Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли такава програма ?

adersa

Препоръчан отговор

Здравейте търся програма да видя кой процес или програма генерира много от моя интернет трафик . Обаждах се на булсатком там ми казаха , че нещо генерира много трафик даунлоад ми е добре 91 мбпс обаче ъплауда е на половина от няколко дни 50 60 мбпс .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още NetLimiter, GlassWire, BWmeter могат да се използват за тази цел, само че различните продукти имат различни възможности и стабилност като цяло. Трябва да тестват коя ти допада най-много. За съжаление всички те са платени. Между другото BWmeter е закупена от друга компания а това винаги е тревожно, когато става въпрос за подобна програма и повечето потребители, които я използват карат на стари нейни версии (от преди закупуването на компанията)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За всеки случай нека да прегледат логовете вирусмайсторите тъй като от булсат ми казаха , че нещо може да тегли трафика .

Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На бърз преглед са ок лог файловете. Какво е положението в NetLimiter? На лично ми каза, че не си на WiFi, а на ЛАН и това изключва някой съсед. Според мен от Булсат да ти дадат повече подробности или да пратят техник.

След рестарт на системата има ли го проблема? Рестартирай и мрежовата карта (адаптер също).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

. Според мен от Булсат да ти дадат повече подробности или да пратят техник.

Казах им да ми пратят техних оня почна  , че всичко е наред и някой процес или нещо в момента генерира трафик пак май трябва да ги убеждавам . Като му казах , че искам техник с техен лаптоп почна да филосовства .

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

След рестарт на системата има ли го проблема? Рестартирай и мрежовата карта (адаптер също).

Същото даун е добре ъплауд на по половина .След малко пак ще има досаждам.

преди 23 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Какво е положението в NetLimiter?

На бързо прегледах горе долу добре са нещата . Но е доста сложна за мен и я изтрих.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не се сещам дали Windows 7 имаше Resource Monitor, но май имаше. Отвори един такъв и виж за Network какво е положението:

Image-155.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не се сещам дали Windows 7 имаше Resource Monitor, но май имаше. Отвори един такъв и виж за Network какво е положението:

Image-155.png

Заснемане.PNG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ми лично аз не виждам да има някакъв особен трафик тук.

Възможно ли да е от устройството на булсата ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля. По-скоро ако кабела нещо не се е повредил, но това май е по-скоро за download, не за upload-a:

Цитат

UPDATE 3 Technician came and fixed it. It was the green wire in the Ethernet cable leading to my apartment was faulty so i was running on a 10Mbit connection, he took me were their modem/switch is they set up 4 virtual networks with a switch, It's fiber optic internet like i described it to be. I told him I thought someone was stealing my internet because i was picking up the a MAC address i didn't recognize. The company switch was the MAC address i was picking up. All in all now i know were the switch is located and i can monitor it. There wasn't a criminal neighbor after all probably some criminal mice eating cables. Problem fixed.

https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/55268s/neighbor_is_stealing_internet_thought_the/

Дори да не си на WiFi, все пак имаш рутер. Сканирай за непознати MAC адреси да не би друго устройство (телефон) или други да се е сдвоило и да генерира трафик (макар че и то би довело до спад на download-a, не на upload-a):

https://www.softperfect.com/products/wifiguard/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не мисля. По-скоро ако кабела нещо не се е повредил, но това май е по-скоро за download, не за upload-a:

https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/55268s/neighbor_is_stealing_internet_thought_the/

Дори да не си на WiFi, все пак имаш рутер. Сканирай за непознати MAC адреси да не би друго устройство (телефон) или други да се е сдвоило и да генерира трафик (макар че и то би довело до спад на download-a, не на upload-a):

https://www.softperfect.com/products/wifiguard/

Ако е нещо в техните кутии по трасето ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, adersa написа:

Ако е нещо в техните кутии по трасето ?

Ми няма как да ти кажа. Да идват да си тестват. Това им е работата, за която им се плаща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Ми няма как да ти кажа. Да идват да си тестват. Това им е работата, за която им се плаща.

Ще се види кой крив и кой прав :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз се намирам в офис и кабела е някъде по покрива възможно ли е от времето или вятъра ,  че тука в добрич цяла седмица вали и има вятър да се е счупила оптиката или огънала ? И да ми дава ниски скорости . Надявам се поне на оптиката да направят измервания да видят как е сигнала.Пак казвам няма как да е от лаптопа ми нещо извън мене е проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С каква карта си? При Intel картите това ми харесва, че имат инструменти за тестване на хардуера дали работи коректно:

Image-082.png

Image-085.png

Image-086.png

Image-087.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, B-boy/StyLe/ написа:

С каква карта си? При Intel картите това ми харесва, че имат инструменти за тестване на хардуера дали работи коректно:

Image-082.png

Image-085.png

Image-086.png

Image-087.png

REALTEK

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, adersa написа:

REALTEK

Ами виж инструмента в линка на @цър-вул относно качеството на хардуера ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще чакам булсат хардуера ми е наред остава 1 година живот нямам забавяния на системата . Ако те от своя страна са ми ограничили ъплауда ? което не е честно за абонат , който редовно си плаща сметките дори си мислих да преплащам ама май ще се отложи докато се оправи проблема . Та оня ден цял слетобяд прекъсваше на 5 мин след това видях , че устройството на булсат се рестартира . Ако нещо са ъпдейтвали и да се ограничили ъплауда и да крият и не казват ? не е коректно , но нека видим с техен лаптоп какво ще покаже днеска пак така даун 92 мбпс ъплауд 55 мбпс .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1 година живот на кое? Идеята беше мрежовата инфраструктура с инструмента на Realtek - кабела и т.н. Иначе те нека пак си дойдат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

1 година живот на кое? Идеята беше мрежовата инфраструктура с инструмента на Realtek - кабела и т.н. Иначе те нека пак си дойдат.

1 Година на хард диска ми . Ами в самият сайт има много програми и не знам коя точно да тествам .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, цър-вул написа:

Realtek и те имат Ethernet Diagnostic Program

tests.jpg

То си пише коя е:

https://www.realtek.com/en/directly-download?downloadid=e0677505c2187d6652544f8ec33986f7

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

То си пише коя е:

Този линк е времево ограничен (бисквитки за време) и затова съм дал така линка по-горе.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...