Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 11 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Ти не си ли Фобия X?

Нямам нищо общо.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

Има - вади се.

Имаше една поговорка... как беше... а, сетих се - който луканка вади... луканка мези. Приблизително.

И са к'во да кажа? Наздраве? Или добър апетит? Ае и двете!

едит: щом не ти е неудобно - вади! А в темата за еврото (с пренасочване от фейса) хората връщат бутилки и ги цакат жестоко.

Абе... клошарите имат ли профсъюз? Нямам представа. Знам позата 'клошар' - жената прави мост, мъжът ляга отдолу и ... и заспива... Ама за профсъюзите не знам.

преди 24 минути, lebel написа:

Има - вади се.

Бях направил три за жената, само тя яде. Изяде една и наблегна и тя на суджук и пастърма. Вече няма и да правя.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Бря лиското сложили безплатен ВПН ама само американски, аз поне не виждам опция за промяна на държавата.

И аз това го забелязах вчера макар че рядко ползвам лиско и може и да ми остане той като основен браузер но все още се чудя. А и хубавото при лиско е че ublock origin си бачка добре а докато при хрома с тоя manifest v3 ойк ublock само окастрения който не ми харесва.

А за vpn-а защо не пробваш със друг като например vpn gate аз си го ползвам от много години и съм доволен.

https://www.vpngate.net/en/

преди 1 минута, vlado1985 написа:

И аз това го забелязах вчера макар че рядко ползвам лиско и може и да ми остане той като основен браузер но все още се чудя. А и хубавото при лиско е че ublock origin си бачка добре а докато при хрома с тоя manifest v3 ойк ublock само окастрения който не ми харесва.

А за vpn-а защо не пробваш със друг като например vpn gate аз си го ползвам от много години и съм доволен.

https://www.vpngate.net/en/

Аз си имам ВПН от Mcafee просто ми направи впечатление функцията и после това че няма избор на държава.

Ползват Mullvad услугите. Аз имам и другият вариант. Имам и Firefox Relay.

преди 21 минути, Bubbles написа:

Бря лиското сложили безплатен ВПН ама само американски, аз поне не виждам опция за промяна на държавата

на 29.03.2026 г. в 18:07, AAUUXX написа:

Разбрах те защо държиш да е с батерия, добре тогава опитай с 9V батерия и стабилизация с IC 7805 smd.

Алкална 6LR61

Презареждаема 1604LC(lithium)

Отново си прав и въпреки, че си ми помагал много, не те слушам. Инат съм и затова патя цял живот!

Намерих решение..... най-накрая открих Пауър банка, която не прекъсва когато източника черпи много малко напрежение. Поръчах я и ще ти покажа за какво става въпрос. С 4 батерии 18650 работи, което би трябвало да е достатъчно за един месец, тоес ще се зарежда веднъж месечно. Няма такава фабрична Пауър банка, тази е кит, тоест води се кутия за съхранение на батерии. Утре ще ти покажа подробности....

Да ти се похваля за телевизора, все още си работи благодарение на теб. И не само че работи, Ами го гледам повече от новия, с който имам сериозен проблем. Sony Bravia 55 inch oled се скапа на две години.....🙁 Там вече съм безсилен. Гаранцията изтече миналата година декември.

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

Испанска бира, не е лоша. 👍🏻 Супер е! Водата била от Ла Коруня 🤔 https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0_%D0%9A%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BD%D1%8F

Estrella Galicia. Наздраве!

estrellagalicia.com/de/

images?q=tbn:ANd9GcTqLGUIFQ92IffYlLqJ31g

Лебедарите... бе я да ви кажа един виц...

Малката ми дъщеря ме пита:
- Тате, а ако Царицата-Лебед забременее, тя детенце ли ще роди или ще снесе яйце?
- По дяволите... вече две нощи не спя... и мисля!

едит: баси, докато отворя стрийма, арийците повели с двойка...

преди 12 часа, Teemo v. X написа:

Нямам нищо общо.

преди 12 часа, Teemo v. X написа:

Нямам нищо общо.

Значи здравата съм се отнесла и съм ви съединява по някакви неведоми форуми пътища.

Друг пие, мен ме хваща.

преди 57 минути, цър-вул написа:

Липсва ми бутонът за спойлер

Предполагам, че си го видял в падащото меню и не ти липсва спойлера, а самия бутон?

Ако е така, 'земи, брат... mgsYzwh.jpeg

За теб го направих. За хубав човек не ми се свиди.

Извън шегата, тоя спойлер ми се чини леко по-сложен... Е, не колкото СТО и ОТО, но... бе, по-различен е некак

едит:

пробен

проба 1

проба 2

нема да го обгръщам

преди 12 часа, "Саша" написа:

Отново си прав и въпреки, че си ми помагал много, не те слушам. Инат съм и затова патя цял живот!

