Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как е възможно, едновременно, да вярвам в Бог и съм набожен, и да имам други религий? Психология,йога, медитация, магий, и вс.други?

Препоръчан отговор

Не съм ориентиран правилно, Господ е на първо място за мен, вярващ и набожен съм, редовно ходя на църква, редовно се обръщам към Бога, но в същото време, имам и практикувам други интереси. Като малък, с тренировките от каратето, започнах психология, йога, медитация, китайски науки и рецепти, лечения, след което бях привлечен към гадаене на бъдещето с карти, мистерии, изучаване, палене на свещи из цялата стая за да правя медитация,йога и отваряне на чакри и трето око. Не само това, и всякакви други интереси имам от подобен тип, сега не мога да изброявам всички, но повечето ми казват, как можело едновременно да съм набожен и в същото време да се занимавам с тези работи, ами нямало как, но ето че при мене може.

Не знам дали това е грехота и дали е срещу Бога, но знам с сигурност, че има и други сили освен Бог, в никой случай не казвам че се отричам.  Но психологията, йогата и медитацията, тренировките действат благоприятно, и наистина, има сила и влияние върху психиката и начина на живот. Има много рецепти, начини, дори и за лечение на "уж не лечими болести,, !
Но все пак съм объркан, няма с кого да се консултирам, за това споделям тук, има ли нещо лошо, редно ли е? В едно и също  време, да имам икона в нас, да се моля, и в същото време сред свещите да си правя медитацията, йогата, подсъзнания, ритуали, и гадаене на карти, като общо взето, и други неща за които всеки в тази област ще се сети. Дори и интерес и вярата в съществуването на отвъден свят и призраци и духове, имал съм случаи. Извинете за не подредения текст, малко избързах! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Reckitjesok написа:

но повечето ми казват, как можело едновременно да съм набожен и в същото време да се занимавам с тези работи, ами нямало как, но ето че при мене може.

Гледай да не се влияеш много от другите. Щом нещо ти е интересно и не вредиш на никого, значи е ок. А за ориентирането, с врвмето ще се ориентираш. 

Не знам дали това е грехота и дали е срещу Бога, но знам с сигурност, че има и други сили освен Бог,

Силата е една и съща и тя сама по себе си не вреди, ако я използваш правилно. Изборът си е твой и последствията са си за теб. С това искам да кажа, че ако правиш нещо, което не разбираш, може да си навредиш. Практикуването на магии не ти го препоръчвам. Гадаенето е безвредно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic_s:
Множественото число на думи завършващи на -ия са думи, завършващи на -ии.

няма с кого да се консултирам

Отецът, чиято църква посещавате, е човекът, с когото можете да споделяте терзанията си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, цър-вул написа:

:offtopic_s:
Множественото число на думи завършващи на -ия са думи, завършващи на -ии.

Отецът, чиято църква посещавате, е човекът, с когото можете да споделяте терзанията си.

Охх недей, нашия е един отец, ама! Присмива ти се и ти се подиграва, казвам му нещо или го питам, а той, и какво, аз какво да направя, какво значение има и така. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Повечето сте такива.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Вярно, че повечето отци вече са търгаши, а не бащи на паството си...

Винаги е било така.

И като лъснат истории за педофилия, хомосексуализъм, имоти на морето, тея неща не са от вчера.

преди 11 часа, Reckitjesok написа:

Не знам дали това е грехота и дали е срещу Бога, но знам с сигурност, че има и други сили освен Бог

Ще гориш в Ада, стига се прави на неразбрал.

[20:3] да нямаш други богове, освен Мене.

преди 9 часа, Shiniasu написа:

А за ориентирането, с врвмето ще се ориентираш.

Ще канализира психическото разстройство, ако не се лекува.

Вече не се казва "болен от психическо разстройство", а евфемизмите "търсещ истини и "объркан". Приемете, че сте болни и ще се оправите. Ако търсите съмишленици в психическото си разстройство ще си построите илюзорен свят и ще се откъснете от реалността. Заслужава ли си, само защото не искате да признаете, че имате проблем?

преди 2 часа, Reckitjesok написа:

Охх недей, нашия е един отец, ама! Присмива ти се и ти се подиграва, казвам му нещо или го питам, а той, и какво, аз какво да направя, какво значение има и така. :D

Евала. Искам да се запозная с такъв. А не като разни откачалки, които веднага те налазиха, и ти обещаха, че ще се оправиш, че нищо не е станало, те уважават твоя избор, всичко е точно. НЕ Е! Имаш сериозен проблем и ако се държиш като откачалка това не е ОК за околните. Заобиколиш ли се от толерасти ще се сраснеш с хроничната болест "търсене на истини", които не съществуват. Слез на земята, за небето има други животи.

преди 9 часа, Shiniasu написа:

Силата е една и съща и тя сама по себе си не вреди, ако я използваш правилно.

Човек не може да ползва четката си за зъби правилно, тоя Ишиасу ти пълни главата с глупости! Зарежи простотиите, ще затънеш като тях до степен живота ти да има смисъл само в заблудите и да се бориш да ги пазиш, за да не изгубиш и живота си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Myanmar написа:

Винаги е било така.

