Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 час, The Lone Star написа:

Над 50 градуса не може да се пие ракията. Оставя се на около 43 градуса. 

Преди малко обядваш в едно заведение на центъра. Една шкембе-чорба, 4 филии хляб и една бира. Сметката беше 7,60 лв. Догодина пак ще проверя колко струва.

Това за българинът в България скъпо ли е или изгодно? Не мога да се ориентирам.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 1 час, lebel написа:

Та, по повод  песента, която "пуснах" нощес (не че на някой му пука... нито съм приритал да споделя... просто лаф да пада)...

Пускам си (попаднах случайно)  Playlist For Men Who Move In Silence | Gentleman Song | Gentleman Dark Blues  и още първата песен страшно ми допадна. Поглеждам в "още"-то на клипа - не виждам коя е, не виждам и читава информация. Очевидно ми се е спяло. Стигам до... Dark Blues - Видеоклипове (бяха струва ми се 45, са са 46) ... коя е песента, кой е изпълнителя - таратанци (или аз толко си мога), друга информация - "таратанци". Таратанците са в кавички, щото на дневна светлина се оказа, че информация има... но първо за нощес. 'зимам няколко реда от текста, пускам го през няколко търсачки по текст - таратанци (без кавички).

Жената се опитва да заспи и измърморва под влиянието на некое дневно теле-предаване "питай AI". Казвам си "що па не". Питам го - "ще му бъде ли удобно, ако не е прекалено ангажирано, да ме светне коя е песента и кой е изпълнителя на песен с текст..."

"He Said He Didn'T Know Nothing
But I Saw The Flame In His Hand
Truth Don'T Hide In Silence
It Rises From Ash And Sand
Smoke Pon'T Light
Always Tells Where The Fire Lived 
And Where It Fell
You Can Run But Thie Air Stays Dry
And Brother That Smoke Don’T Lie
Secrets Whispered In Alley Rain
But The Scent Of Burning Still Remains
One Match Can Change The Night"
...

Онова въобще не ме бави и след неколко секунди изтресе... приблизително (не ми се копира/ше) "Според текста бла-бла-бла, песента е “Smoke Don’t Lie” на артиста Driftwood Light. Искаш ли линк или евентуално текста на песента, ако няма ограничение?"

Казвам му - "Не, благодаря!" ... оно, сякаш възпитано в пансион за благородни девици - "Приятно слушане, ако  ш'си я пускаш". Аз (няма да се излагаме пред машините) - "Благодаря, още един път", то (изглежда предпочита последната дума да е негова) - "Няма защо. Ако имаш нужда от още нещо, пиши"... или нещо подобно. 

После... после се оказаха неколко неща... първо - намерих песента, пуснах си я - eбaти кефа, второ - жената щеше да падне от леглото, щото се оказа, че тя се шегувала, трето - не намерих нищо за такъв изпълнител (артист)... изключая още песни, неква фолк рок група Driftwood, разни дръвь'е и коренища и изобщо секви форми на Driftwood art, барабар с  Driftwood light. Казах си - т'ва не е възможно, тук има пръст (или аналога на пръст при AI-то) AI. И си легнах. 

Оказа се, че утрото  наистина е по-мъдро от вечерта (макар че 0:30 ч:мин трудно може да мине за вечер),  а най мъдро е пладнето, щото с наспана глава набързо намерих инфото там, дето нощес го "нямаше".

Та... к'во исках да кажа... а, тия вече се обединяват... едно композира, друго прай обложки на албуми, трето се прай на подвижен храст - песен бла-бла, артист бла-бла-бла... страх ме е да си помисля четвъртото к'во ше прай с петото на тая музика...

А са сериозно - в началото мноо ме изкефиха, но после улових (жена ми - също) неква еднообразност и... и ми писна. Предпочитам...

Светла му памет!

,

или

Малце длъжко доде, но... ко ви е доскучало, не го четете. 'се пак... и в двата случая - Благодаря (повлияно от AI-то... оно че ми кае к'во е куртоазия)!

Знаеш ли че и аз, като я пуснах и ми стана интересно кой най вече я изпълнява. Погледнах тук там, без да ползвам разни AI, ИА и тем подобни, но нищо не намерих и си мислех да те питам от къде я намери и особено кой е изпълнителя, но се хванах с други дела и чак сега забелязах, че си дал отговор. А под него клиповете са прекрасни. Повярвай ми. Особено обичам Maria Daines.  ❤️

Добавено: Специално за теб и твоето семейство, особено за съпругата ти - още едно изпълнение на  Maria Daines blue bend

"Ти, не ме обичаш"

преди 4 часа, Коркодила написа:

Седи на паркинга и чака да му се обърне внимание. Нещо като старец, дето е дал всичко на внуците си, доизживява живота си и чака да дойдат да го видят.

