Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютър - Setup did not find any hard disk drive

Featured Replies

Моля, ако някой може да ми помогне.От какво се нуждае този компютър?

На приятелят ми компа спрял (до последно работил на следващия ден като решил да го включи не заредил ХП-то).какво то4но е барал и по софта и по харда не знам.Когато аз се заех да го преинсталирам изписа "Setup did not find any hard disk drives installed in your computer.1

Помислих си че нещо се е скапал харда и го закачих на моя комп.,и той тръгна инсталирах му ХП(на мястото на моя хадр вървеше) и когато го монтирах отново на неговия комп. даде това:

2

след това закачих и моя хард на неговия комп и тръгна да се рестартира мнгократно като едновременно изписваше това:3

и това:4

след F4 даде това:5

не знам как трябва да са настройките тук и в биоса и дали се дължи само на това.

дали е здраво дъното и какво трябва да се направи?

Дъното му е АСУС но не знам какво точно а ХДД е Seagate Baracuda 7200 SATA 80GB

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

При инасталацията на XP-то сети ли се да натиснеш F6 и да добавиш драйверите за SATA? Грешка номер 1 идва от там, ако не си ги добавил. Можеш да инсталираш Windows-а на твоя компютър и после да сложиш харда на другия, само ако сте с еднакви конфигурации, и най вече с еднакъв чип (VIA, SIS, NVIDIA и т.н.). Иначе се получават проблемите, които си описал в 2;3;4. Та съвета ми е да му закачиш харда, да инсталираш някакъв свесен Windows (не самоделка, правена с Nlite) и когато те попита дали ще добавяш нещо, да натиснеш F6 и да сложиш SATA-драйвери, които предварително си записал на дискета.

правиш доста грешки Sata дисковете искат драйвер за инсталацията на Уиндоус настрои BIOS-а на твоя приятел според мен там куцат нещата а това за синия екран един Уиндоус инсталиран на една система не работи на друга освен ако не е 100% еднаква

• Автор

При инасталацията на XP-то сети ли се да натиснеш F6 и да добавиш драйверите за SATA? Грешка номер 1 идва от там, ако не си ги добавил.

Можеш да инсталираш Windows-а на твоя компютър и после да сложиш харда на другия, само ако сте с еднакви конфигурации, и най вече с еднакъв чип (VIA, SIS, NVIDIA и т.н.). Иначе се получават проблемите, които си описал в 2;3;4.

Та съвета ми е да му закачиш харда, да инсталираш някакъв свесен Windows (не самоделка, правена с Nlite) и когато те попита дали ще добавяш нещо, да натиснеш F6 и да сложиш SATA-драйвери, които предварително си записал на дискета.

а с диск могат ли да се качат тези драйвери за SATA защото няма флопи?и от къде да ги сваля?

а с диск могат ли да се качат тези драйвери за SATA защото няма флопи?и от къде да ги сваля?

Трябва да кажеш какво точно му е дъното. Про пинцип на сайта на производителя има драйверите. Ако не ги намериш сам, дай малко повече инфо и ще ти помогнем. Но така на сляпо, ще ни е трудно, или ще ти дадем нещо, което няма да промени картинката и пак ще има :rolleyes:

Относно исталацията от CD-доколкото зная няма как да стане. Все пак ако някой от колегите знае начин за интегрирване на SATA-драйвери чрез CD, да го каже, ще ми бъде и на мен интересно. А все пак едно флопи не струва нищо, купете едно и си решете проблема по стандартния метод.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Доста грешки допускаш ,но са поправими и за всичко си има чалъми ... нали така му викаха 1. Неможеш да инсталнеш на даден хард оперативна система и да преместиш харда на друго PC При всяка инсталация хардуера си прави подпис на харда преди да инсталне оперативната система. От това е скрийна на снимка 2 2. Можеш да инсталираш оперативната система без да имаш флопи на компютъра или лаптопа и без да флашваш. Ще ти трябва драйвера за SATA контролера за да можеш да направиш формат на харда преди да започне инсталацията. Моят съвет е да го свалиш от официялният сайт ,ако е фирмен компютър или лаптоп или пък според дъното да го намериш 3. Ще ти трябва nLite за да интегрираш въпросният драйвер във едно ново ISO и след това да го запишеш на едно CD или DVD "в зависимост от това какъв Windows" имаш ,ако искаш можеш да разкараш и ненужни елементи заедно със това,но ако не си във час много недей да го правиш. Лошото е ,че при това положение трябва да рискуваш едно CD ,но поне за във бъдеще ще си имаш диск за да си инсталираш оперативната система винаги. Ако нещо не е ясно ще ти кача снимки за да видиш стъпка по стъпка какво да направиш. Също така ,ако имаш проблеми със намирането на въпросният драйвер ,и ако дадеш инфо за дънната платка и със това ще помогнеме !!! ПС Преди да инсталираш nLite ще ти трябва NET Framework 2.0

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Моят съвет е преди да направиш нещо друго да прегледаш в Setup-а на компютъра всичко, което касае SATA. Според мен там нещо е забранено и проблема е от това. Windows XP се инсталира на SATA диск нормално, без да иска драйвери. Той нали вече го е направил това веднъж на собствения компютър?!

