Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температура на процесора ?

Featured Replies

Процесора ми е Intel Celeron R 2.8 GHz,та искам да попитам нормална ли е температура между 45-50 градуса,когато не го товаря,а при натоварване да достига 62-63 градуса ?Мерси предварително

Ми нормално е според мен. Нищо тревожно не виждам в стоиностите. Все пак става въпрос за адски жеги навън и в стаята с над 30 градуса температура :)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Нормално е (според мен): аз съм с AMD AthlonXP Barton 2500+ /FSB333 и с не-много добро охлаждане пак стига толкова (Evercool 715 сериите вече 725 са с медни радиатори)...Ако има проблем би трябвало да си го настоиш от БИОС-а да ти изключва системата автоматично след превишаване на препоръчителните стойности...Все пак си почисти перките на вентилаторите и сложи нов слой термопаста или отдели средства за по-добро охлаждане ако ще се занимаваш с овърклок...От къде гледаш температурата на процесора - от Everest ,SpeedFan или от Биос-а а може и да не показва вярно ако се е прецакал сензора (датчика) за температурата на процесора...

Нормално е,все пак навън е 30 градуса в момента.В стаята показва че е 32,в компютъра трябва да е повечко.

' date='21.08.2006г. в 16:43' post='270770']Нормално е (според мен): аз съм с AMD Athlon Barton 2500+ и с не-много добро охлаждане пак стига толкова (Evercool 715 сериите)...Ако има проблем би трябвало да си го настоиш от БИОС-а да ти се изключва автоматично след превишаване на препоръчителните стойности...Все пак си почисти перските на вентилаторите и сложи нов слой термопаста или отдели средства за по-добро охлаждане ако ще се занимаваш с овърклок...От къде гледаш температурата на процесора - от Everest ,SpeedFan или от Биос-а а може и да не показва вярно ако се е прецакал сензора (датчика) за температурата...

Твоят процесор е от по-висок клас и е далеч по-мощен,при теб температурата е нормална.

А при мен дали е нормална- AMD Sempron 2300+, когато го натоваря стига до 53-54, а когато нищо не правя(през деня) стига до 48-50, а през ноща до 44-47

Температури до 70 градуса са нормални, на процесора му е се тая дали бачка на 50 или 70 :beer: Дори четох някъде, че повечето процесори са проектирани да издържат температури от порядъка на 80-90 градуса.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Според мен не е нормална разлика от 15-20 градуса между празен ход и натоварено състояние.

Аз съм с AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+, при 32 градуса в стаята... и при положение, че не съм го спирал от месец и половина... имам следните температури, от Еверест и от БИОС-а:

процесор - 42 градуса

дъно - 40 градуса

графичен процесор - 50 градуса /NVidia 7600 GT/

тв.дискове - 48 градуса

След 1 час здрава игра имам:

процесор - 44 градуса

дъно - 41 градуса

графичен процесор - 56 градуса /NVidia 7600 GT/

тв.дискове - 52 градуса

Моят съвет: огледай си машината и вземи мерки за да се намали температурата на празен ход и намали разликата при пълно натоварване. Считам, че при мен нещата са ок и могат да ти служат като пример.

заб. имам допълнителен вентилатор на кутията, контролиран от "интелигентната система" Cool & Quiet.

шума е минимален и поносим за денонощна работа.

Процесора ми е Intel Celeron R 2.8 GHz,та искам да попитам нормална ли е температура между 45-50 градуса,когато не го товаря,а при натоварване да достига 62-63 градуса ?Мерси предварително

Аз си мисля,че тези температури са малко високи за такъв процесор.Разбира се,има много условия - първо -темп. в стаята,второ - какво е дъното,т.е. какъв е датчика на дъното и доколко показва вярно.Варианти за сваляне на температурите,както и другите казаха има няколко - смяна на пастата на процесора с нова,почистване на вентилаторите и охлаждането на процесора от прах,добавяне на допълнителен вентилатор(и) на кутията.Не си показал темп. на харда,която също е доста важна - имай предвид ,че температури над 50-52 *скъсяват живота на твърдия диск и в такъв случай е добре да помислиш и за охлаждане на харддиска.

Поздрави

• Автор

Тези температури не са само през лятото,дори и през зимата си е пак същата температура.Изпозвам Everest,като на харда е между -38 и 42,дъното стига до 44 max.Според по горните коментари,температурата е нормална и всико си е наред.Мерси може да заключвате темата !

По принцип е доста относително и от процесор до процесор има голяма разлика. Аз имам Селерон Д @ 2.40 ГХз. Когато не е натоварен работи на 47-48 градуса, в натоварен режим стига 55 градуса, а гледам днеска следобяд в най-голямата жега стигна 58 дори. Предвид по-високата честота мисля че твоя е нормално да стига 60 градуса. Все пак ако се притесняваш от това може да му отвориш кутията например.

