Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 3 часа, Teemo v. X написа:

IMG_20260309_103345.jpg

Това желе (горе, мое дясно) мяза на напалм. Пообезцветен. Но предполагам, че е нешо друго.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 2 часа, lebel написа:

Това желе (горе, мое дясно) мяза на напалм. Пообезцветен. Но предполагам, че е нешо друго.

Сега си дадох сметка че не съм виждал напалм, а само бомбите... Иначе - полужеле от грозде, което обожавам. Другото е брауни с крем бискофф и сладолед. Комбинацията от четирите е убийствена.

тоя дето пишеше книга къде се изгуби бе? :lol6:

преди 1 час, Megumi написа:

Обожавам Бискофф 😍

Нямам идея какво е Бискофф. Какво е това?

преди 1 час, Megumi написа:

Обожавам Бискофф 😍

Видях, някакви бисквитки.  🤔

преди 1 час, Teemo v. X написа:

Сега си дадох сметка че не съм виждал напалм, а само бомбите... Иначе - полужеле от грозде, което обожавам. Другото е брауни с крем бискофф и сладолед. Комбинацията от четирите е убийствена.

Те го...

spacer.png

Поне мойто беше такова. Друго общо, освен цвета (приблизително) е, че и моята комбинация беше убийствена.

Разбира се не от цариградско грозде... каквото пък май аз не помня да съм виждал... виждал съм и съм ял на корем (детски)  3-4 години - направо с гроздчето и прилежащата към него вонещица... бррр... както и набрано в съдинка (имаше едни соц-тройки за храна),

spacer.png

и поръсено със захар френско (червено).

преди 1 час, Дж. Неру написа:

...

Сега май даже ИИту не знае тази информация...😄

В готовност съм, де.

Баш туй не съм правил, правил съм други неща. Само са ме палили с такова. Като войник... мисля, че съм го споменавал тъдява. С купешки (армейски). С учебна цел. Да видят мога ли да се угася сам или трее ме гасят. Стаа и по двата начина.

преди 12 минути, lebel написа:

Те го...

Чакай че се обърках...

Викаш на сладкото напалм ?

преди 29 минути, Teemo v. X написа:

Чакай че се обърках...

Викаш на сладкото напалм ?

Ми... така изглеждаше - бледозелен конфитюр... са, ко ми се губи некой нюанс, от сорта... примерно пепел от грозде (зелени смокини, дюли, зелени домати), прояви малце снизхождение. Беше преди половин век.

преди 30 минути, Дж. Неру написа:

А, фърлаха ни некъф уж напалм върху химическото снаряжение – плащ с качулка, противогаз, ръкавици и навуща оздоле – сичкото облечено-натегнато по норматив, па казаха и че хлорпикрин са ни пуснали... ма тоа ми ти напалм се гасеше с едно бръсване с ръка, а па хлорпикрина никъф го не усетихме.

Май беше повече психоатака, обаче ни гледаха през пет прозореца некой да не припадне от страх 😄

Бе моя не разбираше от бръсване с ръка... да не го пиша пак, намерих си го, ше го копна...

Препоръка: за повдигане на дух и тонус - упражнение с напалм. Обличаш стара куртка или гимнастьорка, мацват ти на гърба малко напалм (по спомен "нашият" мязаше на конфитюр от смокини), пали се и трее се угасиш. Варианти - 2. Първи - некой набор те гаси със старо одеало (ако нема, може и с ново), Втори - тръшваш се сам върху двете си плешки и се опитваш, с леки движения (плавно преминаващи в трескави), но без да отлепваш гръб, да се вкопаеш сам в земята. За по-сигурно, т'ва упражнение обикновено го отработвахме върху пясъчен речен бряг.

Колкото до хлорпикрина... помня, че като си прогонихме противогазите, ни вкараха с тях в некво помещение, в което беха отворили некви "туби" със сълзотворен газ (какъв - не помня) и "тарикатите" (избрали си по големи... по ред причини, няма да ги изреждам) мноо плакаха.

преди 17 часа, (:IдioiдI:) написа:

Че нямат празници. :) 

Глупости. Ако няма повод да се пие, това не е повод да не се пие!

Ти май не си професионалист :cool:

преди 1 час, Bubbles написа:

Днес темата е гастроном?

Да ва черпя по един принц.

IMG_20260309_181423340_copy_1248x1664.thumb.jpg.8e2a4275b99a37c2e6fabaed75fce3d2.jpg

Тия ги има и в Берлин, но принцът е друг. 🤔

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Тия ги има и в Берлин, но принцът е друг. 🤔

Може, значи сигур и вкуса е друг.

Тези ги обичам много.

