Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашият Windows

Featured Replies

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Пфуууй ! Разкошна картинка за десктоп - не е лъскава и блестяща , а е красива..... Благодаря !

Веднага си я взех от сайта....:)

преди 21 минути, Bubbles написа:

Mirc? Това нещо живо ли е още?

:offtopic_s:

Е, не е както едно време да идеш в някоя така наречена интернет-зала и да седнеш на някоя от "евтините машини", на които можеш да отвориш само Internet Explorer, mIRC, Notepad и може би Minesweeper + Solita

ire(Пасианс)... :D Евентуално и Winamp.

Пояснявам: На тези ограничените компютри един час се заплащаше нещо от сорта на 20 до 40 стотинки, а на другите май двойно или повече ;) Най-голямата гъзария беше "да седнеш за без време" ⏲️😎

преди 5 минути, Freem@n написа:

Е, не е както едно време да идеш в някоя така наречена интернет-зала и да седнеш на някоя от "евтините машини", на които можеш да отвориш само Internet Explorer, mIRC, Notepad и може би Minesweeper + Solita

Пояснявам: На тези ограничените компютри един час се заплащаше нещо от сорта на 20 до 40 стотинки, а на другите май двойно или повече ;) Най-голямата гъзария беше "да седнеш за без време" ⏲️😎

Къде и кога е било това?

Защото аз разделение на машините по параметри и цени не съм виждал. Имаш време и в него имаш цена. Може да има различни часови зони с различни цени или пакети.

1 час интернет на някаква система за 20 ст. никога не съм го виждал.

преди 10 минути, Freem@n написа:

Аз като почнах да ходя по зали струваше май  беше дори по 10 ст. на час и всички се карахме кой да седне на компа i486, че другите бяха i386 и като цъкахме на DooM 2 в мрежа и този с i486 имаше предимство. :D

А иначе залите си бяха идилийка (взимаш си някакво ядене - обикновено някакъв шпеков салам, хляб и някакъв айран) и плащаш 3 кинта за цяла вечер. Първата ми работа бе да изгледам някой филм с RadLight или BSPlayer и след това да отупам някой на CS или GTA Vice City хаха. Тогава това бе имунитет...цял ден всеки барал и клавиатурите и мишките преди теб, нищо не се бърше, флопито пълно със солети и фасове, наоколо кенчете с бира... Разбира се преди да почнеш да играеш трябваше да си почистиш сам и вирусите...че иначе падаше FPS-a. Нищо, че бяха с Kaiowas и подобни. Намираха се начини да си инсталираш и стартираш инструменти като Spybot S&D или Ad-aware. Почистваш стотици записи и почваш да цъкаш. Разбира се оператора гледа и се чеше като пребозало теле...На доста системи се налагаше и пускане на диагностики и на диска и на регистрите, че иначе гърмяха със странни грешки...Ама шефовете не ги "еняше", защото начина им за профилактика беше да върнат клонирания диск с Norton Ghost на всички физически машини и ако са доста системи, за една вечер си решаваха проблема. Лошото е, че го правиха рядко и като се затлачат нямаше как да не им ги опощиш преди да почнеш да цъкаш. Пък mIRC-ата беше класика там да си даваш OP в канала, да удряш slap (плесници), да кикваш, да си биеш срещи и да връзваш (или да ти вържат) текения и т.н. Ех времена... :D

преди 9 минути, plamen_petrov_80 написа:

Къде и кога е било това?

Защото аз разделение на машините по параметри и цени не съм виждал. Имаш време и в него имаш цена. Може да има различни часови зони с различни цени или пакети.

1 час интернет на някаква система за 20 ст. никога не съм го виждал.

В град Троян, залата се казваше "BULNET" ... имаше разбира се и други, но в тях не помня такива неща да е имало.

Някъде около 2005 година.

Може и да е било по 40 стотинки, не помня точно, може и за половин час да е било толкова, макар че по-скоро беше за по час.

Понякога пускаха промоции.

На другите компютри естествено беше пълно с игри.

@B-boy/StyLe/, И при нас бяха с Kaiowas, но не помня да съм правил нещо повече от това че веднъж отворих през Notepad realm файла на WoW на друга машина от залата през локалната мрежа, че един познат фен много искаше да види в кой realm играят там :D

Е, веднъж нещо може би някакви pop-up прозорци е имало на един компютър, та се беше "бъгясал" и можеше да влизаш в интернет без пари.

Иначе никога не съм ги разбирал тези OP и може би повечето други термини в мирките. OP от "Original Poster" ли е или друго ? :) Доколкото разбирам, това е да си нещо като админ или по-скоро мод на канала.

Ама то си е казано веднъж: "Който знае - знае, който не знае - не му трябва да знае".

преди 58 минути, grizly написа:

Да, и си работи повече от нормално.

Защо се учудваш?

Не бях го виждал горе долу от времето когато като ученици си правехме срещи основно на пилоните на НДК и често изчезвахме яко дим като видехме какво ни чака там, а това беше по времето на Маската, Зоната на здрача, Виртуална зона и т.н. който е бил тийн отгава знае.

преди 55 минути, Freem@n написа:

Къде е било това 40 стишки? Ние ходехме в доста клубове и навсякъде беше 1-1,20лв. на час а нощната 4-5лв.

Айде да не е офтопик :

Capture d’écran (23).png

Впечатляващи са екраните ви, моят е направо ... няма да квалифицирам. Много бързо ми омръзват, сменям ги. Всичките ми компове у дома и на работа са с айфонска тематика . След нова година наверно ще съм на Харлей. Сетне на пролет ще запукам хорър пинизи от любими филми. Лятото ще лепна свежарски китки и гюрлюци, широки планове и водопади. Изтрещела работа.