На мен ми е тръгвал Windows, инсталиран на друга система, но това беше малшанс, а и не се знае дали функционира всичко и до колко е стабилен. Беше само експеримент. В повечето случаи обаче не тръгва. Относно кръпките с Nlite мисля, че е глупост. По-добре инвестирай 8-10 лв в едно флопи и не си губи времето с глупости. Какво ще правиш, когато се наложи да си Update-неш биоса? Ще направиш компромис и ще поемеш риска да направиш ъпдейта през Windows, защото пак нямаш флопи. Или след като си инсталираш кръпката, направена с Nlite, ще си блъскаме взаимно мозъците заради някой син екран? ;) По някога старите методи са по-добри от новите.

Наскоро имах проблеми с една старичка машина - всичко се скапа тотално - аз не разбирам много много и след като докарах до непрекъснати сини екрани макс до 3 мин след пускането на машината направих следното - формат на ХДДто на друга машина - не вярвай на ауто селект и кейбъл селект - сложи си джъмпера на диска на Slave на диска който ще форматираш че може да стане голямо омазване на Уиндолса на изправната машина (поне аз съм успявал да го правя) и после не забравяй да го върнеш на Мастер като го връщаш на дефектната. Сега по важното - изчистих биоса с джъмпера -син екрам по време на инсталацията на Уин XP Втория път махнах батерията - пак син екран Накрая намерих някъде из биоса едно дето се активира за да се зачисти и Xpress Recovery - чак след това ми мина нормално инсталацията на Win-а и до сега компа работи без проблеми ... почти :-)

• Автор

здравейте най после се докопах до специалния компютър исе опитах да инсталирам хп но сега вече не тръгва от СД-то.Сложих му флопи но не мога да стартирам инсталацията. в БИОС не открива хард диск.Дъно A7N8X-E;CPU AMD Athlon XP 3000+;VC GForce 6800

здравейте най после се докопах до специалния компютър исе опитах да инсталирам хп но сега вече не тръгва от СД-то.Сложих му флопи но не мога да стартирам инсталацията. в БИОС не открива хард диск.Дъно A7N8X-E;CPU AMD Athlon XP 3000+;VC GForce 6800

След като в Биос -а не открива харда,отвори го и размести кабелите на захранването на харда и IDE кабела - а дано го открие.В опцията в Биос за детектване на харда ( не зная в този Биос как е точно,но е нещо подобно) - го постави на automatic .След тези "операции" ако пак не види харда в Биос - диска си е заминал по всяка вероятност Публикувано изображение

• Автор

След като в Биос -а не открива харда,отвори го и размести кабелите на захранването на харда и IDE кабела - а дано го открие.В опцията в Биос за детектване на харда ( не зная в този Биос как е точно,но е нещо подобно) - го постави на automatic .След тези "операции" ако пак не види харда в Биос - диска си е заминал по всяка вероятност Публикувано изображение

В биоса на Primari Master [Asus CRW-5232]

Primari Slave [Asus DRW-1608]

Secondary Master [NONE]

Secondary Slave [NONE]

след това на Secondary Master/IDE HDD auto detection {press enter}натискам ентер и пак нищо а харда е здрав защото на моя компютър тръгва

В биоса на Primari Master [Asus CRW-5232]

Primari Slave [Asus DRW-1608]

Secondary Master [NONE]

Secondary Slave [NONE]

след това на Secondary Master/IDE HDD auto detection {press enter}натискам ентер и пак нищо а харда е здрав защото на моя компютър тръгва

Размени местата на IDE кабелите - оптичните устройства на Secondary Ide ,харда на Primary Ide и виж джъмпера на харда да е на Master =

Драйвер искат само онези, които ползват silicon controlera. Срещаха се при дъната с nForce2. Най-вероятно и при аналозите на VIA за онова време. Единственото нещо, което пречи на един Windows (инсталиран на една система) и опитан да бъде подкаран, на коренно различна система, са драйверите. Без тях всичко си тръгва по мед и масло. Всичко над Intel 865, nForce3, VIA KT800 (за VIA несъм на 100%, понеже несъм имал много вземане-даване с тях) работят нормално без допълнителни драйвери. Защо не вземеш да споделиш точния модел на Асус-а, че има едни с по четири SATA, два от, които са само за RAID и ако се пробваш на тях да си подкараш диска.....

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

• Автор

Размени местата на IDE кабелите - оптичните устройства на Secondary Ide ,харда на Primary Ide и виж джъмпера на харда да е на Master =

харда е САТА (с малкия тънък кабел) как да го разменя?

Драйвер искат само онези, които ползват silicon controlera. Срещаха се при дъната с nForce2. Най-вероятно и при аналозите на VIA за онова време.

Единственото нещо, което пречи на един Windows (инсталиран на една система) и опитан да бъде подкаран, на коренно различна система, са драйверите. Без тях всичко си тръгва по мед и масло.

Всичко над Intel 865, nForce3, VIA KT800 (за VIA несъм на 100%, понеже несъм имал много вземане-даване с тях) работят нормално без допълнителни драйвери.