'айдее, грандоманско обобщение! Дали, ако винаги е било така, щеше да е оцелял българският народ в исторически план. Особено преминавайки през "Османското присъствие" по нашите земи?

преди 19 минути, Myanmar написа:

Повечето сте такива.

Оппаа, и как точно ме анализира и категоризира? Или 'щот и ти си такъв и теглиш хоризонталната черта отдолу!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

'айдее, грандоманско обобщение! Дали, ако винаги е било така, щеше да е оцелял българският народ в исторически план. Особено преминавайки през "Османското присъствие" по нашите земи?

По време на османското владичество българите почти не са практикували християнството. Това е мит, че то ги е крепяло. Ако бяха под робство никаква вяра нямаше да ги запази 500 години да си запазят самосъзнанието. Няма такъв аналог по света. На второто поколение се забравя и език и памет и всичко, за справка 2 млн. българи наскоро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, цър-вул написа:

Дали, ако винаги е било така, щеше да е оцелял българският народ в исторически план.

В исторически план българите са си процъфтявали и преди да им наложат с меч християнството. И Велика България не е била християнска. С апетитите на царете ни да властват над християнския свят на трона на Римската империя само са донесли беди на народа ни.

преди 2 минути, цър-вул написа:

И как обясняваш способносттта си да общуваш на български?

С това, че е официален език в България.

преди 8 минути, цър-вул написа:

Оппаа, и как точно ме анализира и категоризира?

Неориентирания автор, "търсещия истини", тези са ясни. Теб не те познавам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Myanmar написа:

И Велика България не е била християнска.

И не е останала езическа, нали? Без да е останала връзка с Балканска България.
Ако не е била вярата изобщо е нямало да се устои на асимилациопнните процеси.
Ама защо се отплесваш улеу от темата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, цър-вул написа:

И не е останала езическа, нали? Без да е останала връзка с Балканска България.

Каква Балканска България? Дунавска, Куберова?

преди 14 минути, цър-вул написа:

Ако не е била вярата изобщо е нямало да се устои на асимилациопнните процеси.

Ти май не си разбрал, че християнството е самия асимилационен процес. Загърбили сме своята вяра и богове, изгубили сме своите традиции, корени и същност. Приели сме чужди. Повтарям, С МЕЧ! Насила, изнасилено.

На 24 май честваме двама византийци. Срам и позор.

Цариградската патриаршия е със седалище в Истанбул, Турция. Българската православна църква минава под юрисдикцията ѝ от покръстването през 864 г. Повтарям, ако си го подминал, ПОД юрисдикцията, ПОД чуждо командване. Нашия Борис I се е спазарил за едни земи под Балкана, че само си ги разменяли с Рим, та му ги харизали срещу това да си продаде вярата. Така написано не звучи много гордо, нали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Myanmar написа:

Ако търсите съмишленици в психическото си разстройство ще си построите илюзорен свят и ще се откъснете от реалността. Заслужава ли си, само защото не искате да признаете, че имате проблем?

Защо, оправям се с реалността и съм щастлив. Нямам намерение да се водя по акъла на разни маниаци, които виждат друго. Не виждам разлика между атеисти като теб и религиозните фанатици, имащи се за многознаещи и многоразбиращи. И кой има проблем след толкова усърдни, повтарящи се, изчерпани откъм съдържание и неуспешни проповеди, с които пълниш темите? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Myanmar написа:

Българската православна църква минава под юрисдикцията ѝ от покръстването през 864 г. Повтарям, ако си го подминал, ПОД юрисдикцията, ПОД чуждо командване

По това време не е имало БПЦ.А самостоятелна става скоро след това- при Симеон, съответно с патриарх

Цитат

Обособената малко по-рано Българска православна църква става първата нова патриаршия извън Пентархията,

и благодаря, че ме почеса от сутринта. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

самостоятелна става скоро след това- при Симеон, съответно с патриарх

Това е един от най-славните политически моменти в българската история. И все пак е срамно, че сами решаваме как да вярваме на чужд бог измислен от евреи, зарязвайки боговете, които успешно са ни разселили по света.

преди 4 часа, Shiniasu написа:

Защо, оправям се с реалността и съм щастлив.

Ти да кажем знаеш в какво вярваш. Може и да ти помага в живота, и да те прави щастлив даже. Аз неведнъж към казвал, че имам респект към това и че то може да работи. Обаче будалисти, чийто ум е отворен да вземе всеки абсурд като самата истина, са опасни и за себе си и за обществото. Най-близкото явление, което се доближава до това, е шизофренията, при която чуваш глас и той ти нарежда неща - от това кой да убиеш до това да спреш да спиш.

преди 4 часа, Shiniasu написа:

Не виждам разлика между атеисти като теб и религиозните фанатици

Знам. Всеки набожен смята, че доводите на науката тежат колкото доводите на "един ми каза, ама не доказа", иначе илюзиите ти ще се скопят. А в знанието не става с демокрация. Истината отречена и от стотина пак си остава истина. Лъжата подкрепена от стотина пак си остава лъжа.

