайте определение за думата либерал.

- Ляв, класически или модерен? Че то станаха като половете

:lol6::yanim::yanim::yanim::giggle1::popcorn2:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.