Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 28 минути, dioib написа:

В този форум има и не до там интелигентни потребители.

Малка поправка "В този форум има много не до там интелигентни потребители."

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 7 минути, dioib написа:

Тук не врачувам

Бе често го правиш....

Осъзнато или неосъзнато....

преди 8 минути, dioib написа:

Пропускаш или си пропуснал и друго: Тук се информирам и давам мнение, а не коментирам!!!

А ти пропускаш или си пропуснал, че когато изказваш мнение това всъщност е коментар...

Сиреч коментираш.....

Па си сътворил оксиморон....

преди 11 минути, dioib написа:

Де давам и предположения, а приблизителни стойности (нюанси) които може и да са груби (по твое му грешни), но ми са достатъчни, за да ги ползвам по мое усмотрение. 

И за къф нюанс мое да се говори в твърдението ти за преразпределението на гласовете "Не подкрепям никого"?

Не аз, а избирателния закон казва, че това е грешно твърдение....

Което егото ти не позволява да признаеш.....

И затова по свое усмотрение ползваш всичките тия несвързани с въпроса приказки....

Щом ти носи нещо....

преди 18 минути, dioib написа:

Тук не е игрална зала, нито пък е форум в който някои да се изяви и бъде хареса. Тук е свободен форум в кой всяко мнение да бъде изказано, а друг е въпроса дали друг ще го опонира или влезе в спор с теб. 

Ама се пробваш да го превърнеш в игрална зала.....

Всяко мнение не само може, а и трябва да бъде изказвано....

И да бъде коригирано,  когато някой докаже, че е грешно, като се признае грешката....

преди 22 минути, dioib написа:

Тук аз самия не споря! Или проявявам някаква реакция или свободно и безкористно споделям информация която дали е спам или не е в очите на някой си не ме интересува. 

Дори и безкористно споделената грешна информация е нещо вредно....

А отказът да се признае, че е била грешна вече говори за корист...

преди 25 минути, dioib написа:

Доволно ми правят забележки и прочие, но явно не са осъзнали идеята на свободния форум. 

А ти осъзнал ли си тази идея?

преди 26 минути, dioib написа:

Не коментирам неща свързани с начина на администриране и/или модериране в тази платформа. Считам, че екипът е ерудиран и дори да съм ги изнервил, то поне се информирам до колко са интелигентни. В този форум има и не до там интелигентни потребители. Дори и аз не съм достатъчно интелигентен, защото повече се водя по първичната ми  сигнална система. Друг е въпроса, че някои тестват и/или анализират инстинктите ми и се опитват да ги подтиснат, за да не навредя на другите потребители. Уви, няма как със словото ми да ги нараня физически. :) Ако някой потребител е с лабилна психика, то друг да го посъветва да не общува, обменя с мен информация или пък да ме блокира (сложи ме в черния си списък) и не вижда мои публикации. 

И де па сега набърка и администрацията?

Викаше, че не те интересувало моето емоционално състояние, без аз да съм дал и грам повод за това...

А сега ми описваш своето....

И всичко това, защото не можеш да превъзмогнеш егото си и да признаеш, че си сгрешил.....

преди 6 минути, Belefor написа:

Малка поправка "В този форум има много не до там интелигентни потребители."

Е ... се .... щом са много явно им е полезен. ;) ОК, това е добро, че се помага на такива потребители. 

Не е важно колко много са не до там интелигентните потребители на дадена платформа, а качеството на ерудираните които ги има. Може да са малко, но това е!!! Друго е, че ерудитите са малцинство. Едва ли ниско интелигентните им пречат. Затова си има и затворени групи, нали? ;) 

преди 10 минути, andiay написа:

Бе често го правиш....

