Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

току-що, Муца Дебелогъзова написа:

Мното гейове имат мустаци, това им е фетиш. През 70-те всички гейове са изали мустаци. И най-известния Фреди Меркюри също.

Те и жените имаха косми под мишниците и на слабините тогава. Имаха и хубави къдрици.

Но вече няма. 😔

girl hair flip GIF by Salon Line

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 17 минути, Муца Дебелогъзова написа:

И като пляскаш простотии, мислиш ли че някой ще се възхити ако му говориш на "вие". Аз отдавна съм разбрала, че тук няма ни един човек, на който да говоря уважително и понеже не съм лицемер, затова НЕ го правя.

В момента пръднах и ми стана леко.

Имах такива надежди - за мен.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Те и жените имаха косми под мишниците и на слабините тогава. Имаха и хубави къдрици.

girl hair flip GIF by Salon Line

Тая мулатка е естествено къдрава, бе!

И хубаво сменяш темата.

току-що, Муца Дебелогъзова написа:

И хубаво сменяш темата.

Откъде знаеш, че е естествено къдрава?

преди 5 минути, Муца Дебелогъзова написа:

И хубаво сменяш темата.

mVFaqEzbbIH1UzmTVBRoNVfKapT.jpg

Тази как е?

преди 21 минути, Звяра! написа:

Точно пък ти ли се намери да правиш забележка на някой за никнейма му?

Твоят е за пример! D

Това беше добро.

преди 52 минути, Звяра! написа:

В казармата го разглабях много бързо. Командира в учебния център беше рекордьор, по спомен за 7 секунди.

Механиката му е супер елементарна, затвор с газово бутало и това е. Когато загрее цевта е невъзможно да уцелиш мишена.

...

Абе... възможно-невъзможно, с него (на единична) ударих 3 от 3 (втори път не съм пробвал) десетки (новобранските стрелби) и изкарах 5 дни отпуск (от които 2 дни бяха път)... хваля се поне за трети път...

Мишените беха... нямам нужната сигурност в спомените си, но ще стрелям - мисля, че беха на 50 м. (После вече беха гръдни - 100, цели - 200... ама имам спомен, че съм стрелял и на 400, всичко това на автоматична и на къси редове, по възможност по 3) и беха с размери (новобранските) прибл. 20/20... поне така си спомням...

нещо такова... img%5D

Баси, имам чувството, че е било по време на стогодишната война... която нито е била една, нито стогодишна.

преди 4 часа, nickolaycho написа:

Познайте с какво се римува ЕВРАЦИ.....

С тъпаци например.

преди 2 минути, инж. lebel написа:

Това беше добро.

Абе... възможно-невъзможно, с него (на единична) ударих 3 от 3 (втори път не съм пробвал) десетки (новобранските стрелби) и изкарах 5 дни отпуск (от които 2 дни бяха път)... хваля се поне за трети път...

Мишените беха... нямам нужната сигурност в спомените си, но ще стрелям - мисля, че беха на 50 м. (После вече беха гръдни - 100, цели - 200... ама имам спомен, че съм стрелял и на 400, всичко това на автоматична и на къси редове, по възможност по 3) и беха с размери (новобранските) прибл. 20/20... поне така си спомням...

нещо такова... img%5D

Баси, имам чувството, че е било по време на стогодишната война... която нито е била една, нито стогодишна.

Като стана дум а за казармата та се сетих )...

Един ден първо ни дадоха да стреляме с калашник. Той дърпа нагоре. След това откъде ги извадиха и ни раздадоха едни винтовки от Балканската. Много дълги, ама и много точни. И аз пак я държа да не подскочи нагоре, а тя като ме изтряска в рамото и ме измести 1 метър назад... Една седмица вървях с по-ниско дясно рамо от лявото.

преди 4 минути, инж. lebel написа:

Това беше добро.

нещо такова... img%5D

Най-далечната мишена е на 350 метра, май се казваше "картечен разчет" по спомен. Тя падаше когато се целя малко над нея. Мишените бяха много надупчени и много хора ги уцелваха, но не падаха заради дупките по тях.