Само преди няколко месеца не обясняваше ли , че още поне 500 000 000000000000!!!00000 км може да мине ЛЕГЕНДАРНИЯ гоуф!?!??!!? 🤐

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Зависи кой е Българина. Ако е бате ти Бойко - му е без пари.

преди 5 часа, (:IdioibI:) написа:

Време е: :beer:

да 

айде наздраве :beer:

преди 2 часа, The Lone Star написа:

Над 50 градуса не може да се пие ракията.

Верно ли? Питай 'ората във врачанско - няма ли 70, не я броят.
Преди мноого години едно приятелче извади едно шише от олио с етикет 70/1969. Към момента на вадене беше 20-годишна... При наливане се лее като олио. И мека, мека.

преди 39 минути, Колев 74 написа:

Зависи кой е Българина. Ако е бате ти Бойко - му е без пари.

Жалко. 10 лв да нямаш за вечеря в ресторанта.😔

преди 1 час, Колев 74 написа:

Знаеш ли че и аз, като я пуснах и ми стана интересно кой най вече я изпълнява. Погледнах тук там, без да ползвам разни AI, ИА и тем подобни, но нищо не намерих и си мислех да те питам от къде я намери и особено кой е изпълнителя, но се хванах с други дела и чак сега забелязах, че си дал отговор. А под него клиповете са прекрасни. Повярвай ми. Особено обичам Maria Daines.  ❤️

И аз я харесвам. Даже и харесвам и тая...

с която за мен Енимълс са на Олимп!

The Animals - House Of The Rising Sun (Music Video) [4K HD]

(знам, че я знаеш, просто се възползвах да си я чуя пак)

Хубав уикенд!

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Жалко. 10 лв да нямаш за вечеря в ресторанта.😔

Приятелю!

Аз не говоря за себе си, а масово - за народа!

преди 6 минути, lebel написа:

И аз я харесвам. Даже и харесвам и тая...

с която за мен Енимълс са на Олимп!

The Animals - House Of The Rising Sun (Music Video) [4K HD]

Хубав уикенд!

Благодаря! Да Ви се връща. С теб кореспонденцията ми харесва.Ти си мъж на място. Поздрави.

за Animals - нямам думи. Стоя, и само слушам!!!

А бе кой велик китарист свиреше едно време в Animals? HA,Ha,ha

преди 50 минути, Колев 74 написа:

...

Добавено: Специално за теб и твоето семейство, особено за съпругата ти - още едно изпълнение на  Maria Daines blue bend

"Ти, не ме обичаш"

Не го бях видял. Благодаря. А като пожелания - цялата палитра от хубави неща.

преди 10 минути, Колев 74 написа:

Приятелю!

Аз не говоря за себе си, а масово - за народа!

Как ми се дояде и на мен сега една шкембе чорба. Освен да скокна при турците да си взема една. 😀 Те я правят с кисело мляко и лимон. Отгоре с техния пипер. Pul Biber.

https://bilki.bg/pul-biber-tradicionna-turska-podpravka-nasipno.html

преди 2 минути, lebel написа:

Не го бях видял. Благодаря. А като пожелания - цялата палитра от хубави неща.

Добавено беше. Трябваше ми време за да намеря мелодията за съпругата ти!

преди 1 час, Колев 74 написа:

Като си дойдеш в България с "баварката", може ли да те помоля поне да ме повозиш в нея. Тъкмо ще се запознаем реално. Мисля, че съм заслужил поне това - пред ТЕБ!

Няма ядове

преди 1 час, Коркодила написа:

.... В ел. Тойота може да видиш някой фен на шареното знаме, мен мое ме видиш скоро в баварка 530 бензин 285 коня шест гърла черен металик.

Пак си на черешата!
Преди година обяви Golf-8, преди седмица Golf-6. ИИ твърди, че "баварка 530 бензин 285 коня шест гърла" няма. Единственият модел с 285кс е BMW 530e, което е хибрид, ха ха ... и едва ли стои с найлоните по автоморгите.

