Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

Абе, само при мен ли има проблем с качване на файлове тук. Опитвам да кача едно 136 kb jpg, ама с-мата вика че има грешка с код 200?

Untitled-1.png

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 1 минута, Teemo v. X написа:

Untitled-1.png

Точно на теб исках да покажа нещо..... Искам професионално мнение. Файла не е "изчистен" технически още. Ще се реже/дълбае/гравира от 2 вида дърво на CNC фрезата

darvo.jpg

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Точно на теб исках да покажа нещо..... Искам професионално мнение. Файла не е "изчистен" технически още. Ще се реже/дълбае/гравира от 2 вида дърво на CNC фрезата

darvo.jpg

Не разбирам какво очакваш... На дърво ще стои доста по - добре. Ако се наеме някой да го изкара на stl, dxf. Или поне във вектор AI.

Предполагам е лого - има доста грешки в дизайна.

преди 5 минути, Teemo v. X написа:

Не разбирам какво очакваш... На дърво ще стои доста по - добре. Ако се наеме някой да го изкара на stl, dxf. Или поне във вектор AI.

Така или иначе го работя в AI. G-code ще си го генерирам аз - няма проблеми.....

преди 5 минути, Teemo v. X написа:

има доста грешки в дизайна.

Е за това питам - да кажеш забележките си, още на този етап... Не ми се чака за текстуриране в тази фаза на проекта

Ако искаш, ще го довърша и ще ти дам чистите вектори.....

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Така или иначе го работя в AI. G-code ще си го генерирам аз - няма проблеми.....

Е за това питам - да кажеш забележките си, още на този етап... 

Звездите трябва да са равни на долната черта на L и да са същия размер. Може да се пробва отгоре в средата или Dallas да е в една права с равни букви и да се поставят отдолу. Business club е много разтеглено нагоре/надолу и е различен шрифт. И този златен паттерн...

Дойдоха ми гости, по - късно ще говорим пак.

Гурме.

Ягоди с черен пипер, ванилов сладолед със сол и маслиново олио с пържени картофи, диня с хляб и сирене, шоколад със сирене, ...

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Гурме.

Ягоди с черен пипер, ванилов сладолед със сол и маслиново олио с пържени картофи, диня с хляб и сирене, шоколад със сирене, ...

А, не....благодаря!

Телешки стек с варени обикновени картофи....

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

ОК. Ще поработя още малко - имам време. А пттерн-а - първия който ми попадна :) 

:beer:

За бизнес клуб или супер семпло, или супер лъскаво. Лично сега на този етап, бих заложил на семпло. Естествено всеки си прави каквото му харесва... 

Untitled-1.png

Untitled-2.png

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Нашата откачалка от едно известно време си прави боулинг - на портмантото има разни парфюми, кремове, гримове... Засилва, скача и става сиевемамата.

преди 54 минути, Teemo v. X написа:

Нашата откачалка от едно известно време си прави боулинг - на портмантото има разни парфюми, кремове, гримове... Засилва, скача и става сиевемамата.

Правят бели гадчетата, ма пък не можем без тях. Нашият заек (бог да го прости), беше изгризал един ден тапетите в хола. Е те тук си личи на заден фон каква беля беше направил, и въпреки това пак не го затваряхме в клетката му, а го оставяхме през деня да си щъка където му скимне:

Най-важните мургавета прибрани преди жените и семействата с деца от Дюбай. Браво, как без тези шибливи тучове. Че и ухилен глупака. 🙊

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/radostin-vasilev-rumen-spetsov-i-blagoy-georgiev-se-pribraha-ot-dubay-snimki

Само не разбрахме кога кацна мургавицата на Бойко. Тя може директно върху къщата му в Банкя да е свалена. 😆

Мда, мен ми стана много жал за двамата педали Евелин и Станислав отишли на меден месен на Малдивите, които се наложило сами да си платят билета за чартъра който да ги докара до България, а в същото време като данъкоплатец трябва да платя за докарването на Руди Гела, Джизъса и Спецов щото били "бедствали" в Дубай.

