Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

И друг път съм се чудил шо темата "Бисери бла-бла-бла" се казва така, а не "Стари сметки за уреждане"

последното ми излиза (шото пуснах търсачката, за да спомена коректно откъде крада) да е нов български роман (2026), само че тоя лаф е по-стар и от мен...

повня, повняяя - е, не е по-стар от мен, ма и тва беше лаф. Played (2006), познат тъдява като "Стари сметки за уреждане"... има и Back to Even (1998) - "Сметки за уреждане"), ма аз по помня тоя от 2006-та, с Вини Джоунс и Вал Килмър, светла му памет.

А кой краде е ясно... освен ако има споменато нещо в предговора (ха-ха)

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 5 минути, инж. lebel написа:

И друг път съм се чудил шо темата "Бисери бла-бла-бла" се казва така, а не "Стари сметки за уреждане"

последното ми излиза (шото пуснах търсачката, за да спомена коректно откъде крада) да е нов български роман (2026), само че тоя лаф е по-стар и от мен...

повня, повняяя - е, не е по-стар от мен, ма и тва беше лаф. Played (2006), познат тъдява като "Стари сметки за уреждане"... има и Back to Even (1998) - "Сметки за уреждане"), ма аз по помня тоя от 2006-та, с Вини Джоунс и Вал Килмър, светла му памет.

А кой краде е ясно.

Казахте ли нещо?

преди 3 минути, Miusuka написа:

Казахте ли нещо?

зема те осиновя аз теб... ти казвам къде да се смееш... какво съм казал...

така и така те дундуркам... ем ш'ти плата образованието, та после се фалиш, че е безплатно.

преди 4 часа, инж. lebel написа:

Добро предпладне!

-- -- -- -- -- -- --

Колев ( @Колев 74 ), изглежда вчера съм видял (не знам защо... вероятно ми се е спяло) несъществуваща връзка между двете части от поста ти. Пиша това, за да кажа, че да, интересува ме тая тематика, но това което написах вчера си остава... най-малкото щото имам достъп до въпросната тематика (ако тоя път съм разбрал правилно) по друг път/начин.

Още един път благодаря и хубав ден!

Грешката не е при теб, а при мен. Защото в този момент бях на точно това място като се хванах да ти съобщя бързо, понеже можех и да забравя след това. И в бързината съм написал първото изречение предназначено към Пети и съм продължил със изречение за теб. Не съобразих да почна на нов ред изречението си към теб. Бях готов да го сваля и да ти го пратя със линк към MEGA на лично съобщение. Явно съм забелязал че се интересуваш, затова и реших ако нямаш акаунт а го желаеш, да ти помогна. Хубав ден и на теб!

Защо ли не се учудвам, че бездарници прогресират и в литературата,също както в музиката. Все бутани от други, все превъзнасяни излишно.

Площад Славейков

Милен Русков: Георги Господинов е пълен бездарник

Милен Русков нарече Георги Господинов „бездарник“ в днешния си пост във Фейсбук. Авторът на „Чамкория“ се почувства длъжен да подчертае, че не го прави от завист. Преди дни Георги Господинов спечели п

Пиша в Гугъл: Иисус в църква в България 1991

Най-вероятно имате предвид известната градска легенда и видеоклип за предполагаемото явяване на Иисус Христос в българска (протестантска/петдесятна) църква в началото на 90-те години (често датирано около 1991 г.). [1]

Тази история и до днес се обсъжда в различни интернет форуми, платформи като Reddit и социалните мрежи. [1]

Какво гласи историята?

• Контекстът: В началото на 90-те години, след падането на комунизма, в България има огромен бум на религиозните събрания, посещавани от хиляди хора. По време на едно такова мащабно богослужение (обикновено се споменава за петдесятна или харизматична църква), събитието се записва на видеокасета (VHS).

