Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 4 минути, Тетя написа:

Дубай е,подарък за годишнина ми е.Височината се води 30,000 feet като това включва сейфти иншурънс и човек който записва скока.Излезна 575 £ на човек.

Бъркаш нешо - повярвай ми! 30 000 фута са около 9 000м. Трябва да сте скачали от сериозен самолет. А за 1200 лв....сумнявам се! Имам 75 самостоятелни скока. Да не говорим, че на 9 000 м, без кислороден апарат, ще си на концерта на кобзон за нула време!  Да не говорим за температурата от -30 и назад....

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

току-що, NewRedDragon написа:

Бъркаш нешо - повярвай ми! 30 000 фута са около 9 000м. Трябва да сте скачали от сериозен самолет. А за 1200 лв....сумнявам се! Имам 75 самостоятелни скока. Да не говорим, че на 9 000 м, без кислороден апарат, ще си на концерта на кобзон за нула време!  Да не говорим за температурата от -30 и назад....

Температурите бяха около 42.Ние бяхме запазили с английски оператор и го предложиха като опция с доп заплащане.Всички се съгласиха и аз да не изпусна.Толкова разбрах,че е,ако искаш мога да питам с точност.Но така разбрах 30,000 feet.

преди 6 минути, Тетя написа:

Температурите бяха около 42

Говоря за температурата на 9 000 м! Без "екипировка", кожата ти ще падне от лицето, дори без фактора скорост

преди 13 минути, Тетя написа:

Толкова разбрах,че е,ако искаш мога да питам с точност.Но така разбрах 30,000 feet.

Питай! Около 10 000 ft  са били

Самия "остров" плма, не е толкова голям

А добър ви вечер.:bye1:Аз преди малко се събудих от следобедна дрямка горкия и преди малко си поплюсках едно хубаво та като се събудих си помислих че е сутрин а то било вечер.:lol6:Днес реших да си дам малко почивка, и да не се занимавам, с нищо ама нали, съм си инат и нямаше какво да правя се сетих да слезна до избата и да разглобя големия ми шлайв и да си поиграя малко с него. Е то трябваше само да му сменя четките де. А и все се каня да го сменявам щото нещо много взе да ме дразни и винаги когато режа с него после все ме болят рацете и докато се занимавах с него си търсих един чисто нов диамантен диск който си взех наскоро търся го и немога да го намеря а той на масата пред и съм го бил затрупал с други боклуци.:yanim::D

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Е то трябваше само да му сменя четките

Малей...какво усилие, психическо и физическо трябва за такава "сложна" операция :) 

Ти ще излезеш, по - голям мазохист и от мене (разбирай - мързел):lol6:

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Малей...какво усилие, психическо и физическо трябва за такава "сложна" операция :) 

Ти ще излезеш, по - голям мазохист и от мене (разбирай - мързел):lol6:

Ами то понякога си ме домързява доста но като стане време да си почиствам техниката забравямн за мързела. А освен че смених четките си го и почистих обстойно щото се беше затлачил доста от мраморен прахуляк.

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

.... издуха го с с компресора, нали:lol6:

Ами чистих го с четка. А компресор нямам.:DМислих си да му пусна прахусмукачката една стара руска е ракета ама е доста шумна па се сетих че трябва да и сменявам маркуча щото е скъсан. И все не се сещам да го сменя а сега като казах маркуч се сетих че имам чисто нов маркуч но само трябва да се сетя къде съм го прибрал.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Къде е този клип? 7000 м са доста за "любителски" скок.... Там трябва да имаш контрол на тялото при свободнотп падане. Над 2000 м си е ,,,,

И под 500 си е...

преди 1 минута, цър-вул написа:

И под 500 си е...

А, да....даже под 1000 си е.... Това вече, не е за всеки - там ....."нема време" :) Ако не успееш да дръпнеш "сиджимката", ставаш на тату на плаца :) 

Преди години ('84-'87) на едно състезание по парашутизъм (по линия на ОСО) едни руснаци правиха шоу със скокове от 100 метра. Нек'ъф уджаст. Камикадзета

преди 4 минути, цър-вул написа:

Преди години на едно състезание по парашутизъм (по времето на ОСО) едни руснаци правиха шоу със скокове от 100 метра. Нек'ъф уджаст. Камикадзета

Е, ако са били с "купол", а не с "крило" и с късо въже....приземяването ще е със скорост, около 15 км/ч....не е невъзможно, но си е доста рисково.

Аз имам 5 скока от 800 м....да ти кажа...не е приятно приземяването - особено за глезените. И то с "крило", дето можеш (аз още не мога), да задържиш на място за няколкоо секунди - примерно при прицелните скокове

преди 57 минути, NewRedDragon написа:

Говоря за температурата на 9 000 м! Без "екипировка", кожата ти ще падне от лицето, дори без фактора скорост

Питай! Около 10 000 ft  са били

Самия "остров" плма, не е толкова голям

IMG_9337.jpeg

преди 18 минути, NewRedDragon написа:

при прицелните скокове

Правихме в Радиоклуба сензорно платнище да мери 1 сант и да се отчита в Правец 82

преди 2 минути, superiority написа:

13000ft= 3962.400m

Да знаеш от колко метра си скочила.

Бе...толкова са тнадемите - до около 4 000. Все пак, това, в тандем ти дава поне 30 сек свободно падане - то това е кефа - да усетиш, как гравитацията те тегли надолу

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Mdaa, ама 13к не е като 30к! Става дума за 13k ft >4 000 метра!!!!!!!!!!

Ч!

Тихо,аз на всички разправям 30.Ужас 😅😅😅😅 

преди 1 минута, superiority написа:

Предпочитам да държа живота си в ръцете, 299 спират дъха ми. Тези падания не са за мен. Аз предпочитам да усещам вибрациите от двигателя пред гравитацията.

Е то не ти се случва всеки ден.

• Автор
преди 1 час, Тетя написа:

А няма от какво да пука жлъчката.Заслужавам,все пак дете съм му родила 😅

Ааа то така се печелят такива подаръци мхм :)

А м/у другото фройлан Димитлер пак се размяучи за нацистите си :)

преди 2 минути, petie1 написа:

Ааа то така се печелят такива подаръци мхм :)

А м/у другото фройлан Димитлер пак се размяучи за нацистите си :)

Да,чета я сега🤣 4 страници,кога ги изписахте?!

• Автор
преди 8 минути, superiority написа:

Аз като гледам снимката и ме хваща страх. Веднага започват да ми идват въпросите, ако нещо се обърка, ако се заплете парашута, ако не се отвори парашута, ако се скъса някой колан или закопчалка или ............. 

Страшно си е.

Ами то и ти всеки ден си така кат кормуваш

току-що, Тетя написа:

Да,чета я сега🤣 4 страници,кога ги изписахте?!

Абе тва старо бре, дигна си неква нейна стара тема

преди 5 минути, petie1 написа:

Абе тва старо бре, дигна си неква нейна стара тема

Ужас,ще сменям очилата 😁😁

преди 11 минути, petie1 написа:

И това е вярно но съм свикнал и се чувствам комфортно въпреки опасността.

• Автор
преди 8 минути, Тетя написа:

Ужас,ще сменям очилата 😁😁

Явно ти е време :)

А аз току що й дръпнах опаеката

преди 3 минути, free... написа:

И това е вярно но съм свикнал и се чувствам комфортно въпреки опасността.

Ами тва със скока явно е същото

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.