Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уведомление за деинсталиране на Adobe Flash Player

цър-вул

Препоръчан отговор

на 12.01.2021 г. в 16:13, B-boy/StyLe/ написа:

Все пак ако нещо друго ви притеснява пишете.

Ами сега виждам, че при настройките на таскбара са останали едни икони. Дали може да се премахнат? Ето картинка за какво иде реч:

таск.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стартирай този файл => del.bat с десен бутон и Run as administrator. Като приключи ще се самоизтрие,

Провери после.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Стартирай този файл => del.bat с десен бутон и Run as administrator. Като приключи ще се самоизтрие,

Провери после.

Да, изтриха се .Благодаря много. Изчезнаха и другите неактивни икони от списъка. 

Между другото индикатора за езика на клавиатурата ми прави някакви мизерии. Ту изчезва, ту се появява. 

Сега пак се скри, но лесно го върнах. Обикновенно след всяко рестартиране изчезва и се налага ръчно да го възстановявам. 

Не знам какво се е объркало? Аз по принцип съм с английската версия на Windows 10, но с български предпочитания за формат на час и дата. 

Уж не съм инсталирал български езиков пакет, но то се опитва да ми го пробута и може би това бъгва клавиатурния индикатор? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ctfmon управлява езиците. Като ти изчезне индикатора, провери в диспечера на задачи работи ли този процес. Ако не работо, просто го стартирай и ще се появи индикаторът.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, цър-вул написа:

ctfmon управлява езиците. Като ти изчезне индикатора, провери в диспечера на задачи работи ли този процес. Ако не работо, просто го стартирай и ще се появи индикаторът.

Уж е така, поне при 7 беше така на XP май беше така. Под 8.1 обаче съм забелязал, че не му трябва процеса нито да стартира с Windows, нито да работи в Task Manager-a за да си работят езиците и language bar-a. Да ръчното стартиране ще помогне, но при мен поне става и само с пипане на настройките в language bar-a. От 6 години не съм видял активна инстанция на cftmon е Task Manager-a. Да не са го променили при 10 и пак да са върнали зависимостта от него да работи постоянно във фонов режим?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тук си е. Всъщност да уточня - процесът е активен при инсталирани поне 2 езикови клавиатури.

Цитат

The release of ctfmon.exe.mui introduced for Windows was on 11/08/2006 in Windows Vista. The latest file version for Windows 10 is v10.0.15063.0 (WinBuild.160101.0800) released on 07/29/2015. Ctfmon.exe.mui is included with Windows 10, Windows 8.1, and Windows 8.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ме разбра. Аз знам, че си е тук като го потърся в Start Menu-то, но никога не ми се е налагало да го стартирам ръчно, нито аз съм го виждал активен в Task Manager-a. Иначе аз имам две езикови подредби общо (английска и фонетика) или се има предвид освен английската?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето пак престартирах и изчезна. Нещо се е омазало и хем уж е дреболия, хем дразни. 

Трябва малко да обясня какво става. На практика в момента имам избор между три опции за език на клавиатурата. 

1.Български традиционна фонетика 2. Английски (US), Bulgarian latin keyboard 3.Английски (US) US keyboard

Значи в контрол панела би трябвало да са инсталирани три клавиатури. 

Не. Там са две - английската и българската. 

Като изтрия английската и оставя само българската си показва нормално индикатора с два езика.

При престартиране обаче изчезва и тогава като добавя английската клавиатура отново имам три опции. 

Виждам, че на таскбара има опция за извеждане на допълнителен индикатор на клавиатурите. 

Никога не съм го ползвал, но освен да пробвам с него. Много е дразнещо когато някаква подобна дреболийка 

ти лази по нервите и уж всичко е наред, но явно някъде нещо се е бъгнало. 

Дали проблема не е в това, че ми е качило и български езиков пакет към вече инсталирания английски? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ivov написа:

Не знам какво се е объркало? Аз по принцип съм с английската версия на Windows 10, но с български предпочитания за формат на час и дата. 

Уж не съм инсталирал български езиков пакет, но то се опитва да ми го пробута и може би това бъгва клавиатурния индикатор? 

Този тупан се мъчих 4 часа да оправя без резултат. В крайна сметка правиш /проверяваш/ на 6 места обичайни настройки за проявяване и виждане на езикова лента, след което тайната която открих е да премахнеш всички езици, които могат да се махнат и да добавиш наново като трябва да разрешеш инсталиране на пакетите им! Системата действа бъгаво, особено като внесеш допълнителна клавиатура. Трябва да изтриеш ключ в регистъра, но не съм убеден, че има ефект въобще от него.

