Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 минута, Тетя написа:

Благодаря но и това го правя :) Не знаех,че му викате кеш обаче.

Е вече знаеш а и е хубаво от време на време да се чисти кеша.:)Защо не пробваш да свалиш приложението и от него да влезнеш. Или от друг браузер.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 2 минути, evogen написа:

Грухчо не се прави на ощипан и незнаеш за какво става въпрос. Ако някой модератор реши да те провери и има нужните права много бързо ще те разкрие и ще се покажат и другите ти профили. А относно бан явно незнаеш какво е това бан и ти пожелавам да не се сблъскаш с него щото тогава ще зяпаш форума и сайта през крив макарон и ще има само грух грух. А ако започна и да ти обяснявам за наказанията за използване на чужда мрежа ептем ще забуксуваш и повярвай ми наказанията нямада ти се харесат никак.

Като казваш "ще има само грух грух", звучиш като petie1 и vlado1985.

Мисля, че си vlado1985. Съдейки по предишни изказвания на други потребители, vlado1985 е ban-нат за постоянно или е блокиран за няколко дни. Това е станало така, защото той е казал нещо, за което е бил докладван. Искам да отбележа, че дори и така да се е случило, аз не съм го докладвал и нямам общо с ограничения му достъп до форума. И тъй като достъпа на vlado1985 до форума е ограничен, той си е създал нов профил, който да използва докато не изтече временното ограничение на другия му профил. Този нов профил е "evogen".

Познах ли?

преди 1 минута, evogen написа:

Е вече знаеш а и е хубаво от време на време да се чисти кеша.:)

@Тетя лъже те.

Кеша само се прибира.

преди 1 минута, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Като казваш "ще има само грух грух", звучиш като petie1 и vlado1985.

Мисля, че си vlado1985. Съдейки по предишни изказвания на други потребители, vlado1985 е ban-нат за постоянно или е блокиран за няколко дни. Това е станало така, защото той е казал нещо, за което е бил докладван. Искам да отбележа, че дори и така да се е случило, аз не съм го докладвал и нямам общо с ограничения му достъп до форума. И тъй като достъпа на vlado1985 до форума е ограничен, той си е създал нов профил, който да използва докато не изтече временното ограничение на другия му профил. Този нов профил е "evogen".

Познах ли?

Грухчо да аз съм vlado1985 и не го крия. А ти като се срамуваш да си признаеш за другите профили с които цивриш някой да ти каже как да хакнеш комшийската мрежа проблема си е твой. Но сам се излагаш млад прав човек да прави подобни глупости. Грухи един пример ще ти дам само нет и телевизия за цял месец ти е 30лв. Ако искаш само нет без телевизия до колкото знам булсата предлагат такава опция 15лв на месец е поред теб това толкова много ли е че си тръгнал да мрънкаш по форуми и да се излагаш. И не на последно между бан и наказание има огромна разлика приятелю разликата е такава че едвали ще я смилеш толкова бързо от колкото се надяваш да научиш как да хакнеш мрежата на комшията.

преди 10 часа, Fay написа:

И да искаш не можеш! Винаги ще си над мен. Ай, поти се сега :biggrin:

Не знам за какво говорите, но ...

...
- Отгоре!
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам...

преди 9 часа, Mediterranean написа:

Ама аз не мога да прощавам на хората. Освен ако не ми се извинят, което досега не ми се е случвало.

Мдаа, всички имаме скелети в гардероба, ма твоя, Меди, сигурно не може се затвори...

Если кто-то обидел тебя - прости его. Не можешь - убей его.

:шега:

...но за всеки случай... Извинявай!... т'ва сериозно

• Автор
преди 2 часа, Teemo написа:

хахахаа това към мен ли?

Означава - да се обаждаш, ни в клин, ни в ръкав. Само за да кажеш нещо. Да те забележат, че си там/тук.

А мерси, такъв интересен израз не бях чувал та ми стана интересно :)

преди 25 минути, evogen написа:

Грухчо да аз съм vlado1985 и не го крия. А ти като се срамуваш да си признаеш за другите профили с които цивриш някой да ти каже как да хакнеш комшийската мрежа проблема си е твой. Но сам се излагаш млад прав човек да прави подобни глупости. Грухи един пример ще ти дам само нет и телевизия за цял месец ти е 30лв. Ако искаш само нет без телевизия до колкото знам булсата предлагат такава опция 15лв на месец е поред теб това толкова много ли е че си тръгнал да мрънкаш по форуми и да се излагаш. И не на последно между бан и наказание има огромна разлика приятелю разликата е такава че едвали ще я смилеш толкова бързо от колкото се надяваш да научиш как да хакнеш мрежата на комшията.