спря тока и за два часа бяхме кат пещерните хора :D

преди 4 часа, buldak написа:

тоя дето пишеше книга къде се изгуби бе? :lol6:

И аз мисля да напиша книга.

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Нямам идея какво е Бискофф. Какво е това?

Видях, някакви бисквитки.  🤔

Много вкусни. Има и кремове.

преди 3 часа, lebel написа:

Ми... така изглеждаше - бледозелен конфитюр... са, ко ми се губи некой нюанс, от сорта... примерно пепел от грозде (зелени смокини, дюли, зелени домати), прояви малце снизхождение. Беше преди половин век.

А бе снизхождение... За пръв път чувам че има сладко напалм. И си мисля за виетнамската война. И от там се обърках.

На маймуни ни направиха... качени на ковчега на Параной и няма слизане... Гледам реклама с прекрасна млада дама... красива, прелестна очарователна... знам бе, знам, че са синоними... просто невероятна  (изглежда ми позната, но не се сещам откъде...)... пленителна бе... а не мога да и се насладя (визуално имам предвид), щото... щото ми предлага ректална маз и... и не мога да се отпусна некак...

Щото в ония времена кви вълшебници имаше... а си се отпуснал... а и се сещам, че човек никога не трее да бърза се радва, че всичко върви като по масло. Може да се окаже, че това е лубрикант.

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Глупости. Ако няма повод да се пие, това не е повод да не се пие!

Ти май не си професионалист :cool:

Той е прокиснат мозък. ИИ му тълкува отговорите, иска да провери колко се е окъкал.

преди 9 часа, lebel написа:

На маймуни ни направиха... качени на ковчега на Параной и няма слизане... Гледам реклама с прекрасна млада дама... красива, прелестна очарователна... знам бе, знам, че са синоними... просто невероятна  (изглежда ми позната, но не се сещам откъде...)... пленителна бе... а не мога да и се насладя (визуално имам предвид), щото... щото ми предлага ректална маз и... и не мога да се отпусна некак...

Щото в ония времена кви вълшебници имаше... а си се отпуснал... а и се сещам, че човек никога не трее да бърза се радва, че всичко върви като по масло. Може да се окаже, че това е лубрикант.

Снощи голямо търсене на сладкото. Отварях и старите книги че гугъл запецна. Знам петмез, пекмез, маджун, рачел... Даже някои съм ги правил. Накрая се оказа че е навалм - навалено сладко.

преди 2 часа, Teemo v. X написа:

Снощи голямо търсене на сладкото. Отварях и старите книги че гугъл запецна. Знам петмез, пекмез, маджун, рачел... Даже някои съм ги правил. Накрая се оказа че е навалм - навалено сладко.

Бе... просто консистенцията на твоето желе-сладко от снимката наистина  извика спомена ми (неведоми са пътищата асоциативни) за истинския (поне така си мисля, не че съм експерт по напалма) напалм, с който чат-пат ни мажеха по гърбовете и ни драсваха клечката в казармата... И се пошегувах (очевидно неуспешно)... Но "нашият" напалм наистина си го спомням, като бледозеленикав конфитюр/сладко/желе. Съжалявам ако съм ти загубил времето.

преди 12 минути, lebel написа:

Съжалявам ако съм ти загубил времето.

Напротив. Въпреки грешката, беше много релаксиращо и с много смях. И както винаги моето мърморене - да ти го плесна в сгъстеното сладко... 

Здравейте ☀️

Научих се да правя кафе на машината с капсули. 

coffee.jpeg.931d29e707c7e1313cda94f627ed4ef2.jpeg

Подложката за чаша си я оплетох сама, разбира се.

Напоследък много се изнервям на работа. Трябва да започнат да ми плащат повече, амин!

преди 19 часа, Megumi написа:

И аз мисля да напиша книга.

преди 17 часа, Teemo v. X написа:

И аз пиша...

няма лошо, котета

аз бих написал някакъв ужас

:beer:

преди 28 минути, buldak написа:

няма лошо, котета

аз бих написал някакъв ужас

:beer:

Трето криминале...

Барът се казваше “The Dust Bucket”.

Със сигурност някога е бил бензиностанция, но сега разливаха евтин бърбън и крадяха бензин, вместо обратното. Над входа мигаше само едно “K” от табелата, сякаш самото място умираше буква по буква.

В ъгъла – двама мъже. Единият беше Wade Callahan – някогашен шериф, сега частен… да го наречем решителен посредник. Носеше черна риза с навити ръкави и лице, което сякаш никога не се беше усмихвало .

Срещу него – Ricky “Slick” Navarro. Полу-мексиканец, полу-социопат. Продаваше всякакви неща, стига да плащаш в брой и да не питаш откъде идват.

На масата между тях – човешка ръка. Не прикрепена към нищо друго.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.