Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Къде е Роска - броколи...

• Отговори 91,9k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 43 минути, AAUUXX написа:

Какво ще готвиш? Аспержите си пасват с брокули.

Лимон, лимонова кора, чили и пармезан. Те са ядат и сурови. Няма нужда от много голяма термична обработка. Затова на пара за 2 минути.

Белите аспержи не се ядат сурови и се белят, те са дърти.

преди 16 минути, NewRedDragon написа:

Така и не станах фен на тия трволяци.

М/у другото, някъде попсднах на статия, че Бг до 41-ва г била от най-големите производители на аспержи в Ееропа...

Не е лошо чак толкова. Вкусно е. 😀

Искате ли немско?

😀

Gutti, Erica - Heidi

преди 20 минути, АСПЕКТ написа:

Лимон, лимонова кора, чили и пармезан. Те са ядат и сурови. Няма нужда от много голяма термична обработка. Затова на пара за 2 минути.

Белите аспержи не се ядат сурови и се белят, те са дърти.

Не е лошо чак толкова. Вкусно е. 😀

Хмммм..... белите, според мен на са дърти. Отглеждат се "на тъмно" (поне в САЩ) - при намалена фотосонтеза. Белят се защото, на практика, дамо сържевината се яде....като бамбука.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Хмммм..... белите, според мен на са дърти. Отглеждат се "на тъмно" (поне в САЩ) - при намалена фотосонтеза. Белят се защото, на практика, дамо сържевината се яде....като бамбука.

Значи съм се объркал. 😀 Но зелените за мен са по-вкусни.

преди 2 часа, Teemo v. X написа:

Тъпия синтром деба...

Какво за него? Докторите много точно определят дозата му според човека и не би трябвало да има проблеми точно с него.

Допада ми стила на Вася Шмаровоз ,

преди 4 часа, Teemo v. X написа:

Тъпия синтром деба...

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Какво за него? Докторите много точно определят дозата му според човека и не би трябвало да има проблеми точно с него.

Да, ама не. Доста по-сложно е. Самият той е проблем. Ако е същия де... щото аз му викам не "тъпия", а "шибания синтром". Има диагнози, при които инр-ът е твърде игрив, тоест, влияят му сто неща (храни, други медикаменти, особено антибиотици и противогъбични, билки, витамини... ) и трее се отчита стойността и променя схемата често (а при отдалечаване от терапевтичните граници - твърде често). Налагало ми се е да ходя и през 3 дни (докато се нормализира), най-големия ми период при нормален (за мен) инр е месец и половина... и всичко това при стриктно спазване на схемата. Да, виждал съм хора, които при "подходяща" диагноза ходят през няколко месеца, но те са късметлии.

А хематологът я определя (схемата) така - "малко ти е висок ... ще го намалим с една четвъртинка (примерно) седмично... "... или паднал ти е под границата - ще го увеличим..." или най-приятното - "добре е, остава същата, ще дойдеш след месец... А най-тъпото при мен е, че не е възможно да го сменя с нещо не изискващо толко внимание и робия.

А ако се налага неква хирург. интервенция, не ми се говори... То аз и сега немаше да говоря, ама ти го изкара ебати кефа (ко похиперболизирам леко).

Добро утро! newspaper

images?q=tbn:ANd9GcRMBE8ZWl5RsTXhXN1DibM

преди 2 часа, lebel написа:

Допада ми стила на Вася Шмаровоз ,

Да, ама не. Доста по-сложно е. Самият той е проблем. Ако е същия де... щото аз му викам не "тъпия", а "шибания синтром". Има диагнози, при които инр-ът е твърде игрив, тоест, влияят му сто неща (храни, други медикаменти, особено антибиотици и противогъбични, билки, витамини... ) и трее се отчита стойността и променя схемата често (а при отдалечаване от терапевтичните граници - твърде често). Налагало ми се е да ходя и през 3 дни (докато се нормализира), най-големия ми период при нормален (за мен) инр е месец и половина... и всичко това при стриктно спазване на схемата. Да, виждал съм хора, които при "подходяща" диагноза ходят през няколко месеца, но те са късметлии.

А хематологът я определя (схемата) така - "малко ти е висок ... ще го намалим с една четвъртинка (примерно) седмично... "... или паднал ти е под границата - ще го увеличим..." или най-приятното - "добре е, остава същата, ще дойдеш след месец... А най-тъпото при мен е, че не е възможно да го сменя с нещо не изискващо толко внимание и робия.

А ако се налага неква хирург. интервенция, не ми се говори... То аз и сега немаше да говоря, ама ти го изкара ебати кефа (ко похиперболизирам леко).

Ми не знаех че е чак толкоз сложно. На мен за десет години ми е променяна дозата само три-четири пъти и то съвсем минимално (една четвъртинка на седмица), а се изследвам на всеки шест месеца.

Добро ви утро, мили хора bye1

преди 17 минути, lebel написа:

Абе, верно, не съм се озъртал твърде усърдно, но къде се запиля Росето? Дано е здрава!

едит: като се сетя, баси пердето беше... дано още е...

Ми, включая и аз я нападнахме... Не ѝ стигат борбите със секирата, че я обреминихме с нашите тревоги.

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Ми не знаех че е чак толкоз сложно. На мен за десет години ми е променяна дозата само три-четири пъти и то съвсем минимално (една четвъртинка на седмица), а се изследвам на всеки шест месеца.

Добро ви утро, мили хора bye1

Голямо дупчене ме дупчиха - всяка седмица. Преди десетина дни като тръгна от носа - 14 часа тече... Дадоха ми едни препоръки А4, на първо място - не на алкохола, непроверени купешки месни и сирене.

явно тпрябва винаги да зареждам с алкохол всеки път като излизам и да имам като ми се допие

щот ся ми се пие пък не ми се ходи до магазина...

преди 14 минути, buldak написа:

явно тпрябва винаги да зареждам с алкохол всеки път като излизам и да имам като ми се допие

Освен да си поръчаш. )

Аз довечера съм на рожден ден. Един приятел става на 50 и няма как. Вместо подарък взех един Грантс и една Абсолют.

преди 26 минути, buldak написа:

Ако беше на плаж решение са измислили отдавна ,изискване да можеш да плуваш до шамандурата.

преди 1 час, lebel написа:

Неведоми са пътищата асоциативни...

Ебаааа, така ли изглеждам отстрани?

• Шест домата съм набрала...

Strawberry GIF

Сезонът на аспержи и на ягоди.

Хайде на ягодите. В България колко е килото?

7,50 евро килото тука в Берлин. Взех 2 кила. 😀

ImgBB
No image preview

Screenshot 20260609 161028 hosted at ImgBB

Image Screenshot 20260609 161028 hosted on ImgBB

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Strawberry GIF

Сезонът на аспержи и на ягоди.

Хайде на ягодите. В България колко е килото?

7,50 евро килото тука в Берлин. Взех 2 кила. 😀

ImgBB
No image preview

Screenshot 20260609 161028 hosted at ImgBB

Image Screenshot 20260609 161028 hosted on ImgBB

Между 3 и 5 € по борсите. Реално в магазина сигурно около 7€. Моите ми излизат под 1€, но тази година не знаех дали изобщо ще станат в двора, так че общо имам/ще имам около 2 кг общо )

ПС: Това при условия, че не плащам за водата за поливане на двора нито цент

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.