Намерих решение..... най-накрая открих Пауър банка, която не прекъсва когато източника черпи много малко напрежение. Поръчах я и ще ти покажа за какво става въпрос. С 4 батерии 18650 работи, което би трябвало да е достатъчно за един месец, тоес ще се зарежда веднъж месечно. Няма такава фабрична Пауър банка, тази е кит, тоест води се кутия за съхранение на батерии. Утре ще ти покажа подробности....

Всяко решение което не изисква повишаване на напрежение е по добро.

преди 12 часа, "Саша" написа:

Да ти се похваля за телевизора, все още си работи благодарение на теб. И не само че работи, Ами го гледам повече от новия, с който имам сериозен проблем. Sony Bravia 55 inch oled се скапа на две години.....🙁 Там вече съм безсилен. Гаранцията изтече миналата година декември.

Oled екраните прогарят по подобен на плазмените дисплей от миналото и за двете технологии важи правилото колкото по нисък контраст на дисплея се зададе, толкова по дълго ще живее матрицата ,мисля че сме го писали това из форума ,а и тук в тази тема най вероятно.

Добър ден на всички,

Г-н Сергеев го бие тока speak

10000 ампера 200 евро

20000 ампера 300 евро

30000 ампера 500 евро ....

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Всяко решение което не изисква повишаване на напрежение е по добро.

Прав си. Аз поръчах това.

Екранна снимка 2026-04-06 200500.png

@цър-вул ме е научил винаги да чета коментарите.... в тях ясно се казва, че при консуматор с нисък разход като часовника, Пауър банката не изключва. Това е всичко, което ми е необходимо защото всички Пауър банки изключват когато консуматора черпи малко енергия. Това е и причината да се заема с направата на захранване тип сбирщайн с модул, прекъсвач, заряден модул, и батерия.... Тоест тази Пауър банка, която вече поръчах - решава всичките ми проблеми. Поръчах и нови 10 броя батерии, защо толкова много незнам, все за нещо ще ги ползвам останалите.

Телевизора Сони-то проблема му е много странен. Когато избера да търси каналите от кабела - намира ги всички 250 канала. Картина и звук няма. Изкуствения интелект ме накара да проверя сила на сигнала, показва ми 100% качество на сигнала пак ми показва 100%. ИИ се изказа категорично, че проблема бил в драйвъра на тунера. Според него трябва да изчакам следващия ъпдейт на софтуера и всичко щяло да работи. Сега драйвъра бил забил - според ИИ.

Посетих сервиз за ремонт на телевизори, обясних им подробно всичко и те се изказаха так: Тунера е заминал, в България никой няма да се наеме да го смени. Решението било да се смени цялата платка, която струвала към 300€.

То ако ще е до смяната на платката, аз да не съм съкат, че да не мога да си я сменя сам? Сигурно ме сърбят едни 200€ някой друг да ми я смени тази платка. В Алиекспрес дали не продават такива платки на тънка цена?

Всичко останало по телевизора си работи нормално, в Ютуб гледам клипове, интерактивната телевизия също си работи, но там са малко канали. В офиса на кабелния оператор ми дадоха приемник, който струва 50€ и ми казаха да ползвам него и да не се занимавам с ремонти. Кабела влиза в приемника, а приемника свързвам с телевизора чрез HDMI кабел. Това е добре, сега имам още едно дистанционно, но проблема е, че качеството е пълен ЛЕШ! Всички настройки са на макс, резолюцията също на 4К60р и пак е много зле, няма нищо общо с качеството преди. Дразни ме, че не работи тунера. На телевизора съм му направил всички възможни занулявания и връщане на фабричните настройки и софтуер, нищо не помага......🫤

преди 10 минути, lebel написа:

Гледам Монтана - ЦСКА. Толко ниско съм паднал. Тия и топка им не трее. И без това ги затруднява.

Аз чакам Левски-ЦСКА....ама волейболния мач :)

на 7.04.2026 г. в 18:22, lebel написа:

А в темата за еврото (с пренасочване от фейса) хората връщат бутилки и ги цакат жестоко.

Абе... клошарите имат ли профсъюз? Нямам представа. Знам позата 'клошар' - жената прави мост, мъжът ляга отдолу и ... и заспива... Ама за профсъюзите не знам.

Не схвана идеята на онзи пост. Нищо. Приеми че няма как да разбираш от всичко.

Абе... са, верно че правя и други неща, освен да гледам тая простотия, ама... не си спомням да съм видял дори само едно голово положение... без значение за кого

ахаха

преди 34 минути, parmobil написа:

Дайте нещо интересно за гледане! На шпионска вълна съм. Изгледах - https://www.imdb.com/title/tt4063800/?ref_=tt_mlt_t_6

и летвата е много високо.

Как имаш време за филми.

Избори идват, пари зе въргалят по поляната

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.