Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли вечният Рай да бъде награда?

Препоръчан отговор

Тема за размисъл.

Защото и обещаните 40 девици в исляма, след първия път вече няма да са девици, а на ден 50 млн. ще са втръснали.

А бай Дънкан Маклауд е разбрал от опит, че е и наказание.

konnor-maklaud-personazh-filmov-gorec-go

Отделно никой не казва тези 40 девици дали са хубави, какви са по характер и пасват ли на асцендента ти. Готвят ли добре, кръшкат ли и могат ли да играят бридж, когато не ти достига четвърти?

И след като Рая се предлага само за безкрайност, значи сме безсмъртни. Ама ако сме умрели на 93 години и цяла вечност трябва да сме 93 години, още в началото може да не ни хареса.

Но това, което най много ме плаши е компанията. Девиците м@йната им, еб@л си ги. Ама представи си, че има някой дразнител. Нали ги знаете, някой дето се еб@ва с теб, гаври те, просто е гнусен, не си мие зъбите или има гаден смях. И това цяла вечност.......

troll_approval.gif

С този род разсъждения е изобретено китайското водно мъчение.

400px-Chinesische_Wasserfolter_-_Gedenks

И на фона на това да не можеш нито да го убиеш, нито да се самоубиеш... без надежда за спасение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 55
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 28 минути, Myanmar написа:

А бай Дънкан Маклауд е разбрал от опит, че е и наказание.

Той не е живял в рая, а на земята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, ined написа:

а преди даваха по 72 девици

Couvre feu баце не дават да се събират много хора на едно място че има вирус, затова са отрязали половината девици.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, ined написа:

а преди даваха по 72 девици

Кога е била промоцията?

p1013243mormondraw.jpg

преди 28 минути, ncl написа:

Той не е живял в рая, а на земята.

Земя+безсмъртие=Ад

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Обещаното не е като даденото - така казва народът , ама пак вярва на обещания....! :)

Пък и вечно "да ти дишат въздуха" 40 девици - то си е чист Ад ......Аз с една едва се справям .....:(

В Ада си е по-добре . Вярвайте ми ! :lol6:

.........................

(сору от Kipen)

Eдин геймър умрял от прекарани 70 часа пред компютъра. На входа за рая Св.Петър му гледа архива от живота:

- А, бре, ти цел живот си пропилял в детски игрички! - и го пратил в ада.

След една седмица идва при Св.Петър Дявола:

- Шееее, земи си прибери тоя идиот дето ми го прати! Изби ми всичките пазачи и пита на кое ниво съм аз!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, ncl написа:

Винаги са си били толкова...

Това ме подсеща за онази истинска история. Говорили си двама ловджии.

- Брат, ако ме нападне мечка и са ни свършили патроните, какво правим?

- Ти пък! Всеки ловджия знае, че ако легнеш на земята и се правиш на умрял и мечката ще те подмине.

- То хубаво, че ловджиите го знаят, ама мечките знаят ли го?

Та въпросът е тези 72 девици уведомени ли са, че съответният умрял човек ще ги такова когато, където и колкото му се ще?

преди 56 минути, ncl написа:

Винаги са си били толкова...

А защо 72?

преди 51 минути, by_chechi написа:

- А, бре, ти цел живот си пропилял в детски игрички! - и го пратил в ада.

Аз го знам, че за 10-те кръга на Ада казал:

-  Баси лесната игра, превъртях я за един следобед.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами както си го направиш от ТУК !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, haidukpikaso написа:

Ами както си го направиш от ТУК !

Добре де, а за хомосексуалните, за бисексуалните, за сексуално пасивните, за целомъдрените отчета и за тях ли ще има девствени надупени хора и от какъв пол трябва да са?

Питам за Валкирия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Myanmar написа:

Добре де, а за хомосексуалните, за бисексуалните, за сексуално пасивните, за целомъдрените отчета и за тях ли ще има девствени надупени хора и от какъв пол трябва да са?

Питам за Валкирия.

Всеки има своя избор - и Тук, и Там.

Бог не съди никого.

А библията е книжле написано от дявола да ни плаши.

Та си живей както искаш.

Тия черните рядко отиват горе при Бог, при Светлината. Те си се въртят пак долу у ниското и пак такива идват гадините.

---------

Не знам каква е тая омраза към Валкирия.

Мислех че е отминала, помня беше преди години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, ined написа:

Относно броя на девиците:

Арно, арно. Гарантирани 12. А единия правичката си го каза - 5 девици омръзват за месец. Значи, ако получат 100, за бомбастичното им камикадзе изпълнение, имат година и 8 месеца преди да се отегчат. А след това имат още няколко милиарда милиарда години със същите недевственици и това ще им се стори само миг, на фона на оставащата част от вечността.