Защо не вземеш да споделиш точния модел на Асус-а, че има едни с по четири SATA, два от, които са само за RAID и ако се пробваш на тях да си подкараш диска.....

A7N8X-E Delux между другото надписите на дъното наистина са :SATA_RAID 1 и SATA_RAID2

Редактирано от boriv (преглед на промените)

Дааа, дъното ти е с nForce2, което ще рече, че няма Native (подръжка на SATA - ако мога така да се изразя) и затова ще ти е нужен допълнителен драйвер, който да заредиш преди самата инсталация.

http://www.asus.com.tw/products4.aspx?mode...l2=13&l3=56

Драйвера, най-вероятно го има и в download центъра на Asus, ма като ги знам к'ви са Asus.... най-добре си го изтегли от официалния сайт на... http://www.siliconimage.com/support/suppor...amp;osid=4&

Btw, понеже неразбрах или непрочетох... БИОС, засича ли ти диска?

Ако не, поставяш диска в SATA1. Влизаш в BIOS - LOAD DEFAULTS. И ако всичко е наред с хардуера и въпросните два SATA са предвидени да работят и без RAID масив, след като бутнеш от CD-то, натиснеш F6, за да заредиш драйверите от дискетата, всичко трябва да си дойде на място.

Btw2, каква марка е диска....?

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

Сложи оптичните устройства на Secondary Ide - Master и Slave , остави Primary Ide празен , харда на Sata 1 и си свали драйверите за Сата ( както препоръча Morfei 1) - после ги записваш на дискета и при началото на инсталацията помпиш F 6 ,за да качиш драйверите ( просто следваш Уин-а какво ще поиска) .

• Автор

Дааа, дъното ти е с nForce2, което ще рече, че няма Native (подръжка на SATA - ако мога така да се изразя) и затова ще ти е нужен допълнителен драйвер, който да заредиш преди самата инсталация.

http://www.asus.com.tw/products4.aspx?mode...l2=13&l3=56

Драйвера, най-вероятно го има и в download центъра на Asus, ма като ги знам к'ви са Asus.... най-добре си го изтегли от официалния сайт на... http://www.siliconimage.com/support/suppor...amp;osid=4&

Btw, понеже неразбрах или непрочетох... БИОС, засича ли ти диска?

Ако не, поставяш диска в SATA1. Влизаш в BIOS - LOAD DEFAULTS. И ако всичко е наред с хардуера и въпросните два SATA са предвидени да работят и без RAID масив, след като бутнеш от CD-то, натиснеш F6, за да заредиш драйверите от дискетата, всичко трябва да си дойде на място.

Btw2, каква марка е диска....?

1.1

2.2

diska e Seagate Baracuda 7200.7 80Gb

• Автор

Сложи оптичните устройства на Secondary Ide - Master и Slave , остави Primary Ide празен , харда на Sata 1 и си свали драйверите за Сата ( както препоръча Morfei 1) - после ги записваш на дискета и при началото на инсталацията помпиш F 6 ,за да качиш драйверите ( просто следваш Уин-а какво ще поиска) .

Така стана .Благодаря на всички за съветите тръгна,инсталирах ХП и сега вече ще се оправям сам.Още веднъж благодаря!!! :speak:
  • 4 месеца по-късно...
  • Автор

здравейте пак съм аз,откъде се хванах пак да го преинсталирам този компютър и аз не знам уж всичко правя както трябва (като предния път,по начина по който ме упътихте) но този път не става когато тръгне да копира файловете на харда пише, че не може да копира файловете:Si3112r.sys.;SiWinAcc.Sys;Si3112r.inf;SilSupp.cpl;Si3112r.cat които са точно файловете от дискетата с драйвърите.С retry нищо не става,а като ги прескоча когато рестартира излиза синия екран с грешките.Надявам се на помощ!

Здравей,моят съвет в този случай е да направиш една нова дискета с драйвери.Всички знаем колко точно са издръжливи дискетките и може да е заминала ан кино.Аз съм със същото дъно(виж подписа) и имам 5-6 дискетки,защото някой път копира някой не.Другия вариант да не ще е ако се мъчиш на инсталация на XP да сложиш драйверите за 2000 (нали те пита кой от двата искаш)

Колкото до биоса-това дъно не показва SATA хард вътре в биоса а само на POST и то за секунди.Това не бива да те тревожи обаче,той си е там.Преди 3 години аз почти бях тръгнал да си връщам харда(чисто нов:sobbing:) само защото не го показва,но то така и трябва.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Здравей,моят съвет в този случай е да направиш една нова дискета с драйвери.Всички знаем колко точно са издръжливи дискетките и може да е заминала на кино.

И аз мисля същото -направи си нова дискета .

• Автор

от 4 дискети нито една не тръгва.една по една ги форматирах и не става

от 4 дискети нито една не тръгва.една по една ги форматирах и не става

Сигурен ли си ,че самото устройство работи ? Ако -да ,тогава купувай някоя нова дискета ( гледай да е по-скъпичка ,защото евтиниите още като ги вземеш не бачкат ). Няма логика след като един път инсталацията е станала по този начин ,втори път да не иска .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.