Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дано някога да има възмездие!

Featured Replies

При единия преди 1989г и другия след 1989г строй има позитиви и негативи, а кой е по добър е за всеки различно, някой са само чували за "онова" време, други са им казвали, а трети са ин промили мозъците с глупости на прехода (който май никога няма да свърши).

Щеше да бъде чудесно, ако бяхме запазили позитивите от преди 1989г приложени във времето след 1989г ,  но ние решихме да унищожим всичко за съжаление. 

преди 8 минути, -Fu- написа:

При единия преди 1989г и другия след 1989г строй има позитиви и негативи, а кой е по добър е за всеки различно, някой са само чували за "онова" време, други са им казвали, а трети са ин промили мозъците с глупости на прехода (който май никога няма да свърши).

Щеше да бъде чудесно, ако бяхме запазили позитивите от преди 1989г приложени във времето след 1989г ,  но ние решихме да унищожим всичко за съжаление. 

Едно от нещата направено от нас, което е в голям ущърб за сегашното ни положение. 

Ето един пример, който ще споделя с вас. Извинявам се, яко ви се стори малко дълъг.

На власт дойдоха "демократите" ( те всички бяха от бившето БКП)

Заповедта на Евгени Бакърджиев (министър при Иван Костов) Да се срине мавзолея.

В продължение на повече от седмица го гърмяха от ляво и дясно  и едвам го сринаха на 8-я ден. Същият този мавзолей е построен точно за 1 седмица по заповед ОТГОРЕ( който не знае значението на тази дума, да ме попита) Не можеше ли тази сграда, в центъра на София да се преустрои и да се ползва за други цели? Можеше. Но някои "другари" искаха да се покажат какви "велики демократи" може да ражда майка България. Същата участ сполетя и "Бузлуджа" поголовно разграбена от едни и същи хора. А е строена с народни пари. Всеки от нас по това време е участвал финансово за издигането на сегашния "мемориал", който е построен  с потта на хиляди войничета и цивилни за 19 години. Едва ли има обект в България да изглежда като такава грозна картина насред красивата природа. И така нататък.........

преди 2 часа, ined написа:

Който мисли, че по времето на Живков е било много хубаво да иде да си поживее в Северна Корея

Повечето наши сънародници, кога станаха собственици на жилища? И до ден днешен много хора си живеят в соц панелките, които вече са пред разруха.Защо ли? Защото сега нямат възможности да си купят ново жилище.Далеч съм от мисълта, че тогава всичко е било мед и масло, но обикновення работещ българин живееше достойни, за разлика от сега.

преди 5 часа, Чингис Хан написа:

Е Бай Тошо не крадеше ли? И всички, които бяха близо до партията.Ама безплатно образование, безплатно здравеопазване, той построи България! 

Всеки обикновен работещ българин можеше да си купи жилище. 0,12 стотинки хляба.Лятото карти за почивка.Селата бяха пълни с хора, не като сега обезлюдени.

Чакай чакай нали другарите бяха честни и почетни? :)

Ами кат гледам таранята по пътищата всеки празник не ми се струва българските работници да нямат пари :) А кат затвориха гръцката граница миналата година заради Ковид 19 какъв рев беше за почивките? Та толкоз за мита за бедния български работник :)

Разбира се и двете системи си имат хубости и лошотии,  днес за България е най добре да се привлича сериозен бизнес като например Опел Ауди Интел и други което и ще ни пази донякъдде от война защотпо днес войната се води повече между корпорациите а не толкоз на бойното поле иначе планетата отдавна щеше да е радиоактива зона като от Метро 2033

преди 2 часа, Kolev71 написа:

Едно от нещата направено от нас, което е в голям ущърб за сегашното ни положение. 

Ето един пример, който ще споделя с вас. Извинявам се, яко ви се стори малко дълъг.

На власт дойдоха "демократите" ( те всички бяха от бившето БКП)

Заповедта на Евгени Бакърджиев (министър при Иван Костов) Да се срине мавзолея.