Успех cool.gif

какви са тия огромни температури аз при мен най-много 43° на процесора 29° на дъното 32° на харда

компа бачка нон стоп (освен ако Енерго не се намесят) смята почти 60% от времето

чистете си компютрите, поставяите ги на поне 3 сантиметра отдалечени от бюра и стени

купете им вентилатор за кутията

купуваите си кутии които има дупка с тръба над процесорния вентилатор

посъберете си кабелите в кутията така че да обикаля по лесно въздуха

ако смятате че компа ви е по охладен отворен сте в голяма грешка те нямаше да измислят капаци

просто кутията е проектирана в час по трудово и не се вентилира достатъчно

При мен до скоро го имаше същият проблем, дори при 3D приложения и игри температурата стигаше до 99 гр. и компютърът се изключваше.

(Celeron D 331). Отворих кутията, която не бях отварял близо 4 месеца и какво да видя: М/у вентилатора и радиатора на процесора се беше събрало такова количество прах, че приличаше на одеяло :) . След основното почистване, дори при стайна температура м/у 30-32 гр. , температурата на процесора не надвишава 36 гр.

Чистете си редовно машините и няма да има прегряване.

Зависи от охлаждането. Ако си със стандартно боксово охлаждане, а и предполагам че ядрото е Prescott (излезе му име PresHot) - точно такива температури се очакват. С някой по-качествен охлаждащ комплект градуса ще падне.

Сега съжалявате за спстените пари за кутия

аиде малко инфо от сайта на AMD

http://www.amd.com/us-en/Processors/Comput...5^13333,00.html

http://www.amd.com/us-en/Processors/Comput...5^13331,00.html

едно цитатче

It’s not unusual to ask,

"What’s the right temperature to give me the best performance from my processor?"

That’s a logical question. But there is more to know if you’re aiming for optimum system operation.

едно PDFче

http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty..._docs/23794.pdf

и видео

http://saentist.data.bg/00-english-k8-all-highres.wmv

не го намерих на саита на амд как се сменя термо греста

На мене температурата на CPU-то е 75,и на някакво си GPU DIODE,туи нормално ли е ohmy.gif ? В стаята температурата варира между 20/27 градуса. Intel Pentium

На мене температурата на CPU-то е 75,и на някакво си GPU DIODE,туи нормално ли е ohmy.gif ? В стаята температурата варира между 20/27 градуса. Intel Pentium

При тази температура можеш да очакваш скоро процесора да влезе в throtling ;)

Добре е да вземеш някакви мерки да го поохладиш тоя процесор .

Тези температури не са само през лятото,дори и през зимата си е пак същата температура.Изпозвам Everest,като на харда е между -38 и 42,дъното стига до 44 max.Според по горните коментари,температурата е нормална и всико си е наред.Мерси може да заключвате темата !

Не са съвсем нормални. Подобен на твоя Celeron 2,6 Гхц дори и в жегите НЕ вдига повече от 50* както и да го товариш. Не е зле да пробваш съветите, които ти дадоха.

Температури до 70 градуса са нормални, на процесора му е се тая дали бачка на 50 или 70 ;) Дори четох някъде, че повечето процесори са проектирани да издържат температури от порядъка на 80-90 градуса.

Хм.. не му е все тая. Горната граница вече зависи какъв е процесора.

проектирани да издържат температури от порядъка на 80-90 градуса.

дори 120 да ако пише <US Army Proof> има и такива ама може да си ги купиш я от Авганистан я от Ирак

втора ръка

дотук всеки оплакал се е с евтина кутия, радятор или некчествен или мръсен вентилатор

абе хора кога ще се научите че евтиното излиза скъпо

имаите като минимум 150грама радиатор за процесор с максимална термопроводимост

с минимум 40 ребра и повърхност минимум 400 кв.см (разгъната площ)

гъста и качествена термо грес намазана на тънък филм HOW-TO

вентилатор с аеро динамична форма 8+ перки и височина минимум 12мм (low noise 2200rpm)

надявам се няма да ви затрудня с изчисляването на 1,2-1,6 кубически метра въздух на минута

които трябва да минават поне

как в кутията да минава въздух ТУК

И един тъп трик за охлаждане на твърдия диск и кутията в едно

повечето кутии имат един или два 3.25" капака за флопи или ZIP устроиства

махате капака и зад него монтирате твърдия диск така ще охладите твърдия диск,

а и ще влиза повече въздух в посока към дъното

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Само да спомена

P4 3.0 GHz-box - не съм предполагал че ще имам проблеми с охлаждането (седи с отворена кутия)

От ония дни ми се рестартира 2пъти компа като се заиграя на нещо - бре да еа - пускам евереста - 77 градуса на процесора - викам си - зарад жегите е и местя моя вентилатор от над бюрото под бюрото да духа допълнително в отворената кутия

Бряяя ХДДто и Видеото тръгнаха на замръзване а процесора без да го товаря - 65 градуса - като пусна нещо и за нула време 75

Гледам радиатора ама без да пипам нищо - чист ми се вижда - пък и преди 6 месеца го бях продухвал с прахосмукачка

Снощи четох тука и твърдо реших днеска да го сваля и да го изчиста

Ужким чист на външен вид а като го духнах ( с уста тоя път - грешка - нагълтах се с прахоляк) излетяха тонове боклуци

Почистих го внимателно и сега машината си лети при 52-56 градуса

Та темата беше да ви благодаря че ме накарахте да го изчистя ;-)

ПП Дъното ми е GA-8IPE 1000 Pro-G и Евереста не ми показва темепретура за него ? що така според вас ?

