Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 2 минути, AAUUXX написа:

И с какво това е по добре от това сега ? За нас не е ли по важно да има партия максимално представена която да управлява в името на народа или ?

Определено е по-добре, освен ако някои от съществуващите партии не се припокрива с твоите очаквания и смяташ, че точно тя ще защитава твоите лични и общностни интереси....

"В името на народа" е евфемизъм, имащ за цел да смекчи "в името на интереса на..."....

преди 3 минути, цър-вул написа:

Пак същото

Дали?

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Дали ще се брои с 35 процента гласове или с 65 процента гласове каква е разликата.

От 6 млн право на глас. Вместо с 3 млн и 900 хиляди ще работят с с  2 млн и 100 хиляди. Или 35 процента гласове. Вместо с 65 процента или 3 млн и 900 хиляди. От тези 35 процента, които са малцинството печелят, разбира се малцинстовото в България. А именно турците и ромите, защото българите които са мнозинство или 65 процента са се отказали да гласуват в тяхната си държава. Абсурд, както винаги. 😁

Я прочети пак какво съм написал и питай, ако нещо не ти е ясно...

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

Добър ви ден! 

Виждам, че еуфорията от миналия ден още не ви е минала. :)  

И не съм аз, ако не кажа: Наздраве! :beer:

То е ясно, че никой от спечелилите не ще почерпи, та се почерпете сами. :) Затова, че и туй "чудо" видяхме -> нейно светейшество наречено "Величие". Але уя и поздравления към @Звяра! -> Видно стана за кой е гласувал!!! :) = Браво!!! :) И честито!!! :)   

преди 44 минути, andiay написа:

Тези гласове не се преразпределят....

Напротив! Точно те се разпределят. Както гласовете от гласували за друга политическа формация или партия. 

Всички останали, които не са отишли и не са пуснали своя вот се счита, че този начин на управление им е полезен, т.е. за тя им е все тая кои ще са в Парламента, а си осъвременяват счетоводните си програми, за да може отново да са на печалба. :) 

За тях принципа е един: Пари -> Стока -> Пари Прим!!! :) Елементарна сметка е това!!! Те не се интересуват от Икономика и развитие на България!!! :) Все им е тая каква ще е политиката!!! :) 

преди 3 минути, dioib написа:

Виждам, че еуфорията от миналия ден още не ви е минала

Изборите в мен предизвикват само досада, а не еуфория.....

Устисках до последния момент , за да стане уж по-хладно....

Тцъ, беше над 30 на сянка....

Но... поне знам, че гласът ми не е отишъл при никой, а е останал да изрази личното ми мнение....

преди 8 минути, dioib написа:

Затова, че и туй "чудо" видяхме  нейно светейшество наречено "Величие".

Поправка - самонарекло се "Величие", без никакви способности да се превърне в такова....

Иначе е забавно да ги слушаш....

преди 12 минути, dioib написа:

Напротив! Точно те се разпределят. Както гласовете от гласували за друга политическа формация или партия.

Тцъ, точно те и единствено те не се преразпределят към никого....

преди 17 минути, andiay написа:

предизвикват само досада

В този случай да си говорим за птички, котки, билки и т.н. ;) Какво се мъчиш и продължаваш да се занимаваш с тази досада? 

Абе ... хм ... знам, че ти е важно кои ще бъдат въпросните "представители" в Парламента ни и в ЕС. ;) Така, че не си искрен по отношение на емоционалното ти състояние. ;) 

Обращението ми тук в дрън дрън не бе насочено пряко към теб. Пък и не ме интересува в какво емоционално състояние си. :) 

преди 4 минути, dioib написа:

В този случай да си говорим за птички, котки, билки и т.н. ;) Какво се мъчиш и продължаваш да се занимаваш с тази досада?

Коментирам вече зачекната тема бре....

И обяснявам некои неща, които видно и за теб не са ясни....

За разлика от много други, коментирам само неща, които са ми ясни....

преди 8 минути, dioib написа:

Абе ... хм ... знам, че ти е важно кои ще бъдат въпросните "представители" в Парламента ни и в ЕС.

Дори не ме валнуват....

Не подкрепям никого  от тези, които бяха сложени на "тезгяха....

преди 10 минути, dioib написа:

Така, че не си искрен по отношение на емоционалното ти състояние.

