Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 28 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Жаргон на тюхкам се.

Ясно, благодаря ви.

преди 12 минути, Greta Simmer написа:

коркам се

приемам нещата твърде насериозно, без да е необходимо

коркам се | bgjargon.com - речникът на улицата

10Q!  ❤️

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 22 минути, Megumi написа:

Мега криндж.

Кое е странното? Гледах един клип във фейса, на който има анкета. Научих нова дума. Да ме колнат. Да ми се обадят. Простотията в България продължава да се разпространява.

Примерно.

Вайърл, пранкам, мачвам, контен, ауфит, слей, делулу, лип синкинг, колнат, криндж, гоустининг, бредкръмбинг ... И всякакви такива простотии. 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Кое е странното? Гледах един клип във фейса, на който има анкета. Научих нова дума. Да ме колнат. Да ми се обадят. Простотията в България продължава да се разпространява.

Примерно.

Вайърл, пранкам, контен, ауфит, лип синкинг, колнат, криндж, гоустининг, бредкръмбинг ... И всякакви такива простотии. 

За мен криндж не е толкова "странно", колкото "чувствам се неудобно/некомфортно да гледам"

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Примерно.

Вайърл, пранкам, мачвам, контен, ауфит, слей, делулу, лип синкинг, колнат, криндж, гоустининг, бредкръмбинг ... И всякакви такива простотии. 

поне ще научат някакъв английски

писна ми от хора в тракерите да искат субтитри от повече от 10 години, за това време спокойно ще научиш поне два чужди езика

като не са на работа седят по кафета, пият, пушат и приказват, хората в БГ не правят нищо полезно за себе си

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Жаргон на тюхкам се.

Тюхкам? Аз го знам като "плаша се" "Изкорках се", "Не се коркай ве!".

А конкретно наш Корки си го представям така

OIP.8jik9k0wTgqFT_Z9pN4laAHaLH?pid=Api&q

преди 9 часа, Коркодила написа:

Коле, не се напъвай да предвидиш ходовете ми, аз съм отличник по математика и винаги съм 10 хода напред. Винаги имам скрити козове, включително повече от една коли. За справка цък, какво правим в 21:16 на 21.10 в центъра на Олденбург Германия. 

IMG_0652.jpeg

Ние пък, не обичаме да се излагаме с ментета, и ходиме до оригиналния Париж. Нищо, че е на 650км от в къщи. 

IMG_0653.jpeg

Кроки здрасти!

Аз никога не съм се съмнявал и за миг в твоите възможности и винаги си имал няколко хода напред. Ето и сега, бавно и мъчително, но почна да показваш по малко как изглежда едно младо мъжле из Европа. Днес лицето, след половин месец - до кръста, е ще мине време докато съблечеш всичките одежди но пък ние не сме толкова придирчиви и ще почакаме. Женурята тУк ще започнат да нервничат от напрежението с което ги натоварваш, но за мъжете поне, няма да се притесняваш. Поздрави булчето и и друсни един тигел, по случай  - смяна на времето по света!

преди 1 час, Bubbles написа:

Тюхкам? Аз го знам като "плаша се" "Изкорках се", "Не се коркай ве!".

Реално аз го ползвам в различни ситуации. Газирам се, къхаря се, напрягам се, тормозя се. :D

преди 44 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Реално аз го ползвам в различни ситуации. Газирам се, къхаря се, напрягам се, тормозя се. :D

В София е жаргон за "не са плаши".

Сега си припомням, че в казармата много ни се чудеха на софиянците, че се обръщаме най-добронамерено един към друг с копеле. От някои области го приемаха за голяма обида.

преди 3 часа, buldak написа:

писна ми от хора в тракерите да искат субтитри от повече от 10 години, за това време спокойно ще научиш поне два чужди езика

като не са на работа седят по кафета, пият, пушат и приказват, хората в БГ не правят нищо полезно за себе си

Нещо такова ли?

https://www.facebook.com/reel/25469290619329201

преди 6 часа, buldak написа:

Полиглота, има филми и особено сериали с много по-добър дублаж от оригиналния при това адаптирани за нашия език, за пример ще ти дам сериала Бекър който ми е много любим, гледал съм го и на английски не е зле, на френски е що годе, но на Български жаргона и самите гласови артисти го правят уником.

Иначе буквите като си знаеш езика е по-добре.

Език без съответните идиоми, сленга (жаргона, аргото...) и донякъде диалектите, не го броя за овладян. 

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Че къ? За кадемче. :)

Абе... Ок.

Отворих ви и вас, заедно с Арс. и Сити

преди 20 минути, lebel написа:

Отворих ви и вас, заедно с Арс. и Сити

Голямо дране пада засега. 2 отменени и един редовен. Жалко, можеше вече да е тройка с гарнитура.

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Голямо дране пада засега. 2 отменени и един редовен. Жалко, можеше вече да е тройка с гарнитура.

Реал ли това?

Аз още гледам наш'те те ся ще приключат и ще пусна класикото и аз.

Няма нищо чудно че парцата ги бутат, иначе нема да са те.

преди 3 минути, lebel написа:

Мернах Фиго май.

Може, аз сън го пуснал за фон и не го гледам нон-стоп.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Реал ли това?

Аз още гледам наш'те те ся ще приключат и ще пусна класикото и аз.

Няма нищо чудно че парцата ги бутат, иначе нема да са те.

Да. Мани, че и изравниха. Ама то така, като не вкараш, ще ти вкарат. Но двата отменени са си доста съмнителни.

Опа, пак поведохме. Абе голям мач става.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да. Мани, че и изравниха. Ама то така, като не вкараш, ще ти вкарат. Но двата отменени са си доста съмнителни.

Особено оня с 2-та см засада (то аз другия не го и видях де, че ми насича стрийма). В рамките на една сек. тия 2 см могт да станат и 20, и -2. Тоест винаги могат да играят с момента на засичането.

преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Такам писахме отличен на Метц, ся ги пуснах тези то пък им свърши полувремето но видях че е 2:1.

преди 35 минути, B-boy/StyLe/ написа:

...

Много изпуснахте.

Трябва да има и виолетов картон деба. За действия, които нямат нищо общо с футбола. Като оня михлюз педри ли педро ли беше и фланелката на Винисиус. Разбирам да са един до друг и да го дръпне, но т'ва капyтче я държа с две ръце опъната метър, метър и половина поне половин минута. И пак жълт.

едит:

И пак да ви припомня школата на пеп и предпочитаните играчи от него.

Тоя не го ли свири това бе? Баxти фагота

преди 1 час, Banesc написа:

тва хелуин повечето джендери го празнуват 

ти като какво ще се маскираш? като джудженце на дядо Коледа? :party4:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.