Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

баба Ванга казала, че жена ще оправи България

може ли тази жена да е Йотова 🤔

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 11 минути, buldak написа:

Тя не е руса.

преди 1 час, инж. lebel написа:

Манлихер, предполагам... само дето е странно (странно очевидно невъзможно, щом казваш)... ти си служил (според мен) поне десетина години след мен, а още по "мое време" в пирамидите на бойните поделения преобладаващите пушкала беха калашите - АК (или АКМ) и АКС... и най много по една карабина или винтовка на пирамида "за цяр". Иначе, с Манлихер съм стрелял на военното обучение (някъде 3-ти - 4-ти курс на техникума). К'во нещо е паметта. Помня, че беше Манлихер, помня че мязаше на винтовка (длъжка беше), помня, че имах 3 патрона, но убий ме, не се сещам по какво стрелях. Логиката ми подсказва, че трее да е било по зам. директора (щото заради него ми намалиха поведението и можеше да не завърша... когато трябваше да завърша, независимо, че с успеха нямах проблеми), ама ... той не дойде. И замалко щеше да стане - си сложим два различни петлика - единият с 2, другият с 4 звезди (декодирано - 2-ра година в 4-ти курс). Майтапа настрана, в първи курс заварих един образ с конфигурация 3 към 1 (3-та година в 1-ви курс), където си и остана.

Апропо, с АКС-а на ленчето ходехме на караул, когато валеше и той после се чудеше що му е поръждясал... независимо, че се пак го позабърсвахме и с известно приближение - смазвахме... не щото ни пукаше, а за да можем да го ползваме по-дълго без да ни фане. Викахме му "Червената лисица". На автомата, не на ленчето, което иначе беше пич отсекъде. Са се сещам, че и сме стреляли с въпросната лисица (за да не чистим нашите), та освен с ръжда, по ено време се беше сдобил и с нагар. А който не е чистил автомат, с който е стреляно е... е късметлия.

Абе... на 400 беха (бая години има между твоята и моята военна служба), ама са зех да се чудим имаше ли на 100. Или беха плоски гръдни на 200 и плоски в цел ръст (на бушмен - 1.50) на 400. Като се зарових в спомените си, се сетих и, че на едно съвместно учение барабар целио (или неква част, балига и военната тайна) Варшавски договор, ни пуснаха и некви "бегащи", ама на колко метра беха... никъф спомен.

По "картечен разчет" от позиция не съм стрелял, ама съм превземал картечно гнездо, изливайки 1-2 пъти потта от противогаза, за да не се удавим.

Пиша това, а отзад по тиливизоро гърмят на възстановката за празника. Впрочем, честито!

Възможно е да има разлика между поделенията, аз ти говоря за учебен център Ямбол. Стрелбите бяха на стрелбище Победа. В бойното поделение не съм стрелял, бях оператор на Жирикомпас което дори не знам какво е! Тоест връзкар.... да си го кажем честно.

преди 1 час, buldak написа:

тоя ми повярва че съм на 11 🤣

на 14 си

@buldak и @цър-вул са забелязани https://www.facebook.com/reel/1430271632484557

преди 34 минути, buldak написа:

Жена не може да оправя...

преди 10 минути, Miusuka написа:

Жена не може да оправя...

ами ако е отгоре?

преди 47 минути, Miusuka написа:

И кой е измислил тая тъпотия?

Да имаш много евраци, а да казваш еднакво и едно евро и много евро. Тъпо.

Все едно да кажеш - имам един шлифер и имам много шлифер.

преди 47 минути, Miusuka написа:

И кой е измислил тая тъпотия?

Да имаш много евраци, а да казваш еднакво и едно евро и много евро. Тъпо.

Все едно да кажеш -

преди 32 минути, Звяра! написа:

Възможно е да има разлика между поделенията, аз ти говоря за учебен център Ямбол. Стрелбите бяха на стрелбище Победа. В бойното поделение не съм стрелял, бях оператор на Жирикомпас което дори не знам какво е! Тоест връзкар.... да си го кажем честно.

А, ти по чок връзкар и от мене, бе ) Аз бях в кашимерията в Елхово, ама....таковато...свързвочник, радист...

с АК мо дадоха да погърмя малко, 20 дена, преди УВО-то... Малко на Победа и цял сандък на Пчела после.)

преди 4 минути, Miusuka написа:

Отгоре, отдоле за тая работа си требе гуй (казано по руски).

Може да не е сексуален подтекста.

преди 33 минути, parmobil написа:

И моята първа войнишка отпуска беше награда за стрелба с АК. Закичиха ме с картонче стрелец отличник. Имахме си индивидуално зачислени. Още му помня номера.