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

Мислех че е отминала, помня беше преди години.

Значи не еволюира. За мен и тези, които ми завиждаха, казваха добри неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да - може. Всички рано или късно ще се озоват в Рая ( само забавления ,и изпълнени мечти ). Примерно за един геймър ще има набор от трилиони игри специално измислени от Господ за геймърите . За други с други мечти друго. Далаверата е след този  живот веднага да се откажеш в Рая а не да се връщаш тук. 

преди 19 минути, Myanmar написа:

Питам за Валкирия.

И за тях ,ще са си в собствената си  среда . Ще имаме много проекции и ще сме на много места едновременно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Рая ( само забавления ,и изпълнени мечти )

ОК. Днес си изпълняваш всички мечти. Какво правиш утре те питам?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Myanmar написа:

ОК. Днес си изпълняваш всички мечти. Какво правиш утре те питам?

Наслаждаваш им се . Играеш яко ,купонясваш яко ,без да ти се отразява на здравето.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Наслаждаваш им се .

Стига с това наслаждаване. Едно време, като нямаше банани, беше празник да си вземеш с връзки на Нова година. Сега банани бол, наслаждаваш ли им се? Чувстваш ли се като на Нова година всеки път като си ги купиш или ги ядеш?

Познавам професионални щангисти. Всеки ден едно пиле на грил по норматив трябва да омахат. Наслаждават ли му се? Повръща им се от печени пилета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Примерно аз ,с едната проекция ще съм в компютърна игра ,с втората ще съм със семейството си ,с третата с гаджета в дискотеката, и така .....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Примерно аз ,с едната проекция ще съм в компютърна игра ,с втората ще съм със семейството си ,с третата с гаджета в дискотеката, и така .....

Аз те питам като ти втръсне гейма, патката и бананите какво ще правиш.

И не ми отговаряй, че няма да ти втръснат. Ще имаш цяла вечност да ти втръснат. А хора, дето са се клели, че един живот от 30- съзнателни години ще го изкарат заедно в повече от 50% се развеждат и не могат да се дишат след това. Капиш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Myanmar написа:

Аз те питам като ти втръсне гейма, патката и бананите какво ще правиш.

И не ми отговаряй, че няма да ти втръснат. Ще имаш цяла вечност да ти втръснат. А хора, дето са се клели, че един живот от 3- съзнателни години ще го изкарат заедно в повече от 50% се развеждат след това. Капиш?

Не може да ти втръсне ,когато си в Рая ,защото там е друго и имаш отгоре на всичкото набор от много нови усещания и чувства . В Рая ще се чувстваш добре непрестанно ,там не е земния живот.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А не е ли много скучно в Рая? Цяла вечност само дрън дрън на арфата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Не може да ти втръсне ,когато си в Рая

Ставаш малоумен в Рая и забравяш, че вече си ял банани 1 млрд. пъти ли?

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

и имаш отгоре на всичкото набор от много нови усещания и чувства

Банички с вкус на банани ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, petie1 написа:

А не е ли много скучно в Рая? Цяла вечност само дрън дрън на арфата

Явно на някой, който е описал рая по този начин, свиренето на арфа му е харесвало. 

Нека да започнем от това, че рай има не само в християнството, но и в Индуизма и Будизма например. Там пребиваването в рая колкото и да е дълго (понякога над хилядолетие), не е вечно. То е състояние в което пребиваващият е лишен от всички отрицателни усещания в себе си. Т.е. не е възможно да изпита болка, нещастие, разочарование, омраза, завист или др. под. От друга страна всички положителни усещания са по-интензивни. Това състояние е наистина награда, но трябва да се спомене, че във въпросните религии то също се разглежда като илюзорно, както и животът на земята.

Животът така или иначе е промяна и всяко едно състояние следва да се промени или към развитие, или към деградация. Така, че пребиваването в рая, може да се разглежда и като почивка, която обаче в един момент ще свърши. 

Християнството наистина учи, че адът и раят са вечни, но всъщност думата "вечност" в българския превод на Библията идва от "Еон", която всъщност обозначава дълъг период от време. В славянските езици думата "вечност" идва от "век", което е същото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Shiniasu написа:

Нека да започнем от това, че рай има не само в християнството, но и в Индуизма и Будизма например. Там пребиваването в рая колкото и да е дълго (понякога над хилядолетие), не е вечно.

Аматьори.

преди 7 часа, Shiniasu написа:

То е състояние в което пребиваващият е лишен от всички отрицателни усещания в себе си. Т.е. не е възможно да изпита болка, нещастие, разочарование, омраза, завист или др. под.

Значи като надрусани. Яко серотонин, допамин и тея три неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не! Не може! Който го рекламира = Лъже!

п.п. Вечния рай е за тези които живеят праведно. Кой е този?! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...