Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 20 минути, васил козарев написа:

Само че, батальон "Азовски" беше интегриран в украинските въоръжени сили, и прерастна в полк. Ето, това е разликата. Институционалната конвергенция на тези групи. 

Явно сте доста добре информиран, моля да ми кажете - кога е създаден батальона Азов?, каква е причината за появяването му?, кога се случило интегрирането му във въоръжените сили на Украйна? има ли гаранция, че в руските въоръжени сили няма интегрирани неонациски формирования? 

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 2 минути, БаалБек написа:

Явно сте доста добре информиран, моля да ми кажете - кога е създаден батальона Азов?, каква е причината за появяването му?, кога се случило интегрирането му във въоръжените сили на Украйна? има ли гаранция, че в руските въоръжени сили няма интегрирани неонациски формирования? 

В Русия нацизмът е забранен.

"Азов" май е от 2014 година.

Прочетете го, заслужава си!

https://pogled.info/svetoven/ukraina/ukrainskiyat-neofashizam-mit-ili-realnost.140029

преди 6 минути, Anneliese написа:

Да, забранен.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Черносотници

Черносотници е събирателно название на представителите на консервативните, антисемитски, монархистки и православни кръгове в Руската империя, които активно се противопоставят на Първата руска революция, избухнала през 1905 г. Първоначално те се самонаричат „истински руснаци“, „патриоти“ и „монархисти“, но след това по името на Кузма Минин, извел Руското царство от т.нар. „смутно време“, добиват това си прозвище.

Прочетете статията в "Поглед инфо", стига се делихте политически! Там всичко е обяснено подробно! Не знам имам ли право да ви копирам неща от там!

Цитат

Е, в Украйна не само не са разкрити убийците от Майдана, не са разкрити убийците от Одеса, но и никой от съдебната система  няма намерение да ги разкрива и преследва. Нещо повече, пострадалите от терор не могат да получат защита и справедливост не само от украинския съд, но и от Европейския съд за правата на човека. В този международен съд жители от Донбаска и Луганска народна република са подали над 5000 жалби срещу украинските военни насилия и жестокости срещу мирно население, но нито една от тях не е разгледана. Поставя се въпросът: Европейският съд за правата на човека защитава ли пострадалите хора от терор и насилие или прикрива и защитава фашизоидните действия на украински военни? А защо безотговорността на ЕСПЧ не стои на вниманието ва Европарламента?

Цитат

В съвременни условия насаждането на русофобия премина всякакви граници. В Украйна се разви особен процес на дерусификация – премахване отвсякъде на всичко руско – култура, филми, музика, театър, художествена литература, традиции, обичаи и т.н. За съжаление това уродливо укрофашистко русофобско действие премина и международните граници и все повече се пренася в Европа. Четем различни съобщения, които разумният човек не може по никой начин да възприеме. Украински съд е разпоредил задочен арест на известния руски естраден певец Олег Газманов. Украинците обявяват за международно издирване на световно известният руски филмов режисьор Никита Михалков. Укрофашисткият антирусизъм засегна и световноизвестните руски писатели от XIX век. В Милано бе забранено изнасянето на лекции за Фьодор Достоевски, вероятно италианските образователни власти го считат за помагач на „руския тиран“ Путин! Дори бе забранено и дървото на Тургенев. Дъбът от дома на майката на писателя Иван Тургенев в Орел е изключен от участие в международния конкурс „Европейско дърво на годината“ през 2022 г.

Цитат

Батальоните от типа „Азов“, „Айдар“ и т.н. не се съобразяват с никакви международни договорености, с указания от страна на военното командване и т.н. Изпълзяха и анонимни убийци на интелигенцията, подобно на убийството на поета Гео Милев в България. Само, че в Украйна това е писателят Олес Бузина. И нещо ново – привличане към активна подкрепа и брутални действия срещу инакомислещите чрез използване на платените футболни агитки, обилно финансирани от украинския олигархат. Те са оръжие на украинските олигарси, участници в протестите на Майдана и в масовите убийства в Одеса и др.

