Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Гледайте. 🤔

https://www.facebook.com/share/r/1CrN1ATXZu/

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Още ли има кондуктори, които продават билет и дупчат?

Не. Просто се качват на случен принцип и чрез електронно устройство, проверяват редовността на превозния документ

преди 2 минути, Rustborn написа:

от поне 10 години има плащания с карта в градския

Във Варна, така и не пуснаха в експолоатация картовите четци. Затова говоря конкретно за Варна, а не принципно. Пак казвам - не е болка за умиране. Но от сега надушвам яки скандали.....защото по закон, в преходния период, търговеца /в случая Градски транспорт се явява такъв/ е длъжен да осигури възможност за плащане и в лв и в €

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Не. Просто се качват на случен принцип и чрез електронно устройство, проверяват редовността на превозния документ

Във Варна, така и не пуснаха в експолоатация картовите четци. Затова говоря конкретно за Варна, а не принципно. Пак казвам - не е болка за умиране. Но от сега надушвам яки скандали.....защото по закон, в преходния период, търговеца /в случая Градски транспорт се явява такъв/ е длъжен да осигури възможност за плащане и в лв и в €

Е, добре де. Няма ли все пак да приемат все още български пари? Как може така драстично.

преди 11 минути, Rustborn написа:

Ей, бот максудански, стига си плещил простотии - от поне 10 години има плащания с карта в градския.

ОООООООООООО, кланяйте се на мангау ту, който има карта с 400 евра, изчегъркани от пакистанския задник и облизани като пиратите със зъби, да види дали са златни

Ти и толкова нямаш. Парите не миришат. Важното е, че са с честен труд изкарани.

преди 11 минути, Rustborn написа:

Ей, бот максудански, стига си плещил простотии - от поне 10 години има плащания с карта в градския.

ОООООООООООО, кланяйте се на мангау ту, който има карта с 400 евра, изчегъркани от пакистанския задник и облизани като пиратите със зъби, да види дали са златни

Пакистанците са във Великобритания. Пак си на черешата и отново празна глава. Няма нищо в нея.

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

защото по закон, в преходния период, търговеца /в случая Градски транспорт се явява такъв/ е длъжен да осигури възможност за плащане и в лв и в €

Това не важи за кафе машините. А вероятно няма да важи и за ГТ. За тотото също не важи.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Парите не миришат.

Ръцете ти миришат - някак си ориенталски. На фалафел и смокиня.

Душкаш ли ги, а ? Да ти засмърдят на твоето племе - на поган.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Е, добре де. Няма ли все пак да приемат все още български пари? Как може така драстично.

Предполагам, че имат ядове с пренастройките на самите терминали в случая.

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Това не важи за кафе машините.

Това къде го пише изрично? Не съм юрист, ама не откривам подобен текст.

ПС: Преди няколо дена, без особени затруднения, добавих втора жетониера на едни детски игри /въздушен хокей и др. подобни/ и атракционите си работят и с 2 лв и с 1 €. А самите атракциони, са поне 5 годишни, полско производство, с китайска електроника и механизми :) 

преди 4 минути, The Lone Star написа:

Така го четох някъде. Не могли да работят заедно с левове и с евро.

До някъде е така - един монетник може да работи само с един вид жетони/монети. Но добавянето на втори монетник не е толкова сложно

Житието определя битието.

Като си роден нужник, възпитаван (силно) като нужник , храната ти мирише на нужник, дишаш нужникови пари - какъв да си ? Където и да ти е местополажението.

преди 57 минути, Rustborn написа:

Ръцете ти миришат - някак си ориенталски. На фалафел и смокиня.

Душкаш ли ги, а ? Да ти засмърдят на твоето племе - на поган.

Не на омразата. По тъпо нещо бях чел.  И какво лошо има във фалафела или смокинята.

преди 31 минути, Rustborn написа:

Житието определя битието.

Като си роден нужник, възпитаван (силно) като нужник , храната ти мирише на нужник, дишаш нужникови пари - какъв да си ? Където и да ти е местополажението.

Така ли? Дано по-малко хора като тебе да има на тази Земя, във Вселената. Не на омразата. 😀

преди 31 минути, NewRedDragon написа:

До някъде е така - един монетник може да работи само с един вид жетони/монети. Но добавянето на втори монетник не е толкова сложно

Вероятно не им се занимава и е свързано с известни разходи.

