Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си windows 7 след спирането на подръжката?

Featured Replies

преди 12 минути, цър-вул написа:

Аре стига простотии - цял свят знае, че е спряна поддръжката наWindows 7 (иключваме корпоративните клиенти с индивидуални договори за поддръжка), наш умник тираджиев се изцепи, че не е спряна...
https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-windows-7-support

И ква'й връзката между компютрите и компотите с изтекъл срок?

Ти доволен ли ще си от използването на Windows ако ти се случи нещо такова? 
Примерно какво като пращат там разни отчети по интернет на НОЙ; НАП
и не знам си какви като аз реално не мога да си взема заплатата и ми нарушават правата?
Техния софтуер не е някъв изкуствен интелект който може да управлява всичко
ами е таблица която има маркиращо устройство за баркод.

• Отговори 514
  • Прегледи 47,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изобщо не свършват с това плюсовете му, но както и да е. За мен 8.1 (не за бъгавата 8-мица, която беше като Vista) взима най-доброто от двата свята (стабилността на 7 и доста от модерните инструменти,

• Останаха.

• Ми понижаваш си правата или си пускаш UAC на MAX + подходящи настройки за SRP или направо добра защитна програма (за предпочитане HIPS) и въобще ако знаеш какво правиш. Начини много. А и зависи, за на

Публикувани изображения

преди 5 минути, motokartruck написа:

отчети по интернет на НОЙ

Не знаех, че ковчегът е свързан с мрежата...😎

преди 5 минути, motokartruck написа:

нарушават правата

Има си Инспекция по труда за такива цели.

преди 8 минути, цър-вул написа:

Не знаех, че ковчегът е свързан с мрежата...
Има си Инспекция по труда за такива цели.

хахахах да те ако са като Батката трябва още да им се обяснява как се мести курсора и какво е компютърна мишка

преди 6 минути, motokartruck написа:

хахахах да те ако са като Батката трябва още да им се обяснява как се мести курсора и какво е компютърна мишка

Плаща се на тия по интернет който имат месечни абонаменти за подръжка на софтуер за магазин защото е по евтино на месечни такси с включена поддръжка от колкото да се купи софтуера за магазин ЕРП-тата май така се казва. 
И отделно вместо да се ходи до НОЙ и НАП отчетите автоматично там се пращат по интернет :)

ERP е облачно пространство! 

https://www.balkanservices.com/blog/kakvo-tryabva-da-znaete-za-erp-sistemite/

на 26.12.2020 г. в 23:07, dioib написа:

ОС е вид програма. Данните от своя страна са своенравна БД. Начина по който ще се показват върху твоя "терминал" (Персонален компютър" зависи от програмата която прави Уеб оформлението. Комуникацията между теб и сървъра става с вид протокол. Има стандарти. Някои Уеб дизайнери не ползват въпросните, а "творят" свои и се налага да "сложиш" вид добавки на твоя персонален компютър, за да отвориш вид сайт. Слагайки вид добавка обикновения потребител дава вид права същата да има достъп до вид физически данни на твоя реален носител на данни. Не случайно се прие закон с който определени собственици на сайтове да те информират какви "добавки" ти слагат на твоя персонален компютър. Отделно това, за да не може да ти следят комуникацията се въвежда и вид криптирана връзка между твоя компютър и сървъра. 

Ако даден компютър не е свързан с мрежата, то той може да е дори с Win 3.11 или дори с ДОС. Сега нещата вече са други. Имаш "облак" в който разполагаш своите файлове, за да може да имаш достъп до тях от всеки вид терминал на който си "седнал", за да направиш нещо. Реално ерата на персоналния компютър е в миналото. 

Сървърната ОС няма нищо общо с вид "персонална" ОС. До колко работещите на вид "сървър" боравят с браузър?! Всичко минава на вид приложение с което имаш достъп до вид данни. 

Не е проблем, че съм луд, а това, че не ти е известно, защо трябва да преминеш към нова версия на ОС. Всичко останало е програма (приложение) което инсталираш, за да имаш достъп до вид данни. Някои собственици на портали и/или платформи осигуряват достъп и от стари браузъри, но изрично наблягат, че връзката не е сигурна. ;) Някой по трасето в мрежата може да "слуша" и реално връзката не може да е поверителна. Ако ти е личен компютъра е едно, а когато е служебен друго. ;) 

Извинявай но мисля че протокола се доставя с помоща на интернет доставчика за връзка с рутера.
Internet Protocol (IP) е протокол за комуникация, който стои в основата на интернет.
Internet Protocoл
Това дали доставчика ще настрой двете неща рутера и компютъра за по голяма сигурност на клиентите си
това пак зависи от доставчика защото аз не разбирам от такива неща! 

Нямам облак аз съм със китайски SSD харддиск на Кingston 500 GB 10X FASTER PLUS 

Тука някой ако иска да научи нещо на компютъра си останалите около него веднага започват да си измислят какво ли не 
толкова прост народ ...................................................................................................................... 

Ако имам фирма ще има комуникация когато изпращам отчетите по интернет вместо на място.
В случая при мен е само няколко компютъра който използват един рутер рутера си ползва това нещо протокола 
обаче компютрите не са настроени полетата за настройка на протокола са празни.
Това означава че копютъра като се свърже към рутера има интернет но няма настройка защото използват рутера за настройка на компютъра обаче това също е измама рутера си е рутер компютъра си е компютър. 

Хора нещата са много лесни обаче като няма от къде да ги научи човек е много трудно.

