Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поправка на хард диск на лаптоп

Featured Replies

Здравейте,

Хард диска на лаптопа си заминава и машината работи изключително бавно. Правена е порверка на машината от Hijack team и по отношение на вирусите всичко е чисто.

Преди да сложа нов диск, искам да опитам с поправка ако се получи нещо. Моля препоръчайте ми какъв инструмент да използвам за поправка.

Поздрави,

Стоян

преди 4 минути, stoy@n написа:

Здравейте,

Хард диска на лаптопа си заминава и машината работи изключително бавно. Правена е порверка на машината от Hijack team и по отношение на вирусите всичко е чисто.

Преди да сложа нов диск, искам да опитам с поправка ако се получи нещо. Моля препоръчайте ми какъв инструмент да използвам за поправка.

Поздрави,

Стоян

Няма как да се поправи. Сменя се с нов и ценната информация се прехвърля поне на 2 места.

• Автор
преди 33 минути, Емил Костов написа:

Няма как да се поправи. Сменя се с нов и ценната информация се прехвърля поне на 2 места.

Емо, благодаря за съвета! Все пак искам да опитам, като съм наясно, че дори и да се получи нещо, то няма да е за дълго...ама просто ей так за спорта ;)

П.С От онези три флашки дето бяха за коша едната я омазах. но двете си бачкат  бепроблемно:)

преди 1 минута, stoy@n написа:

Емо, благодаря за съвета! Все пак искам да опитам, като съм наясно, че дори и да се получи нещо, то няма да е за дълго...ама просто ей так за спорта ;)

П.С От онези три флашки дето бяха за коша едната я омазах. но двете си бачкат  бепроблемно:)

Ама уточнявай ги тези работи :). Иначе тествай с програмата HD regenerator. Тя ще направи каквото може, но не очаквай чудеса.

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Именно. Аз казах, че с подобни инструменти може само временно да се отложи (забави) неотложното, но така или иначе диска се сменя задължително.

Това е състоянието на диска (и темата):

Този диск е работил достатъчно дълго. Близо 33 000 часа

Screenshot-2021-04-24-193057.png

Иначе инструменти за диагностики бол (но се препоръчват само като се копира информацията на сигурно):

Такива са инструмента на производителя на WD => Data LifeGuard Diagnostics, външни програми като Victoria, MHDD, Spinrite, HDAT2, HDDRegenerator, HDSentinel и т.н.

преди 5 минути, stoy@n написа:

При флашките е различно.

То тези доскове дето се правят сега са алергични към всякакви програми за поправка или нещо от този сорт. Те се правят да умрат. Няма го вече старото качество.

току-що, JKirilov написа:

Това как го разбра? Дай карта на лошите блокове?

То това е май от друга тема, ама ние като не следим всичко :)

преди 2 минути, JKirilov написа:

Цитирам го от тази тема и то от преди половин час. Вече ако има нещо изтрито...

А твоите съвети ги знаем - купи си един нов комп за 5 хилки...:angry:

И къде дадох тайава информация, че не ми е ясно. И вярно ли ще дадеш съвет на някой, който има ценна информация на HDD да си го поправя?

Засега твърдя, че вероятно дискът няма нужда от поправяне и др. под. глупости, затова съм задал конкретен въпрос, а ти не го разбираш. Знаеш защо...

преди 43 минути, stoy@n написа:

Здравейте,

Поздрави,

Стоян

Едно ссд и малко рамец и ще възкресне .

• Автор
преди 45 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Именно. Аз казах, че с подобни инструменти може само временно да се отложи (забави) неотложното, но така или иначе диска се сменя задължително.

Това е състоянието на диска (и темата):

Този диск е работил достатъчно дълго. Близо 33 000 часа

Иначе инструменти за диагностики бол (но се препоръчват само като се копира информацията на сигурно):

Такива са инструмента на производителя на WD => Data LifeGuard Diagnostics, външни програми като Victoria, MHDD, Spinrite, HDAT2, HDDRegenerator, HDSentinel и т.н.

