Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернета спира при сваляне на торент (телевизия и интернет от Виваком)

Featured Replies

Сложи:

- общ брой връзки - 40

- връзки за 1 торент - 20

- слотове за качване - 5

глобална скорост на сваляне 50Mbit - тук може да пробваш при каква скорост какво се случва при теб.

Пиша ги гледайки в тавана, ако искаш по-подробно - снимай какви точно са настройките при теб.

• Отговори 81
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 8 минути, jhoro написа:

Ясно, че не е „отвън“, а „вътре“!

WiFi на каква честота и стандарт е настроен? 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n или 802.11ac?

802.11n

преди 6 минути, plmen88 написа:

802.11n

А другите настройки?
Широчина на канала (20 или 40 MHz), честота - 2,4 или 5 GHz, „чистота на канала“ ...

Виж това - https://shopdelta.eu/802-11n-standart-za-bezzhichna-mrezha_l13_aid756.html

Цитат

Ако приемем еднакви работни параметри в сравнение с 802.11g мрежата (достигане на 54 Mb/s в един 20 MHz канал от една антена), 802.11n мрежа може да се достигне до 72 Mb/s (в един 20 MHz канал от една антена). Скоростта на 802.11n може да се увеличи до 150 Mb/s с помощта на два 20 MHz канала в режим на 40 MHz, ако няма смущения в излъчването от типа Bluetooth, микровълнови фурни или други Wi-Fi в околността. Ако се използват повече антени, 802.11n производителност може да достигне до 288 Mb/s в режим 20 MHz с четири антени или 600 Mb/s в 40 MHz режим с четири антени.

Виж и други смущаващи фактори!

преди 24 минути, plmen88 написа:

Направих го (сложих uplaod скоростта на 20 килобита) и същата работа - интернета и телевизията спират.

Не знам какво правиш, но ето тест от преди 3-5 мин: с виваком ADSL модем (PtP link на около 2 км)

torrent.jpg.bb1023d52989dad18974aec7c9a518ed.jpg

Eurosport е пуснат от пиратски източник за пробата

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Не знам какво правиш, но ето тест от преди 3-5 мин: с виваком ADSL модем (PtP link на около 2 км)

torrent.jpg.bb1023d52989dad18974aec7c9a518ed.jpg

Eurosport е пуснат от пиратски източник за пробата

Е нормално. Услугата е Vivacom Net 20 и в момента сваляш с 14 мегабита.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Е нормално. Услугата е Vivacom Net 20 и в момента сваляш с 14 мегабита.

Да, но гледам и on-line tv и си "чатя" тук без проблеми едновременно. Това беше само за опит. Дано не съм прав, но автора на темата може да е за инфекциозния отдел.....

току-що, NewRedDragon написа:

Да, но гледам и on-line tv и си "чатя" тук без проблеми едновременно. Това беше само за опит. Дано не съм прав, но автора на темата може да е за инфекциозния отдел.....

ADSL не е лош като услуга, стига да знаеш как да го използваш. Можеш да провериш дали имаш възможност за VDSL, защото в момента Виваком си подменят оборудването, за да върви такъв тип свързаност. Ще бъдеш още по-доволен. Разбира се, това е ако няма възможност за оптика.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Аз май не съм съгласен с това!

С кое не си съгласен??

• Автор
преди 17 минути, jhoro написа:

Широчина на канала (20 или 40 MHz), честота - 2,4 или 5 GHz, „чистота на канала“ ...

Това не знам къде да го погледна.

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

... и си "чатя" тук без проблеми едновременно.

То пък щото чата „генерира“ много трафик!!!

преди 5 минути, plmen88 написа:

Това не знам къде да го погледна.

От настройките на рутера!

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Показаното не е ли 1,4MB/s (мегабайта за секунда)?

Ами да! Грубо 1,4 Мегабайта в секунда са 14 Мегабита в секунда.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ами да! Грубо 1,4 Мегабайта в секунда са 14 Мегабита в секунда.

Съвсем грубо, защото точно са 11,2 - тоест още по-далече от 20. Гробо наполовината от тарифния си план.

преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

Показаното не е ли 1,4MB/s (мегабайта за секунда)?

Mbps (мегабит за секунда) и МегаБайт за секунда са ... доста различни неща!

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Съвсем грубо, защото точно са 11,2 - тоест още по-далече от 20. Гробо наполовината от тарифния си план.

