Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 18 часа, "Саша" написа:

Ти видя ли таксито без шофьор? Аз това не мога да си го представя, и все още не мога да го повярвам. Все си мисля, че лъжат. Ако има и други подобни не знам. 

Сега ми попадна клипче че и в Сан Франциско има такива, ама при някакво по-голямо прекъсване на тока спрели и такситата и станала олелия:

https://www.facebook.com/reel/897348819414868

пп: Баси, вчера гледам на Дзверо клипа с автономните таксита... и днес в друга платформа за пръв път ми се появява клипче с автономни таксита. СлучаЕнос? 

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

Добро утро,

Традициите не са това, което бяха. Нашите баби и дядовци.

https://www.instagram.com/reel/DSiAPkDAF51/

преди 3 часа, Rustborn написа:

Маншона да не е направил някоя беля ?

И аз вчера се бех замислил, че му е време да намине. Дано е здрав и всичко да е наред с него и околните.

преди 5 минути, lebel написа:

И аз вчера се бех замислил, че му е време да намине. Дано е здрав и всичко да е наред с него и околните.

Дано ! Че тва неговото е много опасно.

ББой има връзка...

Често се сещам за повечето му фантастични никове, но продължават най да ме кефят... примерно Ферхунде бясната и особено фаворитката ми Покахонтас куцата...

преди 19 минути, Rustborn написа:

ББой има връзка...

Къде това?

преди 2 минути, bulljo написа:

И самурай беше, ББой требе да го провери, дъл е наточил мечовете и да му прати много здраве.

Васко ли? Да, ще се опитам да се свържа с него.

Иначе браво на нашенеца:

https://www.reddit.com/r/bulgaria/comments/1ptnora/направих_безплатно_приложение_за_прехода_от_лев/

https://apps.apple.com/bg/app/lev2euro-конвертор-лев-евро/id6749024623

Дано да се появи и за Android. Сега, сигурно е бъкано с реклами, но то се очаква.

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Къде това?

Васко ли? Да, ще се опитам да се свържа с него.

Иначе браво на нашенеца:

https://www.reddit.com/r/bulgaria/comments/1ptnora/направих_безплатно_приложение_за_прехода_от_лев/

https://apps.apple.com/bg/app/lev2euro-конвертор-лев-евро/id6749024623

Дано да се появи и за Android. Сега, сигурно е бъкано с реклами, но то се очаква.

Има го и за android.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.valerko.lev2euro

• Автор
преди 19 часа, Rustborn написа:

Това ако е за мен - не го разбирам.

Весели празници

Германец се връща от почивка в България и го питат как е било там:
- Остави се, много болен народ има!
- Защо, бе?
- Kаквото и когото питаш, всеки вика – "Боли ме кypa, брат!"

- Скъпи, ето ти това зарче... ако метнеш от 1 до 5, ще има брутален сeкс...
- А ако метна 6?
- Ше меташ пак, мухльo...

• Автор
преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Весели petie! 🎄

И на теб :)

преди 5 часа, petie1 написа:

Весели празници

Весели! И на теб и около теб.

преди 53 минути, Banesc написа:

мислих че  народните танци са  тъпотия но разбрах че имат някаква функция

Ми, хората се забавляват, а не скучаят като теб! :) 

От време, на време, човек трябва да се освободи от смислена дейност. Да си разкърши снагата, да се радва, а не да тъпее кът теб. :) 

Явно си депресиран. В главата ти върлуват неправедни помисли за дебили и прочие. 

И е речено: Нова година, нов късмет. Пепел и сол на зад, гледай напред! Живота е прекрасен! :) 

Весели празници.

Flying Driving Home For Christmas GIF

Коледа по немски. От немските инженери, лекари, които влязоха в страната да помагат. Ето :

преди 1 час, Banesc написа:

моя ии е по добър от твоя ии

• Параметри: 64–128 ядра, 128–256 нишки, тактова честота 3–4 GHz, кеш L3 128–256 MB, консумация 400–800 W, RAM 256–1024 GB, технологичен процес 7–5 нм, масивно водно или фазово охлаждане.

• Приложение: Научни изчисления, суперкомпютри, AI и машинно обучение, професионален рендеринг, криптография и индустриални сървъри; не е за домашни компютри или игри.

• Производителност спрямо 64-битов процесор (като i7-6700): едноядрено ~2–3× по-бърз, многоядрено ~32–64× по-бърз.

Обобщение: Хипотетичният 128-битов процесор е изключително мощен и бърз за масивни паралелни задачи, но за масово ползване е нереалистичен заради огромното енергопотребление, охлаждане и RAM.

накратко  масов  ганьо диод няма нужда  от 128 битов процесор и програми

Но, моя 64 битов по-точно смята! :) Защото е в кооперация с други! :) 

Кратко, при добра организация, то повече работа се върши с по-малка нужна енергия.:) 

на 21.12.2025 г. в 21:39, NewRedDragon написа:

Аз от 12 януари поне за 2 седмици съм на бебешки пюрета - сменям всичко. И двете ченета.

Пак ли? Явно да си бакшиш-копърка не е много здравословно. Намери си професия, в която клиентите не ти избиват постоянно зъбите, или поне ги лъжи по-малко, за да не правиш ченета всяка година :D

на 2.04.2025 г. в 20:20, teo-glavata написа:

Айде стига с тези лешници (и ядки, изобщо), че вече 10 дена никаква ядка не съм ял :) И още поне толкова няма да мога да ям, че сменям изцяло ченетата :) 

:beer:

и... да не пропуснете тримата влъхви (от  традиционния коледен виц)...

Майка води 18-годишната си дъщеря на лекар.
- Докторе, на дъщеря ми непрекъснато и се гади.
Преглежда докторът девойката и съобщава:
- Дъщеря ви е бременна в 5-тия месец.
- Какво говорите, докторе, дъщеря ми е още дете и никога не е била с мъж! Нали, дъще?
- Даже не съм се и целувала.  Нито веднъж!
Докторът мълчаливо се приближава до прозореца и втренчва поглед в далечината. 1, 2...3 минути...
- Докторе, какво не е наред? – пита майката.
- Не, не, не се притеснявайте, всичко е наред. Обикновено в такива случаи на изток изгрява ярка звезда и трима влъхви слизат по хълма. Просто искам да ги видя...

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Пак ли? Явно да си бакшиш-копърка не е много здравословно. Намери си професия, в която клиентите не ти избиват постоянно зъбите, или поне ги лъжи по-малко, за да не правиш ченета всяка година :D

Както знаеш....евтИнИто излиза през...... там :)

Опита с ченета е неуспешен. Затова минавам на импланти. Честно казано...много съм зле със зъбите

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.