Обичам незнанието. :) Слабост ми е! :) Вида ли го ... си правя мои "тестове" и/или експерименти с него. :) => Образно помагам да се натрупат емпирични данни. :) А, друг да ги анализира и си прави каквато му трябва статистика или стъкми с тика ва. :) 

Някакъв събор ли има или всички които съм блокирал са се наговорили? 🤔

Screenshot_20240610_135610_com.opera.browser.thumb.jpg.8bbcf9c11e535db79a63977c52b8cecf.jpg

преди 7 минути, Звяра! написа:

Screenshot_20240610_135610_com.opera.browser.thumb.jpg.8bbcf9c11e535db79a63977c52b8cecf.jpg

Е ... се на теб нали вчера ти бе хубаво, т.е. на изборите. :) 

Считай, че въпросните не са гласували като теб и дрънкат други неща които са им по-интересни. :) 

Дай тон за песен поне:

преди 17 минути, dioib написа:

Обичам незнанието.

Което си е вярно, вярно е....

Даже обичаш да се хвалиш и със своето....

преди 12 минути, Звяра! написа:

А е требело да блокираш само себе си.....

преди 8 минути, andiay написа:

Което си е вярно, вярно е....

Даже обичаш да се хвалиш и със своето....

Остави това, че заглушихме канала на @Звяра! :) 

За разлика от други, то не се хваля, т.е. да, до известна степен се гордея с незнанието си, но то е за да ми е по-лесно. 

За разлика от други, то аз съм елементарен. Наречи ме прост човек. Знанията ми са ми малко в повече и се допират до повече незнания. :) 

Не считам себе си за гений обаче!!! Показвам само и единствено неща които на мен са ми известни. ОК, за някои може и да са банални, но да покажат нещо по-висше! Нали са по-ерудирани от мен? (По-знаещи, по-можещи и т.н.) Какво им бърка, че показва свои незнания? 

Чуек, незнание не може да премахнеш!!! ;) Може да направиш така, че другия да узнае нещо. ;) Но не за себе си, а какво има и още по този свят. :) 

преди 47 минути, AAUUXX написа:

Какво от това ,такова е било тогава времето ,сега да не би да мислиш ,че системата не разполага с информатори. Като сега всеки може да бъде информатор ако види нередност някаква и да сигнализира за това.

Ще игнорирам тезата, че е било нормално да има доносници, информатори или нормално е било някой да слухти в спалнята ми и да снася на милицията, че съм казал, че малък Тошко е пияница, примерно, проблемът е че Лойко Пожарникаря се представя като евроатлантик и демократ. 

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Ще игнорирам тезата, че е било нормално да има доносници, информатори или нормално е било някой да слухти в спалнята ми и да снася на милицията, че съм казал, че малък Тошко е пияница, примерно, проблемът е че Лойко се представя като евроатлантик и демократ.

В спалнята от другата страна на стената (това не е албум на pink floyd) слухти само комшииката и прави доноси до комшииката от втория етаж докат пият кафе сутрин ,за три деня знае целата кооперация ко си правил в спалнята ,а ако си се представил олимпииски до седмица ще знае и квартала -на всякъде са доносите никой не може да избяга и се скрие :rolleyes:

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Лойко Пожарникаря

Си изпълни функцията си: "Изгори, за да свети". Се тихо ве мълилиииш, некои неща не ги разбираш ... :) 

преди 14 минути, dioib написа:

Показвам само и единствено неща които на мен са ми известни.

Или смяташ, че са ти известни, както в случая, около който се завъртя този наш диалог....

преди 5 минути, AAUUXX написа:

В спалнята от другата страна на стената (това не е албум на pink floyd) слухти само комшииката и прави доноси до комшииката от втория етаж докат пият кафе сутрин ,за три деня знае целата кооперация ко си правил в спалнята ,а ако си се представил олимпииски до седмица ще знае и квартала -на всякъде са досносите никой не може да избяга и се скрие :rolleyes:

ЦКУ-то е навсякъде!!! То е дори в гащите ти. :) То е по различно от ЦРУ-ту ил КГБ-ту. :) 

Спасението е: Уважи комшийката и комшията. :) По-подобаващо, но на комшийкъта не с ракия. Тя е за комшията. ;) На нея и требе некой да и джиджи биджи фо G-точкътъ, за да не те удумвъ сред други. :) 

При обработени 85.47% СИК протоколи в РИК най-много гласове са подадени за ГЕРБ. За тях са гласували 435 508 души или 24.41%

Оспорвана е битката за второто място, тъй като ДПС събират 281 886 гласа или 15.80%, а ПП-ДБ - 269 491 или 15.11%.