В продължение на повече от седмица го гърмяха от ляво и дясно  и едвам го сринаха на 8-я ден. Същият този мавзолей е построен точно за 1 седмица по заповед ОТГОРЕ( който не знае значението на тази дума, да ме попита) Не можеше ли тази сграда, в центъра на София да се преустрои и да се ползва за други цели? Можеше. Но някои "другари" искаха да се покажат какви "велики демократи" може да ражда майка България. Същата участ сполетя и "Бузлуджа" поголовно разграбена от едни и същи хора. А е строена с народни пари. Всеки от нас по това време е участвал финансово за издигането на сегашния "мемориал", който е построен  с потта на хиляди войничета и цивилни за 19 години. Едва ли има обект в България да изглежда като такава грозна картина насред красивата природа. И така нататък.........

Ами с тези сгради можеше да развиваме туризъм кат германците ама отде толкоз акъл у нас

преди 10 часа, -Fu- написа:

Не може, това което искаш се нарича преврат, а последствия от такъв най малко искаш, но още не го знаеш това. 

Омразата "изяжда"  този който мрази, а не мразеният го, мисли над това. 

Отново си написала глупости, от всичко това за което мечтаеш ще бъдеш най потърпевша предвид че си в неравностойно положение. Представи си война случваща се, последната мисъл на управлението ще им бъде за хората имащи нужда от социална помощ. 

Оставам с впечатление, освен че не знаеш какво искаш, което го искаш не знаеш защо го искаш?!  

И с какво персонално си засегната от ГЕРБ ? 

1.Последствията от преврата няма да са за мен, а за герберите и техните семейства, те да му мислят. Аз не съм от ГЕРБ и не съм крала, нито одобрявам корупцията.

Да ти кажа ли колко шокирана и възмутена бях, когато баба ми веднъж ми разказа как един лекар е искал от баща ми пералня? Да, по време на соца но.........Пуста добрина човешка, тоя е трябвало да го докладват, това не е етично и морално лекарско поведение!

Някой ако ми поиска пари за нещо, ще намеря начин да го доноснича и да му съсипя животеца. Да видим дали ще посмее да си иска и от други.

2. Войната не ме плаши. За предпочитане е, пред живота в диктатура и автокрация. След война поне имаш шанс да си отмъстиш на тези, които са те унизили, крали и съсипали живота. Има възможност за Народен съд, както и за промяна в морала и мисленето на хората. След Втората световна евгениката бива отхвърлена от науката и никой вече не смее да закача евреите (освен във сбърканата нацистка Украйна). След Третата световна може да има шанс да променим отношението към славяните, както и хората с увреждания.

преди 10 часа, -Fu- написа:

И с какво персонално си засегната от ГЕРБ ? 

1.Майка ми трябваше да се пенсионира през 2010 година. Смениха правилата и задължиха майка ми да работи още 10 години, а тя е вече възрастна и болна, има глаукома. Сега, живот и здраве, ще се пенсионира тази година, но НИЩО НЕ Е ОСТАНАЛО ОТ ЗДРАВЕТО И, и не може вече да се грижи за мен. И трябва да подскачам от радост ли? Че я задължиха още 10 години да се занимава с малоумни циганчета, бъдещи престъпници, вместо да си гледа спокойствието и здравето? Сега не може вече да бъде полезна нито на мен, нито на внуците си. Редно ли е? Аз имах баба, пенсионирала се по болест заради инцидент (дядо без да иска и премазал крака с трактора). Баба се грижеше за мен, докато нашите работеха. Моите племенници нямат истински отношения с баби и дядовци - те работят, и са болни.  Не могат да им четат приказки, да ги водят далеч на разходка, на заведения..........Племенникът ми навърши 6, сега се учи да кара скейтборд. Вижда си бабите и дядовците само по видеочат и при ваканциите, като си идват. Редно ли е това? Тия деца не си познават бабите и дядовците, семейните истории, нищо..............