Разликата между ban и наказание е, че първото ти ограничава достъпа за постоянно, а второ ти ограничава достъпа временно.

Защо да давам 15лв или 30 лв, вместо да ги запазя за себе си и да ги спестя? И защо да се обвързвам с договори? Какво ще стане, ако остана без работа и не мога да пращам парите по договора? Нали знаеш, че ще ми пратят съдебни изпълнители и ще ме съдят... Живеем в трудни времена... олигарсите постоянно умишлено надуват цените, а после очакват аз да им подарявам парите си и да им купувам силно надцените продукти.

И отново казвам, че аз НЕ използвам други профили.

Колкото се отнася до това, че другия ти профил има ограничения, не е по моя вина; аз не съм те докладвал... дори не знам какво си написал, че да ти ограничат достъпа.

преди 2 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Разликата между ban и наказание е, че първото ти ограничава достъпа за постоянно, а второ ти ограничава достъпа временно.

Нищо незнаеш за разликата между бан и наказание повярвай ми. 

преди 2 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Защо да давам 15лв или 30 лв, вместо да ги запазя за себе си и да ги спестя? И защо да се обвързвам с договори? Какво ще стане, ако остана без работа и не мога да пращам парите по договора? Нали знаеш, че ще ми пратят съдебни изпълнители и ще ме съдят...

Значи според теб 30лв на месец за телевизия и нет е много така ли както и 15лв само за нет. Ами пич то никой не е застрахован от нищо но дори и да останеш без работа хващаш се на нова работа толкова ли е сложно. Или ти предпочиташ е така да ти падат от нищото пари и всичко поднесено на готово. Случайно да неби комшията ти на който искаш да хакнеш мрежата ти е длъжен с нещо или целия свят ти е крив и длъжен да ти изпълнява прищявките.

преди 8 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Грухчо казах ти и пак ще ти го кажа. Само един модератор ако иска може да те провери по ip ако има разбирасе нужните права и да те разкрие за секунди. Ти за недосегаем ли се мислиш че си случайно?

преди 10 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Колкото се отнася до това, че другия ти профил има ограничения, не е по моя вина; аз не съм те докладвал... дори не знам какво си написал, че да ти ограничат достъпа.

Абе грухи боли ме че имам назание на другия профил то след 5 дни изтича. Ама ти че нема да си признаеш че си докладвал нема а и ми е все тая но и никой не ти е виновен че си тънкообиден и сам се обиждаш от истината.

преди 46 минути, evogen написа:

Нищо незнаеш за разликата между бан и наказание повярвай ми. 

Каква е разликата между ban и наказание, според теб?

Значи според теб 30лв на месец за телевизия и нет е много така ли както и 15лв само за нет. Ами пич то никой не е застрахован от нищо но дори и да останеш без работа хващаш се на нова работа толкова ли е сложно. Или ти предпочиташ е така да ти падат от нищото пари и всичко поднесено на готово. Случайно да неби комшията ти на който искаш да хакнеш мрежата ти е длъжен с нещо или целия свят ти е крив и длъжен да ти изпълнява прищявките.

И какво излиза? Че цял живот ще бачкам кат' хамав... Ахахахаха, не.

Аз не планирам да работя цял живот, само за да може малко преди финала неолибералите да ми дадат някаква пенсия, за да ми замажат очите. Сега пенсията е към 400лв. Каква стойност/покупателна сила имат 400лв, според теб?

Аз ще достигнат момент, при който ще се отцепя от системата на капитализма.

Вчера платих над 500 лева за един хардуер, който ми е нужен. Колкото и скъпо да ми излиза в момента и колкото скъпо да ми излиза подготовката за системите, пак е безкрайно по-евтино в дългосрочен план, отколкото постоянно и редовно да подарявам пари на някакви милиардери, милионери, олигарси, компании, корпорации, интернационалисти, бюрократи и т.н...

Следващата стъпка в процеса по раздялата с телекомуникационната олигархия ще бъде да си купя PinePhone/PinePhone64.

