Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 12 минути, Kiеli написа:

с един се бяхме скарали в магазина и му викам пич добре ли си, оня тръгна да ми иска обяснение за тая думичка

после разбрах, че е турчин ама вонеше на алкохол

Брат(аби) примерно можеше да се обърнеш. Но, не и пич. Брат, чичо, дядо.. нещо такова. Малък брат. 

преди 7 минути, Bubbles написа:

Чувал съм ser gut(Дано го пиша правилно.

Тук пък думата е trop(тро), въпреки че официално въпросната дума означава Твърде, се използва и като много примерно Trop mignon много сладък/сладур, trop chère много скъп и т.н. иначе официлано думата е très тре.

Ми, sehr мисля че в писмата се употребява. Sehr geehrte Damen und Herren ..по-скоро се употребява. Уважаеми дами и господа...

Повече тук чувам viel. Като синоним на sehr. Viel, mehr, am meisten. Повече, още повече и най-повече.  Степените на сравнение.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 11 минути, Bubbles написа:

Чувал съм ser gut(Дано го пиша правилно.

Тук пък думата е trop(тро), въпреки че официално въпросната дума означава Твърде, се използва и като много примерно Trop mignon много сладък/сладур, trop chère много скъп и т.н. иначе официлано думата е très тре.

Трезеге това ли значило. Давид Трезеге. 

😁

преди 2 минути, bioid написа:

На италиански е troppo  и е със същото значение.

Италианото е уникален език, с най якото звучене, може би затова и толкова обичам италианската музика.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Трезеге това ли значило. 😁

Когато бях пубер а той играеше в Юве ми звучеше като Трезвен е.😁

преди 11 минути, Bubbles написа:

Италианото е уникален език, с най якото звучене, може би затова и толкова обичам италианската музика.

Когато бях пубер а той играеше в Юве ми звучеше като Трезвен е.😁

1998 година, за мен най-добрите бяха французите и тогава знаех, всичките имената на отбора на французите. Вратарят им беше на ниво. Бартез. И Зизу е там. Както и сегашния треньор, Дешам. Разбира се и  Henry.

Много хубав мач се получи.

fifa-wm-1998-BM-Berlin-Saint-Denis-jpg.j

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

1998 година, за мен най-добрите бяха французите и тогава знаех, всичките имената на отбора на французите. Вратарят им беше на ниво. Бартез. И Зизу е там. Както и сегашния треньор, Дешам. Разбира се и  Henry.

Много хубав мач се получи.

fifa-wm-1998-BM-Berlin-Saint-Denis-jpg.j

И тук забавния момент : Цялото световно го гледах на село и всички пустиняци беаме за бразилците на финала, та щу храна изядиха тогава французите...
...кой да е знаел тогава че след години ще се озова в тая страна.😁

Вървеше и една игра на Пепси от която уж можеше да се спечели 1 милион лева, отваряш шишето и отдолу сума и код, и два пъти седмично се теглеха по телевизията тия кодове.

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Позна, Ушко си го знаем като ярко червен комунист и русофил. Затуй му викаме Ушко.

Защо си комунист :D

Hot Shots Idiot GIF

преди 6 минути, Bubbles написа:

И тук забавния момент : Цялото световно го гледах на село и всички пустиняци беаме за бразилците на финала, та щу храна изядиха тогава французите...
...кой да е знаел тогава че след години ще се озова в тая страна.😁

Вървеше и една игра на Пепси от която уж можеше да се спечели 1 милион лева, отваряш шишето и отдолу сума и код, и два пъти седмично се теглеха по телевизията тия кодове.

Такава става в живота това което не очакваш, най-малко очакваш, това става. Обикновено. И при мен така. През живота си, на сън, мечти, абсолютно думата Германия не съм споменавал. Въобще такава държава за мен не съществуваше. През цялото време се готвих за Великобритания. Английски език от 1 клас до 12 клас. Детски на английски език, курсове, комп на английски. И хоп, в Германия. 😂

🐻🐻🐻

Руска мечка се опитва да напусне ЕС и да се върне в Русия през границата между Латвия и Беларус.

