Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

spacer.png

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 8 минути, Teemo v. X написа:

"Еленски" ?

Да. Майка ми, светла и памет, е родена в една махала (май вече част от Елена) в Еленския балкан. Още помня ваканционния вкус на детството си. Прошута, хамони и прочее... как да се изразя по-деликатно... как, как... бе, не мога.

преди 16 минути, lebel написа:

Да. Майка ми, светла и памет, е родена в една махала (май вече част от Елена) в Еленския балкан. Още помня ваканционния вкус на детството си. Прошута, хамони и прочее... как да се изразя по-деликатно... как, как... бе, не мога.

Жената беше поръчвала по нова година. Ферментирал както трябва, консистенция, всичко. Само дето нямаше вкус на еленски, а на нещо като италиански... Те си имат един такъв вкус... Не мога да го сбъркам.

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Е в темата му не си му предложил кабел или адаптор. А и аз сега надникнах за бързо в темата и видях модела който си му предложил същия му го предложих и аз на лични защото ми писа.

Модела разлика като гледам няма никаква само където модела който си предложил ти е M70F a модела който му предложих аз е M70D.:)

Странна работа... мисля, че от нея тема липсват някакви коментари. Темата не беше ли няколко страници? Сега гледам е само 1 страница? Или май беше тук дето му казах, че няма нов модел монитор със тип С конектор, който да има VGA конектор и може да се ползва VGA > HDMI кабел или адаптор...

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

преди 1 час, Belefor написа:

Странна работа... мисля, че от нея тема липсват някакви коментари. Темата не беше ли няколко страници? Сега гледам е само 1 страница? Или май беше тук дето му казах, че няма нов модел монитор със тип С конектор, който да има VGA конектор и може да се ползва VGA > HDMI кабел или адаптор...

Една страница беше. А тук в дрън темата нямам спомен да си му казвал че няма мониторе ц конектор или ако си му казал не съм видял или съм блял.:)

преди 3 часа, Teemo v. X написа:

Жената беше поръчвала по нова година. Ферментирал както трябва, консистенция, всичко. Само дето нямаше вкус на еленски, а на нещо като италиански... Те си имат един такъв вкус... Не мога да го сбъркам.

Не знам, Тиймо. Последно накупих за една Нова година (преди десетина години) бая "филии" бут по Еленски (беше ме прихванало нещо, неква зверска носталгия) за бая народ около мен... децата, сватовете, тъщата и шурето, сестра ми... снаха ми и племенницата ми... или пък не... вече ми се губи колко и за кого... от некъф магазин "Купаж" - Wine&Cheese (Софето, на Солунска - срещу неква евангелска църква). Дали съществуват и дали още се заиграват там с бут по Еленски не знам... но вкусът беше вкусa от спомена. И исках да го споделя с повече хора, за които ми пука. 
След това сестра ми мъкна 2-3 пъти вакуумирани опаковки, връщайки се от Елена, от некъф местен магазин, на човек/фирма, занимаващ/а се с тоя бизнес, но тоя "софийския" по ми мязаше... Останалото... останалото са спомените.

spacer.png

преди 10 часа, lebel написа:

Не знам, Тиймо. Последно накупих за една Нова година (преди десетина години) бая "филии" бут по Еленски (беше ме прихванало нещо, неква зверска носталгия) за бая народ около мен... децата, сватовете, тъщата и шурето, сестра ми... снаха ми и племенницата ми... или пък не... вече ми се губи колко и за кого... от некъф магазин "Купаж" - Wine&Cheese (Софето, на Солунска - срещу неква евангелска църква). Дали съществуват и дали още се заиграват там с бут по Еленски не знам... но вкусът беше вкусa от спомена. И исках да го споделя с повече хора, за които ми пука. 
След това сестра ми мъкна 2-3 пъти вакуумирани опаковки, връщайки се от Елена, от некъф местен магазин, на човек/фирма, занимаващ/а се с тоя бизнес, но тоя "софийския" по ми мязаше... Останалото... останалото са спомените.

spacer.png

Моят детски спомен от Елена - една изба, издълбана в нещо като могила, с каменна каса за дървена врата, естествен покрив от пръст, мъх и листа. Вътре окачени много бутове. Собственика режеше с една чекийка от ония с вилиците...

Вкуса - в началото интензивен, на месо и саламура, после прелива в манатарков.

Това са от преди 35 години и е напълно възможно да добавям или махам разни елементи...

Форума се превърна в бойно поле на Изкуствените Интелекти. Само в спам-темите хората все още се изразяват със собствени думи. 

преди 12 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Къпя се, ама не помага. 🤷‍♀️ 

А тая не се къпе, а само се маже.

Е, ти си с "чисти мисли в мръсно тяло", а при нея май е обратното. 😆

Честит петък!