преди 4 часа, Търсещ истини написа:

А самостоятелна става скоро след това- при Симеон, съответно с патриарх

Малко по този въпрос: Българска православна църква, под име Патриаршия, е неотделен член на Единната, Света, Съборна и Апостолска Църква. Основа на устройството и управлението на БПЦ са Свещеното Писание, учението и каноните на Вселенската църква и устава. И в общи линии самоуправлението ни се изчерпва до това да си избираме сами патриарха, че да уцелим поне да говори български, че дотогава са ни проповядвали на гръцки. Обърнете внимание, И С ТОВА сме били съгласни приемайки Борис I християнството. Довел е в България чужда религия проповядвана в църквите на чужд език.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, Myanmar написа:

И все пак е срамно, че сами решаваме как да вярваме на чужд бог измислен от евреи, зарязвайки боговете, които успешно са ни разселили по света.

Приемането на божество по политически причини означава да изберем с кого да сме в една общност. Борис е избрал да ни имат за близки Източната римска империя вместо ислямизираните българи през морето и българите, юдеизирани от хазарите. А иначе, водени от Тангра, монголите правят империя по- голяма от римската и най- голяма в историята. Там е интересно, че Тангра им е божество за поклонение в периода на епохата "хунну" и при Чингис хан с близък военачалник от българските племена Боорчу.  Вж. https://ru.wikipedia.org/wiki/Боорчу или Бугурчи https://tr.wikipedia.org/wiki/Borçu.

преди 21 часа, Reckitjesok написа:

започнах психология, йога, медитация, китайски науки и рецепти, лечения

Ето какво пише Ги Корно- психоаналитик, християнин, завършил йезуитски колеж в книгата си "Най- доброто в нас", Колибри, 2009
"няколко минути гимнастика, няколко минути йога и няколко минути медитация, преди да започна деня си"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Търсещ истини написа:

Борис е избрал да ни имат за близки Източната римска империя вместо ислямизираните българи през морето и българите, юдеизирани от хазарите. 

Асимилация дебне отвсякъде. А после същата изтъкваме като основание, че сме се съхранили. Съхранили сме чуждото, не своето. Исус не е българин и не е давал акъл на българския народ. Господ не е обещал Обетованата земя на българите. Въпросът е чий търсим в лоното на религия влязла на гръцки в България?

преди 9 минути, Търсещ истини написа:

"няколко минути гимнастика, няколко минути йога и няколко минути медитация, преди да започна деня си"

А целта каква е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, Reckitjesok написа:

Не съм ориентиран правилно, ...

Еми не си, ама какво да се прави.
Трябва да ходиш при някоя баячка да ти бае против уроки, щото си урочасан бе човек.
После тичаш при някой ходжа да ти развали мюсюлманските магии за по-сигурно.
Ако положението ти се влошава, отиваш на католически екзорсист братче, те гонят дявола от тебе, ехееее ... разбират си от работата.
И като последна истанция приобщаваш се към някоя сатанистка църква и сключваш пакт с рогатия и ...
А то в аптеките давали срещу рецепта едни лекарства, ама трябва психиатър да ти ги е изписал, психоложка няма това право.

Няма да се притесняваш, той и моят брат алкохоликът не си признаваше че е пияница, но по божията милостива воля повърна кръв на 52 годишна възраст и се отърва от земните му мъки.
И твоите мъки ще свършат като предадеш богу дух, окончателно братче се отърваваш от живеенето. После в рая те чакали 40 мюсюлмански девици, да си ги гушкаш с кеф во веки веков.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Трябва да ходиш при някоя баячка да ти бае против уроки, щото си урочасан бе човек.
После тичаш при някой ходжа да ти развали мюсюлманските магии за по-сигурно.
Ако положението ти се влошава, отиваш на католически екзорсист братче, те гонят дявола от тебе, ехееее ... разбират си от работата.
И като последна истанция приобщаваш се към някоя сатанистка църква и сключваш пакт с рогатия и ...
А то в аптеките давали срещу рецепта едни лекарства, ама трябва психиатър да ти ги е изписал, психоложка няма това право.

Най-сетне адекватен отговор на неадекватни постове.

Well Done Yes GIF

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Белгиеца написа:

После в рая те чакали 40 мюсюлмански девици, да си ги гушкаш с кеф во веки веков.

Ако си мюсюлманин. Ако не си, ще те гушкат 40 негри с по 40

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, ncl написа:

А ако си обратен негри или негърки ти дават?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, ncl написа:

Брате мюсюлманино, не ни плаши така нас неверюищите безбожници бе.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Myanmar написа:

А ако си обратен негри или негърки ти дават?

И аз искам да попитам мачока, снощи гледах по The Voice UK по ITV HD една мацка станала момък с редка брадичка. Та тая, която иска да я имат за тоя, в рая какво е предвидено за нея ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...