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=klz1608662119z.jpg

преди 16 часа, Freem@n написа:

Може и да е било по 40 стотинки, не помня точно, може и за половин час да е било толкова, макар че по-скоро беше за по час.
Е, веднъж нещо може би някакви pop-up прозорци е имало на един компютър, та се беше "бъгясал" и можеше да влизаш в интернет без пари.

Иначе никога не съм ги разбирал тези OP и може би повечето други термини в мирките. OP от "Original Poster" ли е или друго ? :) Доколкото разбирам, това е да си нещо като админ или по-скоро мод на канала.

Аз имах предвид, че 10 ст. на час беше някъде през 1990 май (тогава, като си взех и първото 8 битово нинтендо и имаше зали с игри с ръчки като Snow Bros). Вече 10-тина години по-късно тогава цената стана 1 лв. на час и 3 лв. за цяла нощ,

А иначе вече не помня как, но знам, че намирах начин да инсталиран на повечето клиенти за зали собствен софтуер за да си почиствам системата преди да седна да цъкам - всички подобни си имаха своите бъгове и начини за заобикаляне на ограниченията на правата (то ми писна, като видях, че админите там не полагат особени усилия в тази насока, ами гледаха да избутат смените и да отбият номера). Колко паплач си взимах за колекцията от такива места просто няма да ви казвам, после за анализ. Сега се сетих и за архаичния интерфейс на Norton Antivirus 4.0 и на Sygate Personal Firewall...ама те си бяха модерни тогава, защото и самия Win 95 беше с подобен GUI.

OP да, водеше се мод...Само админа имаше май 10000 ниво на права...Всички с 9999 и надолу бяха модератори, които можеха да дават OP ниво, но не като това на админа. Поне такива спомени имам.

За да не е капо темата, малко от архива: (когато Gadjets бяха голяма работа - понякога дори ми липсват):

2013-02-27-09h52-37.png

и когато беше модерно да се ползва софтуер от типа на Rainlender, Rainmeter и в случая BgInfo или по-скоро даже май това беше Desktop Info (за съжаление несполучливо копие на програмата от Линукс - Conky), защото имаше т.нар. flickering (доста дразнещо премигваше при рефреш на данните).

024.jpg

• Автор
преди 17 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Аз имах предвид, че 10 ст. на час беше някъде през 1990 май (тогава, като си взех и първото 8 битово нинтендо и имаше зали с игри с ръчки като Snow Bros). Вече 10-тина години по-късно тогава цената стана 1 лв. на час и 3 лв. за цяла нощ,

А иначе вече не помня как, но знам, че намирах начин да инсталиран на повечето клиенти за зали собствен софтуер за да си почиствам системата преди да седна да цъкам - всички подобни си имаха своите бъгове и начини за заобикаляне на ограниченията на правата (то ми писна, като видях, че админите там не полагат особени усилия в тази насока, ами гледаха да избутат смените и да отбият номера). Колко паплач си взимах за колекцията от такива места просто няма да ви казвам, после за анализ. Сега се сетих и за архаичния интерфейс на Norton Antivirus 4.0 и на Sygate Personal Firewall...ама те си бяха модерни тогава, защото и самия Win 95 беше с подобен GUI.

OP да, водеше се мод...Само админа имаше май 10000 ниво на права...Всички с 9999 и надолу бяха модератори, които можеха да дават OP ниво, но не като това на админа. Поне такива спомени имам.

За да не е капо темата, малко от архива: (когато Gadjets бяха голяма работа - понякога дори ми липсват):

2013-02-27-09h52-37.png

и когато беше модерно да се ползва софтуер от типа на Rainlender, Rainmeter и в случая BgInfo или по-скоро даже май това беше Desktop Info (за съжаление несполучливо копие на програмата от Линукс - Conky), защото имаше т.нар. flickering (доста дразнещо премигваше при рефреш на данните).

024.jpg

Отдавна не бях виждал така подреден декстоп евала :)

Бахххти работата. Тъкмо на 1-вата страница снимка след снимка и накрая някой реши да осере темата с излишни думи и се почна една камара драскатиници вместо снимки. Тъкмо се зарадвах за една единствена тема в тоя форум, ама.... все някой ще се намери да я оплеска.

на 22.12.2020 г. в 19:02, grizly написа:

Да, и си работи повече от нормално.

Защо се учудваш?

Защо го ползваш?

Само да отметна, че който ползва Custom икони за Recycle Bin-a и после те не му се рефрешват при изпразване на съдържанието на кошчето и трябва да натискат F5 за да се случи това, решението е следното (бях го забравил, защото скоро не бях ползвал Custom икони):

https://www.winhelponline.com/blog/fix-recycle-bin-icon-not-refresh-custom-icons-windows-7/

• Автор
преди 16 часа, PsyManDelic написа:

Бахххти работата. Тъкмо на 1-вата страница снимка след снимка и накрая някой реши да осере темата с излишни думи и се почна една камара драскатиници вместо снимки. Тъкмо се зарадвах за една единствена тема в тоя форум, ама.... все някой ще се намери да я оплеска.

Meрят си пишките , кой колко разбира ;) в линукс темата  е още по страшно .

Да се "похваля" със снимката хахаimage.png.7e15b65589eebcf91278b7edc18d4354.png

преди 37 минути, zdravkos написа:

Въх... 10 с Rocket dock... Като му го няма аерото на 7 си губи много от ефекта.

429973.jpg

• 4 седмици по-късно...

За пръв път виждам този тапет на логин страницата си на Windows 10.
Доста ме разсмя. Не мога да отрека, системните тапети в Windows 10 са много често по-креативни и естетически изискани от тези в Linux.
DnVgweb.png

• 4 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.