Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Вече ги подгони в раздела с политика :D

pig-exercise.gif

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

току-що, petie1 написа:

Е, че то там са си тежките диагнози та да ги гониколкото иска

Бях там одеве ,работата е сериозна :speak:

• Автор
преди 3 минути, AAUUXX написа:

Бях там одеве ,работата е сериозна :speak:

Ами нали затва са сектор тежки диагнози :)

преди 4 минути, Omeet написа:

Според мен по- скоро ги събира.

А разбрах прасе пазач

преди 5 минути, petie1 написа:

Ами нали затва са сектор тежки диагнози :)

Сега са във фаза "национален предател" и "родоотстъпник" добре че нема санитари дет да четат че темата ше опустее :D

току-що, Omeet написа:

@AAUUXX да те занимавам, още малко с глупости ? Дракона трябва и той да ги знае.

Гледам две електрически тротинетки. Всичко им е еднакво - скорост, изминато разстояние с едно зареждане... Само разлика в ъв ватовете . Едната е 300, другата 600.

Какво ще рече това ? Че едната има по - добър старт и после се изравняват, или ?

600W е по мощна от тази 300W логично и по бърза е тази с 600W

преди 4 минути, Omeet написа:

Явно от недоглеждане или мързел - са сложили едни и същи спецификации.

Благодаря !

Максималната скорост и мощността са различни неща, те двете могат да са с еднаква максимална скорост ама тази 600W по бърза. Аналогично кола 65 коня и кола 120 коня ,(ако нямат умрели коне) максималната скорост ще  еднаква но тази 120 коня ще бъде по бърза в тези граници до максимална скорост.

преди 16 минути, AAUUXX написа:

Максималната скорост и мощността са различни неща, те двете могат да са с еднаква максимална скорост ама тази 600W по бърза. Аналогично кола 65 коня и кола 120 коня ,(ако нямат умрели коне) максималната скорост ще  еднаква но тази 120 коня ще бъде по бърза в тези граници до максимална скорост.

Като при прахосмукачките. Помпят с ватове и хората мислят, че е мощна. Но никъде не пише колко силно смуче.

току-що, АСПЕКТ написа:

Като при прахосмукачките. Помпят с ватове и хората мислят, че е мощна.

По мощно засмукват по мощните.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

По мощно засмукват по мощните.

Важно е силата на засмукване. Която се мери в паскали, не във ватове.

Прахосмукачките са обект на учебен предмет по статични и аеродинамични машини (вентилатори, помпи, турбини и т.н.).
Силата на засмукване е правилно да се каже Мощност на засмукване. Показанията й се отчитат също в ватове и няма никаква връзка към ватовете на електромотора на прахосмучкачката.

За измерване на мощността на засмукване са необходими анемометър и диференциален манометър.

В паскали се отчита налягане (механическо напрежение).
1 Pa =  1 N  / м2

преди 10 минути, Profruit написа:

Прахосмукачките са обект на учебен предмет по статични и аеродинамични машини (вентилатори, помпи, турбини и т.н.).
Силата на засмукване е правилно да се каже Мощност на засмукване. Показанията й се отчитат също в ватове и няма никаква връзка към ватовете на електромотора на прахосмучкачката.

За измерване на мощността на засмукване са необходими анемометър и диференциален манометър.

В паскали се отчита налягане (механическо напрежение).
1 Pa =  1 N  / м2

Именно това исках да кажа. Това е маркинг трик. Лъжат хората. Купих си мощна 1200 вата прахосмукачка, а смучи нищо. Ми, естествено че няма да смуче, щом няма сила на засмукване. 😁

Искаше да кажеш "заблуждават" хората.
Защото китайските хуйняци закопаха немското качество. Защото маркетолозите са по-платени от конструкторите. Защото 1001 и една вагонетки обяснения в идеята, като го купиш и излезеш от магазина право да го метнеш в гюма и да се върнеш отново в магазина.

За последно бях в техномаркет Бургас. Купих си микровълнова печка, която бе с 30лв по-евтина от същата с надпис на известно име и ни един не видях на щанда за прахосмукачки с анемометър и диференциален манометър в ръце.
Тъпанари, да са учили. 🤣

CsTF72lVIAEoOnC.jpg

преди 15 часа, АСПЕКТ написа:

Въпрос : Одеве зачетох на дребните от книжката за Макс и Мориц, и се присетих че в българския превод като бъзикаха майстор Бок накрая се казваше че Бок на немски било козел. Та верно ли е това?