Ето защо местните не правят нищо - от страх:

Цитат

Главното средство за утвърждаване и удържане на власт на фашизоидните елементи в Украйна е насаждането на страх. Страх от безработица и лустриране, страх от пряко убиване, страх от мъчения и задържане произволно и продължително време без обвинения в арестите и затворите, страх от принудителна военна мобилизация и изпращане на фронта, страх от изпращане в лагерите, страх за бъдещето на семейството, на децата, страх дори да напишеш истината в интернет-мрежата (за невнимателно написана дума можеш да попаднеш дори в затвора) и т.н. Само страхът, целево налаган и формиран, задържа за сега украинските народи – украинци, руснаци, румънци, поляци, унгарци, българи, татари и т.н. от свалянето на дошлата на власт фашистка хунта. Но вероятно украинските неофашисти не си дават ясната сметка, че страхът на народите е само до време.

И последно, какво точно се случва в цяла Източна Европа. Моля, не се поддавайте, на всеки, който говори "патриотично"! Да, живеем в трудни времена, имаме икономически, финансови, социални и други проблеми, но омразата не е решение на това! Не се поддавайте на русофобията и на САЩ! Минали сме през много, ще минем и сега! Бедността не трябва да ни плаши!

Цитат

Почвата за развитието на фашизма в отделните страни е различна, но факторите, подпомагащи развитието му са само няколко.

Първият от тях е задълбочаването на социалните проблеми, масовото обедняване на хората, несигурността и страхът за бъдещето. Това е най-благоприятната социална среда за възникване и развитие на фашистките идеологии, движения, политики и управления. На тази почва се възраждат и неофашистките движения в бившите социалистически страни от Източна Европа. Събарянето на социализма, бе съпроводено с разрушаване на естествените икономически връзки между страните от бившия СИВ, нахлуване на техния пазар на западни и източни стоки, внедряването на неолибералните принципи в икономиката, които доведоха да разрушаването на икономическата база на обществото, изкуственото разделение на обществото чрез създаването нови капиталисти, формиране на обстановка, в която огромната маса от хората загубиха своите работни места и своята социална стабилност, обезвериха се за бъдещето си.  

Вторият фактор за възникване и развитие на фашизма е националното унижение на народите на Германия, Италия, Австрия, Унгария, България и други страни от несправедливите международни договори, наложени от страната на държавите победителки в Първата световна война. Неофашизмът в Източна Европа сега се възражда не само поради неудовлетворението от разгрома на социалната система в Източна Европа, бедността и мизерията, но и останките и наслоенията от историческото минало, които формират определени етнофобски настроения като тези в Естония, Литва, Латвия, Полша и Западна Украйна. Тези етнофобски настроения в Източна Европа бързо бяха премоделирани под външно влияние в краен, радикален национализъм (нацизъм) и специфичната за политиците на съвременна Европа русофобия. В Украйна сега да си патриот се възприема като да си задължително русофоб, независимо дали си от някакъв друг етнос.

Третият фактор, специфичен за XXI век, е външното политическо влияние и стимулиране на фашистките движения. Това се реализира сега пряко от САЩ и Великобритания, както и ръчно управляваните от тях „велики“ сили като Германия и Франция. В борбата за отстояването на своето досегашно световно господство САЩ и Колективния Запад използват множество идеологически, политически, икономически и военни средства. В идеологически план доминиращ е неолиберализма, който използва като оръжие комунистофобията и русофобията. Чрез тях искат да изолират от международното поле Русия и Китай и да продължат безразделното си световно господство. Европейските политически лидери се превърнаха в активен помощник и изпълнител на тази политика на САЩ. Американската дипломатка Нюланд сама призна, че фашизоидния преврат в Украйна е струвал на САЩ 5 млрд. долара, а поляк разкри, че снайперистите на Майдана, проляли кръвта на много хора, са подготвяни в Полша.