Грухчо казах ти и пак ще ти го кажа. Само един модератор ако иска може да те провери по ip ако има разбирасе нужните права и да те разкрие за секунди. Ти за недосегаем ли се мислиш че си случайно?

Не, не може и не е толкова лесно, колкото си мислиш, че е. Ако използвам VPN при влизането с друг профил, как може сегашния този и другия профил да имат един и същи IP адрес?

Това е просто пример. Вече на няколко пъти казах, че аз НЕ използвам други профили.

Абе грухи боли ме че имам назание на другия профил то след 5 дни изтича. Ама ти че нема да си признаеш че си докладвал нема а и ми е все тая но и никой не ти е виновен че си тънкообиден и сам се обиждаш от истината.

Няма да призная, че съм те докладвал, защото не съм те докладвал. Защо да те докладвам? По-рано днес обясних причината, поради която не използвам бутона за докладване често. Ако докладвам някой, това става в редките случаи, когато някой напише нещо крайно лошо или качи незаконно съдържание.

През останалото време не докладвам, дори и да бъда заплашван и обиждат, тъй като мога да понеса критицизъм, без да се засягам и да търся начини за цензура на тези, които ме обиждат и заплашват.

Аз не съм те докладвал. Не искам да си мислиш, че съм ти враг, защото не съм. Не искам да те ban-ват и да се чувстваш зле, защото държа на теб и оценявам това, което направи за мен. Ти си един от малкото хора в този форум, които реално се опитват да ми помогнат...

@petie1 свинчугата ще влиза, в Линукс тийм. хахааахахаахааха

преди 1 час, Тетя написа:

Сафари.

Ще ме обидиш… не съм толкова тъпа! 

Това е стандартно. В Берлин също е така. Аз също знам, как се принтира, но ми пращат 20 страници как да принтирам документ. Не е целта да се обидиш. Някой път дори и да знаеш пропускаш нещо. Дали от бързина, дали от друго.

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Защо да давам 15лв или 30 лв, вместо да ги запазя за себе си и да ги спестя? И защо да се обвързвам с договори? Какво ще стане, ако остана без работа и не мога да пращам парите по договора? Нали знаеш, че ще ми пратят съдебни изпълнители и ще ме съдят... Живеем в трудни времена... олигарсите постоянно умишлено надуват цените, а после очакват аз да им подарявам парите си и да им купувам силно надцените продукти.

Е, ти пък от 15 лева много ще спестиш. 12 по 15 на година колко са това?

преди 6 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Какво имаш предвид?

Имаш за аватар Линукс Mascot. Тъкс.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Е, ти пък от 15 лева много ще спестиш.

Не са само 15лв... Освен тези глупости, като "Само 15 лева на месец!!!" и "Само за 1 лев на месец получавате това, това, това и това безплатно!!!", има и скрити такси, дребни шрифтове, спестени, умишлено премълчани факти, както и редица други неща, които умишлено не ти ги казват, за да може да се подлъжеш и да подпишеш договора, а после да ти излезе скъпо.

Къде си видял безграничен интернет само за 15лв на месец?

преди 6 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Не са само 15лв... Освен тези глупости, като "Само 15 лева на месец!!!" и "Само за 1 лев на месец получавате това, това, това и това безплатно!!!", има и скрити такси, дребни шрифтове, спестени, умишлено премълчани факти, както и редица други неща, които умишлено не ти ги казват, за да може да се подлъжеш и да подпишеш договора, а после да ти излезе скъпо.

Ти за мобилен интернет ли говориш? Ползвай ваучер. Аз съм на ваучер. По всяко време можеш да се махнеш и не се обвързваш с договор.

https://www.a1.bg/predplaten-mobilen-internet-50gb

С предплатените пакети за мобилен интернет от А1, сърфираш на воля, без регистрация, без договори или месечни такси.

След изчерпване на включения в пакета трафик, можеш да активираш на своята предплатена карта допълнителен пакет за мобилен интернет по твой избор!

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Ти за мобилен интернет ли говориш? Ползвай ваучер. Аз съм на ваучер. По всяко време можеш да се махнеш и не се обвързваш с договор.

Не говоря само за мобилен интернет. Но и мобилния интернет е много скъп - доставчикът, към когото съм абониран, продава 1 гигабайт за 2 лева, като става въпрос за купуване на мобилни данни от ваучер.

