Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 49 минути, vlado1985 написа:

Аз от няколко дни зяпам в emag тези 3 usb панели и се чудя колебая между мултифункционалните панели макар че за единия прочетох кофти кементари.

https://www.emag.bg/jeswo-pc-multifunkcionalen-preden-panel-5-25-incha-usb-3-0-e-sata-chetec-na-karti-cheren-525e/pd/DQ8979YBM/

https://www.emag.bg/medija-preden-panel-5-2-poddyrzha-m2-tf-sd-mmc-ms-cf-karti-8x-usb-hope-r-e17-k0204-2-1750/pd/DY9PJHBBM/

https://www.emag.bg/preden-panel-delock-3-5-usb-3-2-gen-1-2-x-usb-type-a-hd-audio-207605-razshiritelna-karta-64150/pd/D6NCCLYBM/

Имам подобен на старата щайга на мястото на флопито, хубава работи ми върши.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 1 час, Bubbles написа:

Някой изобщо слуша ли ги тия предупреждения?

Ми... аз, простете. Когато мога да заобиколя през Княжево за гарата. Когато не мога, проверявам линковете във вирустотал (а понякога и другаде). А понякога си казвам - бе я лапай бе, ше ти ходя на страницата, омрел съм за нея... Но най-смешното е, че в момента не мога да се сетя за какво друго, освен за страницата, от която Калдейта ми предлага да си сваля антивирусната, съм ги получавал. Получавал съм, но толова рядко, че не помня...

Но тъй-като и без това си свалям ав-то от линка под предупреждението, бих казал дрееми. В случая, както и B-boy отбеляза, това наистина са игри на котка и мишка, които пък аз бих нарекъл "игри на глада".

преди 5 минути, Bubbles написа:

Имам подобен на старата щайга на мястото на флопито, хубава работи ми върши.

Аз за този панел видях не малко кофти коментари а и този панел и другия са идентични ама знам ли ги.

https://www.emag.bg/medija-preden-panel-5-2-poddyrzha-m2-tf-sd-mmc-ms-cf-karti-8x-usb-hope-r-e17-k0204-2-1750/pd/DY9PJHBBM/

Един приятел идва на гости да се видим и разправя за сина си - имал някакви провинения в училище и купил на класната едно уиски и кутия бонбони.

Класната - закакво е това?

Той - ми за Коледа...

Класната - и аз имам нещо за теб. И му дала два теста хахахахаахахахах

Ваййй къф студ. От него ли не знам ама много се сърбят краката особено през нощта. Мажа ги с лосион с ванилия, но не помага. Сигурно е от разширените вени, дейва. 😣 

..................................

Брижит Бардо - Достойна жена, направила много добрини за животните. Може да не е била перфектна, но поне е правила добро, колкото може. Други и това не правят.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21991315

преди 3 часа, Rustborn написа:

Един приятел идва на гости да се видим и разправя за сина си - имал някакви провинения в училище и купил на класната едно уиски и кутия бонбони.

Класната - закакво е това?

Той - ми за Коледа...

Класната - и аз имам нещо за теб. И му дала два теста хахахахаахахахах

Харесвахме (и продължавам да харесвам) такива учителки (класни или не). Но май не останаха много.

преди 1 час, lebel написа:

Харесвахме (и продължавам да харесвам) такива учителки (класни или не). Но май не останаха много.

bad-teacher-1024x769.jpg

Малко по - слабички...

Phoenix_10_Portrait_of_a_young_adult_teacher_25_years_old_with_0.jpg

Естествено 

https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/naj-gotinijat-uchitel-silvija-zubeva.html

images?q=tbn:ANd9GcQVCNA6DwtpqWtXh1N75-Z

Малко по - слабички...

Phoenix_10_Portrait_of_a_young_adult_teacher_25_years_old_with_0.jpg

Не знам коя е тази дама. Изглежда ми прекалено перфектно (ако съществува такъв израз), за да е зачената, износена, родена и отгледана от естествени интелекти.

За мен (май съм го споменавал) чарът е в дребните недостатъци... да ги наречем недостатъченца, за да не бъда погрешно разбран.

Каква е тая истерия, която в България е обзавела?

Последно беше така, когато се биха за тоалетна хартия. Сега се бият за евро.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Каква е тая истерия, която в България е обзавела?

Последно беше така, когато се биха за тоалетна хартия. Сега се бият за евро.

Aми нали от 1ви трябва да имаш някоя дребна пара в €..... Особено с центовете май е зле положението. Един пример от Варна: от 1ви, в билета за автобуса става 1€ и автоматите приемат само монети, без да връщат ресто. А монети, банките не дават....