Ехаааааааааааа колко глупости изписала Поля Нацито а белгийската мида за пръв път да каже нещо разумно че денанафикацията е само прах в очите а аз добавям че на Путин даже не му дреме за украинцит а иска ресурсите на Украйна,  аз даже си мисля че тоя полк "Азовски"  може да е създаден от руснаците да прави мизерии  и да им даде повод за войната така както Гестапото си е създало повода нахлуването в Полша през 1939

Ти не си нищо друго освен нацист. С теб нямам какво да разговарям, не си ми на нивото. Бъди си прост русофоб. Върви да се сражаваш за своите приятелчета в Украйна. Ако не те е страх!

Ето за връзката на САЩ със нацизма:

Цитат

Сега в Украйна тече процес на демонтиране на фашизоидната власт. Военно-политическата операция на Русия в Украйна има за една от основните си цели именно това. Тази операция не е война, както не бяха война и военно-политическите операции на САЩ „Пустинна буря“ и „Шок и ужас“ в Близкия Изток. Но това изглежда е ясно в България само на ген. Стефан Янев, но не е известно на „харвардците“ Петков и Василев.

Този процес на демонтиране на нацизма в Украйна е започнал, ускорява се скоростта на неговото протичане, но той все още не е завършил и е далеч от завършването си. Съвременният украински фашизъм (нацизъм) не е мит, а сурова реалност. Този, който сега не вижда тази реалност, има опасност в бъдеще много сериозно да съжалява, понеже борбата с фашизма винаги е много трудна.

И в новите исторически условия, и при новите технологии, фашизмът си остава фашизъм – крайно дясна националистическа идеология, политика и държавна власт, базираща се на тоталитарни и репресивни структури, на антидемократичното и дори терористично действие. Засега той е под контрола на американците в страните от ЕС, но историята учи, че политическите ситуации понякога рязко се променят. Засега фашизмът не само е под контрола, но и се използва и като средство за борба срещу Русия и комунистически Китай.

преди 40 минути, Anneliese написа:

Прочетете го, заслужава си!

https://pogled.info/svetoven/ukraina/ukrainskiyat-neofashizam-mit-ili-realnost.140029

А сега де да не се окаже че е създаден след идването на "учтивите зелени човечета" в Луганск и Донбас а?

току-що, petie1 написа:

А сега де да не се окаже че е създаден след идването на "учтивите зелени човечета" в Луганск и Донбас а?

Спри да ходиш след мен като кученце. Казах ти, като си такъв мъж, патриот и изявен русофоб, върви се запиши доброволец в Украйна и се бий срещу омразните ти руснаци. Ама не смееш. Ти си страхливец, човек без грам собствено мнение, папагал, който повтаря, каквато опорка му спуснат.

преди 39 минути, АСПЕКТ написа:

Да, забранен.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Черносотници

Черносотници е събирателно название на представителите на консервативните, антисемитски, монархистки и православни кръгове в Руската империя, които активно се противопоставят на Първата руска революция, избухнала през 1905 г. Първоначално те се самонаричат „истински руснаци“, „патриоти“ и „монархисти“, но след това по името на Кузма Минин, извел Руското царство от т.нар. „смутно време“, добиват това си прозвище.

Аспекте, говорим за 21-ви век. Какви глупости изравяш и защо, да се чуди човек!?

преди 3 минути, Anneliese написа:

Ти не си нищо друго освен нацист. С теб нямам какво да разговарям, не си ми на нивото. Бъди си прост русофоб. Върви да се сражаваш за своите приятелчета в Украйна. Ако не те е страх!

