Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Жан се завръща

Featured Replies

на 25.05.2021 г. в 21:18, Michigan111 написа:

Аз прекрасно знам какво се продава в магазините,лук от Китай не внасяме, чесън мъкнат от там. Но и по -странни продукти съм виждал внос,  включително посред лято полски домати.  

Наясно съм и какво искаше да постигне Жан, както и че намеренията му бяха искрени. Но той самия в едно интервю се оплака, че държавата фалирала заради 2млрд долара(или някаква подобна сума), които не се съгласили да разсрочат.  И виж как неговото оправдание кореспондира с това, което ти цитирах... да изгониш представителя на МВФ и после да се сърдиш, че не ти помогнали и не разсрочили... е, извинявай, ама това си е крайно наивно.  Всеки политик,  който иска да направи нещо,което няма да е в интересите на кръговете, които се месят в държавните дела, трябва много добре да си мери ходовете,  и последствията до които биха довели неговите решения, и при всички положения да има решение и готов план за всеки казус.  Такива способности Жан няма. Не че другите имат,  но те и не се опитват да отстояват българските интереси, тоест такива способности са им непотребни.    

И пак стигам до това,  което и преди написах в темата - не става само с желание, трябва и можене.  

Ясно са какви са му желанията на човека. Не успя да ни умори с хиперинфлацията вече е тръгнал да ни стреля.

Цитат
ДИАГНОЗА
.
"Майкопродавците ще ми раздават акъли, защото били зад граница и направили правилния цивилизационен избор. А да ми дойдат с фотоапаратите си, вързани с Фейсбук постоянно, а пък аз ще им изляза с автомата, ножа или юмрука си, който също е оръжие. Лукашенко им показа как става тая работа. Класически!"
Жан Виденов, лидер на Ляв съюз за чиста и свята република, на първата пресконференция на организацията.
-----------------------------------------
Какво се е заел да ни обяснява? Като е хванал автомата, да се запретне да ни очисти като народ, защото като премиер се опита, ама не можа да ни изтреби с хиперинфлацията и глада.

Ако бяхме нормални хора досега трябваше да сме го набутали в затвора за да си изкара старините. Той обаче явно е амбициран да ни довърши като нация. Какво да кажа може пък и да сме го заслужили с прекаленото си търпение към такива като него. Че даже се намират и хора които го възхваляват. Явно си е вярна максимата че всеки народ си заслужава управниците.

• Отговори 82
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Абе смехоране,

Какво направиха Филип Димитров (затрил селското стопанство), Иван Костов (затрил индустрията), Симеончо (закрил работещи реактори на АЕЦ),

Бойко Борисов (довършил започнатото от посочените по-горе и изгонил от родината им млади и способни кадри)?

И като си спомним "помощта от вън"!

И да, някои станаха по-богати за сметка на други!

преди 4 минути, dedidi написа:

Абе смехоране,

Какво направиха Филип Димитров (затрил селското стопанство), Иван Костов (затрил индустрията), Симеончо (закрил работещи реактори на АЕЦ),

Бойко Борисов (довършил започнатото от посочените по-горе и изгонил от родината им млади и способни кадри)?

Едиствено последния от изброените поне се опитваше да прави И нещо за хората, малко но все пак нещо, останалите унищожиха каквото можаха, "височеството" си присвои и някои държавни имоти че даже беше на път да чопне и Мусала.

преди 55 минути, dedidi написа:

Абе смехоране,

Интересно, как всички други са виновни за разрухата на държавата, само БСП не са. Ни лук яли, ни лук мирисали. Типично тролско - смехоранско изказване.

преди 46 минути, andreygg написа:

Интересно, как всички други са виновни за разрухата на държавата, само БСП не са. Ни лук яли, ни лук мирисали. Типично тролско - смехоранско изказване.

комунетата забравиха че всичко , поне от първите години след "промяната" , бе контролирано от службите на БКП.

И СДС,  и другарите Костов и много други знайни и незнайни . Които другари си нагласиха и подготвиха разграбването - и приватизацията и трибуквените групировки които да страхуват простолюдието , и   всичко останало

Някои лостове са останали и до ден днешен.