2.Лишиха ме от пенсия, обявиха ме за фалшив инвалид преди години, изкарахме мизерни 4 години без пенсия и сума ти лишения.Здравето ми пострада, защото ми писна от постоянните лишения, приказки за постни пици, колани за затягане и подобни щуротии, невинни хора се самоубиваха, защото бяха докарани до просешка тояга и фалит, не можех да си позволя много неща, а герберите се облажиха на наш гръб.

3. Сметицата от ГЕРБ, дето кара втори мандат (заради малоумните ми млади съгрлаждани и циганите) съсипа града ни. Унищожи площада в центъра на града, фиксирала се е да ни прави "Централ Парк" (който никой не иска и през който няма да има достъп до читалището, продаде фестивала ни на Монтана, уволни много хора, открадна много пари от града, уреди си нейния живот за наша сметка, ползва полицията за бухалки...............Още да изреждам ли............. В момента опитва да съсипе едни бизнеси. Опитва да направи всичко възможно да унищожи нещата, построени през соцализма. При предишния мандат срина сградата на завод "Ком", сега унищожи площада, а на негово място ще прави тъп парк с малко ручейче. А къде ще се събират хората за празници, за Нова година и хорото, за 24 май - хич не и пука!

Ти, щом одобряваш всичко това, значи също си за Народен съд! И повярвай ми - веднъж да се сменят нещата, ще докладвам на правилните власти за хора с определени никове, сеещи антибългарски и антируски настроения, хора, близки до ГЕРБ, калинки и така нататък. Чрез интернет всеки може да бъде издирен. Не ми пука за тези хора и съдбата им, аз искам България да се отърве веднъж завинаги от калинките, мутрите и корумпираните престъпници.Няма да жаля нито тях, нито децата и внуците им. Да са мислили, като са предавали България.

Отивам да ям сладолед, после ще отговоря на другите.

Мале мале нямам думи за последния шарж на форумната ни принцеса

"Ти, щом одобряваш всичко това, значи също си за Народен съд! И повярвай ми - веднъж да се сменят нещата, ще докладвам на правилните власти за хора с определени никове, сеещи антибългарски и антируски настроения, хора, близки до ГЕРБ, калинки и така нататък. Чрез интернет всеки може да бъде издирен. Не ми пука за тези хора и съдбата им, аз искам България да се отърве веднъж завинаги от калинките, мутрите и корумпираните престъпници.Няма да жаля нито тях, нито децата и внуците им. Да са мислили, като са предавали България."

Ане!

Че ти си била баш готова за министър председател, ама защо не ги сподели тези твои бленувани желания  по рано, та хората правилно да се ориентират за кого да гласуват. Изпуснала си такъв голям шанс. Пък и ние покрай теб все нещо, щяхме да се "облажим"

Петранка Младенова - Да дойдат танковете

Пол пот

Добре че такива отрепки като анка тъпото нямат шанс за власт и/или влияние

Не виждам нито един позитив на режима след 1989г. Какво е демокрация, какво е капитализъм? Човек за човека е вълк. Робовладелство!  

Да и в комунистическия Китай са роби! Ама я ги виж икономиката им къде е.Върви ги виж какви коли карат. Китаец каращ кола под 2015г.  няма! А бедния български роб на демокрацията и капитализма масово търкаля 25 годишен ръжделник, който отдавна е трябвало да е в моргата.И взима бързи кредити с нечовешки лихви да кара Коледа.А като закъснее идват няколко човека с бухалките и го пребиват! Да ти еб@ демокрацията!

преди 3 часа, Чингис Хан написа:

бедния български роб на демокрацията и капитализма масово търкаля 25 годишен ръжделник, който отдавна е трябвало да е в моргата.И взима бързи кредити с нечовешки лихви да кара Коледа.А като закъснее идват няколко човека с бухалките и го пребиват! Да ти еб@ демокрацията!

За нерзбраната от наша страна демокрация и същността и няма вина системата.  Страни като САЩ при които са наясно с това що е демокрация и как се използва с цел за народа нямат проблем. 

преди 4 минути, -Fu- написа:

За нерзбраната от наша страна демокрация и същността и няма вина системата.  Страни като САЩ при които са наясно с това що е демокрация и как се използва с цел за народа нямат проблем. 