Ето за връзката на САЩ със нацизма:

Путинофоб съм а иначе съм Русофил..   И ти казвам по голямо наци от теб във форума нема иначе се радвам че не съм на твоето ниво щот щеше да ме  е срам да съм на такова ниско ниво

Тук има много, подкрепящи нацистите. А страшното е, че властите ни не правят нищо срещу такива хора. Мястото на тези е по затворите, без достъп до външния свят. Тия,ако получат оръжие, кой знае какви глупости ще направят!

преди 5 минути, absurt написа:

Аспекте, говорим за 21-ви век. Какви глупости изравяш и защо, да се чуди човек!?

Нацизъм според теб коя година е? Нацистите са осъдени, какво им ядете още кокалите. Не знам. Такива са били времената. Не е била само Германия. САЩ, Россия, България, Испания, Италия.

Комунистите не са осъдени. За разлика от нацистите.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Тук има много, подкрепящи нацистите. А страшното е, че властите ни не правят нищо срещу такива хора. Мястото на тези е по затворите, без достъп до външния свят. Тия,ако получат оръжие, кой знае какви глупости ще направят!

По скоро ти, ако получиш оръжие, какво ще направиш.

Значи си фен на пияницата Елцин и времето на слабата Русия. Е, това време повече никога няма да се върне. В интернет се коментира, че Украйна се превръща в Сомалия. Съвсем заслужено според мен!

Това е твоя кумир:

diE9o3.gif

преди 55 минути, Anneliese написа:

Възможно е, но текста под снимката говори друго! 

runaci3.thumb.png.e41978148dfcb5907297397a3351c669.png

преди 5 минути, Anneliese написа:

Спри да ходиш след мен като кученце. Казах ти, като си такъв мъж, патриот и изявен русофоб, върви се запиши доброволец в Украйна и се бий срещу омразните ти руснаци. Ама не смееш. Ти си страхливец, човек без грам собствено мнение, папагал, който повтаря, каквато опорка му спуснат.

Срещу наци кат теб трябва да се воюва с всички средстваа и не знам за какви опоорки и папагали ми говориш може би ара?

Ако става въпрос за опорки само ти пускаш такива

преди 2 минути, petie1 написа:

Срещу наци кат теб трябва да се воюва с всички средстваа и не знам за какви опоорки и папагали ми говориш може би ара?

Ако става въпрос за опорки само ти пускаш такива

Казах ти, хващай пушката и върви на фронта да се докажеш какъв "мъж" си. Че в момента не си нищо повече от жалък и злобен пинчер, мислещ се за ротвайлер.

преди 5 минути, Anneliese написа:

Значи си фен на пияницата Елцин и времето на слабата Русия. Е, това време повече никога няма да се върне. В интернет се коментира, че Украйна се превръща в Сомалия. Съвсем заслужено според мен!

Това е твоя кумир:

diE9o3.gif

Айде беез да гледаш в Интернет ми изброй 5 руски съврени филма? Поне един автор на научна книга свързана с Линукс? поне едно научноо попилярно руско предаване? Чакам

преди 6 минути, Anneliese написа:

Казах ти, хващай пушката и върви на фронта да се докажеш какъв "мъж" си. Че в момента не си нищо повече от жалък и злобен пинчер, мислещ се за ротвайлер.

Не си ти тая дет да казва дали съм мъж или не капиш? Дори и да бях здрав нямаше да ида на фронта сама се сети защо

Следва най-логично от страна на Украйна, приемане на Украйна в ЕС и в НАТО, при следващото искане на Путин на някакво парче земя за кой път вече, ще се изправи срещу НАТО и срещу ЕС.

Изолация на Русия. Продължава.

Признаване на ония нацисти в Крим, Сталино и ония другите. Да си живеят в комунизма и в мизерията.

преди 1 минута, Coco1 написа:

Наци, Путлер още ли не те е взел в любимата Расия :lol6:

Ама тя не ще в Рассия а в Сърбия

преди 1 минута, absurt написа:

Кое ти се видя толкова интересно? 

Руската мода.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.