Еййй, и ти реши да са прайш на врачка....

Ми немате дарба за това бре....

преди 11 минути, dioib написа:

Обращението ми тук в дрън дрън не бе насочено пряко към теб.

Не бе насочено пряко към никой, а аз ,като участник в дискусията споделих, че поне що се отнася до мен си в грешка...

преди 13 минути, dioib написа:

Пък и не ме интересува в какво емоционално състояние си.

Нито мен твоето и за това не го коментирам или правя предположение относно него....

Виж, дали ще признаеш, че сгреши относно преразпределението на "Не подкрепям никого" вече поне малко ми е любопитно....

преди 1 час, AAUUXX написа:

И с какво това е по добре от това сега ? За нас не е ли по важно да има партия максимално представена която да управлява в името на народа или ?

Партия ГЕРБ управлява от името на народа! :drum2:

Властта е комплексна категория. Тя не е за да се управлява система или хора, а е начин за въвеждане на някакъв ред и порядък в съсловие, социум и друг вид социални структури. Да, ползва психологични похвати с цел подчинение, наказание или поощряване, но изцяло зависи от виждания и убеждения в какво да се прекрои и/или превърне този свят и кои да са водещите в следващите приблизително 100 години. За някои дори е по-важно какъв ще е света след 1000 години. ;) 

Някои считат, че тя, властта се определям от наличието на някакви финансови средства в някакви сметки, било то държавни, световни или виртуални, чрез който лост да се контролират подчинените. Това е до известна степен обаче, защото в даден момент една сметка лесно може да бъде блокирана и/или занулена. ;) 

Умните власт имащи не държат финансовите си средства в банки. Те инвестират в даден отрасъл, който е иновативен и ще е печеливш към момента в който техните наследници поемат делата им. 

Момчета: В банките дръжте само и единствено оборотни средства! Спечелите ли повечко, то инвестирайте в свой бизнес или ги вложете в нещо стойностно! Картини и друг вид естетични форми не са удачни. Какво от това, че имате оригинално нещо на някой си велик художник или творец? :) 

Оставете снобите. Те завалиите нямат въображение. :) Бъдете по-умни от родителите си!

Успех!

преди 9 минути, andiay написа:

Коментирам

А ... добре бе .... :) 

Ай и аз да коментирам: Нямам коментар!!! Не, че нямам думи, не че не мога да дам свое мнение, а не коментирам вече наличен факт!!! :) Станал е! След време ще видя какви промени ще бъдат направени било то в законите и/или данъците, за да пренасоча активите си евентуално при нужда в друга посока. ;) 

преди 1 минута, dioib написа:

Властта е комплексна категория. Тя не е за да се управлява система или хора, а е начин за въвеждане на някакъв ред и порядък в съсловие, социум и друг вид социални структури. Да, ползва психологични похвати с цел подчинение, наказание или поощряване, но изцяло зависи от виждания и убеждения в какво да се прекрои и/или превърне този свят и кои да са водещите в следващите приблизително 100 години. За някои дори е по-важно какъв ще е света след 1000 години. ;) 

Някои считат, че тя, властта се определям от наличието на някакви финансови средства в някакви сметки, било то държавни, световни или виртуални, чрез който лост да се контролират подчинените. Това е до известна степен обаче, защото в даден момент една сметка лесно може да бъде блокирана и/или занулена. ;) 

Умните власт имащи не държат финансовите си средства в банки. Те инвестират в даден отрасъл, който е иновативен и ще е печеливш към момента в който техните наследници поемат делата им. 

Момчета: В банките дръжте само и единствено оборотни средства! Спечелите ли повечко, то инвестирайте в свой бизнес или ги вложете в нещо стойностно! Картини и друг вид естетични форми не са удачни. Какво от това, че имате оригинално нещо на някой си велик художник или творец? :) 

Оставете снобите. Те завалиите нямат въображение. :) Бъдете по-умни от родителите си!

Успех!

Не разбрах само - признаваш ли грешката си?

Ку нимойш да признаеш коги си сгрешил, целите ти тези размисли губят почва....

преди 6 минути, Звяра! написа:

Партия ГЕРБ управлява от името на народа!

И БКП управляваше от и в името на народа....

Казах ли ти, че си комунист, но просто не си в състояние да го осъзнаеш....