преди 4 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Не говоря само за мобилен интернет. Но и мобилния интернет е много скъп - доставчикът, към когото съм абониран, продава 1 гигабайт за 2 лева, като става въпрос за купуване на мобилни данни от ваучер.

А, ти искаш сателита на Мъск да бъде само за теб и то безплатно. Ясно.

Elon Musk Twitter GIF

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Каква е разликата между ban и наказание, според теб?

Искаш да знаеш каква е разлката ли? Ами тя е огромна грухи но ти как ще го асимилираш това си е твой проблем.

https://rayobyte.com/blog/dont-let-private-proxies-get-banned/

https://robots.net/tech/your-ip-has-been-banned/

Ето ти 2 връзки да разбереш какво е това бан макар че не е описано с точнос цялата същност на бан и ако получиш бан ще си замълча как се преодолява а дори и да ти кажа как става повярвай ми нито vpn-ни ще те оправят нищо ще трябва да скачаш при комшията да му се молиш да зърнеш рутера му но колкото и да се пулиш на устройството умно и да му теглиш майните и псувните на ум да му викаш айде оправи се бе мамати стара и боклука ъъъъъ успех няма да имаш и то поради простата пречина защото си неук незнаеш нищо за технологиите и най много да те цапне с гръмоотвода си рутера по тиквата и да ти каже ай сиктир бе куку.

преди 10 часа, FobiaX написа:

Нищо извънредно или специално, generic self-defense механизъм (access lock down) или анти-бот защита, която се активира при компроментирани ip адреси опитващи се да достъпят защитен от DDoS атаки web сървър (адреси, за които има основания да се вярва, че осъществяват необичаен таргетиран "спам" трафик, dns-gateways, включени в повечето сценарии в анти-спам дейта база листи) и/или в случаите, когато заявките към web съвъра, ползващ защитни CloudFlare dns-и, идват от браузъри използващи  "heavy privacy-focused extensions". Обикновено проверката трае от/до няколко секунди, след което автоматично прехвърля към заявената страница, а в изключение от случаи при попадане в "secure loop" проблемът се решава с изчистване на браузърния кеш и бисквитки с Ctrl+F5 на страницата осъществяваща проверката. Стандартна и автоматизирана защита за web hosting servers ползващи CloudFlare Services.

Това ми е ясно. Явно не си разбрал, че проверката е бъгава и не те пуска през нея докато не минеш през главната страница на сайта (https://www.kaldata.com), докато си в (https://www.kaldata.com/forums) проверката трае вечно, което според мен е бъг и е (not-intended, not intentional).

преди 59 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Това безграничен интернет някакв анова услуга ли е?

Иначе съм стгласен за скритите "Благинки' и дребния шрифт, както и за това че всеки гтледа да ти рови в джоба, НО затова пък големия шеф ти е дал глава на раменете за да мислиш и да си правиш сметката кое как, освен това никой не е застрахован от оставане без работа, но пък вероятностите това да се случи са минимални ако работиш на място със сигурни позиции и си вършиш добре съвестно работата.

Понеже някъде назад в темата питаш защо получаваш кофти отношение :

Защото се правиш на какъвто не си, пускаш абсурдни теми и т.н. и т.н.

Направи усилие да се промениш, друг начин няма.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

https://www.a1.bg/predplaten-mobilen-internet-50gb

С предплатените пакети за мобилен интернет от А1, сърфираш на воля, без регистрация, без договори или месечни такси.

След изчерпване на включения в пакета трафик, можеш да активираш на своята предплатена карта допълнителен пакет за мобилен интернет по твой избор!

50 гигабайта са за 1-2 дена. В най-добрия случай, ще са за 2 дена. Това е така, защото аз играя някои мултиплейър игри, които изискват интернет връзка, свалям редица клипове от Ютюб, качвам редица файлове по други сайтове и hosting платформи (това включва и резервни копия), свалям различни операционни системи от Интернет, гледам видео уроците на David Bombal в Ютюб и още много други неща правя, които изискват интернет връзка и пренос на масивни данни.

50 лева на ден са много пари. 50 на всеки два дена също са много пари.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Защото се правиш на какъвто не си, пускаш абсурдни теми и т.н. и т.н.

Какво имаш предвид? На какъв се правя?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.