Примерно ако мога да си нарека харда "облачно пространство" 

На него има точно това: 
Комютърни игри
Музика 
Снимки 
Филми 

Обаче когато не съм си платил за допълнителен софтуер който да бъде облачно пространство със синхронизиране на услугите 
тогава компютъра ми е най обикновен домашен компютър с интернет без никаква комуникация освен тази която е с безплатните приложения за видео разговори.

на 27.12.2020 г. в 7:07, dioib написа:

Седнал съм, а за това което ти говориш = му се вика да си синхронизираш вид устройства с облака. В тоя случай дори през "умния" ТВ ще имаш достъп до всички твои файлове ... ;) 

Кратко: Говорим за различни неща. Твоите файлове /лични/ са едно, а друго е служебни. ;) В тоя случай ти трябва да може да контактуваш със служебен сървър и определени файлове само и единствено да ги виждаш, но не и да ги копираш. Твоя компютър или чуждия в тоя случай е елементарен терминал ... и определено си има вид фирмени тайни .... ;) Файлове, които са поверителни. ;) 

Друг е момента, че бивайки качени в "облака" вече не са лични файлове ... ;) Това е като "безплатен обяд". :) 

за това което ти говориш = му се вика да си синхронизираш вид устройства с облака.

За какъв облак става въпрос? 
Аdobe Flash
Adobe Acrobat 

...си ги инсталирам офлайн и няма достъп до сървър на твърдия диск! 
Тези неща ги записвам на твърд диск това означава че няма сървър има само 500 гб 
като си инсталирам няколко игри и си запиша няколко филма просто се намаляват гигабайтите 
с който разполагам.

Когато си запиша уиндоуса от 500 гб място за Program File (gomplayer; google earth; Offis2010 и други забавленийца) остават 400 гб свободни за игрите музиката; филмите и снимките 

Мисля , ако направиш нова тема с име "Windows 7 spam attack by motokartruck" ще събере по-сериозно интерес и присъствие !

Множество постове обвързани с разбъркана мисъл и в кобинация от полузнания поне за мен е трудно да ги вържа в един "образ" , та отделна тема си е препоръчителна 😉

преди 59 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Мисля , ако направиш нова тема с име "Windows 7 spam attack by motokartruck" ще събере по-сериозно интерес и присъствие !

Множество постове обвързани с разбъркана мисъл и в кобинация от полузнания поне за мен е трудно да ги вържа в един "образ" , та отделна тема си е препоръчителна 😉

Трудно си е чета и нещо което горе долу се подразбира го коментирам.
А не аз нямам хиляди теми само в тази съм писал и в още една две иначе форума е интересен.

преди 6 часа, цър-вул написа:
преди 7 часа, motokartruck написа:

Няма изтекъл срок на Windows

Аре стига простотии - цял свят знае, че е спряна поддръжката на Windows 7

Цър ... пър - правиш ли разлика, между „изтекъл срок“ на продукт и „спряна поддръжка“ на друг продукт?
Единия не работи (щото му е „изтекъл срока“), а другия - работи, но няма обновления (ъпдейти)!

преди 7 минути, jhoro написа:

Единия не работи (щото му е „изтекъл срока“),

Ми, аере кат си толко отворен инсталирай Windows 7 на хардуер 2020. Да видим дали не му е изтекъл срока.

Кво се хилиш - айде, покажи умения, за които така парадираш!
ПП Обичам к*рвите, но не и номерата им!

току-що, цър-вул написа:

Ми, аере кат си толко отворен инсталирай Windows 7 на хардуер 2020. Да видим дали не му е изтекъл срока.

Дай го - „хардуер 2020“ и ... ще проверим!

Колко е хубаво да се лае месчината...колко хора ще го проверявате? Не, че има значение - доказано е - факти в мрежата дал Господ.
И не се насiрай с офтопици в сериозни теми, че в последно време само това правиш. На мен не ми дреме - аз проблеми с машините нямам ама правиш лоша услуга на питащите.

преди 21 минути, цър-вул написа:

Колко е хубаво да се лае месчината...

Ти само това и правиш!

Помисли - колко „хора“ (и фирми) ползват стар софтуер, на стар хардуер!

Или мислиш - че някой, ще си купи нова машина, и ще ѝ сложи стара ОС?

преди 8 минути, jhoro написа:

Помисли - колко „хора“ (и фирми) ползват стар софтуер, на стар хардуер!

Ами, що не си стоим в пещерите и да си светим с борини...

преди 3 минути, цър-вул написа:

Ами, що не си стоим в пещерите и да си светим с борини...

Глупости!

Абе вие тук що мъдрувате пита Йода

Примерно сега ще си намеря Internet Explorer с нормален панел с нормални настройки и си оправям проблема с известия за бисквитки и рекламите изчезват всичко точно!

How to Change Internet Explorer Skins

преди 15 часа, motokartruck написа:

Примерно сега ще си намеря Internet Explorer с нормален панел с нормални настройки и си оправям проблема с известия за бисквитки и рекламите изчезват всичко точно!

Кой използва вече Internet Explorer? Всички минават на Microsoft Edge.

преди 35 минути, цър-вул написа:

Тези с Windows XP! 😎

Service Pack 1 или 2?
Тези, които ползват Windows XP - едва ли ползват нет оттам!

Пп. Единия ми лаптоп е с Windows 7 и ми предложи „Microsoft Edge“!

преди 14 минути, jhoro написа:

Тези, които ползват Windows XP - едва ли ползват нет оттам!

Тъй ли? А тези, които са САМО в интранент? И я покажи M$ Edge за XP? Не можеш!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.