При флашките е различно.

Да, действително диска е стар. Оригиналния диск е със Win7 и съм го свалил защото имам мои неща на него. Утре ще пробвам с някоя от ппрепоръчаните програми, но със сигурност ще го сменя.

Б;агодаря за съветите и препоръките!

:wors:

преди 17 минути, Емил Костов написа:

То тези доскове дето се правят сега са алергични към всякакви програми за поправка или нещо от този сорт. Те се правят да умрат. Няма го вече старото качество.

Само че диска е стар и тогава бяха качествени. Виждаш, че е на  близо 33k часа. Иначе за новите съм съгласен. От новите най съм доволен от HGST (но са скъпи) и от Toshiba (пак са от HGST бизнеса). WD и Seagate не са това, което бяха, а те погълнаха доста от другите брандове, а Samsung Spinpoint не просъществува за дълго.

преди 18 минути, JKirilov написа:

Това как го разбра? Дай карта на лошите блокове?

Дал съм линк и към темата (в която се вижда състоянието на Event Viewer грешките и на SMART статуса на диска).

преди 9 минути, JKirilov написа:

Засега твърдя, че вероятно дискът няма нужда от поправяне и др. под. глупости, затова съм задал конкретен въпрос, а ти не го разбираш. Знаеш защо...

Да, има нужда от смяна. Тук ще се съглася с Emo. Този си е изпял песента.

преди 6 минути, adersa написа:

Едно ссд и малко рамец и ще възкресне .

Да, още повече диска е бавен - 5400 rpm.

преди 4 минути, stoy@n написа:

Да, действително диска е стар. Оригиналния диск е със Win7 и съм го свалил защото имам мои неща на него. Утре ще пробвам с някоя от ппрепоръ1аните програми, но със сигурност ще го сменя.

Б;агодаря за съветите и препоръките!

Няма за какво. Важното е да се реагира на време, а като си спокоен, че имаш данните, този пак можеш да го ползваш за временни неща, докато напълно не сдаде багажа. Никой не е казал, че дори да го смениш още утре трябва да го засилиш за кофата. Можеш да си експериментираш с него.

току-що, JKirilov написа:

Възможно е да е за смяна, можеше да ползваш все пак регенератора.

Абе ти не четеш ли днес? :) Той ще ползва програми...Нали това му беше въпроса. Явно не, Емо, а ти не си разбрал този път въпроса:

преди 36 минути, stoy@n написа:

преди 31 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Човека пита с кои програми да го мъчи.

• Автор
преди 30 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Абе ти не четеш ли днес? :) Той ще ползва програми...Нали това му беше въпроса. Явно не, Емо, а ти не си разбрал този път въпроса:

Човека пита с кои програми да го мъчи.

Ще се огледам и за SSD. Не съм наясно ще мога ли да го вместя на мястото на стария или трябва да ползвам мястото на DVD-то. Мога ли да объркам модела....или са стандартни?

Слагаш го на мястото на диска, в caddy се слага втори диск, който не е системен и обикновено там скоростите са доста по-ниски. Проблемния диск може да го експлоатираш, докато съвсем спре - примерно като външен или да сваляш, гледаш и после евентуално да триеш филми на него.

• Автор

Моля, препоръчайте ми SSD 250-500 Gb, че съвсем се оплетох в търсенето...модели...производители....:no-no: Да не взема да поръчам нещо дето няма да ми върши работа....

Не. Монтираш го на мястото на диска по същия начин, размера им е идентичен, диска ти трябва да е 2.5".

• Автор

Смених HDD със SSD Kingston 500Gb и направо на него направих клонинг на стария. Машината работи задоволително добре :) Старият го пробвах с две програми, но дава някаква грешка когато стигне до поправка. Ще го форматирам и ще го ползвам с една кутия през USB докато може.

Благодаря на всички включили се в темата!

Трия тогава скрипта, който бях написал в темата базиран на FRST лог файловете. Радвам се, че хванахме проблема навреме. ;)

Ползвай си новия със здраве!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.