Тук съм специално за флаша. Оказва се, че проблемът е налице и при стар флаш:
1. Деинсталация и инсталация със стар флаш не влияе - заключвам че браузъра има ръка в тази работа и блокирането става от него, въпреки че е заложено и в самия флаш плеър. Те са се споразумели и работят комбина.
2. Притеснява ме, че браузъра въпреки стария флаш показва наличие на последната версия флаш в About полето с десен клик на мястото, където трябва да се изобрази флаша. Имам съмнение за лошо почистване, което пречи на цялото упражнение. Опитите ми продължават и очаквам съвет с инструкция за всеки следващ мъченик от @B-boy/StyLe/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@B-boy/StyLe/ Микрософт превзеха компютъра. Зареждаш от линукс - нямаш достъп до Windows папката. Променяш разрешението, не го прилага.  :)
Единствен начин за търкане е внасяне на правила на достъпа за четене, триене, редакция под Windows свойства на защитата.

За съжаление, браузъра Edge си е запаметил в кеша, че флаша е последна версия, а такъв флаш на компютъра отсъства. Нещо много още има да се проучва докато се подкара на браузър!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мене пък ми вършеше работа флаша и не съм имал никакви проблеми с него.

За съжаление вчера го деактивираха окончателно. RIP Flash

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ined написа:

На мене пък ми вършеше работа флаша и не съм имал никакви проблеми с него.

За съжаление вчера го деактивираха окончателно. RIP Flash

Деактивирали са го благодарение на браузър разработчиците! Освен Adobe изпълнението се блокира и от браузъра! Тествах на една програма, която няма интерес като браузърите да го деактивира. И там при инсталиран флаш плеър старата версия си работи. При нов плеър не работи. Означава комбина - мафия! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, Бонбон с катран! написа:

@B-boy/StyLe/ Микрософт превзеха компютъра. Зареждаш от линукс - нямаш достъп до Windows папката. Променяш разрешението, не го прилага.  :)
Единствен начин за търкане е внасяне на правила на достъпа за четене, триене, редакция под Windows свойства на защитата.

Не стана ясно от Dual-Boot или от външен носител. Отделно рестартира ли системата, както трябва, за да може като заредиш после в Linux да се mount-не дяла като хората? Добре е да спреш Fast Startup ако го ползваш, защото често хибридното стартиране и Hibernate-a водят до подобно положение.

преди 2 часа, Бонбон с катран! написа:

Тук съм специално за флаша. Оказва се, че проблемът е налице и при стар флаш:
1. Деинсталация и инсталация със стар флаш не влияе - заключвам че браузъра има ръка в тази работа и блокирането става от него, въпреки че е заложено и в самия флаш плеър. Те са се споразумели и работят комбина.
2. Притеснява ме, че браузъра въпреки стария флаш показва наличие на последната версия флаш в About полето с десен клик на мястото, където трябва да се изобрази флаша. Имам съмнение за лошо почистване, което пречи на цялото упражнение. Опитите ми продължават и очаквам съвет с инструкция за всеки следващ мъченик от @B-boy/StyLe/

Еми да, те си казаха, че вече и браузърите ще го блокират. Поне, някъде го бях чел, но сега не ми се търси по нощите.

Колкото до почистването, използвай методите дадени по-назад (махане от servicing папката, техния деинсталатор, с онзи KB ъпдейт, ръчно от браузъра и файловата система и регистрите и т.н.

Само не пипай файловете в C:\Windows\WinSxS\Temp\InFlight => те и без това след почистването с DISM папките там трябва да са просто junk, защото DISM ще ги е дезинтегрирал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@B-boy/StyLe/ Dual Boot нямам. Имам обаче втори твърд диск, прикрепен по-късно към компютъра, който също има инсталирана Уиндоус система. Неговата Windows папка се чете. Но е по-стара система и това ме осъмни, че меките са правили промени за достъп на новата система. Биоса никога не ме пита кое да зарежда. Винаги стартира последно инсталираната система, тоест тази, на която искам да вляза в папката й. Правил съм рестарт с линукса. По-скоро изключване на компа. Линукс ме кара да махна флашката с линукс по време на изключването. Иначе няма да изключи. Странни нови закономерности. Бързото стартиране е деакативирано. Няма тикче. Не съм гласил опции на заспиване, че не съм намерил време до сега. Мисля, че няма и да стигна до нея.