преди 9 минути, Звяра! написа:

Поне почерпи нещо виртуално бре .... :) 

Вива комунизма, вива либертааааа .... :) Нас не догонят .... :) 

преди 9 минути, dioib написа:

А ... добре бе .... :) 

Ай и аз да коментирам: Нямам коментар!!! Не, че нямам думи, не че не мога да дам свое мнение, а не коментирам вече наличен факт!!! :) Станал е! След време ще видя какви промени ще бъдат направени било то в законите и/или данъците, за да пренасоча активите си евентуално при нужда в друга посока. ;) 

Ми то мое се коментират само факти бре....

Без факти нимое да има коментар....

А дори и прогнозен коментар пак се опира на  факти....

Без факти мое да се врачува само....

Некои вярват във врачуването, дори си вярват, че им се отдава....

"Тука има, тука нема"....

преди 4 минути, andiay написа:

Не разбрах само - признаваш ли грешката си?

Всяка грешка я коригирам своевременно. ;) 

За разлика от други, то динамиката не ми пречи да претворя нещо и да стане друго което пак ми е полезно. :) 

Имам си свой уред, който констатира ускорението и в зависимост от него давам плюс или минус, без да има сътресение в съзнанието ми. 

Това е трудно разбираемо за човек израснал в нищета!!! 

преди 1 минута, andiay написа:

"Тука има, тука нема"

ОК, не е проблем, че си хазартен тип. Дано моите грешки са ти в полза!!! 

Бъди щастлив и прави Любов, а не се заяждай с мен!!! 

Много здраве и на семейството ти!!!

току-що, dioib написа:

Всяка грешка я коригирам своевременно. ;) 

За разлика от други, то динамиката не ми пречи да претворя нещо и да стане друго което пак ми е полезно. :) 

Имам си свой уред, който констатира ускорението и в зависимост от него давам плюс или минус, без да има сътресение в съзнанието ми. 

Това е трудно разбираемо за човек израснал в нищета!!! 

Коригирам и признавам са различни неща бре....

Уредът ти нещо се е бъгнал явну.....

И определено нимой си признаваш грешките и пропуските в знанията....

Затуй и не коментираш факти....

току-що, andiay написа:

Коригирам и признавам са различни неща бре....

Аз признавам само едно: Когато другия даде по-добри аргументи от съществуващите в мен!!! :) 

Останалото не е грешка, а политика бре ... :) 

Имам си нови пет гаджета, а не гуд зли ли.  :)

image.png.f1fd4c8e4c8838f568335c723180f348.png

току-що, dioib написа:

Аз признавам само едно: Когато другия даде по-добри аргументи от съществуващите в мен!!!

И аргументът ти относно преразпределението на гласовете "Не подкрепям никого" в полза на миналите бариерата е кой?

Щото моят е избирателният закон....

преди 3 минути, dioib написа:

Останалото не е грешка, а политика бре ...

Политика почиваща на грешни аргументи и лъжи е загубена кауза още по зародиш.....

преди 33 минути, Звяра! написа:

verbovka-1.jpg

току-що, andiay написа:

И аргументът ти относно преразпределението на гласовете "Не подкрепям никого" в полза на миналите бариерата е кой?

Щото моят е избирателният закон....

Политика почиваща на грешни аргументи и лъжи е загубена кауза още по зародиш.....

Колкото и да ме принуждаваш, да ми е скучно, то ... в момента твоето емоционално състояние или пък ментално не ме интересува. :) 

Радвам се на новите ми гаджета или гарджета ... :) Макар, че боди гърдовите са ми котките. :) 

Човеко или личност от хората, мен хорските потребности (страсти) не са ми потребни. 

Тук съм само и единствено да получавам информация или да си дам и своето мнение, независимо дали другия ще го сметне за грешно, глупаво, арогантно, нагло или нон шон жо мон въ купле я не воля куше теб авек тът сешуър ... :)  

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

verbovka-1.jpg

Какво е това и за какво ми го показваш? :ohmy:

преди 5 минути, Звяра! написа:

Какво е това и за какво ми го показваш? :ohmy:

Агент Буда, твоят кумир. Борисов. Нали мразеше комунистите?

Ето и другите оли.гофрени.

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Агент Буда, твоят кумир. Борисов. Нали мразеше комунистите?

Ето и другите оли.гофрени.

