Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Бех забравил тая клоунада...

Цитат

08 август 2023, 22:40 часа

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо се закани, че след 2-3 години националният отбор по футбол ще бъде много по-напред в световната ранглиста на ФИФА. Към днешна дата България заема 77-о място, а Гонзо заяви, че това ще се промени в следващите три години.

"В момента от година и половина нашите национални отбори са направени така и са структурирани по такъв начин, че по нищо не отстъпваме на Белгия, на Швейцария, на Холандия. Говоря за треньори, диетолози, психолози, GPS-системи, говоря за камери, анализи, които се правят. Ние в момента сме послали една добра основа, от която можем да стартираме", каза Гонзо в интервю пред "Спортал".

"Това няма да стане веднага, но след 2-3 години България ще има резултати. Сега сме 8-ми август, ще си говорим след 3 години България къде ще бъде. Гледам коментари след мача със Сърбия, че ние сме на 77-мо място. Да, но ще видим след 2 години къде ще сме, след 3. Така че примерно "поживьом увидим"", добави още той. (акцентът запазен - бележка на цитиращия)

Мдаа...

spacer.png

е, има още 6 (4) месеца, нишо се не знае...

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

Още ли в България се обиждате на това кой какво работи и къде работи. 5 века все още сте назад в България. Така е ще е, след като  Ренесанса в България е започнал 2 века по-късно.

Както казва Пеньо Пенев

Човекът е човек тогава, когато не работи. 😀

преди 36 минути, АСПЕКТ написа:

Още ли в България се обиждате на това кой какво работи и къде работи. 5 века все още сте назад в България. Така е ще е, след като  Ренесанса в България е започнал 2 века по-късно.

Както казва Пеньо Пенев

мен всички това ме питат, какво работиш?

един път не ме питаха как съм, щастлив ли съм

преди 28 минути, buldak написа:

Питали са те, но дискретно... Примерно, ако работиш, начи си свободен, а щом си свободен, начи си щастлив... 

на 15.03.2026 г. в 9:25, AAUUXX написа:

С всяко повишаващо от този тип ще бъде и консуматор ,целта е да захраниш часовника без допълнителни консуматори ,като ми идва на ум да пробваш с 4 бр. батерии 1.2V. или измислиш някакъв консуматор към power bank ,например led подсветка на часовника която са пречи да се изключва power bank.

С какъвто и друг повишаваш адаптер да замениш MT3608 то все ще бъде допълнителен консуматор и ще изтощава батерията, ако имаш в наличност 9в батерия стабилизирай с 7805 (който също ще бъде консуматор) ако е smd ще бъде по добре и виж дали ще те устройва периода / време на работа на часовника до изтощаване да батерията.

Имам много, много лоши новини... Часовника изгоря. 😕

Причината е MT3608. Замерих напрежението и беше шокиращите 10.21 волта. Ядосах се и вече е на парчета, и без това чакам TPS61023 който се очаква през тази седмица да пристигне.

Часовника, направих всички възможни измервания и стигнах до виновника. Чипа DS1302 е изгорял. Хубавото е, че главният чип е здрав също и резисторите и кондензаторите, но тези 10 волта почти със сигурност са увредили кварцовия честотен резонатор 32.768 kHz. Поръчах нов кристал, поръчах и чип 10 броя. По еди не продават, защото струват стотинки. 😄 

Главният чип STC8G1K17 е напълно здрав, но поръчах и от него 5 броя защото и той струва стотинки. Поръчах и един ценеров диод модел 1N5341B 5.6 волта, който ще монтирам на входящото напрежение в началото на веригата. По този начин ще защитя часовника от следващо пренапрежение и дори да има такова, най много да изгори диода ако не успее да разсее излишното напрежение. 

Вината си е моя, че не сложих защита и сега че изминат още 20 дни докато пристигнат новите чипове и диода от Китай! 😕 Кофти...

преди 1 час, lebel написа:

Мдаа...

spacer.png

Вече сме изпреварили Габон

преди 1 час, "Саша" написа:

Имам много, много лоши новини... Часовника изгоря. 😕

Причината е MT3608. Замерих напрежението и беше шокиращите 10.21 волта. Ядосах се и вече е на парчета, и без това чакам TPS61023 който се очаква през тази седмица да пристигне.