• Чудото: По време на молитва за изцеление, сляпа по рождение жена внезапно проглежда. Тя започва да вика развълнувано, че вижда цвета на вратовръзката на пастора. [1]

• Явяването: Когато камерата се обръща, за да заснеме тълпата и ликуващите хора, в кадър за няколко секунди попада мъж, който изглежда досущ като класическите художествени и иконографски изображения на Иисус Христос — с дълга коса, брада, специфични черти и спокойна бяла дреха. [1]

• Мистерията: Твърди се, че никой от присъстващите на място не е видял или запомнил такъв човек сред тълпата, а образът му е забелязан едва по-късно, при преглеждането на видеозаписа. [1]

Алтернативна възможност за вашето търсене:

Ако въпросът ви не е свързан с това конкретно „видео чудо“, възможно е да търсите информация за:

1. Църквата в село Добърско: Тя е изключително популярна с хипотезите си за Иисус. В нея има стенописи от XVII век, които често биват интерпретирани от лаици като „Иисус Христос в космическа ракета“. Темата стана особено популярна в медиите през 90-те години след промените. [1, 2]

2. Политическия разкол в БПЦ (1992 г.): Макар и годината да е следващата, процесите започват през 1991 г., когато темата за управлението на Българската православна църква и нейното бъдеще става централна за обществото.

Ако търсите конкретното видео или искате да разберете повече детайли за дадено събитие, споделете:

• Помните ли дали ставаше въпрос за православна или протестантска църква?

• Търсите ли информация за конкретен град или духовник?

brat-bg.com&client=AIM&size=24&type=FAVI

brat-bg.com

Уникалната църква с космическата ракета в село Добърско - Брат-БГ

Уникалната църква с космическата ракета в село Добърско. dobyrsko.cyrkva. Църквата „Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ е уникална по много причини. Тя...

images?q=tbn:ANd9GcTZf2dBx2H13kge7o-fZif

www.reddit.com&client=AIM&size=24&type=F

Reddit

Jesus appears in Bulgarian church during the 90's? : r/nonmurdermysteries

14.02.2020 г. — The man stands out because he looks like a typical artistic depiction of Jesus Christ. The user's cousin claims that no one who was there remembers seeing the m...

images?q=tbn:ANd9GcSS2ocXqgVCq1lrHPu_ZmQ

nomadstime.com&client=AIM&size=24&type=F

Nomads Time

Исус Христос в ракета (с. Добърско) - Nomads Time

19.11.2021 г. — Църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ в с. Добърско е известна със стенописа си от 17 век, познат като “Исус Христос в ракета".

images?q=tbn:ANd9GcRA-qJwyG2NehAGCbLWid0

AI може да допуска грешки, затова проверявайте повторно отговорите

уууу 6 часа стана

още цъкам

преди 9 минути, Звяра! написа:

ПОмня ги! Пътувал съм с това недуразумение не един път. Бяха 2 дизела с по 12 цилиндъра. Пълно безумие! На всикото отгоре, до Бургас отиваха около час и половина, което в момента се прави дори с малолитражка..... Седалките бяха взети от някой автобус. На борда....трагедия - няма дори една кола как да изпиеш.

преди 39 минути, NewRedDragon написа:

ПОмня ги! Пътувал съм с това недуразумение не един път. Бяха 2 дизела с по 12 цилиндъра. Пълно безумие! На всикото отгоре, до Бургас отиваха около час и половина, което в момента се прави дори с малолитражка..... Седалките бяха взети от някой автобус. На борда....трагедия - няма дори една кола как да изпиеш.

За времето си 1965 година, тези кораби са били "уау".

тия римски сандвичи откога не съм си правил

No image preview

Римски сандвичи с риба тон

рецепта за Римски сандвичи с риба тон
току-що, buldak написа:

No image preview

Аз си правя но с сьомга или херинга консерва слагам кисела крастваичка и за кратко на тоста.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Аз си правя но с сьомга или херинга консерва слагам кисела крастваичка и за кратко на тоста.

абсолютна вкусотия

то днеска още не съм ял D

Фактор: Информационна медия в България
No image preview

Тръмп поиска и Луната: Наша е - Фактор

Доналд Тръмп не знам само как ще се разбере с македонците за луната..... 😂

преди 6 минути, buldak написа:

No image preview

Тук има един страшен готвач, с 5 звезди мишлен. Прави уникални ромски сандвичи. Така наречената - циганска баница. Ама с риган, който мирише на джоджен.