преди 15 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Къпя се, ама не помага. 🤷‍♀️ 

А тая не се къпе, а само се маже.

Важното е да няма космарлаци.

преди 3 часа, Greta Simmer написа:

Форума се превърна в бойно поле на Изкуствените Интелекти. Само в спам-темите хората все още се изразяват със собствени думи. 

Лошото само е, че остана само една такава.

преди 3 часа, Greta Simmer написа:

Форума се превърна в бойно поле на Изкуствените Интелекти

Не е и бойно поле, а логорейна клоака от ИИ.

преди 9 часа, Teemo v. X написа:

Моят детски спомен от Елена - една изба, издълбана в нещо като могила, с каменна каса за дървена врата, естествен покрив от пръст, мъх и листа. Вътре окачени много бутове. Собственика режеше с една чекийка от ония с вилиците...

Вкуса - в началото интензивен, на месо и саламура, после прелива в манатарков.

Това са от преди 35 години и е напълно възможно да добавям или махам разни елементи...

"Моите" висяха на втория етаж (половината от който поради некои теренни особеностив се явяваше първи) в бабината (не съм виждал и двамата си дядовци) къща, в ъглова стая  с два безпрозоречни отвора за прозорци на външните две стени. 

Колкото до вкуса... ко трее го опишем с една дума, тя ше е неописуем. Ма аз съм антоним на безпристрастен в случая. Обичах го и суров, и леко запечен (да цвръкне) на клечка над огъня. Еленско маршмелоу. Щатското да го... бе, щех да напиша дгд, ко тук немаше американци,...ма са ш'се въздържа. ( :полушега: )

преди 14 минути, lebel написа:

Еленско маршмелоу.

Да сравняваш "жарения" бут с оня "въздух под налягане".....е меко казано .....бе ти си знаеш :) 

Като за първи път ходихме с караваните из Еленския Балкан (Йовковци), си спомням как един местен го питахме за бут.....тоя вика: Няма проблем, ей сега ще се кача до мухарника..... Тази дума "мухарник", не я бях чувал :) 

flatten.jpg.f3bec7c655445b8af2877e0251e0919d.jpg

преди 1 час, Teemo v. X написа:

"Не е зле" някъде между "Добре е" или "А бе... Добре е " или е по - нагоре

Двама приятели се срещат след дълга раздяла.

- Ооо, де одиш бе, шльондер?
- Аабе...
- Ко стаа, как си?
- Абе... ее... ъъъ... бе, ко да ти кажа... добре.
- Ооо, брао бе чоек, Супер! Се така да си!
- Бе аз мога ли да ти ... майката...

едит:

преди 24 минути, NewRedDragon написа:

Да сравняваш "жарения" бут с оня "въздух под налягане".....е меко казано .....бе ти си знаеш :) 

Като за първи път ходихме с караваните из Еленския Балкан (Йовковци), си спомням как един местен го питахме за бут.....тоя вика: Няма проблем, ей сега ще се кача до мухарника..... Тази дума "мухарник", не я бях чувал :) 

flatten.jpg.f3bec7c655445b8af2877e0251e0919d.jpg

Аз съм го чувал мухарника, ма първо - няма (освен че не ме кефи думата) мухарник в спомените ми и второ... имаше дума за самото проветриво помещение (щото "мухарникът" е друго), в което висяха бутовете, но не я помня. Примерно... нещо като "мутвак" (което означава нешо като кухня (лятна или не) с огнище и пещ), ама друго... 

преди 22 минути, lebel написа:

Аз съм го чувал мухарника, ма първо - няма (освен чене ме кефи думата) мухарник в спомените ми и второ...

Mиии...едно такова, като кафез за птици - от дървени летви, опаковано със ситна мрежа - там висяха бутовете - говоря за август месец.... Де да знам и аз :) Ела в Тексас и ще видиш, че там се яде основно мръвка, а думата "диета"....е почти неизползваема в местния вариант на Американски Английски :) 

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Mиии...едно такова, като кафез за птици - от дървени летви, опаковано със ситна мрежа - там висяха бутовете - говоря за август месец.... Де да знам и аз :) Ела в Тексас и ще видиш, че там се яде основно мръвка, а думата "диета"....е почти неизползваема в местния вариант на Американски Английски :) 

Да, такова го знам (и съм чувал че е) и аз.

А Тексас... хубав край, хубави хора... и "биха шута" на Тръмп на предварителни избори в некъф "негов" район, което аз одобрявам.

преди 6 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Аз обичам косми.

images?q=tbn:ANd9GcSNu2k-fo8ncifRPiMfjjK

Мъжете ясно. Има жени които обичат, има и такива които не.

Говоря за женски космаци.. Лично - бегам силно и надалеч.

преди 11 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Някой склададжия ще остане без заплата...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.