Toyota e върл противник на електрическия автомобил. Върл!
Посети музея нa Toyota в  едноименния град близо до гр. Нагоя и тогава съчинявай сказки. Визията на Toyota е водородния двигател, а в батериите те не виждат потенциал.

Застани до Toyota RAV4 Hybrid на светофара и ще ми гледаш гърба. Колко пъти да ти повтарям, че ДВГ е спънат кон пред постояннотоков двигател.
Toyota RAV4 Hybrid градско харчи между 4.5 ~ 4.9л/100км и от 0 до 100км се ускорява за 6сек. Това е SUV за семейството и практичния човек, който не мисли за части, за разходи и за выпендраж.

Пусни в търсачка ключови фрази European Gay Car of the Year или Top 20 LGBTI Gay Lesbian Cars и ще се удивиш, че няма ни една Toyota, докато разните алфи, за които бленуваш са си точ избор на джендърията.

Гроздето е кисело, затова бленуваме бидони от преди няколко петилетки. Автомобил втора ръка купува човек закомплексиран от шаблоните на недоимъка. Човек, кой не вярва в себе си, защото на никой на този свят не пука, каква кола имаш или каква ще купиш.
И приеми (без)ценен съвет. Не разказвай какви планове си нахвърлял, особено фантасмагории, защото ни голф 8, ни с шест ... и да не оттече в канализацията и тази баварка с 285 коня и не знам си колко гърла.

Нищи лично, просто коректор!

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Не е скъпо. Но не е и изгодно.

преди 1 час, цър-вул написа:

Разни хора - разни идеали...

Сигурно така се смятат за повече мъже...

преди 3 часа, Коркодила написа:

Аве таранколу, аз съм дал за голфу 650 евро само за пътна помощ за 40км. Световната банка може и да закъса за пари, макър да може да ги принтира, Кроки няма как да закъса, защоро вади пари по-бързо и от принтерите на световната банка. В ел. Тойота може да видиш някой фен на шареното знаме, мен мое ме видиш скоро в баварка 530 бензин 285 коня шест гърла черен металик.

Окадар!

285 коня и едно магаре

преди 3 часа, цър-вул написа:

Преди мноого години едно приятелче извади едно шише от олио с етикет 70/1969. Към момента на вадене беше 20-годишна... При наливане се лее като олио. И мека, мека.

И при отпиване, и при отпиване. Хлъзга се и не усещаш припарване в устната кухина и гърлото, а загряване и то чак някъде там, където... я камилата, я камиларя...

Иначе у Северозапада са про.

Петък вечер. Някъде из Северозапада. Катаджия спира пустиняк.
- Пил ли си?
- Не, нито капка!
- Защо, какво се е случило?

Следващият е бонус...

Полицай спира кола и о, чудо! Зад волана змей. Полицаят, паниран:
- Я ми дъхни...
Змеят:
- Абе ... ти да не си пил?

и... поръчвате 1, получавате 3

Катаджията:
- Знаете ли защо ви спрях?
- Не зн ... не, чакайте, сетих се, харесвате дебели мъже?
- Хаха, много смешно! Айде излизай да духаш!
- Ето, знаех си...

Една приятна и лека вечер изпълнена с много нежности и прегръдки, придружена от леката среднощна музика от дядо Ви, Стефан!

преди 2 часа, Profruit написа:

Пак си на черешата!
Преди година обяви Golf-8, преди седмица Golf-6. ИИ твърди, че "баварка 530 бензин 285 коня шест гърла" няма. Единственият модел с 285кс е BMW 530e, което е хибрид, ха ха ... и едва ли стои с найлоните по автоморгите.

Toyota e върл противник на електрическия автомобил. Върл!
Посети музея нa Toyota в  едноименния град близо до гр. Нагоя и тогава съчинявай сказки. Визията на Toyota е водородния двигател, а в батериите те не виждат потенциал.

Застани до Toyota RAV4 Hybrid на светофара и ще ми гледаш гърба. Колко пъти да ти повтарям, че ДВГ е спънат кон пред постояннотоков двигател.
Toyota RAV4 Hybrid градско харчи между 4.5 ~ 4.9л/100км и от 0 до 100км се ускорява за 6сек. Това е SUV за семейството и практичния човек, който не мисли за части, за разходи и за выпендраж.

Пусни в търсачка ключови фрази European Gay Car of the Year или Top 20 LGBTI Gay Lesbian Cars и ще се удивиш, че няма ни една Toyota, докато разните алфи, за които бленуваш са си точ избор на джендърията.