По-далечна мишена от 350 метра не съм чувал, поне при нас нямаше, а и не знам дали е възможно да се уцели с мерник и мушка. С оптика да, но с мерник трудна работа. Тази на 350 метра е с най-големи размери поради същата причина и въпреки това се покриваше от мушката. Сега ще се пробвам да я нарисувам.

Без име.jpg

Това представляваше, отгоре кръгчето е мястото където се целих за да падне.

Другите две мишени бяха лесни, дори им забравих имената....

преди 18 минути, Miusuka написа:

С тъпаци например.

Един ден първо ни дадоха да стреляме с калашник. Той дърпа нагоре. След това откъде ги извадиха и ни раздадоха едни винтовки от Балканската. Много дълги, ама и много точни. И аз пак я държа да не подскочи нагоре, а тя като ме изтряска в рамото и ме измести 1 метър назад... Една седмица вървях с по-ниско дясно рамо от лявото.

Ловното оръжие също рита, когато прикладваш не се усеща изстрела, но когато не прикладваш може да остави синина. Това се случва най-често на пилешкия лов. Пъдпъдъка излита изненадващо и когато мине отдясно и отляво покрай теб, ти хем трябва да вдигнеш пушката и през това време се въртиш, а той много бързо се отдалечава, тогава най-често от бързане не се прикладва. При гургулицата също когато си под дърво и тя дойде отзад, изненадва те и лети със скоростта на светлината D имаш една секунда да вдигнеш пушката, да прикладваш, да се прицелиш и да стреляш....

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Но пък могат да носят по 10 халби с една ръка което е плюс.

Е, не е баш по 10 в една ръка

2111455281.jpg

преди 15 минути, ined написа:

Е, не е баш по 10 в една ръка

2111455281.jpg

Тези така заякват ,че ако я ядосам и ми шибне шамар ме праща в кома D

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

https%3A%2F%2Fmedia.zenfs.com%2Fen%2Fpeo

lourdes-leon-a5d04348bb3c4d43b88bf13e58f

Хубаво, че е дъщерята на Мадона. Да покаже малко косми.

0-02-05-a27cea819c4eb745e1945956e6fbe151ba3f068a832a06a9713ce930295915f4_fd1a42c533c74a12.jpg

Може би е Муцка?

преди 5 часа, Муца Дебелогъзова написа:

И като пляскаш простотии, мислиш ли че някой ще се възхити ако му говориш на "вие". Аз отдавна съм разбрала, че тук няма ни един човек, на който да говоря уважително и понеже не съм лицемер, затова НЕ го правя.

В момента пръднах и ми стана леко.

kak-da-pobedim-prostaka.jpg

тоя ми повярва че съм на 11 🤣

преди 3 часа, Miusuka написа:

С тъпаци например.

Манлихер, предполагам... само дето е странно (странно очевидно невъзможно, щом казваш)... ти си служил (според мен) поне десетина години след мен, а още по "мое време" в пирамидите на бойните поделения преобладаващите пушкала беха калашите - АК (или АКМ) и АКС... и най много по една карабина или винтовка на пирамида "за цяр". Иначе, с Манлихер съм стрелял на военното обучение (някъде 3-ти - 4-ти курс на техникума). К'во нещо е паметта. Помня, че беше Манлихер, помня че мязаше на винтовка (длъжка беше), помня, че имах 3 патрона, но убий ме, не се сещам по какво стрелях. Логиката ми подсказва, че трее да е било по зам. директора (щото заради него ми намалиха поведението и можеше да не завърша... когато трябваше да завърша, независимо, че с успеха нямах проблеми), ама ... той не дойде. И замалко щеше да стане - си сложим два различни петлика - единият с 2, другият с 4 звезди (декодирано - 2-ра година в 4-ти курс). Майтапа настрана, в първи курс заварих един образ с конфигурация 3 към 1 (3-та година в 1-ви курс), където си и остана.