Аа нямат проблем САЩ с демокрацията…..  Един път като прехвърлях каналите и засичам предаването на Опра Уинфри, гостуваха майка и син, и майката беше родила от сина си, понеже той не може да си намери жена, а много искал да има поколение.И това, ако не е проблем с демокрацията…. здраве му кажи.

преди 20 минути, Чингис Хан написа:

Аа нямат проблем САЩ с демокрацията…..  Един път като прехвърлях каналите и засичам предаването на Опра Уинфри, гостуваха майка и син, и майката беше родила от сина си, понеже той не може да си намери жена, а много искал да има поколение.И това, ако не е проблем с демокрацията…. здраве му кажи.

Повече е психически проблем отколкото с демокрацията. 

Не мога да повярвам колко хора одобряват корупцията. А бе, вас не ви ли е срам поне малко от липсата на етика и морал в обществото, бе?

преди 10 минути, Anne написа:

Не мога да повярвам колко хора одобряват корупцията. А бе, вас не ви ли е срам поне малко от липсата на етика и морал в обществото, бе?

Етика и морал не стават ни за ядене ни за пиене :)

преди 5 часа, Чингис Хан написа:

Не виждам нито един позитив на режима след 1989г. Какво е демокрация, какво е капитализъм? Човек за човека е вълк. Робовладелство!  

Да и в комунистическия Китай са роби! Ама я ги виж икономиката им къде е.Върви ги виж какви коли карат. Китаец каращ кола под 2015г.  няма! А бедния български роб на демокрацията и капитализма масово търкаля 25 годишен ръжделник, който отдавна е трябвало да е в моргата.И взима бързи кредити с нечовешки лихви да кара Коледа.А като закъснее идват няколко човека с бухалките и го пребиват! Да ти еб@ демокрацията!

В Китай си е чист капитализъм под държавен контрол та затва и могат да си бръмчат с чисто ново коли... Това го е открил Хендри Форд и е една основите на капитализъма....... А тук имаме мутризъм а не капитализъм

преди 20 часа, Anne написа:

Чрез интернет всеки може да бъде издирен

Интересно как ще стане ако взема мерки да не ме открият м?  Ако някой ще прави глупости повярвай ми ще вземе мерки да не го открият

преди 33 минути, petie1 написа:

Етика и морал не стават ни за ядене ни за пиене :)

В Китай си е чист капитализъм под държавен контрол та затва и могат да си бръмчат с чисто ново коли... Това го е открил Хендри Форд и е една основите на капитализъма....... А тук имаме мутризъм а не капитализъм

Интересно как ще стане ако взема мерки да не ме открият м?  Ако някой ще прави глупости повярвай ми ще вземе мерки да не го открият

1. Може да не стават, но не честно и редно подобно поведение, а и що за пример даваш на децата и внуците, на приятелите и колегите? И си позволяваш иначе да размахваш пръст и да четеш високопарно морал?

2. В Китай обаче разстрелват за корупция, я си направи една справка.

3. Повярвай ми, много лесно може да стане. То и мутрите, забягнали в чужбина, пак ги откриха и разстреляха. Какво остава за обикновени отрепки и предатели..............

преди 7 часа, rostislaf написа:

Петранка Младенова - Да дойдат танковете

Пол пот

Добре че такива отрепки като анка тъпото нямат шанс за власт и/или влияние

Именно - Aнчето не, че не иска диктатура, иска, ама тя да е диктатора.

преди 15 минути, Anne написа:

1. Може да не стават, но не честно и редно подобно поведение, а и що за пример даваш на децата и внуците, на приятелите и колегите? И си позволяваш иначе да размахваш пръст и да четеш високопарно морал?

2. В Китай обаче разстрелват за корупция, я си направи една справка.

3. Повярвай ми, много лесно може да стане. То и мутрите, забягнали в чужбина, пак ги откриха и разстреляха. Какво остава за обикновени отрепки и предатели..............