А тарифните планове са „ДО...“!
И то - „По жицата“ (без Елин Пелин)!

преди 1 минута, jhoro написа:

Mbps (мегабит за секунда) и МегаБайт за секунда са ... доста различни неща!

А тарифните планове са „ДО...“!

И последно на снимката какво е според теб?

До, ама я водят достижима във всеки момент :)

И последно на снимката какво е според теб?

До, ама я водят достижима във всеки момент :)

На снимката си е „МегаБитове за секунда“! Мярката „МегаБайт за секунда“ не се използва в практиката!

И прави разлика между „достижима“ и „гарантирана“ скорост на връзката!
И аз съм „мерил“ 80 Mbps реален симетричен достъп при план 20 Mbps ...

• Автор

Не мога да влезна в настройките на рутера, дори и след като четох и гледах разни клипове в нета. Но като цяло ще сменя торент клиента на лаптопа за да не ми създава проблеми. 

преди 1 минута, jhoro написа:

Мярката „МегаБайт за секунда“ не се използва в практиката!

Освен от мобилните оператори.... без "секундите"....тъй де :)

Просто показах малко тестче....за мен граничното устройство на автора просто дава фира - нормално. Явно става дума за FTTH. С малко настойчивост, ще му дадат едно обикновено ONT от вива, а той ще си купи един нормален суич+някакаъв рутер и АП..... и цялата драма свършва

преди 6 минути, jhoro написа:

На снимката си е „МегаБитове за секунда“! Мярката „МегаБайт за секунда“ не се използва в практиката!

И прави разлика между „достижима“ и „гарантирана“ скорост на връзката!
И аз съм „мерил“ 80 Mbps реален симетричен достъп при план 20 Mbps ...

Би ли ми казал с показаната на снимката скорост за колко време ще се свали 1024 MB (Мегабайта) файл (припомням, че един CD диск е 700MB).

Никой от нас не може да знае, дали той може или не може да достигне 20 Mbps, още повече в оня изминал момент.

Освен от мобилните оператори.... без "секундите"....тъй де :)

Да бе - те тези мегабайти са за ... целия срок на договора!

Просто показах малко тестче....за мен граничното устройство на автора просто дава фира - нормално. Явно става дума за FTTH. С малко настойчивост, ще му дадат едно обикновено ONT от вива, а той ще си купи един нормален суич+някакаъв рутер и АП..... и цялата драма свършва

Решения винаги има. Даже повече от едно!

Би ли ми казал с показаната на снимката скорост за колко време ще се свали 1024 MB (Мегабайта) файл (припомням, че един CD диск е 700MB).

Никой от нас не може да знае, дали той може или не може да достигне 20 Mbps, още повече в оня изминал момент.

Как да кажа нещо, което не е предвидимо?

Те и „Теле-Мор“ обещават „4G - до 100 Mbps (LTE) и до 38 Mbps (LTE)“, ама на моменти - няма и 1 Kbps!!!

Пп. Виж, че мобилен оператор си „мери“ в  Mbps!

преди 20 минути, plamen_petrov_80 написа:

Скоростите са ДО..... Ама да не почваме пак споровете. Всеки може да си прегледа договора.

преди 6 минути, plmen88 написа:

Не мога да влезна в настройките на рутера, дори и след като четох и гледах разни клипове в нета. Но като цяло ще сменя торент клиента на лаптопа за да не ми създава проблеми. 

През портала my.contact не става ли? Не знам какви възможности за контрол има там. но все пак...

преди 6 минути, jhoro написа:

Да бе - те тези мегабайти са за ... целия срок на договора!

Решения винаги има. Даже повече от едно!

Как да кажа нещо, което не е предвидимо?

Те и „Теле-Мор“ обещават „4G - до 100 Mbps (LTE) и до 38 Mbps (LTE)“, ама на моменти - няма и 1 Kbps!!!

Пп. Виж, че мобилен оператор си „мери“ в  Mbps!

Имаш дадената скорост - приемаш я за константа и решаваш задачата!

току-що, NewRedDragon написа:

През портала my.contact не става ли? Не знам какви възможности за контрол има там. но все пак...

Там имаш ограничени възможности. Обади се на 123 и ги накарай да прегледат устройството и какво се случва с него като си закачиш лаптопа безжично.

Имаш дадената скорост - приемаш я за константа и решаваш задачата!

При всички доставчици, в договорите, има текст „посочените скорости са максимални и не са гарантирани през цялото време на ползване на данни.“

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.