Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

За нас няма проблеми, но останалите 4 човека от компанията.... Освен това, в Истанбул ще сме около 6 часа. А там /в Турция/ е по ОК да си с бг паспорта

А, да турците не обичат САЩ. Но немски паспорт, няма проблем. 😛 Има много немци в Турция.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

А, да турците не обичат САЩ. Но немски паспорт, няма проблем. 😛 Има много немци в Турция.

Не точно това ме притесняваше при иабора на документ. По скоро, че до Истанбул ще сме с кола....и малко кофти при техните закони да сме карашик :)

И второто е, самолрните ни билети са всъшност 1 групов, с фиксирани дати в двете посоки. Така ползваме минимална отстъпка от 3%.... абе ...за 6 калпака и цената на билета не е малко.

И трето - те визите за РЮА, така или иначе бяха формалност само. А сега...без виза .това си е един обяд там безплатно :)

Баси как ме боли тиквата сутринта се събудих на земята паднал съм от леглото без да усетя и със ставането си излепих главата в масата а тя е точно до леглото и стъклото е дебело 2см.

И днес докато бях в избата да си побачкам изкарах една следобедна дрямка събудих се към 17 и нещо качих се в апартамента и нашите ме зяпат едно чудно и само ми викат очите ти светят кат светофар.:yanim:

преди 20 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Тоа събеседник на ChatGPT 'а земи са гръмни.

на 15.10.2025 г. в 16:51, The Lone Star написа:

Миналият тираж имах четворка от 5/35. 140 лв. Петиците бяха по 8 000. 6/49 не играя заради малкия шанс за печалба. 1 на близо 14 милиона. При 5/35 вероятността за петица е 1 към 320 000. 

И този тираж пак четворка. 325 лв.

Добро утро!

По "жицата" на неква спортна новина, та мернах и тая...

Заглавие:          АД ПОД НЕБЕТО: Чакат ни 57 смъртоносно горещи дни!

Подзаглавие:    Южна Европа ще е сред най-засегнатите места

Съдържание:    До края на века се очаква светът да види средно 57 смъртоносно горещи дни... 

едит: струва ми се уместно (и мнооого закъсняло) осъвременяването стария лаф "Изчезнал е адвокат. А сега лошите новини"...  примерно така..."Изчезнали са адвокат и журналист..."

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Благодарско. Само да сме живи и здрави...

Сега излизам да пазарувам и ще пия една бира за твое здраве.

Може и по вече, стига да ти харесва. Аз не употребявам алкохол и никога не ме е вълнувал.

преди 33 минути, jhoro написа:

Ти си много странен индивид - хем те мързи и насипваш тонове излияния от AI, хем после още голково твои разсъждения.

Не знаеш целта му. ;) Ако е пуснал темата, за да се докаже и да развие проблематиката е едно, т.е. да покаже, че е по-умен от AI. ;) 

Не само ти си себе си. :) И, да, такъв (странен) съм. :) И в тази връзка те поздравявам с:

И, не съм аз, ако не кажа: Наздраве! :beer: 

преди 3 часа, SopBG написа:

Всъщност целият зор е точно защото искам да инвестирам сериозно в меш система, но преди да съм сигурен че ще мога да достигна скоростта за която си плащам, няма да го направя.

Не знам защо половината от отговорите са от chat-gpt и тем подобни. Дойдох тук да питам за реален съвет и опит и масово получих заяждане и ограничено мислене и chat-gpt.

Има лаф: Не уверен = не изпреварвай! :) Ти си плащаш до изхода на ONT да има определен трафик. После ти си КАТ-аджията и контролираш трафика между устройствата си.  Няма как КАТ-аджите от VIVACOM да контролират локалната ти мрежа! :) Е, някое устройство "кепи трафика" на S24, или то самото ограничава трафика към входа на рутера ти. :) Т.е. генерира и друг трафик през предавателя си и заделя трафик за други устройства зад него. Колко устройства автоматично "се лепват" към S24 и за другите приложения оставя по-малък трафик?!   

преди 1 минута, buldak написа:

каталясах

ама всичко е чисто :) 

Време е: :beer:

преди 9 минути, Коркодила написа:

Някои хора още кафе не са пили, а ти вече си почнал с алкохола.

Кроки, аз по рождение съм на пиян. :) Отделно, отдавна не обитавам земята или водните басейни. :) Т.е. реално "интернет" е късогледа и вярва само на това което е видимо тук. :) 

К'во става с Голфу? :) 

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

Кроки, аз по рождение съм на пиян. :) Отделно, отдавна не обитавам земята или водните басейни. :) Т.е. реално "интернет" е късогледа и вярва само на това което е видимо тук. :) 

К'во става с Голфу? :) 

Седи на паркинга и чака да му се обърне внимание. Нещо като старец, дето е дал всичко на внуците си, доизживява живота си и чака да дойдат да го видят.

преди 23 минути, Коркодила написа:

Седи на паркинга и чака да му се обърне внимание. Нещо като старец, дето е дал всичко на внуците си, доизживява живота си и чака да дойдат да го видят.

Ти, к'во, да не си закъсал за кинти или си минал на ел.Тойота по препоръка на жената?! :)  

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Време е: :beer:

На твърд алкохол ли си или? 50 градуса и нагоре?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Аз съм по мекото, а жената е по твърдото. :)  

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Над 50 градуса не може да се пие ракията. Оставя се на около 43 градуса. 

Преди малко обядваш в едно заведение на центъра. Една шкембе-чорба, 4 филии хляб и една бира. Сметката беше 7,60 лв. Догодина пак ще проверя колко струва.