Хаха поредния ти як шарж който показва непознаване на интернет и принципите му един прост пример блокчейн ходи ме намери кат си нямаш работа.... Е сигурно може са гръмнали някой за корупция в Китай не знам не змам ти си по тия неща... Аз морал не чета на никого за разлика от теб :)

преди 16 минути, petie1 написа:

Хаха поредния ти як шарж който показва непознаване на интернет и принципите му един прост пример блокчейн ходи ме намери кат си нямаш работа.... Е сигурно може са гръмнали някой за корупция в Китай не знам не змам ти си по тия неща... Аз морал не чета на никого за разлика от теб :)

Явно не гледаш телевизия и не четеш новини............. Наскоро в Китай имаше екзекутирани за корупция. А преди години - едни такива продажни, заради които деца се бяха натровили с отровно мляко, пуснато на пазара.

преди 6 часа, Anne написа:

Цялото управление на държавата не го е срам, та аз ли трябва да се срамувам. Нали от тях гледаме и се учим. Ти уж си на 35 години, а мисловният ти апарат  - едва 5 годишен!

преди 4 часа, Anne написа:

Явно не гледаш телевизия и не четеш новини..

Опа вярно бре ти беше биг систър та знаеш ко гледам щот ми следиш нета :) Както съм писал не веднъж политиката слабо ме вълнува та през едното ушо влязло през другото излязло

преди 7 минути, Kolev71 написа:

Цялото управление на държавата не го е срам, та аз ли трябва да се срамувам. Нали от тях гледаме и се учим. Ти уж си на 35 години, а мисловният ти апарат  - едва 5 годишен!

Право в целта дядо Стефчо и не е на 35 а на 37 :) А и яко ме разсмива е не е кат любимото ти момче де

Абе вие още ли я дъвчета тази тема???Няма ли да разберете,че каквото и да правите и за когото и да гласувате,ще сте в един коловоз.Винаги ще има какво да се направи/глсува,но то ще е само с един изход.Дали по-малко или по-вече,все тая.Всички минаха,кой искате да дойде и да ни оправи?Въртим се в един омагьосан кръг.Аз лично не виждам излизане.Даже започвам да мисля,дори и отвън да дойдат,ще ни доят по същия начин.

преди 42 минути, bojoviki написа:

....

Тя да дойде един път на власт нашто Анче, ще видиш нямали излизане - ще натика целия омагьосан кръг в концлагери и да копат камъни ли, какво беше там. Естествено без другарката Нинова, че тя е другарка и без чалгарина, че пред неговите композиции и Вагнер бледнее - останалите обаче дупе да им яко.

на 8.05.2021 г. в 1:12, bojoviki написа:

Абе вие още ли я дъвчета тази тема???Няма ли да разберете,че каквото и да правите и за когото и да гласувате,ще сте в един коловоз.Винаги ще има какво да се направи/глсува,но то ще е само с един изход.Дали по-малко или по-вече,все тая.Всички минаха,кой искате да дойде и да ни оправи?Въртим се в един омагьосан кръг.Аз лично не виждам излизане.Даже започвам да мисля,дори и отвън да дойдат,ще ни доят по същия начин.

Ами аз го казах не един и два пъти всички са макари... А темата си беше за това принцесата да ни каже че не  е чесана да са похвали че е гледала ново филмче и да ни тегли по една дебела що никой да я чеше :) Демек типичните за нея дрън дрън теми :)

на 8.05.2021 г. в 1:56, insec написа:

Тя да дойде един път на власт нашто Анче, ще видиш нямали излизане - ще натика целия омагьосан кръг в концлагери и да копат камъни ли, какво беше там. Естествено без другарката Нинова, че тя е другарка и без чалгарина, че пред неговите композиции и Вагнер бледнее - останалите обаче дупе да им яко.

Чакай първо да ни проследи та да може да ни напише обвинителните актове... Опа то май за Народен съд не трябвахса точнп обвинителни актове та тъй де всички че сме в концелагерите мхм....

на 6.05.2021 г. в 19:58, Anne написа:

Отивам да ям сладолед, после ще отговоря на другите.

Аз пък баклава 😀

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.