Часовника, направих всички възможни измервания и стигнах до виновника. Чипа DS1302 е изгорял. Хубавото е, че главният чип е здрав също и резисторите и кондензаторите, но тези 10 волта почти със сигурност са увредили кварцовия честотен резонатор 32.768 kHz. Поръчах нов кристал, поръчах и чип 10 броя. По еди не продават, защото струват стотинки. 😄 

Главният чип STC8G1K17 е напълно здрав, но поръчах и от него 5 броя защото и той струва стотинки. Поръчах и един ценеров диод модел 1N5341B 5.6 волта, който ще монтирам на входящото напрежение в началото на веригата. По този начин ще защитя часовника от следващо пренапрежение и дори да има такова, най много да изгори диода ако не успее да разсее излишното напрежение. 

Вината си е моя, че не сложих защита и сега че изминат още 20 дни докато пристигнат новите чипове и диода от Китай! 😕 Кофти...

DS1302 е захранващ чип след него не следва да има щети по схемата. Аз още не разбирам защо целиш повишаване на напрежение ,а не обратното със стабилизация? Например от 9V през ценер 5V или IC 7805 но ще е по голям консуматор от ценера.

Добър ден на всички :)

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Както казва Пеньо Пенев

Грешиш ,не сме изостанали ,а прекалено напреднали и европейците не могат да ни настигнат дори век да тичат срещу нас щот се обиждаме на всичко. Но най много се обиждаме на работа, на жена, на любовница и на съседка :topsecret:

преди 11 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Що таблета ми се е превърнал в електронна книга. 🤷‍♀️🤦

Сигурно си седнала върху него и е опитал да опише видяното върху бял лист :rolleyes:

на 27.03.2026 г. в 16:10, NewRedDragon написа:

Здравейте, моля за идеи, как да се озвучи това "помещение". По скоро, това е навес, направен от 4 стандартни 40 футови контейнера. 

Пренасям тук въпроса ти защото не съм съвсем капацитет в този тип озвучаване, но имам идея къде ще намериш това което ти е нужно.

В pip audio има всичко за такъв тип озвучаване ,можеш да разгледаш тонколоните от линка ,имат и пултове също. 

https://pipaudio.com/озвучителни-системи/behringer-bg/пасивни-тонколони-behringer/

преди 54 минути, vlado1985 написа:

ето какво сътворих

Точно такива "творения" се очакват от тебе! Сигурно се надяваш на похвали... или ще кандидатстваш за патент... Кодаджиев... 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Грешиш ,не сме изостанали ,а прекалено напреднали и европейците не могат да ни настигнат дори век да тичат срещу нас щот се обиждаме на всичко. Но най много се обиждаме на работа, на жена, на любовница и на съседка :topsecret:

Най-вече на професии и на човек това къде работи. Накрая и хубава, и омразната професия от вас, получават пари, доколкото знам.

преди 4 часа, buldak написа:

Ми, така е.

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Точно такива "творения" се очакват от тебе! Сигурно се надяваш на похвали... или ще кандидатстваш за патент... Кодаджиев... 

Нещо против творението ли ми имаш дяда.

преди 4 часа, lebel написа:

Мдаа...

spacer.png

Е, още малко труд от българите и ще заемат мястото на Сан Марино.

преди 1 час, vlado1985 написа:

А добър ви ден. Аз понеже нямаше какво да правя и ето какво сътворих.:yanim:

cqs1774788504a.jpg

Какво изобрети? Какво е това? Какво прави?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Какво изобрети? Какво е това? Какво прави?

Подпирачка за картата но то даже не е и избратване де.

Просто взех молива и с макетно ножче, го резнах точно за норматив 9см и 3мм защото и разстоянието, от перките до дъното на кутията е същото и плеснах молива да я подпира. Мислих си да сложа кенче бира но е доста високо и с молива се получи екстра нито мърда нито шава.

И при това си плеснах молива без да гася компа само го сложих да си полежи и както си бачка му ръгнах молива.:yanim:

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Пренасям тук въпроса ти защото не съм съвсем капацитет в този тип озвучаване, но имам идея къде ще намериш това което ти е нужно.

В pip audio има всичко за такъв тип озвучаване ,можеш да разгледаш тонколоните от линка ,имат и пултове също. 

Мерси, ще разгледам. Но по сериозния ми въпрос, реално е към самото свързване на ОТ с усилвателя (Europower EP2500). Как да стане, така че да се регулира силата на звука независимо в двете зони. Да, чсно ми е, че ако разделя зоните на двата канала (L/R) няма проблеми, но в този случай реално звука ще е различен в двете зони - левия канал ще се чува в Зона1, а десния в Зона2. Идеят ми е и в двете зони да имам стерео.

Не ми се иска да ползвам и двата усилвателя, че в рецепцията ще стане хаос от кабеляк. Да не говорим, че тези усилватели са доста масивни и обемисти

преди 16 минути, vlado1985 написа:

Нещо против творението ли ми имаш дяда.