Гроздето е кисело, затова бленуваме бидони от преди няколко петилетки. Автомобил втора ръка купува човек закомплексиран от шаблоните на недоимъка. Човек, кой не вярва в себе си, защото на никой на този свят не пука, каква кола имаш или каква ще купиш.
И приеми (без)ценен съвет. Не разказвай какви планове си нахвърлял, особено фантасмагории, защото ни голф 8, ни с шест ... и да не оттече в канализацията и тази баварка с 285 коня и не знам си колко гърла.

Нищи лично, просто коректор!

Не се ли те учили, че където двама си мерят топките да не си завираш дупето…. Това първо. Второ какво карам може да ми държи сметка само някой, който внася по мойта сметка…

И да. Всякакви автомобили различни от дизелови и бензинови се карат предимно от хора с различна сексуална оринтация от хетеро. И на отсечка от 400 км тия електро боклуци ще бъдат изядени дори от една ибица 75 коня. Чисто и просто, че на пълна газ след 250км тоя електро боклук ще бъде умрял, и ще чака пътна помощ.

Нищо лично…..  Просто крококоректор………..

преди 9 часа, Коркодила написа:

В ел. Тойота може да видиш някой фен на шареното знаме, мен мое ме видиш скоро в баварка 530 бензин 285 коня шест гърла черен металик.

Значи жена ти е от шараните. Няма лоши Корки. :)  

преди 7 часа, Коркодила написа:

…..  Просто крококоректор………..

А бе селски, слезни от скелето на земята, покажи сухото в магазина и излез с нов автомобил. Ти и онзи галфон под тебе - кандидат люксембургския пенсионер останахте единственото лепило в този форум, което ме държи.

Норвегия ти е на една ръка разстояние. Иди и виж, като мен на живо, защо над 60% от автомобилите по пътищата там са чисти електрички!  Според твоите алфа-виртуални теории в Норвегия живеят над 60% "резби" ли бе, тъпан?

Второ.
Има колосална разлика между Hybrid и Е. Колосална!
Моята Тoyta e s 171к.с. бензин с спомагателен електродвигател. Нямам гараж и това ме спря пред избора на BYD, доста по-евтин, без да чакам над 6 месеца за Тoyta.

Трето.
Като купиш коритото баварка 530 бензин 285 коня шест гърла ти разрешавам, да си снимаш топките, за които толкова фукняриш. Ама и тая плякалка можеш да я закачиш на пирон до Golf 8 утре като тръгнеш да се катериш. Mълчанието е злато!

Четвърто.
Според статистиката за 2025г при мен продажбата на нови електро-автомобили е 55%, а на хибриди 33%. Дизели внос няма! Светът върви напред и при мен над 33% по пътя са електрички. Да ти пикая на Холандията, ако не можеш един BYD, да си позволиш! Това е автомобил за градско возене на къси разстояния. Жена ти да иде до Лидл, за да ти купи смилянски боб и пръжки. Затова в състоятелните семейства автомобилите са два. Бензиновият за майната си.

Миналата година бях кум на пловдивско семейство и пътешествието бе до Амстердам. Майката на жениха е чистачка. Купила си нов Dacia Duster и не слиза от него, да обикаля Европа. И тя като тебе в някаква боксониера мизерстава с намерение да се върне в България холандска милионерка пенсионер. Тази Dacia Duster е логичния избор на бачкатора, а не баварка 530 бензин 285 коня шест гърла с фантомен произход, мечтата на алфа-бачкатора. С тази мечта доказваш само, че си бедняк, от началото на месеца до неговия край в очакване на нова заплатка.

В Амстердам за първи път бях 2016г и си купих соларен ръчен часовник. Спрямо миналата година разлика не видях и чест, че зе апазен чист и спретнат, за разлика от Брюксел. Егати гетото и цигания ми се видя този град. Пихме по една "белгийска пикня" с чипс, селфи пред шадраванчето с пикльото и отегчителен кириз на сгради.

Пето.
При мен автомобили над 20г няма. Задължително два пъти годишен преглед, което е неизгодно. В случай, че е в движение и свалят номерата и закачат табела "музеен експонат". Дават ти право да я търкаляш само в почивни и празнични дни. 

Чети хетеро-самецо:
The Volkswagen Golf 5 (Mk5) was first released in Europe inOctober 2003 and went on sale for the 2004.

Тръгнал си да ми хвалиш колесницата на цезар. Кинти майка, това ти е проблема, за да блеснеш тук ... а те по скелетата не растат!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.