току-що, АСПЕКТ написа:

Такава става в живота това което не очакваш, това става.  И при мен така. През живота си, на сън, мечти, абсолютно думата Германия не съм споменавал. През цялото време се готвих за Великобритания. Английски език от 1 клас до 12 клас. И хоп, в Германия.

Има един лаф - Очаквай най неочакваното.

току-що, Flashback написа:

🐻🐻🐻

Руска мечка се опитва да напусне ЕС и да се върне в Русия през границата между Латвия и Беларус.

И мечките разбраха колко е свободен запада.

преди 2 минути, Flashback написа:

🐻🐻🐻

Какво не е харесала в ЕС :D

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Какво не е харесала в ЕС :D

Предположение: :D

туй мечките по моята част

хората по селата дето са до гори често им идват мечки на гости

пък тука....никви мечки не се виждат

преди 4 часа, AAUUXX написа:

Ето виждаш ли ,че няма смисъл да си губиш времето ,да водиш война от тема във форума :rolleyes:

Аз пиша тук единствено с цел да се майтапя с тези дето са си повярвали че кат пишат тук ще повлияят на войната или ше ги награди некой за това.

Хубав ден ,и довечера пак на фронта :D

Не водя война а защитавам България и българските интереси от предателите като теб !

Цитат

Аз пиша тук единствено с цел да се майтапя с тези дето са си повярвали че кат пишат тук ще повлияят на войната или ше ги награди некой за това.

Точно това се опитвам и аз кажа на някои хора , които вече две години викат за Русия и лъжат като разпрани колко велика е Русия. Обичат Хутин , който щял да спаси целия свят като ги избие. И ти си на същото мнение! :getout:

Цитат

Хубав ден ,и довечера пак на фронта :D

Благодаря , хубав беше , да колкото и да не ти харесва от време на време ще влизам за да защитавам България и българските интереси от предателите като теб , защото съм БЪЛГАРИН !!! :rolleyes:

преди 2 минути, Звяра!!! написа:

а защитавам България и българските интереси от предателите като теб !

Как защитаваш България ,като викаш Слава Украйна ли ? С каква политика ги защитаваш тези интереси ? 

Аз кои интереси съм предал ,не съм написал нито веднъж Слава Украйна ,или Слава на която и да е друга държава ,кой е предателя ?

преди 5 минути, Звяра!!! написа:

Точно това се опитвам и аз кажа на някои хора , които вече две години викат за Русия и лъжат като разпрани колко велика е Русия. Обичат Хутин 

Намираш ли разлика в това като някой от тук вика за Русия ,а друг за Украйна - тва да не ви е мач Левски - ЦСКА ,съвсем сте укъсили :D

преди 7 минути, Звяра!!! написа:

Благодаря , хубав беше , да колкото и да не ти харесва от време на време ще влизам за да защитавам България и българските интереси от предателите като теб , защото съм БЪЛГАРИН !!! :rolleyes:

Аз проблем нямам с това което пишеш, защитавай когото искаш ,но как защитаваш Бъгарския интерес когато викаш за друга държава ,още не разбирам ама ти щот си повече Българин от нас ше ни просветиш :rolleyes:

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Как защитаваш България ,като викаш Слава Украйна ли ? С каква политика ги защитаваш тези интереси ? 

Аз кои интереси съм предал ,не съм написал нито веднъж Слава Украйна ,или Слава на която и да е друга държава ,кой е предателя ?

Намираш ли разлика в това като някой от тук вика за Русия ,а друг за Украйна - тва да не ви е мач Левски - ЦСКА ,съвсем сте укъсили :D

Аз проблем нямам с това което пишеш, защитавай когото искаш ,но как защитаваш Бъгарския интерес когато викаш за друга държава ,още не разбирам ама ти щот си повече Българин от нас ше ни просветиш :rolleyes:

България е във ЕС и НАТО , които са на страната на Украйна и това ли не знаеш ?

