Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 38 минути, bulljo написа:

А наздраве:beer:,

наздраве

аз утре ще го правя моето :beer:

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

May be an image of text that says 'в знак на солидарност с Иран, България също няма да участва на Световното по футбол.'

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Моята кухня е номер 1, някой гледа ли го това предаване?🤔

Само абдали.

хубава работа zeroday66 глупаво име,спор няма

преди 10 часа, lebel написа:

Аз па се занимавам с ускорена релокация на средства за възпроизводство.

Опитваш се да направиш пробив в областта на репродуктивната медицина?

Кат' станеш милиардерче, нали няма да ни забравиш и пак ще си хортуваш с нас? 

Лека ви нощ, дéца. Лягам си.

преди 12 часа, "Саша" написа:
  Покажи скритото съдържание

2026-03-14192356.thumb.png.bafeaeeb0fc4f3f6ae7608c17cc1bad4.png2026-03-14192416.png.ecfbf155ffcdf56a66491ada0e42d7be.png

И аз работя по един проект MT3608 дърпа много ток и събаря батерия 26650.... не знам с какво да го заменя.

Този ИИ много е започнал да разбира :D

Какъв е консуматора на изхода? Падането на батерията е пряко зависимо от консуматора. 

преди 10 часа, АСПЕКТ написа:

Моята кухня е номер 1, някой гледа ли го това предаване?🤔

Не ,не гледам такива предавания.

Добро утро на всички,

преди 1 час, ivottoshev написа:

Опитваш се да направиш пробив в областта на репродуктивната медицина?

Кат' станеш милиардерче, нали няма да ни забравиш и пак ще си хортуваш с нас? 

Лека ви нощ, дéца. Лягам си.

Просто си го местя от крачол в крачол... както гласи края на анекдота... та най-мноо да си пробия джоба...

За другото... не вярвам. Едва ли да си милиардерче е по-различно от да си милионерче, а аз вече бях такова (в края на 90-те)... ония (червеномaйнaта и червенобрежеца, да не цапам темата, споменавайки ги поименно) не ги забравих и няма да ги забравя никога... та вас ли ще забравя...

Лека

преди 15 минути, AAUUXX написа:

...

Добро утро на всички,

Добро.

преди 16 минути, AAUUXX написа:

Какъв е консуматора на изхода? Падането на батерията е пряко зависимо от консуматора. 

Добро утро на всички,

Консуматора е часовник, който работи на USB 5V. Часовника е правен от мен и има кварц, който се смущава. С една батерия 26650 часовника може да работи повече от две седмици. Проблема при мен е, че MT3608 който увеличава напрежението от 3.7V до 5V за да захрани часовника, изтощава батерията много бързо. 

Сега ще се опитам да обясня подробно. Батерията е 26650 литиева, на нея съм монтирал BMS. След BMS свързвам MT3608 който съм нагласил на 4.98V  напрежение на изхода. Към изхода съм свързал една женска USB букса в която включвам часовника. Проблема е, дори и да не включа часовника, батерията се изтощава само от MT3608 за около два дни. 

MT3608 няма шум на изхода, който да смущава кварца и часовника работи точно, но тази голяма батерия, MT3608 я изяжда за около два дни. 

Часовника когато го включа в USB на компютъра адски много забързва или изостава заради шума от захранването. Затова искам да му направя независимо захранване с което да работи нормално..... Малко дълго стана.... 😁

преди 5 минути, "Саша" написа:

Консуматора е часовник, който работи на USB 5V. Часовника е правен от мен и има кварц, който се смущава. С една батерия 26650 часовника може да работи повече от две седмици. Проблема при мен е, че MT3608 който увеличава напрежението от 3.7V до 5V за да захрани часовника, изтощава батерията много бързо. 

Сега ще се опитам да обясня подробно. Батерията е 26650 литиева, на нея съм монтирал BMS. След BMS свързвам MT3608 който съм нагласил на 4.98V  напрежение на изхода. Към изхода съм свързал една женска USB букса в която включвам часовника. Проблема е, дори и да не включа часовника, батерията се изтощава само от MT3608 за около два дни. 

MT3608 няма шум на изхода, който да смущава кварца и часовника работи точно, но тази голяма батерия, MT3608 я изяжда за около два дни. 

Часовника когато го включа в USB на компютъра адски много забързва или изостава заради шума от захранването. Затова искам да му направя независимо захранване с което да работи нормално..... Малко дълго стана.... 😁

Повишаващото е импулсно ,идващ също консуматир ,както всяко друго повишаващо ,ако използваш трансформатор консуматора ще е още по голям, тоест в това отношение неможеш да направиш много -по голяма батерия или да не използваш повишаващо ,а да захраниш часовника с батерия 5V -ако имаш някакъв power bank може да опиташ. Ако не ти е важна преносимостта на часовника може да го захраниш с импулсен адаптер на 5V като добавиш само един електролитен кондензатор на изхода паралелно свързан 1000Мкф/16в ,ако пък решиш да си поиграеш повече с трансформатор с напрежение на изхода 9в (навремето ги слагаха във всички преносими касетофони) на изхода с греца изправяш напрежението с 2200мкф/16в електролитен кондензатор и стабилизираш с ic 7805.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Повишаващото е импулсно ,идващ също консуматир ,както всяко друго повишаващо ,ако използваш трансформатор консуматора ще е още по голям, тоест в това отношение неможеш да направиш много -по голяма батерия или да не използваш повишаващо ,а да захраниш часовника с батерия 5V -ако имаш някакъв power bank може да опиташ. Ако не ти е важна преносимостта на часовника може да го захраниш с импулсен адаптер на 5V като добавиш само един електролитен кондензатор на изхода паралелно свързан 1000Мкф/16в ,ако пък решиш да си поиграеш повече с трансформатор с напрежение на изхода 9в (навремето ги слагаха във всички преносими касетофони) на изхода с греца изправяш напрежението с 2200мкф/16в електролитен кондензатор и стабилизираш с ic 7805.

