Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 15 минути, IvanKirov написа:

Дори нямаш идея от понятието дисциплина. Не си спазват устава, маймунарникът на чичо ти Сашо, на каква дисциплина ще ме учат тия паразити?

Защо? Ти имаш ли?

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

Вярно много некадърни има тука. Лае като бясно куче, защото няма ни чест ни доблест.Нищо не направил в живота. Само такива скачат и вият като вълци. Некадърните. Дето всичко и всеки им пречи. Скрит зад клавиатурата, лъжи след лъжи измисля, за да блесне, да го помислят за голямата работа. Прави се на "майстор", "разбира" от всичко, разказа един милион измислени истории...обижда, после като го пратят в банановата плантация напада и админа, като че ли  админа  му е виновен, за просташкото му поведения...Стой си анонимен че инаше ще береш големи ядове в живота! Жалки са такива хора...

току-що, АСПЕКТ написа:

Защо? Ти имаш ли?

Имам да. Ама няма да ме разбереш, принципно различен манталитет имаш, от някой, дето поне за себе си може да изкара. Някой праща пари и ресурси подире ти, само поради щото си се родил. Имате общо с шапкар Сашо и шапкар Ристу. 

преди 1 минута, чичо Сашо написа:

Вярно много некадърни има тука. Лае като бясно куче, защото няма ни чест ни доблест.Нищо не направил в живота. Само такива скачат и вият като вълци. Некадърните. Дето всичко и всеки им пречи. Скрит зад клавиатурата, лъжи след лъжи измисля, за да блесне, да го помислят за голямата работа. Прави се на "майстор", "разбира" от всичко, разказа един милион измислени истории...обижда, после като го пратят в банановата плантация напада и админа, като че ли  админа  му е виновен, за просташкото му поведения...Стой си анонимен че инаше ще береш големи ядове в живота! Жалки са такива хора...

Жалко, че изтървах оня пост, дето ме заплашваше с пистолета си. 

Кво съм те обидил, държахте ме в плен, да ви се радвам ли? Една книга ни беше позволена, и нея не я спазвахте. Няма да се сетиш ква е, една жълта, не си я чел дори нея. 

преди 24 минути, Звяра! написа:

Е , поне е евтин. 😂Между другото евтиното нали знаеш, че винаги излиза скъпо.😎

Тук не говорим за евтино и скъпо. ;) Сиромах съм! :) => Но, добре, че съм пенсионер, т.е. аз решавам на кой ще си давам парите. Може да са малко, но толкова имам. 

п.п. Всеки друг който дойде да огледа е-бекта ми се направи на интересен. Избягаха от някакви пари. => Глупави оръ!!! :) 

Каква чест и доблест имаш ти, дето цял живот си на държавна ясла? Не си един, ни двама, 400 000 кърлежа сте. 

Пак за данъци ми заприказвали, запада ми сочат, малко им било. 

За една стотинка работа не си свършил цял съзнателен живот, само мъкнете заради самото крадене! 

Чест и доблест ми заприказвал! 

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Каква чест и доблест имаш ти, дето цял живот си на държавна ясла? Не си един, ни двама, 400 000 кърлежа сте. 

Пак за данъци ми заприказвали, запада ми сочат, малко им било. 

За една стотинка работа не си свършил цял съзнателен живот, само мъкнете заради самото крадене! 

Чест и доблест ми заприказвал! 

Иване, ако това е за мен, то: Пак не уцели щата. :) Само да чистиш нужници в казармата ли се научи? :) 

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Някой праща пари и ресурси подире ти, само поради щото си се родил. Имате общо с шапкар Сашо и шапкар Ристу. 

Ти защо нямаш някой?

преди 7 минути, чичо Сашо написа:

Мож ли позна с първия път, къв тип е мотора на пералнята ти? Нали си я ремонтирал, много грамотен бил. Колко пъти те питам, и все мълчиш като...

Младите ви били криви, че вече нямате шанса да им проваляте живота!

Мож ли позна с първия път, къв тип е мотора на пералнята ти? Нали си я ремонтирал, много грамотен бил. Колко пъти те питам, и все мълчиш като...

Младите ви били криви, че вече нямате шанса да им проваляте живота!

Моторът на пералнята е инверторният мотор.

преди 5 минути, dioib написа:

Иване, ако това е за мен, то: Пак не уцели щата. :) Само да чистиш нужници в казармата ли се научи? :) 

Към шапкарчето е, прекалено сте бързи, разчитах форумната платформа да ми слее мненията. Не мога да ви насмогна на гроход-а на котките!

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Моторът на пералнята е инвенторен.

Не се правИ, и ти не знаеш. 

Мани, симетричен кабел не чувал, да блеснеш и ти с неукост, с шапкарите наедно. Все им бодат очите цивилни младежи. Друго си е остригани, умирисани, гладни и премръзнали! Като уловени и зле гледани животни,  в зоопарк. 

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Мани, симетричен кабел не чувал, да блеснеш и ти с неукост, с шапкарите наедно. Все им бодат очите цивилни младежи. Друго си е остригани, омирисани, гладни и премръзнали!

Аз не говоря и не слушам българска реч всеки ден. Аз съм в Берлин, тук се говори на немски език, а и аз не работя с кабели, че да ги знам всичките кабели и то на български език.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Аз не говоря и не слушам българска реч всеки ден. Аз съм в Берлин, тук се говори на немски език, а и аз не работя с кабели, че да ги знам всичките кабели и то на български език.