„Възраждане“ са подкрепени от 251 154 души и получават 14.08%. Така те заемат четвъртото място.

БСП са получили 124 255 гласа или 6.96%

ИТН имат 109 238 гласа или 6.12%

ПП „Величие“ имат 85 905 гласа или 4.82%

https://www.vesti.bg/izbori/parlamentarni-izbori/pri-85.47-obraboteni-protokoli-ot-cik-7-partii-vlizat-v-novoto-narodno-sybranie-6200787

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Ще игнорирам тезата, че е било нормално да има доносници, информатори или нормално е било някой да слухти в спалнята ми и да снася на милицията, че съм казал, че малък Тошко е пияница, примерно, проблемът е че Лойко Пожарникаря се представя като евроатлантик и демократ. 

Аспекте, документа, който показа е от 1996-а бре....

Тогиз милиция веч немаше....

Скандалното в тоз документ не е свързано с БКП (поне не пряко)....

А заради връзките с едни други структури, заради които Бойко е привлечен за сътрудник....

преди 4 минути, andiay написа:

Или смяташ, че са ти известни, както в случая, около който се завъртя този наш диалог....

Всяко едно известно преди всякакво смятане е да замениш неизвестните с дадените ти от другия неща. ;) Тогава по съответната формула решаваш за себе си кое ти е сгодно! :) Ако не ти е сгодно, то явно другия ти е дал грешни данни. :) А такива няма!!! Има индивидуални!!! :) 

току-що, dioib написа:

Ако не ти е сгодно, то явно другия ти е дал грешни данни. :) А такива няма!!! Има индивидуални!!! :) 

Щом казваш....

Затуй и нимой са разбереш с Андроида...

преди 5 минути, andiay написа:

Щом казваш....

Затуй и нимой са разбереш с Андроида...

Ох .... разбирам го .... не го понасям ... :) Ползвам го в краен случай ... :) 

Елементарно е: Имаш изградени навици. Друг ти предлага да ги смениш. Защо? След като нещо ти е по-лесно, то ползваш с което ти е удобно. Като се наложи, то ползваш и неудобното. Какво толкова ... Все още телефоните не са достатъчно умни!!! :) Пък и в някои аспекти по-ограничени, защото програмното им осигуряване не е на ниво. :)  

п.п. Агале, агале, ама някои галят кар. :) 

п.п. Сетих се един виц.

Един отива да си вземе костюма от шивач. Слага го, но левия ръкав по къс, а така също и десния крачол. Шивачът: к;во толкова, свиваш си десния крак и лявата ръка. 

Излиза човека прегънат по заръка на шивача, а на пейката срещу шивачницата стоят баби и водят ежедневните си клюки. Една го забелязва и:  - Гледайте го този изрод с какъв костюм е! :) Язък, че костюма му е убав!!! 

преди 7 минути, dioib написа:

След като нещо ти е по-лесно, то ползваш с което ти е удобно.

Всяко нещо става лесно, когато си събрал достатъчно верни, а не индивидуални данни за него....

За всяка техника, най-необходимите такива данни са в упътванията пристигаща с нея....

Но.... повечето хора смятат, че там е писано за глупаци и почват да тървсят данни из нета....

И попадат на индивидуални такива, които може и да са верни, а може и да не са....

Хазарт....

Ако си бе прочел упътването, немаше да ти се наложи да прайш скрийншот на вече направена от телефоня снимка....

А щеше да заснемеш снимката така, за да се получи желаният от теб размер....

Няма умни устройства, тяхната "умност" е ограничена от създателите им и ползвателите им....

преди 12 минути, andiay написа:

Всяко нещо става лесно, когато си събрал достатъчно верни, а не индивидуални данни за него....