Не, изумявам се на полета на инженерните ти просвятъци, Кодаджиев!

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Не, изумявам се на полета на инженерните ти просвятъци, Кодаджиев!

Дяда признай си май завиждаш че някой си използва добре въображението а ти своето си забравил къде си го скрил.:lol6:

преди 19 минути, vlado1985 написа:

Подпирачка за картата но то даже не е и избратване де.

Че тя картата не се ли крепи с винтовете за кутията?

преди 2 минути, Bubbles написа:

Че тя картата не се ли крепи с винтовете за кутията?

Да закрепва се с винт но ако вземе да провисва винта няма да и помогне.

преди 25 минути, NewRedDragon написа:

Мерси, ще разгледам. Но по сериозния ми въпрос, реално е към самото свързване на ОТ с усилвателя (Europower EP2500). Как да стане, така че да се регулира силата на звука независимо в двете зони. Да, чсно ми е, че ако разделя зоните на двата канала (L/R) няма проблеми, но в този случай реално звука ще е различен в двете зони - левия канал ще се чува в Зона1, а десния в Зона2. Идеят ми е и в двете зони да имам стерео.

Не ми се иска да ползвам и двата усилвателя, че в рецепцията ще стане хаос от кабеляк. Да не говорим, че тези усилватели са доста масивни и обемисти

Усилвателя е с два канала ( стерео) , можеш да направиш в двете зали да звучи с еднаква сила на звука стерео или с различна сила но моно. За стетео в двете зали регулируеми с различна сила ще трябва още един усилвател стерео. Може да помислиш за опция с активни тонколони в залата където няма да е нужна висока мощност които да бъдат свързани към пулт ,а в другата зала да ползваш усилвателя в стерео.

преди 10 минути, vlado1985 написа:

Да закрепва се с винт но ако вземе да провисва винта няма да и помогне.

То бая зор трябва да види че да провисне.

преди 48 минути, АСПЕКТ написа:

Най-вече на професии и на човек това къде работи. Накрая и хубава, и омразната професия от вас, получават пари, доколкото знам.

И хубавата и омразната професия получават пари но с хубавата професия ще получиш повече хубави неща. Ще цитирам част от песен по този повод.

...О-о-о тигре, тигре ле

имаш ли пари, имаш ли пари, глупави жени.

О-о-о тигре, тигре ле

няаш ли пари, нямаш ли пари, стари бабички. 

:singer:

преди 17 минути, Bubbles написа:

То бая зор трябва да види че да провисне.

Не знаем какви обороти развърта този вентилатор ако са твърде високи най вероятно иска да е сигурно закотвен за да не полети из стаята :rolleyes:

преди 2 часа, AAUUXX написа:

DS1302 е захранващ чип след него не следва да има щети по схемата. Аз още не разбирам защо целиш повишаване на напрежение ,а не обратното със стабилизация? Например от 9V през ценер 5V или IC 7805 но ще е по голям консуматор от ценера.

Да, така е прав си, но той се намира след главният чип и захранва всичко останало. 

Идеята ми беше следната, имам часовник имам и една батерия 26650 която не ползвам за нищо. Вместо тази батерия да стои в чекмеджето реших да я направя да захранва часовника. Часовника го включвам в зарядното на телефона, постоянно го изключвам когато зареждам телефона и това постоянно включване и изключване умръзва. Освен това контактите ми са ниско по земята и кабела не е дълъг, съответно не мога да го сложа на видно място.

Имам една батерия и един часовник. Попитах ИИ и той ми каза да поръчам MT3608 и се започнаха проблемите..... 

преди 2 минути, "Саша" написа:

Да, така е прав си, но той се намира след главният чип и захранва всичко останало. 

Идеята ми беше следната, имам часовник имам и една батерия 26650 която не ползвам за нищо. Вместо тази батерия да стои в чекмеджето реших да я направя да захранва часовника. Часовника го включвам в зарядното на телефона, постоянно го изключвам когато зареждам телефона и това постоянно включване и изключване умръзва. Освен това контактите ми са ниско по земята и кабела не е дълъг, съответно не мога да го сложа на видно място.

Имам една батерия и един часовник. Попитах ИИ и той ми каза да поръчам MT3608 и се започнаха проблемите..... 

Разбрах те защо държиш да е с батерия, добре тогава опитай с 9V батерия и стабилизация с IC 7805 smd.

Алкална 6LR61

Презареждаема 1604LC(lithium)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.