Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернета спира при сваляне на торент (телевизия и интернет от Виваком)

Featured Replies

преди 7 минути, jhoro написа:

Да бе - те тези мегабайти са за ... целия срок на договора!

Решения винаги има. Даже повече от едно!

Как да кажа нещо, което не е предвидимо?

Те и „Теле-Мор“ обещават „4G - до 100 Mbps (LTE) и до 38 Mbps (LTE)“, ама на моменти - няма и 1 Kbps!!!

Пп. Виж, че мобилен оператор си „мери“ в  Mbps!

Никога не вярвай на който и да е оператор който ти обещава или гарантира скорости през мобилната мрежа.

току-що, jhoro написа:

При всички доставчици, в договорите, има текст „посочените скорости са максимални и не са гарантирани през цялото време на ползване на данни.“

Така е, защото при гарантираните се започват едни суми от 500 лева нагоре. И пак няма гаранция, когато връзката минава през чуждестранни доставчици. Само, че там нещата са други.

• Отговори 81
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Никога не вярвай на който и да е оператор който ти обещава или гарантира скорости през мобилната мрежа.

Никога не вярвам на Никого - даже и на мене си - предварително!
И никога нямам ... излъгани очаквания. Колкото - толкова!

преди 3 минути, jhoro написа:

При всички доставчици, в договорите, има текст „посочените скорости са максимални и не са гарантирани през цялото време на ползване на данни.“

Правиш ли разлика между реалния живот и математическа задача?

Аз зададох математическа задача, имаш всички данни - реши задачата!

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Там имаш ограничени възможности. Обади се на 123 и ги накарай да прегледат устройството и какво се случва с него като си закачиш лаптопа безжично.

Обаждах им се. Според тях във входа, където е разпределителната кутия или сиуч (нещо такова го нарекоха) бил блокирал и трябвало да се смени (вероятно бил развален).

току-що, plmen88 написа:

Обаждах им се. Според тях във входа, където е разпределителната кутия или сиуч (нещо такова го нарекоха) бил блокирал и трябвало да се смени (вероятно бил развален).

Не може да имаш суич в блока и да ти се предоставя ОНТ устройство. Нещо друго е, но щом са обещали да го сменят, ще го направят.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Помниш ли, че ... система от N-уравнения с M-неизвестни (особенно при M > N) е неопределима? 

Математика!

преди 2 минути, jhoro написа:

Никога не вярвам на Никого - даже и на мене си - предварително!
И никога нямам ... излъгани очаквания. Колкото - толкова!

Аз не цитирам теб, просто видях че си писал за мобилна свързаност и дадох коментар.

току-що, Емил Костов написа:

Не може да имаш суич в блока и да ти се предоставя ОНТ устройство. Нещо друго е, но щом са обещали да го сменят, ще го направят.

Услугата ... с директен достъп до клиента ли е?

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Сър Петров. Няма задача. Това го пише в договора межди клиент и компания и той е в реалния свят.

Аз не цитирам теб, просто видях че си писал за мобилна свързаност и дадох коментар.

Знам, но отговорих по принцип - към всички!

току-що, jhoro написа:

Услугата ... с директен достъп до клиента ли е?

Ако на адреса има суич, до клиента ще стига UTP кабел. Понеже има ОНТ устройство няма как там да има суич. Може да има проблем с мрежово устройство по трасето, но това вече е друга тема.

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Ако на адреса има суич, до клиента ще стига UTP кабел. Понеже има ОНТ устройство няма как там да има суич.

Това е ясно - поне за мен.

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Може да има проблем с мрежово устройство по трасето, но това вече е друга тема.

Именно. Говорех за инфраструктурата - до къде стига „оптиката“?

преди 3 минути, jhoro написа:

Това е ясно - поне за мен.

Именно. Говорех за инфраструктурата - до къде стига „оптиката“?

При GPON оптиката стига до клиента. Там се слага или комбинирано ОНТ или чисто.

• Автор

Инсталирах Bittorrent - същата работа. Изтеглих Utorrent - същата работа. В момента сканирам за вируси.

току-що, plmen88 написа:

Инсталирах Bittorrent - същата работа. Изтеглих Utorrent - същата работа. В момента сканирам за вируси.

Човек нямаш вируси, щом с кабел нямаш проблеми. 

преди 27 минути, Емил Костов написа:

Така е, защото при гарантираните се започват едни суми от 500 лева нагоре

Симетрична 200 (100D/100U гарaнтирани + перманентно публично IP+IPTV (всичкото канал :) ) - 72 (без ддс) - местен ISP . E вярно...малко на пазарлък :)

преди 28 минути, jhoro написа:

Помниш ли, че ... система от N-уравнения с M-неизвестни (особенно при M > N) е неопределима? 

Математика!

Не е - Диофантово уравнение, ноооо това е друга тема :)

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Симетрична 200 (100D/100U гарaнтирани + перманентно публично IP+IPTV (всичкото канал :) ) - 72 (без ддс) - местен ISP . E вярно...малко на пазарлък :)

Между симтерична и гарантирана скорост има една гора разлика. Виж си договора.

Между симтерична и гарантирана скорост има една гора разлика. Виж си договора.

Знам, бе човек - виж какво съм написал "Симетрична 200 (100D/100U гарaнтирани" Не е това проблема на човека. Според мен просто това комбо у/ство не издържа на "товара".

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Знам, бе човек - виж какво съм написал "Симетрична 200 (100D/100U гарaнтирани" Не е това проблема на човека. Според мен просто това комбо у/ство не издържа на "товара".

Не го възприемай като нещо лично към теб. Пиша тези коментари, защото много хора не правят разлика.

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

Не е - Диофантово уравнение, ноооо това е друга тема :)

Именно! Виж ... Диофантово уравнение

Цитат

... системата е неопределена и има цял клас решения, чието графично изображение е алгебрична крива, алгебрична повърхнина или обект от по-висок порядък.

РешениЯ, а не - решениЕ!

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не го възприемай като нещо лично към теб. Пиша тези коментари, защото много хора не правят разлика.

Знам.... на ясно съм. Бил съм на подобна на твоята позиция (зад Окена) и знам какъв АД е с "изключително образованите" клиенти...докато не им покажеш на таблета фактурата :)

• Автор

Да уточня нещо. В събота преподписах договора към Виваком, като минах от ТВ пакет L+ на ТВ пакет XL+. Всичко останало е абсолютно същото (а то е интернет и мобилен телефон). Преди подписването на договора и приемането на новият пакет телевизия, този проблем го нямаше. Не знам това има ли нещо общо с текущия проблем. 

преди 2 минути, plmen88 написа:

Да уточня нещо. В събота преподписах договора към Виваком, като минах от ТВ пакет L+ на ТВ пакет XL+. Всичко останало е абсолютно същото (а то е интернет и мобилен телефон). Преди подписването на договора и приемането на новият пакет телевизия, този проблем го нямаше. Не знам това има ли нещо общо с текущия проблем. 

Качеството на телевизионите програми еднакво ли е?

Броя на устройствата за телевизия има ли изменение?

До къде стигна с настройките на торент клиента?

• Автор

Качеството на телевизионните канали е същото. Броя на устройствата за телевизия е същият - два броя. Настройките на торент клиента ги направих според, това което си написал ти @plamen_petrov_80 и тези на @Емил Костов

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.