Всички имахме... Моят беше... 3145, ако имате допуск до конфиденциална информация.

Иначе, споменавал съм, че ме пробваха дали няма да предпочета снимка пред знамето, но аз казах, че не се чувствам достоен за толкова висока награда и че ше 'зема 5-те дни. И ги 'зех.

преди 58 минути, buldak написа:

Глаголът "оправям" има и некои некнижовни значения. Така че... не бих отхвърлил възможността с лека ръка.

преди 4 минути, инж. lebel написа:

Глаголът "оправям" има и некои некнижовни значения. Така че... не бих отхвърлил възможността с лека ръка.

Явно за думата "оправям" е останал само сексуалния смисъл. Първосигнално повечето за това се сещат.

А за другото се използва "ремонтирам", "поправям".

Гласът на САЩ е започнал по БТВ. Яко дране на английски език, ме заболя главата. Няма благозвучен език поне като немския език.

преди 24 минути, Miusuka написа:

Явно за думата "оправям" е останал само сексуалния смисъл. Първосигнално повечето за това се сещат.

разбираш ги бабо Велке

преди 1 час, The Lone Star написа:

Отпуски се даваха и за даряване на кръв.

То си беше задължително. Даряване е евфемизъм

преди 1 час, Miusuka написа:

Ами и gay има друг смисъл, но никой не го употребява вече. Езика е жив организъм и следва своя логика.

преди 1 минута, Banesc написа:

пий хапчета не е нормално да не можеш

тя баба Велка от соца не ги е вждала 😆

преди 7 минути, The Lone Star написа:

Отпуски се даваха и за даряване на кръв.

Така е. По време на моя войниклък - по два дни на източване. Въодушевен от този факт, реших да си увелича до максимално допустимото полагаемата отпуска и дадох 5 пъти кръв, разчитайки да изчистя 'сичкото това благо месец и половина-два, преди да се уволня. Речено-почти сторено. Два-три месеца преди да се уволня, гръмнахме едни по-други стрелби и получих награда 7 дни домашен отпуск, следствие на което се оказа, че мога да използвам допълнителните дни само от едно кръводаряване... тоест 8 от 10 добавени дни... улетучились, както казват маорите. Казах си - майнaта му, поне направих добро. Ходих полагаема, върнах се, уволних се и почти на следващия ден заминах на първата си студентска бригада. Върнах се от нея и в първия ми ден като студент, ми предложиха да даря кръв. И тук добротата ми се сломи. И разбрах колко тънка е мембраната между филантроп и мизантроп.

@B-boy/StyLe/ да се притеснявам ли ? Станаха и два експлоръра в таска. Хрома изведнъж заби, после с клавиатурата си пише и извиква разни менюта, при двоен на папките, включително и "Моят компютър" излиза менюто за настройка.

След рестарт му трябваха 30 секунди и се оправи.

Untitled.png

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Гласът на САЩ е започнал по БТВ. Яко дране на английски език, ме заболя главата. Няма благозвучен език поне като немския език.

Немския благозвучен?

Баден баден натюрлих...😹😹😹

След учебния център не изпратиха в бойно поделение в Щаба на ревизията........ там с връзки на най-хубавата служба. На следващия, втория ден, тоест понеделник ни събуждат рано сутринта и старшината вика искам в пълно бойно снаряжение след 5 минути. Аз в шок не знам къде се намирам започнах да се притеснявам, викам си какво става тук. Кирки, лопати, манерки излизам строяваме се и старшината ни води на обекта. Той представлява едно кръгово с дърво по средата. Отидохме там и старшината ни каза нали си знаете работата. Цял ден лежахме под дървото и вечерта ни прибра в спалното. На следващия ден пак същото. Сряда пак същото, четвъртък, петък същото. В петък говорих с един от старите войници и той ми каза, че е така от както е дошъл в поделението. Старшината не извика и ми разписа градска в събота и неделя. Е да ама не!

Звъннах един телефон в събота и в понеделник ме преместиха в бойно поделение където изкарах службата си като оператор на Жирикомпас. В щаба щях да полудея. Цялата служба по дървото на онова кръгово което наричаха обекта... Там дори не си говорихме....

преди 1 час, Teemo v. X написа:

Ама 7.62 или 5.45 сгъвайка ?

Това към мен ли е? Щото гледам, че между теб и мен е споменат само моя автомат.

Ако е към мен, ще ти отговоря. А ако не е, нема се абим.

преди 17 минути, инж. lebel написа:

Това към мен ли е? Щото гледам, че между теб и мен е споменат само моя автомат.

Ако е към мен, ще ти отговоря. А ако не е, нема се абим.

А, хвърлих го в пространството. Пък щом четири клавиша ще те изабът - не се напъвай.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.