Може би щото кутията ми е отворена ( не го знам тоя капак каде го загубих) ?

Редактирано от BGanio (преглед на промените)

Само да спомена

P4 3.0 GHz-box - не съм предполагал че ще имам проблеми с охлаждането (седи с отворена кутия)

От ония дни ми се рестартира 2пъти компа като се заиграя на нещо - бре да еа - пускам евереста - 77 градуса на процесора - викам си - зарад жегите е и местя моя вентилатор от над бюрото под бюрото да духа допълнително в отворената кутия

Бряяя ХДДто и Видеото тръгнаха на замръзване а процесора без да го товаря - 65 градуса - като пусна нещо и за нула време 75

Гледам радиатора ама без да пипам нищо - чист ми се вижда - пък и преди 6 месеца го бях продухвал с прахосмукачка

Снощи четох тука и твърдо реших днеска да го сваля и да го изчиста

Ужким чист на външен вид а като го духнах ( с уста тоя път - грешка - нагълтах се с прахоляк) излетяха тонове боклуци

Почистих го внимателно и сега машината си лети при 52-56 градуса

Та темата беше да ви благодаря че ме накарахте да го изчистя ;-)

ПП Дъното ми е GA-8IPE 1000 Pro-G и Евереста не ми показва темепретура за него ? що така според вас ?

Може би щото кутията ми е отворена ( не го знам тоя капак каде го загубих) ?

Пробвай с друг Еверест - Ultimate Edition :stop:

• 5 месеца по-късно...

Аз съм с CELERON D на 2.6 Gh, през повечето време процесора ми бачка на 100 %, просто нямам време да го чакам и като му пусна един фотошоп + индизайн + корел и му дам да прави PDF-и температурата се качва над 60, но никога не е минавала 70, така работи близо 2 години, без допълнително охлаждане, имам си дори допънително подгряване от видеокартата - нейния вентилатор завихря топлия въздух право към процесора - верно че с експорта на PDF -ите става доста тромав, но освен забавянето в такива моменти всичко друго си е наред. Всеки процесор е индивидуален, за това съветвам всеки да провери характеристиките на своя с препоръчаните от производителя

Аз съм с нов компютър:

Процесор - Celeron 3,2GHz

Вентилатор на процесора - Cooler Master C15-9HDSC-PL-GP s.775

Видеокарта - GF7300GS..............

Кутия - EYEMAX 4JA 247D 422C+6U2X 400W с вграден вентилатор отпред.

В момента конвертирам филм и "евереста" показва следното:

Натоварване на процесора: 100 процента

Температура на процесора: 78-80 градуса

Температура на графичния процесор: 70 градуса

Температура на хард-диска: 39 градуса

Обороти на вентилатора на процесора: 2328RPM

А когато процесора не е натоварен, температурата му е 50 +-4 градуса.

Въпросът ми е опасно ли е за него в момента?

Аз съм с нов компютър:

Процесор - Celeron 3,2GHz

Вентилатор на процесора - Cooler Master C15-9HDSC-PL-GP s.775

Видеокарта - GF7300GS..............

Кутия - EYEMAX 4JA 247D 422C+6U2X 400W с вграден вентилатор отпред.

В момента конвертирам филм и "евереста" показва следното:

Натоварване на процесора: 100 процента

Температура на процесора: 78-80 градуса

Температура на графичния процесор: 70 градуса

Температура на хард-диска: 39 градуса

Обороти на вентилатора на процесора: 2328RPM

А когато процесора не е натоварен, температурата му е 50 +-4 градуса.

Въпросът ми е опасно ли е за него в момента?

Да, температурата на процесора е прекалено висока. Вземи мерки, докато е време, за да не ти излезе солено. Отвори кутията (ако няма гаранционни лепенки), изчисти праха хубаво и ако не помогне, подмени термопастата. Доколкото разбирам, имаш вентилатор отпред, който вероятно вкарва, хубаво е да сложиш и такъв отзад, който да изкарва топлия въздух.

• 1 година по-късно...

Процесора ми е AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2600+ ии последно време вдига много високи температури минимално седи на 70 грьдуса а като достигне 113 и се изключва.Почистих го от прах всичко-все тая,смених му термопастата и пак...дали трябва да го сменя и ако да кой е по-добър от този?Ще се радвам да получа отговор :rolleyes:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.