Само, че има и по-лесно. ;) Явно не си чувал за особености на човешката физиология. :) На един инвалид, то трябва да му осигуриш и помощни средства. :) Защото на теб всяко нещо може да ти е лесно, но за инвалидите да не е подходящо. :)  

току-що, dioib написа:

Само, че има и по-лесно. ;) Явно не си чувал за особености на човешката физиология. :) На един инвалид, то трябва да му осигуриш и помощни средства. :) Защото на теб всяко нещо ти е лесно, но за инвалидите да не е подходящо. 

Операционната система няма отношение към това....

Дали снимаш с телефон с Андроид, или с телефон с друга система, все тая....

Щом си в състояние да снимаш, значи си в състояние да промениш и базовите настройки....

току-що, andiay написа:

Операционната система няма отношение към това....

Че Андроид ОС ли е? :) Това е програмно обезпечение на една определена ОС. :) Въпросната е по-развита в друг вид програмни обезпечения. В телефона е скроена от некадърни шивачи или шивачки. (шефове или стерви). :)  

преди 1 минута, dioib написа:

Че Андроид ОС ли е? :) Това е програмно обезпечение на една определена ОС. :) Въпросната е по-развита в друг вид програмни обезпечения. В телефона е скроена от некадърни шивачи или шивачки. (шефове или стерви). :)  

За телефоня ти е ОС, нищо че е базирана на Линукс....

Но.... както казах това нито пречи, нито помага за снимането....

Първият ми "смарт" лелефон бе Нокия 5530 със Симбиан....

Нямах проблем да снимам с него, нито да правя каквото и да е с него, стига да ми е нужно....

Даже тогава снимах само с него, защото още не ме бе хванало хобито фотография, а и оптиката му бе на Карл Цайс....

Замина му батерията и се наложи да взема сегашният си Самсунг, който е с Андроид....

Отново нямам проблем да снимам с него, нито да правя каквото и да е, което ми е нужно, нищо че поддръжката за неговата версия на Андроид вече е спряна...

Много рядко снимам с него, най-вече по работа....

Оптиката му е посредствена....

Но... пък той се оказа жеуезен....

Ползвам го вече 10-на години и всичко по него работи, включително и батерията му все още удържа фронта....

Подозирам обаче, че все по-трудно ще го удържа занапред....

Какъв ще е следващият ми - само Бог знае....

Знам само, че ОС не фигурира сред критериите ми, нито пък ме притеснява....

Щом има "мануала" и го разуча, нататък е лесно....

преди 9 минути, andiay написа:

За телефоня ти е ОС, нищо че е базирана на Линукс....

За него е сглобка между Оригинал и какво е какво е довнесъл и производителя на изделието. :) Определено не съшити правилно приложенията с предоставените от производителя драйвери! Става мацано дъпи со тиквъ. :) 

Се, ядрото е на Линукс. Андроидът на всеки телефон е различен. От там и: Производителя на Андроида изобщо не се съобразява с трети страни!!! Меките му са по меки даже от Windows. :) =>В момента Андроид е по-затворена система от Джамовете, ако приемем, че това също е ОС. :) 

преди 13 минути, andiay написа:

не фигурира сред критериите ми

ноу са ти ниски критериите - ено кафе в леглото/палатката не ти носи, рикията не о'лажда, на команда "Донеси чорапите" не реагира.
'ми, к'во мое?...
 😎

преди 2 минути, dioib написа:

За него е сглобка между Оригинал и какво е какво е довнесъл и производителя на изделието. :) Определено не съшити правилно приложенията с предоставените от производителя драйвери! Става мацано дъпи со тиквъ. :) 

Се, ядрото е на Линукс. Андроидът на всеки телефон е различен. От там и: Производителя на Андроида изобщо не се съобразява с трети страни!!! Меките му са по меки даже от Windows. :) =>В момента Андроид е по-затворена система от Джамовете, ако приемем, че това също е ОС. :) 

Нямам нито един от изброените от теб проблеми....

Нито съм имал.....

Дет са вика, за туй, че дупиту са омацало с тиква, не е виновна ни тиквата, ни дупиту, а собственика на дупиту.....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.