Не е до българския, ВЧ линиите са каквито в Берлин, такива и навсякъде. Че не ги знаеш е твой проблем, не е в българския. 

Просто сте неуки, и си измисляте оправдания да се криете зад тях. 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Моторът на пералнята е инверторният мотор.

Първите бяха асинхронни двускоростни. Двойна звезда триъгълник, монофазни. Зарежи го тоя!

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Не е до българския, ВЧ линиите са каквито в Берлин, такива и навсякъде. Че не ги знаеш е твой проблем, не е в българския. 

Просто сте неуки, и си измисляте оправдания да се криете зад тях. 

Какво е ВЧ?

преди 1 минута, чичо Сашо написа:

Двойна звезда триъгълник, монофазни.

Греда, неграмотник!

Не са трифазни, двуфазен е в Перла, многополюсен. С кондензатор за дефазиране. 

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Какво е ВЧ?

Висока честота. Условно понятие, останало от времето на средно вълновите приемници. Важи за метровия обхват, и нагоре. 

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Към шапкарчето е, прекалено сте бързи, разчитах форумната платформа да ми слее мненията. Не мога да ви насмогна на гроход-а на котките!

Иване, чядо. Не се намесвай в неща които не ти са ясни. ;) 

Седнал едно "голо оръжие" да вразумяваш. :) Остави ЛГБТ съществата. Има ги!!! Но и ти си заслепен!!! Жалко!!! :) 

преди 1 минута, dioib написа:

Иване, чядо. Не се намесвай в неща които не ти са ясни. ;) 

Седнал едно "голо оръжие" да вразумяваш. :) Остави ЛГБТ съществата. Има ги!!! Но и ти си заслепен!!! Жалко!!! :) 

На тебе ко ти е ясно, ти ли беше, дето не знаеш, че цифровата ТВ притиква 9 канала на една честота? Може да бъркам. Да псуваш знаеш, ама нещо грамотно не съм прочел от тебе. 

Записвам си ви вече в темата ми, то не е един недоучил, не сте двама. 

Като почнете да си хвалите соц образованието, и се хващам за кобура. 

Младите, та младите ви криви. Мърша има у всяко стадо и у всяко време, туй че сте дърти, не значи, че сте много убави сами по себе си. 

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Греда, неграмотник!

Висока честота. Условно понятие, останало от времето на средно вълновите приемници. Важи за метровия обхват, и нагоре. 

Така ли пише в Гугъл.

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Греда, неграмотник!

Висока честота е къса вълна, не е средна. И не е метър, а дециметър.

току-що, АСПЕКТ написа:

Така ли пише в Гугъл.

Дори съм си направил един такъв двигател за шмиргела, ползвам му ниските обороти да не ми разваля закалката на ножовете. 

Връзвал съм не един или 2 такива мотори,

не като тия де и Устава не си прочели, тръгнали на младите инженери да се правят, щото примитивния закон ни набута при тях. 

Едно грамотно мнение нямате бе, как едно нещо не уцелихте с първия път!

преди 6 минути, IvanKirov написа:

На тебе ко ти е ясно, ти ли беше, дето не знаеш, че цифровата ТВ притиква 9 канала на една честота? Може да бъркам. Да псуваш знаеш, ама нещо грамотно не съм прочел от тебе. 

Записвам си ви вече в темата ми, то не е един недоучил, не сте двама. 

Като почнете да си хвалите соц образованието, и се хващам за кобура. 

Младите, та младите ви криви. Мърша има у всяко стадо и у всяко време, туй че сте дърти, не значи, че сте много убави сами по себе си. 

Колкото една вълна е по-къса, толкова е с по-голяма честота. Физика за 10 клас.

преди 11 минути, IvanKirov написа:

Не са трифазни

И къде точно прочете трифазни неграмотнико?

Господа и дами @IvanKirov изобрети двуфазен двигател за перална ПЕРЛА. Това е постижение на "техническият му" ум!

Ура другари! 

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

Дори съм си направил един такъв двигател за шмиргела, ползвам му ниските обороти да не ми разваля закалката на ножовете. 

Връзвал съм не един или 2 такива мотори,

не като тия де и Устава не си прочели, тръгнали на младите инженери да се правят, щото примитивния закон ни набута при тях. 

Едно грамотно мнение нямате бе, как едно нещо не уцелихте с първия път!

Какво си направил? Двуфазен двигател с изместване на фазата ли?

преди 23 минути, dioib написа:

Тук не говорим за евтино и скъпо. ;) Сиромах съм! :) => Но, добре, че съм пенсионер, т.е. аз решавам на кой ще си давам парите. Може да са малко, но толкова имам. 

п.п. Всеки друг който дойде да огледа е-бекта ми се направи на интересен. Избягаха от някакви пари. => Глупави оръ!!! :) 

А защо избяга от тези дето ти вдигнаха първият и втория етаж?

току-що, чичо Сашо написа:

И къде точно прочете трифазни неграмотнико?

Господа и дами @IvanKirov изубрети двуфазен двигател за перална ПЕРЛА. Това е постижение на "техническият му" ум!

Ура другари! 

Звезда триъгълник писа, важи за трифазни мотори. 

2 фази са на соц пералните, едната се върже директно, другата се дефазира през кондензатор. И за високите и за ниските обороти е така. Че пише монофазен не ти е оправдание да не знаеш!

Че ти не си наясно е твой проблем, неук шапкар!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.