преди 14 минути, lebel написа:

Не знам коя е тази дама. Изглежда ми прекалено перфектно (ако съществува такъв израз), за да е зачената, износена, родена и отгледана от естествени интелекти.

За мен (май съм го споменавал) чарът е в дребните недостатъци... да ги наречем недостатъченца, за да не бъда погрешно разбран.

Дамата е лично генерирана от мен. Не е баш най. Но, казвал съм го стотици пъти - кльощака, си е кльощак... Дори и с големи вежди.

пп Некви от партия максуда ме цитират и се опитват да ме напрягат.

Поздрав и за, как беше - и тези които празнуват нова година на десети ли на 14 Банго Васил

преди 16 минути, NewRedDragon написа:

Aми нали от 1ви трябва да имаш някоя дребна пара в €..... Особено с центовете май е зле положението. Един пример от Варна: от 1ви, в билета за автобуса става 1€ и автоматите приемат само монети, без да връщат ресто. А монети, банките не дават....

С карта? Или в България не ползвате банкови карти и не знаете какво е това?

преди 3 минути, lebel написа:

От мен...

Преди време споделих с форума че, жената обожава Куул енд дъ Генг и аз се опитвам да и обесня разликата между Петер Белтс, Рабърт Трохило, Джейсън Нюстед и Клиф Бъртън.

Много ми се смяха, мисля че бъбъл мехура най... 

пп Някак си ти продължава линка - даун, даун... Уникална !

С карта? Или в България не ползвате банкови карти и не знаете какво е това?

Добре де, ОК - безкасово...няма ядове. Ама повечето малки квартални магазинчета, нямат POS терминали, а и не са задължени да имат. В автобуса не можеш да платиш с карта...ко праим :) 

Вариант 1: За един хляб и стекче бира, трябва да трамбовам до Кауфланд/Била/Лидл, вместо да скоча до магазинчето, дето е на 100 м от нас????

Вариант 2 /автобуса/: Вдигам скандал на контролата?

току-що, NewRedDragon написа:

Добре де, ОК - безкасово...няма ядове. Ама повечето малки квартални магазинчета, нямат POS терминали, а и не са задължени да имат. В автобуса не можеш да платиш с карта...ко праим :) 

Вариант 1: За един хляб и стекче бира, трябва да трамбовам до Кауфланд/Била/Лидл, вместо да скоча до магазинчето, дето е на 100 м от нас????

Жалко във всяка една европейска държава има терминали в буса.

w2100_h1459_x1796_y1248_GA_swb_kontaktlo

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

https://www.sumup.com/en-us/

В магазините си вървят левовете до 1-ви февруари. Връщат ти рестото в евро, което може да се използва в тези случаи.

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

То има и дигитален билет. На телефона сега се сетих. Не знам дали в България има.

Жалко във всяка една европейска държава има терминали в буса.

w2100_h1459_x1796_y1248_GA_swb_kontaktlo

Говоря конкретно за Варна.... То терминали има от години, но никога не са работили с карти, макар да имат вградени устройства /POS/. До сега, поне приемаха банкноти и връщаха ресто (в BGN), ама явно имат софтуерни ядове :) 

bvg-app-digital-deutschland-ticket.jpg

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Говоря конкретно за Варна.... То терминали има от години, но никога не са работили с карти, макар да имат вградени устройства /POS/. До сега, поне приемаха банкноти и връщаха ресто (в BGN), ама явно имат софтуерни ядове :) 

Още ли има кондуктори, които продават билет и дупчат? Ццц, като си спомням. Вътре пълен автобус, жената кондукторка как успява да отиде чак най-отзад.

Ужас.

Ей, бот максудански, стига си плещил простотии - от поне 10 години има плащания с карта в градския.

ОООООООООООО, кланяйте се на мангау ту, който има карта с 400 евра, изчегъркани от пакистанския задник и облизани като пиратите със зъби, да види дали са златни

току-що, АСПЕКТ написа:

То има и дигитален билет. На телефона сега се сетих. Не знам дали в България има.

Да, има app  за дигитален билет.... Само ми кажи кво прави чичи Иван, дето ползва Нокия с фенерче :) Просто трябваше да запасят банките с повече монети, защото първите няколко месеца, това ще е основния проблем. По зимните курорти, бързо ще се справят - сега е бъкано с туристи от ЕС, ама ние ще чакаме до лятото :) Не е болка за умиране, ама заредиха банките с банкноти /обмяната на левчета е безплатна де.../, ама нема "стинки"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.