Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Абунту мабунто, ще гледате ли как муриканците изфърчат към Луната, да я обикалят. След 7-8 часа трябва да е.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

Ти па баш да не знаеш че, основите на България 1945-1960 са изградени с този инструмент.

Перестройка ли ? По един колан през гърбините и още да си ги караме.

преди 14 минути, Sliderum2 написа:

Абунту мабунто, ще гледате ли как муриканците изфърчат към Луната, да я обикалят. След 7-8 часа трябва да е.

Естествено, че ще гледаме. Дано времето да позволи. Макар, че "прозореца" е до 7 април.

А вчера, Мъск изстреля Фалкона, с 114 спътника на СтарЛинк, като първата степен вече лети за 34-ти път.

"Ето защо е хубаво да си горд гражданин на САЩ" /Амит Кшатрия/

ПС: Дано пияните ватенки се провалят с техния союз5, дето го пуснаха днес сутринта

Мдааа явно на компа лиско някак блокира копчето с емотките защото не мога да го отворя дори със спрени притурки за блокиране на реклами а с едж бутона работи.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

В момента ползвам Убунту, защото чакам новия Убунту и го тествам, браузер Лиско. Към 20 април щял да излиза Убунту 26.

едно интересно дистро, което смятам да пробвам

чудно ми е дали може да прави игрите на fullscreen, понеже е tilling

Omarchy
No image preview

Omarchy

Beautiful, Modern & Opinionated Linux by DHH
преди 1 час, АСПЕКТ написа:

В момента ползвам Убунту, защото чакам новия Убунту и го тествам, браузер Лиско. Към 20 април щял да излиза Убунту 26.

При мен проблема се оправих като обнових браузера защото бях със старата версия 138 и си я държах нарочно заради ublockorigin.

Но на новата версия 146 блокера, небачка и се принудих да го сменя, със adguard със изключен и включен блокера нямам проблеми и сега известия и съобщения си бачкат без проблеми. Само стрелката още я няма но то може със нея може и без нея свиква се а home клавиша на клавиатурата си е добър неин заместник.

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Жив е и си работи отлично на този лаптоп. Имам си причини, свързани с едни китайски диагностични софтуерчета за LED екрани да поддържам машина с W7. Другите ми железа не се ползват в никакъв случай за забавление и т.н

Защо не си свалиш последната версия на мозилата която се поддържа за win7 може със нея да ги няма тези проблеми.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Мдааа явно на компа лиско някак блокира копчето с емотките защото не мога да го отворя дори със спрени притурки за блокиране на реклами а с едж бутона работи.

Абе...... "Something is rotten in the state of Denmark"

преди 4 минути, vlado1985 написа:

При мен проблема се оправих като обнових браузера защото бях със старата версия 138 и си я държах нарочно заради ublockorigin.

Но на новата версия 146 блокера, небачка и се принудих да го сменя, със adguard със изключен и включен блокера нямам проблеми и сега известия и съобщения си бачкат без проблеми. Само стрелката още я няма но то може със нея може и без нея свиква се а home клавиша на клавиатурата си е добър неин заместник.

Защо не си свалиш последната версия на мозилата която се поддържа за win7 може със нея да ги няма тези проблеми.

Ами защото пробвах с Opera.......същата работа. Сега ще пробвам с Лисицата

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Ами защото пробвах с Opera.......същата работа. Сега ще пробвам с Лисицата

Пробвай също така може да пробваш и последната версия на хрома за win7 версия 109

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Абре с нея съм.... 109.0.5414.120

Значи си иска нова версия на браузера а това на win7 няма как да стане защото малко по малко ще започнат и другите браузери да го изоставят.

Варианта ти е ако на тази машина може и ти се занимава да си качиш някоя актуална ос може и win10 за него прото мисля че не се поддържаше вече pro-то. Но за enterprise май ще кара до октомври и докато се поддържа изданието може да си сложиш актуален браузер.

преди 9 минути, vlado1985 написа:

Значи си иска нова версия на браузера а това на win7 няма как да стане защото малко по малко ще започнат и другите браузери да го изоставят.

Варианта ти е ако на тази машина може и ти се занимава да си качиш някоя актуална ос може и win10 за него прото мисля че не се поддържаше вече pro-то. Но за enterprise май ще кара до октомври и докато се поддържа изданието може да си сложиш актуален браузер.

E, то в момента с Андроид емулатор и Хром 103.0.хххх няма ядове. Малко е дразнеща цялата галимация, ама RAM дал господ..... По късно ще пробвам лисицата, че ми писна да инсталирам, чистя и т.н......

преди 32 минути, "Саша" написа:

Най-доброто дистро!

Снимка от 2026-04-01 18-16-44.png

много са ти смачкани табовете, коте D

преди 2 минути, buldak написа:

много са ти смачкани табовете, коте D

Мнооо ясно.... иначе ши съ виждат.... D

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

E, то в момента с Андроид емулатор и Хром 103.0.хххх няма ядове. Малко е дразнеща цялата галимация, ама RAM дал господ..... По късно ще пробвам лисицата, че ми писна да инсталирам, чистя и т.н......

Аз също на телефона карам със старата версия на хрма 141 и гледам да не я актуализирам а и той нали мобилния браузер неподдържа разширения и с тея реклами ептем весело става.

А за малкото рам за която каза спомням си че преди имаше една програмка за андроид за разширяване на системния дял като се барне sd картата и се вземе от нея но трябва потърся въпросната промка на мен поне на андроид 4.4 до 5.0 ми е помагала доста за апарати с по малко рам.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Аз също на телефона карам със старата версия на хрма 141 и гледам да не я актуализирам а и той нали мобилния браузер неподдържа разширения и с тея реклами ептем весело става.

А за малкото рам за която каза спомням си че преди имаше една програмка за андроид за разширяване на системния дял като се барне sd картата и се вземе от нея но трябва потърся въпросната промка на мен поне на андроид 4.4 до 5.0 ми е помагала доста за апарати с по малко рам.

Не говоря за малко RAM. Става дума за лаптоп с 64 гъби и инсталиран Bluestaks. Няма ядове.

Интерсно - с FF всичко е ОК на W7

току-що, NewRedDragon написа:

Не говоря за малко RAM. Става дума за лаптоп с 64 гъби и инсталиран Bluestaks. Няма ядове.

Интерсно - с FF всичко е ОК на W7

Да разбрах те аз първо помислих че за телефон става на въпрос и въобще необърнах внимание че си написал емулация за което се извинявам за недоглеждането ми.

преди 57 минути, Bubbles написа:

Аз като говоря, че има нещо гнило.....не мълча :) Сега инсталирах Лисицата на W7 (V. 115.34) и работят и реакциите.....

при мене само с : и някоя буква и излизат в колонка

преди 5 минути, buldak написа:

при мене само с : и някоя буква и излизат в колонка

При мен са повече браузерите, затова табовете не са много.....

преди 2 минути, "Саша" написа:

аз за еможитата говоря, не ми работи бутона и на мен ама излизат с двуточието

преди 42 минути, "Саша" написа:

То при теб само браузърите да бяха повече...April Fools Joke GIF

преди 56 минути, NewRedDragon написа:

Аз като говоря, че има нещо гнило.....не мълча :) Сега инсталирах Лисицата на W7 (V. 115.34) и работят и реакциите.....

Ами като всичко ново и това ще мине през някои трудности.

Вече се появи и стрелката в дясно браво на екипа остава само да преместят тъмната тема на някое видно място като например горе в дясно над ника и ще стане екстра.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.