преди 13 минути, Bubbles написа:

CsTF72lVIAEoOnC.jpg

Въпрос : Одеве зачетох на дребните от книжката за Макс и Мориц, и се присетих че в българския превод като бъзикаха майстор Бок накрая се казваше че Бок на немски било козел. Та верно ли е това?

Да, означава и настроение.

bock-321ae60a-9e36-4e31-97dd-bc4b34b9dd9

Ich hab(e) kein Bock auf... Нямам кеф за...

Има и 

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Бок_бира

БОК на турски значи ла.йно. Оттам явно идва думата турската дума боклук, която и в България я изпозлват.

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Да, означава и настроение.

bock-321ae60a-9e36-4e31-97dd-bc4b34b9dd9

Ich hab(e) kein Bock auf... Нямам кеф за...

Има и 

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Бок_бира

БОК на турски значи ла.йно. Оттам явно идва думата турската дума боклук, която и в България я изпозлват.

Хихи значи съм научил нещо, благодаря

преди 4 минути, Мърдокс написа:

Фопумната negeраcтическа адм-я ме заплашва с бан.

Хе, не искам нищо общо с вас, negepаcчeта.

Ае целунете ме вгъзъ и бъдете здрави!

Кфо станало?

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

мустак кажи им за думичката пич :D

преди 9 минути, Bubbles написа:

Хихи значи съм научил нещо, благодаря.

Те немците, изпозлват много животни в езика си. Имам я гърлото жаба, имаш съм свиня, нямам козел, имам птички в главата ( не съм добре, луд съм), скубя кокошката, тъпчи мечката, никаква свиня не ме е търсила(сиреч жена), знае как скача заека(знае си нещата, умее), 

преди 3 минути, Kiеli написа:

Пич е ко.пеле. Катил на варненски е хубаво, но не и на турски. Значи убиец.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Те немците, изпозлват много животни в езика си. Имам я гърлото жаба, имаш съм свиня, нямам козел, имам птички в главата ( не съм добре, луд съм), скубя кокошката, тъпчи мечката, никаква свиня не ме е търсила(сиреч жена), знае как скача заека(знае си нещата, умее), 

АХАХА това "Никаква свиня не ме е търсила" ме уби направо, това за заека също е добро.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

тъпчи мечката

e не така де :no-no:

преди 3 минути, Bubbles написа:

АХАХА това "Никаква свиня не ме е търсила" ме уби направо, това за заека също е добро.

Да, kein Schwein ruft mich an. Ето песента.

Никой не ме е търсил, никой не ми се е обаждал( по телефона). 

Keine Sau interessiert sich für mich

Никоя не се интересува от мен. Но буквално значи, никаква свинка не се интересува от мен.

Sau( свиня) gut.  Зау(свиня) е за нещо което искаш да натъртиш, нещо като адски в български. Адски добро.

преди 4 минути, Kiеli написа:

Майка ми е от македонския край и доколкото знам там тази дума се счита за обидна, но идея нямам с какво значение я приемат.

с един се бяхме скарали в магазина и му викам пич добре ли си, оня тръгна да ми иска обяснение за тая думичка

после разбрах, че е турчин ама вонеше на алкохол

преди 3 минути, Bubbles написа:

Майка ми е от македонския край и доколкото знам там тази дума се счита за обидна, но идея нямам с какво значение я приемат.

Да, като цяло е обида

Цитат

Значение на думата пич

пичът, пича, мн. пичове, м.
1. Остар. Простонар. Грубо. Извънбрачен син; копеле.
2. Развратник, мръсник, уличник.
3. Разш. Жарг. Младеж, мъж, на когото може да се разчита, обикн. в някакъв лош смисъл.
4. Нов. Жарг. Мъжествен мъж.
5. Диал. Израстък, издънка от стъблото на овощно дърво или лоза; филиз, младочка.

преди 6 минути, Bubbles написа:

От времето на Ботев, когато е живял или по време на Каравелов обикновенно значи дете, което го е гледано  от чичото, вуйчото. Братът на сестрата или от братът на мъжа ѝ. Защото бащата, сигурно е бил убит, загинал или не знам, къде е.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Да, kein Schwein ruft an. Никой не ме е търсил.

Sau( свиня) gut.  Зау е за нещо което искаш да натъртиш,.нещо като адски в български. Адски добро.

Чувал съм ser gut(Дано го пиша правилно.

Тук пък думата е trop(тро), въпреки че официално въпросната дума означава Твърде, се използва и като много примерно Trop mignon много сладък/сладур, trop chère много скъп и т.н. иначе официлано думата е très тре.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.