Така както ми сподели тези неща може да се пробвам да оставя единия диск и вземе че сполуча. Интуицията ми подсказва много голяма вероятност. Защо не се пробвах като се знам какъв експериментатор съм. Ми чаках някой друг да снесе идеята. Благодаря за съветите. :wors: Ще обявя след 24 часа резултата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@B-boy/StyLe/ не, аз не намирам обяснение. Току що правих нов опит с изваден диск. Заглавието на прозореца бе от сорта: The folder contents could not be displayed

или най-вероятно
The Windows folder contents could not be displayed
по-надолу в рапорта присъства input/output error

Пак подчертавам, че Fast Startup няма тикче. Обяснението трябва да е отказан достъп от Микрософт. Всички останали папки не дават този проблем.

fast_startup.png.24ae872b69d3cc357dcd95d32b081132.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За мен няма логика, защото често съм прибягвал до живи дистрибуции на Linux за да премахвам активни зарази и не е имало проблеми да отварям папките на Windows. Например с Xpud, Kaspersky Rescue Disk, OTLPE (базиран на MiniXP, подобно на Hiren's CD) и т.н. и те като цяло не се интересуват от версията на Windows. Скоро обаче не ми се е налагало да влизам за последната версия на 10 де, нито аз съм с 10 за да мога да тествам на моята система. Евентуално ако имам време може да направя една виртуалка с 10 и да видя, но не знам кога ще имам време.

Определено сигурно става въпрос за права, но не вярвам това да е променено само за Windows 10. В outside Windows среда не е ясно доколко важат тези права така или иначе. Нали затова се ползват живи дискове. Странно. Това съобщение кога ти го дава - при директен опит за отваряне на папката ли? Ако избереш с десен бутон и Open as root какво се случва?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ако избереш с десен бутон и Open as root какво се случва?

Същата грешка! Експлорера по този начин става празен и часовника за процес си върти зависнал.
Вгледах се в грешката. Постоянно свързва splwow64.exe
Тук е даден подобен случай и същото EXE по-надолу. Но се оплаква с друг характер на рапорта и свързва още едно EXE в началото. При мен пътя на splwow64.exe е в начална папка 'mint' и нататък има една папка с произволни символи.
Под AOMEI PE Windows 10 се влиза в тази папка и може да търкаш. Линукс се предава. Мисля, че остава неразрешен въпроса.

Сега се замислям, че флашката може да е... "леко" дефектна. При форматиране имаше някакъв дял, който остана пълен след един много стар тест за криптиране на данни вътре, чрез създаване на дял. Не знам дали тя беше с дефекта. Ще проверя отново. Факт е, че имах флашка, която само при повече пълнене води до аномалии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тц, същото е и с друга флашка. Error when getting information for file /media/mint/~~~~~~/Windows/- splwow64.exe

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Бонбон с катран! написа:

може да търкаш

Търкат се гърбове в банята, фишове в тотото и стикери в магазина.
Файлове/папки се изтриват! При наличие на права.
Капиш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, цър-вул написа:

Файлове/папки се изтриват!

Файловете/папките първо се преместват в една специфична папка. После в същата се премахва указателя към въпросните и се освобождава достъпа до физическото място в/на хранилището на данни. Изтриват се чак когато върху физическото им място се съхранят други данни. :) 

п.п. Винаги ми е било интересно разликата между delete и remove ... :) или пък как със син зъб може едно устройство да си взаимодейства с друго. :)

Мда .... никога не съм владеел българския, да не говорим за английския ... определено съм неграмотен ... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, dioib написа:

Файловете/папките първо се преместват в една специфична папка. После в същата се премахва указателя към въпросните и се освобождава достъпа до физическото място в/на хранилището на данни. Изтриват се чак когато върху физическото им място се съхранят други данни.

Щп се правиш на по-знаещ, отколкото си?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 15.01.2021 г. в 0:15, Бонбон с катран! написа:

Линукс ме кара да махна флашката с линукс по време на изключването. Иначе няма да изключи.

Как да изключи???!!! = Не ми отговаряй .... Въпроса е реторичен .... :offtopic_s:

преди 4 минути, цър-вул написа:

Щп се правиш на по-знаещ, отколкото си?

Не .... но няма значение ....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, dioib написа:

Не .... но няма значение

Ако си забелязал по-назад не обсъждах механизма на изтриване, а разликата между действията търкане и изтриване.
И за протокола - не е задължително при изтриване на обект той да се премества в някаква друга папка. Може директно да се изтрива (т.е. да се променя бит в адресирането му). Става дума за средствата на ОС

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, dioib написа:

Как да изключи???!!!

Моли ме да премахна инсталационната медия и след това да натисна Enter по време на изключване на компютъра. Ако махна флашката предварително, докато системата се изпълнява на компютъра, дали ще скъса нещо? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...