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Ти, к'во, да не си закъсал за кинти или си минал на ел.Тойота по препоръка на жената?! :)  

Аве таранколу, аз съм дал за голфу 650 евро само за пътна помощ за 40км. Световната банка може и да закъса за пари, макър да може да ги принтира, Кроки няма как да закъса, защоро вади пари по-бързо и от принтерите на световната банка. В ел. Тойота може да видиш някой фен на шареното знаме, мен мое ме видиш скоро в баварка 530 бензин 285 коня шест гърла черен металик.

Окадар!

преди 7 минути, Коркодила написа:

Аве таранколу, аз съм дал за голфу 650 евро само за пътна помощ за 40км. Световната банка може и да закъса за пари, макър да може да ги принтира, Кроки няма как да закъса, защоро вади пари по-бързо и от принтерите на световната банка. В ел. Тойота може да видиш някой фен на шареното знаме, мен мое ме видиш скоро в баварка 530 бензин 285 коня шест гърла черен металик.

Окадар!

Като си дойдеш в България с "баварката", може ли да те помоля поне да ме повозиш в нея. Тъкмо ще се запознаем реално. Мисля, че съм заслужил поне това - пред ТЕБ!

Та, по повод  песента, която "пуснах" нощес (не че на някой му пука... нито съм приритал да споделя... просто лаф да пада)...

Пускам си (попаднах случайно)  Playlist For Men Who Move In Silence | Gentleman Song | Gentleman Dark Blues  и още първата песен страшно ми допадна. Поглеждам в "още"-то на клипа - не виждам коя е, не виждам и читава информация. Очевидно ми се е спяло. Стигам до... Dark Blues - Видеоклипове (бяха струва ми се 45, са са 46) ... коя е песента, кой е изпълнителя - таратанци (или аз толко си мога), друга информация - "таратанци". Таратанците са в кавички, щото на дневна светлина се оказа, че информация има... но първо за нощес. 'зимам няколко реда от текста, пускам го през няколко търсачки по текст - таратанци (без кавички).

Жената се опитва да заспи и измърморва под влиянието на некое дневно теле-предаване "питай AI". Казвам си "що па не". Питам го - "ще му бъде ли удобно, ако не е прекалено ангажирано, да ме светне коя е песента и кой е изпълнителя на песен с текст..."

"He Said He Didn'T Know Nothing
But I Saw The Flame In His Hand
Truth Don'T Hide In Silence
It Rises From Ash And Sand
Smoke Pon'T Light
Always Tells Where The Fire Lived 
And Where It Fell
You Can Run But Thie Air Stays Dry
And Brother That Smoke Don’T Lie
Secrets Whispered In Alley Rain
But The Scent Of Burning Still Remains
One Match Can Change The Night"
...

Онова въобще не ме бави и след неколко секунди изтресе... приблизително (не ми се копира/ше) "Според текста бла-бла-бла, песента е “Smoke Don’t Lie” на артиста Driftwood Light. Искаш ли линк или евентуално текста на песента, ако няма ограничение?"

Казвам му - "Не, благодаря!" ... оно, сякаш възпитано в пансион за благородни девици - "Приятно слушане, ако  ш'си я пускаш". Аз (няма да се излагаме пред машините) - "Благодаря, още един път", то (изглежда предпочита последната дума да е негова) - "Няма защо. Ако имаш нужда от още нещо, пиши"... или нещо подобно. 

После... после се оказаха неколко неща... първо - намерих песента, пуснах си я - eбaти кефа, второ - жената щеше да падне от леглото, щото се оказа, че тя се шегувала, трето - не намерих нищо за такъв изпълнител (артист)... изключая още песни, неква фолк рок група Driftwood, разни дръвь'е и коренища и изобщо секви форми на Driftwood art, барабар с  Driftwood light. Казах си - т'ва не е възможно, тук има пръст (или аналога на пръст при AI-то) AI. И си легнах. 

Оказа се, че утрото  наистина е по-мъдро от вечерта (макар че 0:30 ч:мин трудно може да мине за вечер),  а най мъдро е пладнето, щото с наспана глава набързо намерих инфото там, дето нощес го "нямаше".

Цитат

...

Welcome to Dark Blues – where grit meets grace, and blues walks in shadow.
This is not your average blues. Here, the music moves like slow thunder, stitched with raw vocals, haunting guitars, and cinematic soul.
If you like your blues slow, dark, and dressed in soul — you’ve come to the right place.
👍 All music in this video is 100% original and was composed by the creator using lisenced AI-based tools. All necessary commercial right are held by the channel owner.
The visuals are animated from AI-generated images, carefully crafted to match the theme and emotion of each song.
👍 Subscribe here: /@   / @darkblues-m6i  
🎬 Video source: Runway
📽 Edited with: Adobe Premiere
📷 Thumbnail: Midjourney
▶ All content is copyrighted. Please do not reuse our videos.
#DarkBlues #GentlemenBlues #CinematicBlues

Та... к'во исках да кажа... а, тия вече се обединяват... едно композира, друго прай обложки на албуми, трето се прай на подвижен храст - песен бла-бла, артист бла-бла-бла... страх ме е да си помисля четвъртото к'во ше прай с петото на тая музика...

А са сериозно - в началото мноо ме изкефиха, но после улових (жена ми - също) неква еднообразност и... и ни писна. Предпочитам...

Светла му памет!

,

или

Малце длъжко доде, но... ко ви е доскучало, не го четете. 'се пак... и в двата случая - Благодаря (повлияно от AI-то... оно че ми кае к'во е куртоазия)!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.