Аз съм на страната на България , която подкрепя Европейския Съюз и НАТО , които се опитват да защитят Украйна , която е нападната от агресията на Хутин , Русия !

Ти защитаваш руснаците а не си на страната на България , затова си предател ! :rolleyes:

преди 7 минути, Звяра!!! написа:

Аз съм на страната на България , която подкрепя Европейския Съюз и НАТО , които се опитват да защитят Украйна , която е нападната от агресията на Хутин , Русия !

Ти защитаваш руснаците а не си на страната на България , затова си предател ! :rolleyes:

Украйна не е в НАТО и не е в ЕС. Логика?

преди 35 минути, Flashback написа:

Предположение: :D

Аха, мечка от САЩ.

Ето. Има разлика между мечка от САЩ и от Русия.

768x432.jpg?_=1693397392

току-що, АСПЕКТ написа:

Украйна не е в НАТО и не е в ЕС.

Европейския Съюз и НАТО помагат на Украйна , която е нападната от държава агресор !

АЗ СЪМ НА СТРАНАТА НА ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ !!! :ass:

Не съм руснак за да защитавам тях , АЗ СЪМ БЪЛГАРИН и се гордея , че защитавам българските интереси !:grimace:

Вие трябва да се срамувате , че не сте на страната на България!

преди 2 минути, Звяра!!! написа:

Европейския Съюз и НАТО помагат на Украйна , която е нападната от държава агресор !

АЗ СЪМ НА СТРАНАТА НА ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ !!! :ass:

Не съм руснак за да защитавам тях , АЗ СЪМ БЪЛГАРИН и се гордея , че защитавам българските интереси !:grimace:

А, ЕС защо не помага на своите членки, а постоянно помага на държави, които са извън Европа и които не са в ЕС? Също така защо има двойни стандарти в ЕС? И защо държавата с най-много население има най-много права? Защо всички гласове не са със стойност примерно с 1? Тогава 2 или 3 държави могат да си правят каквото си искат, само защото са с по-голямо население.

преди 1 час, Bubbles написа:

...

Не си спомням дали съм те питал. Помня, че се канех... имаше нявга един филм "Напред каналии" (нямам 100%-това сигурност, но мисля че така се казваше). Френски, френско-италиански... или нешо подобно. Гледал съм го. Помня, че беше нешо подобно на "Галантни празници"... бе, наивно-комедийно-приключенски. Няколко пъти съм го търсил, предимно за игра на думи... не го намирам, предполагам защото не знам оригиналното му име. Каналии е в смисъл на мошеници, бандюги с некак позитивен отенък. Не знам точната френска дума. Не ми е жизнено важно, но се имам за добър търсач, а тия каналии ме сдуа'а. Нешо да ти хрумва?

едит: търсих и по години... доколкото е възможно без оригинално име. Ми... нанай филм...

току-що, АСПЕКТ написа:

А, ЕС защо не помага на своите членки, а постоянно помага на държави, които са извън Европа и които не са в ЕС?

Тук го задай този въпрос!

00 800 6 7 8 9 10 11

https://european-union.europa.eu/contact-eu_bg

Те достатъчно средства ни отпускат , но за жалост доста от тях се приватизират по нелегалин начин.

преди 11 минути, Звяра!!! написа:

Преди 1989-та година България е била във Варшавския договор и в СИВ. Тези, които не са били съгласни с това предатели ли са били? Не са ли били на страната на България?

преди 2 минути, bioid написа:

Преди 1989-та година България е била във Варшавския договор и в СИВ. Тези, които не са били съгласни с това предатели ли са били? Не са ли били на страната на България?

Незнам , тогава съм бил на пет годинки , сега съм мъж и живея в сегашно време а не във минало време , което няма да се върне никога!

преди 1 минута, bioid написа:

Чакам есср и НАТО(сащ) да дойдат и да изградят поне толкова у нас, колкото СССР и да ни подарят поне толкова броя оръжие. Самолети, ракети, танкове и т.н. Ама те само ни нарязаха ракетите и ни карат да си купуваме чертежи на петорни цени от реалните.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.