преди 2 часа, ined написа:

мен ми стана много жал за двамата педали Евелин и Станислав

Добре, че си ти да ги ожалиш. Нямали ли са сводка от САЩ или са попаднали на менте тур-оператор? 

Какво ще правят сега?! Що не са прескочили до Япония?! 

Споко, съвет: Да съдят тур-оператора. Нова дестинация + обезщетение. Предполагам познават свестен адвокат. 

преди 1 час, (:IдioiдI:) написа:

Добре, че си ти да ги ожалиш. Нямали ли са сводка от САЩ или са попаднали на менте тур-оператор? 

Какво ще правят сега?! Що не са прескочили до Япония?! 

Споко, съвет: Да съдят тур-оператора. Нова дестинация + обезщетение. Предполагам познават свестен адвокат. 

50 българи блокирани на Малдивите, искат им 660 000 паунда за чартърен полет

направо при тебе да ходят и другите за консултация

преди 6 минути, ined написа:

направо при тебе да ходят и другите за консултация

По-добре да съдят държавата или ЕС. :) Нали вече сме европейци,а не копейки?! :) 

п.п. Услугите ми са в рубли!? ;) 

на 3.03.2026 г. в 2:17, Муца Дебелогъзова написа:

Мен пуберите много ме мразят, просто защото не одобряват външния ми вид.

Онзи ден една пуберка в мола ме гледаше зад гърба и като се обърнах тая си беше сложила ръката пред устата и ме гледаше и се хилеше, нещо говорейки на другата до нея.

А аз си гледах магазина, но тия лайнярки седнали на нисък диван сложен точно пред него. Хората вървят пред тях и тия ги гледат отдолу-нагоре и ги обсъждат.

Като забележа нещо такова, си викам тоя/тоя е тъп, ама после ме е яд, че не съм пребила въпросното лайнярче.

Споделям си.💁‍♀️

Сигурна ли си, че нещо за теб са си шушукали? Може само така да е изглеждало. Да са си говорили нещо плиткоумно, но като си се обърнала веднага да са те погледнали.

преди 14 часа, АСПЕКТ написа:

Ягоди с черен пипер

Правила съм салата, в която има ягоди и бяха поръсени с черен пипер.

преди 6 часа, Teemo v. X написа:

@NewRedDragon поиграх си малко че ме ръчкаше отвътре... Ако ти харесва, ще ти метна файловете.

2.png

Харесва ми...но както и очаквах, съдружника ми настоява за оригиналното лого на гр. Далас (това с разместените букви) и звездата в "D". Такава е табелата на входа на града.

Ще разигая някои неща....

Това е един вид "клон" на клуба в България и се налага да се спази поне 60% на логото, което се ползва и в още няколко Eu държави.

ПС: Звездата в буквата D е защото щата Тексас е известен с прозвището "Щата на самотната звезда"

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Харесва ми...но както и очаквах, съдружника ми настоява за оригиналното лого на гр. Далас (това с разместените букви) и звездата в "D". Такава е табелата на входа на града.

Ще разигая някои неща....

Това е един вид "клон" на клуба в България и се налага да се спази поне 60% на логото, което се ползва и в още няколко Eu държави.

ПС: Звездата в буквата D е защото щата Тексас е известен с прозвището "Щата на самотната звезда"

Оу, сори. Мислех че е за теб... Значи мога да покажа на максуда - берлинския как се изкарват 10к зелено за два часа. Той да си търка кенефите.

4.png

6.png

3.png

5.png

преди 1 час, Teemo v. X написа:

Оу, сори. Мислех че е за теб... Значи мога да покажа на максуда - берлинския как се изкарват 10к зелено за два часа. Той да си търка кенефите.

4.png

6.png

3.png

5.png

Бе...то и аз имах варианти, тип "МОНОГРАМ", то и доста шрифтове имам подобни, които мога да разиграя. Но явно държат на коорперативната единтичност. То напрактика е за мен - аз управлявам бг дружеството. Те ми пратиха cad файла....

То май и звездите няма да са 4, а ще са 5.тия дни ще направя 3D симулациите от софтуера за рутера (Vcarve Pro)

Ако намеря достатъчно голяма "филия" от дънер на орех, това ще е беграунда, а релефа ще го издълбая от клен...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.