Иначе в събота, като пазарувам от 3-4 магазина, рестото ще е в евро и така ще има някаква наличност за понеделник. Когато пак ще пазарувам с левове и рестото ще е пак в евро. И така до около средата на месеца ще приключи прехода към еврото.

преди 5 минути, The Lone Star написа:

Иначе в събота, като пазарувам от 3-4 магазина, рестото ще е в евро

Не е задължително.

Цитат

В периода на двойно обращение (януари 2026 г.) търговецът връща рестото изцяло в евро, освен при липса на наличност, когато търговецът може да върне рестото изцяло в левове.

В този период при поискване от страна на потребителя търговецът устно информира за паричната стойност на рестото в левове.

Освен това, има едно положение за левовете в монети - могат да ти откажат сделката, ако монетите са повече от 20 (или 50 беше) броя, независимо от номинала

Аз (а и не само аз) поне за 20 дена няма да приемам кеш в лева - глобите не са сериозни и не ми се занимава. Или безкасово или в €

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Не е задължително.

Така е. Но аз съм разкарал едрите пари и рестото ще е около макс 5-6 евро. А монетите като брой са максимум 50.

преди 5 минути, The Lone Star написа:

Така е. Но аз съм разкарал едрите пари и рестото ще е около макс 5-6 евро. А монетите като брой са максимум 50.

Да, всеки ще гледа са улесни живота с монетите. Говорих по вайбър преди малко  с един познат в Банско - още от Коледните празници имат наличности в € на дребно. Дето казваш - за 2 седмици ще се нормализира всичко

Другия вариант са чейндж бюрата - имат много, ама там курса е друг....... Но пък за 50 - 60 лв......колко да си вътре :) Спестяваш си студуването пред някоя банка и скандалите и нервите и т.н

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Да, всеки ще гледа са улесни живота с монетите. Говорих по вайбър преди малко  с един познат в Банско - още от Коледните празници имат наличности в € на дребно. Дето казваш - за 2 седмици ще се нормализира всичко

Другия вариант са чейндж бюрата - имат много, ама там курса е друг....... Но пък за 50 - 60 лв......колко да си вътре :) Спестяваш си студуването пред някоя банка и скандалите и нервите и т.н

Е, поне вече ще е по-лесно да си плащаш данъците в България от чужбина. Преди искаха такси, не знам си какво и винаги намазваха. Поне с 5 евро отгоре. Сега за 1 секунда вече си платил данъците.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Е, поне вече ще е по-лесно да си плащаш данъците в България от чужбина. Преди искаха такси, не знам си какво и винаги намазваха. Поне с 5 евро отгоре.

Ами намазваха от превалутирането - всяка банка си определяше курс купува и курс продава + такса за транзакцията :) 

Чейндж бюрата не ги броя за опция. Банкоматите са по-добър вариант. Макар че в началото и там ще има опашки. 

Отделно от 7-ми януари започва изплащането на пенсиите, а около 15 число и заплатите като и двете ще са в евро.

преди 9 минути, The Lone Star написа:

Банкоматите са по-добър вариант. Макар че в началото и там ще има опашки. 

.....и "пускат" само банкноти

преди 9 минути, The Lone Star написа:

Отделно от 7-ми януари започва изплащането на пенсиите, а около 15 число и заплатите като и двете ще са в евро.

Хмммм - то там 95% е по банка. Аз имам впредвид, че основния проблем ще е в монетите. Още август ме предупреждаваха в двата обекта (макар и частни клубове) да си "оправя цените", ама ....мързел :) Сега се получват едни цени....19,63€ и подобни.....трябва много жълти да има в касата за ресто. 

Не си ли взе стартов пакет за търговци?! Пак е някакво начало докато тръгнат нещата.

Не мога да разбера как можеш да създадеш рекламна фраза "... нешо си - за динозавърски имунитет"... Аз може и да не съм прав, но имунитетът на нещо, което е изчезнало, некак не ме привлича...

преди 50 минути, The Lone Star написа:

Не си ли взе стартов пакет за търговци?! Пак е някакво начало докато тръгнат нещата.

Тъп въпрос : Какво е това?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.