Имам пауър банки две, но те имат защити, които изключват захранването когато няма консуматор. Когато включа часовника към пауър банка, той светва и започва да работи, но след минута изгася. Пауър банката прекъсва подаването на напрежение защото при часовника е много ниско. Сега ще ти снимам как съм го направил, задръж малко.....

IMG_20260315_085741.jpg.b912823da0f897002670131124bd6a60.jpg

Батериите съм ги сложил в "бракети", по този начин при нужда ги вадя за секунда. 

Автономното захранване ще го затворя в малка черна кутия, но сега го тествам и този MT3608 мисля да го заменя с нещо друго.... Нещо което да няма шум на изхода. 

Например TPS61023 или MP1584EN или CN3903 и така нататък. Въпросът ми е, че не знам с какво да заменя MT3608.

Може би нещо фиксирано на изхода да е 5V, входа 0-12V , но трябва да няма шум заради кварца.... 😕

преди 13 минути, "Саша" написа:

Имам пауър банки две, но те имат защити, които изключват захранването когато няма консуматор. Когато включа часовника към пауър банка, той светва и започва да работи, но след минута изгася. Пауър банката прекъсва подаването на напрежение защото при часовника е много ниско. Сега ще ти снимам как съм го направил, задръж малко.....

IMG_20260315_085741.jpg.b912823da0f897002670131124bd6a60.jpg

С всяко повишаващо от този тип ще бъде и консуматор ,целта е да захраниш часовника без допълнителни консуматори ,като ми идва на ум да пробваш с 4 бр. батерии 1.2V. или измислиш някакъв консуматор към power bank ,например led подсветка на часовника която са пречи да се изключва power bank.

преди 55 минути, "Саша" написа:

Автономното захранване ще го затворя в малка черна кутия, но сега го тествам и този MT3608 мисля да го заменя с нещо друго.... Нещо което да няма шум на изхода. 

Например TPS61023 или MP1584EN или CN3903 и така нататък. Въпросът ми е, че не знам с какво да заменя MT3608.

Може би нещо фиксирано на изхода да е 5V, входа 0-12V , но трябва да няма шум заради кварца.... 😕

С какъвто и друг повишаваш адаптер да замениш MT3608 то все ще бъде допълнителен консуматор и ще изтощава батерията, ако имаш в наличност 9в батерия стабилизирай с 7805 (който също ще бъде консуматор) ако е smd ще бъде по добре и виж дали ще те устройва периода / време на работа на часовника до изтощаване да батерията.

А добро утро ви.:newspaper:Аз до преди малко си играх да смазвам едната перка на видеокартата щото от снощи взе да става шумна.

И нали съм ги хванал със свински опашки пак допълнителна игра да ги връзвам отново поразрових се малко да потърся същите перки като оригиналните които са хванати за капака ама ъъъъ даже и при китайнците не ги видях.

преди 30 минути, AAUUXX написа:

С всяко повишаващо от този тип ще бъде и консуматор ,целта е да захраниш часовника без допълнителни консуматори ,като ми идва на ум да пробваш с 4 бр. батерии 1.2V. или измислиш някакъв консуматор към power bank ,например led подсветка на часовника която са пречи да се изключва power bank.

С какъвто и друг повишаваш адаптер да замениш MT3608 то все ще бъде допълнителен консуматор и ще изтощава батерията, ако имаш в наличност 9в батерия стабилизирай с 7805 (който също ще бъде консуматор) ако е smd ще бъде по добре и виж дали ще те устройва периода / време на работа на часовника до изтощаване да батерията.

Консуматор, но MT3608 се оказа много лаком.... което е разочароващо защото го чаках над две седмици докато пристигне в България.... 😕

Все пак реших и току що поръчах TPS61023, който е SMD и консумацията му според ИИ е минимална. Реално дали си заслужава ще разбера чак след още две седмици. 

Това захранване се оказа много сложно, но определено си заслужава, защото часовника е много хубав и само като си спомня, че го направих сам от нищото една платка, резистори, кондензатори, кварц, говорител, сензор за светлина, лед дисплей и други си заслужава. Благодаря за помоща! 

Женски очаквания:
- Правиш си секси фотосесия, милионер те взима за съпруга и те вади от лайната.
Реалност:
- Всякакви утайки ти пращат на лични селфи на члена си.

преди 4 часа, AAUUXX написа:

Добро утро на всички,

Питам, защото само на мен ли ми е тъпо това предаване. Един от готвачите бил в Германия, това обяснява тъпотията. Немците само могат да измислят такива тъпотии като Бони М, Мили Ванили и рускини лесб.ийки ТАТУ.

Бачорски го намърдаха в новият сериал по БТВ. Тоя човек е навсякъде. 😂 images?q=tbn:ANd9GcRffiBGzGEk-XECj99edBx

Кефят ме книгите и филмите за Борн, тва парче и разбира се Мат Деймън като Борн. Едно време на кви опашки съм се редил за първите книги... нищо че по онова време не е имало опашки.

преди 5 минути, lebel написа:

Кефят ме книгите и филмите за Борн, тва парче и разбира се Мат Деймън като Борн. Едно време на кви опашки съм се редил за първите книги... нищо че по онова време не е имало опашки.

Това ми е алармата за събуждане.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.