преди 7 минути, buldak написа:

No image preview

Пробвай български сандвич, между две кифтета, тъъъничка филийка! ;)

преди 3 часа, инж. lebel написа:

зема те осиновя аз теб... ти казвам къде да се смееш... какво съм казал...

така и така те дундуркам... ем ш'ти плата образованието, та после се фалиш, че е безплатно.

Ама моите образования са при социализма и са безплатни. Сега малко могат да си платят висшето.

А "Казахте ли нещо" е станало и нещо като лаф в нашето семейство. Но интересното е че се засягаш. Явно си знаеш слабостите.

Та баща ми, Бог да го прости, едно време като младежи играели в самоделни състави разни сценки. И имало и суфльор май се казваше, като някой забрави реплика и тоя му я припомня отстрани на сцената. Само че веднъж суфльора му си припикало ли или нещо друго но го нямало за известно време и двама от артисите водят разговор и единия пита нещо. Например: "Ти влюбен ли си". Ама другия забравил репликата и чака да му я подскажат, ама няма никой. И за да се измъкне от положението казал: "Казахте ли нещо?" И другия пак го пита. Тоя чака пак да му подскажат ама - не. И пак: "Казахте ли нещо?". И така 5 минути. И въпреки че била някаква драма публиката се усетила и започнали да се смеят. Та така стана като лаф в нашето семейство.

преди 3 минути, Звяра! написа:

За времето си 1965 година, тези кораби са били "уау".

Бе.....те си бяха "уау" (за българите) до 82-85-та.... Ама и цената на билета беше "уау" - до Мичурин /от Вн/ беше над 10 кинта. Да не говорим, че при вълна над 3 бала.....тояга )

М/у другото 2 от последните полуживи кораба в момента се преоборудват/реставрират от едни извесни варналии, като идеята е да станат луксозен ресторант в стил "късен соц". Естествено, няма да бъдат "на вода", но до ресторанта ще има безплатен "воден" шатъл от Морска гара. Ако всичко е ОК със следващия кмет, за сезон 27-28 атракцията ще работи. В момента сегашния кмет иска прекалено много пари да задвижи процедурата за терена

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Бе.....те си бяха "уау" (за българите) до 82-85-та.... Ама и цената на билета беше "уау" - до Мичурин /от Вн/ беше над 10 кинта. Да не говорим, че при вълна над 3 бала.....тояга )

М/у другото 2 от последните полуживи кораба в момента се преоборудват/реставрират от едни извесни варналии, като идеята е да станат луксозен ресторант в стил "късен соц". Естествено, няма да бъдат "на вода", но до ресторанта ще има безплатен "воден" шатъл от Морска гара. Ако всичко е ОК със следващия кмет, за сезон 27-28 атракцията ще работи. В момента сегашния кмет иска прекалено много пари да задвижи процедурата за терена

Варна е много красив град. Имам роднини и всяка година ходим на гости за няколко дни.

преди 1 минута, Звяра! написа:

Варна е много красив град. Имам роднини и всяка година ходим на гости за няколко дни.

Да, красив град е, но....в някои отношения изоставаме от Бургас. Има сериозни проблеми, които такива като теб, дето идват за 10-15 дена не забелязват, но са сериозни.

Правят се и хубави неща, но те са 99% частна инициатива и съответно икономически риск. Нядявам се следващата година да видиш и панорамния стъклен асансьор - уникално съоръжение се получава.

преди 28 минути, AAUUXX написа:

Може и малко грах и лук.

преди 14 минути, Звяра! написа:

Голям виц. Варна бил красив град. София сигурно и Дупница.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Да, красив град е, но....в някои отношения изоставаме от Бургас. Има сериозни проблеми, които такива като теб, дето идват за 10-15 дена не забелязват, но са сериозни.

Правят се и хубави неща, но те са 99% частна инициатива и съответно икономически риск. Нядявам се следващата година да видиш и панорамния стъклен асансьор - уникално съоръжение се получава.

Морската градина има ли подлез? Любимото място на варненци. Подлеза на морската градина.😀

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.