Апропо, с АКС-а на ленчето ходехме на караул, когато валеше и той после се чудеше що му е поръждясал... независимо, че се пак го позабърсвахме и с известно приближение - смазвахме... не щото ни пукаше, а за да можем да го ползваме по-дълго без да ни фане. Викахме му "Червената лисица". На автомата, не на ленчето, което иначе беше пич отсекъде. Са се сещам, че и сме стреляли с въпросната лисица (за да не чистим нашите), та освен с ръжда, по ено време се беше сдобил и с нагар. А който не е чистил автомат, с който е стреляно е... е късметлия.

преди 3 часа, Звяра! написа:

Най-далечната мишена е на 350 метра, май се казваше "картечен разчет" по спомен. Тя падаше когато се целя малко над нея. Мишените бяха много надупчени и много хора ги уцелваха, но не падаха заради дупките по тях.

По-далечна мишена от 350 метра не съм чувал, поне при нас нямаше, а и не знам дали е възможно да се уцели с мерник и мушка. С оптика да, но с мерник трудна работа. Тази на 350 метра е с най-големи размери поради същата причина и въпреки това се покриваше от мушката. Сега ще се пробвам да я нарисувам.

Без име.jpg

Това представляваше, отгоре кръгчето е мястото където се целих за да падне.

Другите две мишени бяха лесни, дори им забравих имената....

Абе... на 400 беха (бая години има между твоята и моята военна служба), ама са зех да се чудим имаше ли на 100. Или беха плоски гръдни на 200 и плоски в цел ръст (на бушмен - 1.50) на 400. Като се зарових в спомените си, се сетих и, че на едно съвместно учение барабар целио (или неква част, балига и военната тайна) Варшавски договор, ни пуснаха и некви "бегащи", ама на колко метра беха... никъф спомен.

По "картечен разчет" от позиция не съм стрелял, ама съм превземал картечно гнездо, изливайки 1-2 пъти потта от противогаза, за да не се удавим.

Пиша това, а отзад по тиливизоро гърмят на възстановката за празника. Впрочем, честито!

преди 27 минути, AAUUXX написа:

@АСПЕКТ много висока избирателна активност 65% браво. АзГ води ,но няма май да имат абсолютно мнозинство както изглежда сега?

Политическо земетресение: AfD печели убедително в Саксония-Анхалт

AfD получава 44,5% според първата прогнозa на Infratest dimap след края на изборния ден. Партията повече от удвоява резултата си от 2021 г. и води с огромна преднина пред CDU, която пада до 18,5%.

Следват Левицата с 9,5%, Зелените с 9,0% и SPD с 8,0%. BSW е точно на парламентарната граница с 5,0%, докато FDP остава извън парламента с 2,0%.

Това е прогноза, основана на допитване до реално гласували избиратели, а не официален преброен резултат. Решаващи ще бъдат първите екстраполации и положението на BSW около 5-процентната бариера.

Източник: ARD/Tagesschau

May be an image of text that says 'SACHSEN-A CHSEN-ANHALT ANHAL 2026 PROGNOSE 18:00 AfD CDU LINKE 18,5% GRÜNE 9,5% 44,5% SPD BSW 9,0% 8,0% 5,0% 3,5% 2,0% ANDERE FDP infratest infratestdimap dimap BRICS BRICSBG BG'

преди 41 минути, AAUUXX написа:

@АСПЕКТ много висока избирателна активност 65% браво. АзГ води ,но няма май да имат абсолютно мнозинство както изглежда сега?

То това го знаех и преди изборите. 83 места в парламента. 42 места са мнозинство.

какъв хубав купон мога да си спретна с тая ментичка за два часа

утре пропускаме и вдругиден пак

другата седмица и компютъра ми ще оправят party4

И моята първа войнишка отпуска беше награда за стрелба с АК. Закичиха ме с картонче стрелец отличник. Имахме си индивидуално зачислени. Още му помня номера. Но пък наряд в поделението давахме с карабини. И паласка с тенекийки по три патрона.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.