Защо ми ги показваш тези глупости? 😀

преди 18 минути, dioib написа:

ОК, не е проблем, че си хазартен тип. Дано моите грешки са ти в полза!!! 

Бъди щастлив и прави Любов, а не се заяждай с мен!!! 

Много здраве и на семейството ти!!!

Туй съм го бил пропуснал....

Па не позна, хазартът ми е чужд....

Некой ден мое да споделя защо, коги не ме мързи....

Да чукна на дърво (става и на глава), любов все още правя почти сека сутрин и ми отговарят със същото....

Просто вече не прекалявам като на младини....

Защо го приемаш за заяждане?

Благодаря за пожеланието, искрено ти пожелавам да ти се върне стократно....

преди 7 минути, dioib написа:

Колкото и да ме принуждаваш, да ми е скучно, то ... в момента твоето емоционално състояние или пък ментално не ме интересува. :) 

Радвам се на новите ми гаджета или гарджета ... :) Макар, че боди гърдовите са ми котките. :) 

Човеко или личност от хората, мен хорските потребности (страсти) не са ми потребни. 

Тук съм само и единствено да получавам информация или да си дам и своето мнение, независимо дали другия ще го сметне за грешно, глупаво, арогантно, нагло или нон шон жо мон въ купле я не воля куше теб авек тът сешуър ... :)  

Пак врачуване....

И определено не умееш да признаваш грешките си....

А твърдиш, че си религиозен....

А всеки получава и подава всякаква информация....

Но... требе да мое да се отсява коя е полезна и коя не....

А полезна е само достоверната информация, а не тази за която само си мислим, че е достоверна....

Затова и трябва да умеем да признаваме коги сме сбъркали, сгрешили и прочее....

Това помага най-вече на  самите нас....

Защото сме успели да заявим - "Аз знам, че нищо не знам"....

Пред себе си и заради себе си, другите са просто свидетели...

Но... въпрос на личен избор...

Та.... соншонжмон....

преди 5 минути, Звяра! написа:

Защо ми ги показваш тези глупости? 😀

Офффф, добре. Глупости.

Аз си помислих, ще това е глупости.

https://it.dir.bg/gallery/-11165958

Мистър България 2012

Мартин. Да, мистър България е жена.

0000024431-middle.jpg

Както и да е.

Какво общо има Мартин със бат Бойко? 😂

И той ли е комунист? 😂

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Мистър България 2012

Мартин. Да, мистър България е жена.

0000024431-middle.jpg

Както и да е.

е кво, добре се е получило

female enough дет се вика

преди 34 минути, andiay написа:

Па не позна, хазартът ми е чужд....

Тук не врачувам. :) 

Пропускаш или си пропуснал и друго: Тук се информирам и давам мнение, а не коментирам!!! :) Де давам и предположения, а приблизителни стойности (нюанси) които може и да са груби (по твое му грешни), но ми са достатъчни, за да ги ползвам по мое усмотрение. 

Тук не е игрална зала, нито пък е форум в който някои да се изяви и бъде хареса. Тук е свободен форум в кой всяко мнение да бъде изказано, а друг е въпроса дали друг ще го опонира или влезе в спор с теб. 

Тук аз самия не споря! Или проявявам някаква реакция или свободно и безкористно споделям информация която дали е спам или не е в очите на някой си не ме интересува. 

Доволно ми правят забележки и прочие, но явно не са осъзнали идеята на свободния форум. 

Не коментирам неща свързани с начина на администриране и/или модериране в тази платформа. Считам, че екипът е ерудиран и дори да съм ги изнервил, то поне се информирам до колко са интелигентни. В този форум има и не до там интелигентни потребители. Дори и аз не съм достатъчно интелигентен, защото повече се водя по първичната ми  сигнална система. Друг е въпроса, че някои тестват и/или анализират инстинктите ми и се опитват да ги подтиснат, за да не навредя на другите потребители. Уви, няма как със словото ми да ги нараня физически. :) Ако някой потребител е с лабилна психика, то друг да го посъветва да не общува, обменя с мен информация или пък да ме блокира (сложи ме в черния си списък) и не вижда мои публикации.   

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

verbovka-1.jpg

Какво от това ,такова е било тогава времето ,сега да не би да мислиш ,че системата не разполага с информатори. Като сега всеки може да бъде информатор ако види нередност някаква и да сигнализира за това.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.