Виждаме ги дори в актуалната политика в лицето на някои комунета като Рашков, гнома, Корнела  и др....

преди 1 час, miro20 написа:

трибуквените групировки които да страхуват простолюдието...

...най вече чрез бригади от биячи. Да ти напомням ли кой е бил шеф на тези бригади при СИК?

преди 1 час, miro20 написа:

Някои лостове са останали и до ден днешен.

Виждаме ги дори в актуалната политика в лицето на някои комунета като Рашков, гнома, Корнела  и др....

това "и др..." включва и Боко Банкянски - личният бодигард на Маджо, нали?

Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение

Що така бе комунета :

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/stotici-murtvi-dushi-podkrepiha-koalicii-za-uchastie-izborite?fbclid=IwAR3OJN0fKQoXUjIiuKqQw4H8gE3qg7-6CClWB_FVVhtmuHJVMfAwZBKPiVI

Макар че като ви гледам какви сте мумии от оня свят... може пък наистина всичко да е "редовно" ...

116i3dbd6ujj.jpg.fc1273b97809b4fb0d2f7fd6157503ba.jpg

1907928_359827877530522_2060597886160855386_n.jpg.28e0ff88807dd42ab046b5ec2cb4cbd6.jpg

УжасТ !. Как можах !

на 27.05.2021 г. в 23:28, ivottoshev написа:

...най вече чрез бригади от биячи. Да ти напомням ли кой е бил шеф на тези бригади при СИК?

това "и др..." включва и Боко Банкянски - личният бодигард на Маджо, нали?

шеф на охраната би могъл да бъде.

И това не е нито незаконно, нито неморално при условие, че по това време охраняваното лице не е било нито обвиняемо, нито подсъдимо!

:hush:

преди 19 минути, miro20 написа:

Само че не е бил само шеф на охраната. И сам знаеш, че е невъзможно да се издигнеш до шеф на охраната на Маджо, без да си доказал пред боса и други качества освен тези на добър телохранител.

• Автор
на 27.05.2021 г. в 20:33, Bubbles написа:

"височеството" си присвои и някои държавни имоти че даже беше на път да чопне и Мусала.

Никакви държавни имоти не си е присвоил Височеството,  а си взе това, което комунягите присвоиха от семейството му, тоест което му се полага и по закон, и по право.  Това за Мусала не знам от къде го измисли.  Но Височеството и не малко дари,  за това обаче никой не говори.

И понеже спомена последния,  да ти напомня че Височеството е на хиляди години пред последния като образование,  маниери, обноски..  Единия в Европа го уважават,  на другия му се подиграват... 

на 27.05.2021 г. в 21:24, andreygg написа:

Е, те само 2 пъти фалираха държавата, до 3 пъти не се брои 🤣

преди 7 минути, Michigan111 написа:

Никакви държавни имоти не си е присвоил Височеството,  а си взе това, което комунягите присвоиха от семейството му, тоест което му се полага и по закон, и по право.  Това за Мусала не знам от къде го измисли.  Но Височеството и не малко дари,  за това обаче никой не говори.

Ти сериозно ли?:lol6:

• Автор
преди 8 минути, Bubbles написа:

Ти сериозно ли?:lol6:

Абсолютно сериозно.  И не виждам кое точно ти е смешно.  Щом един имот е строен и платен от предците му,  къде виждаш логиката да не е негов по право?  Същото и с горите, полагат му се - взел си ги е, оревахте света, все едно вие сте ги садили,  не баща му и дядо му. А иначе големите горски бизнесмени изсякоха половината държава, ама там вече проблем няма.  

преди 13 минути, Michigan111 написа:

Абсолютно сериозно.  И не виждам кое точно ти е смешно.  Щом един имот е строен и платен от предците му,  къде виждаш логиката да не е негов по право?  Същото и с горите, полагат му се - взел си ги е, оревахте света, все едно вие сте ги садили,  не баща му и дядо му. А иначе големите горски бизнесмени изсякоха половината държава, ама там вече проблем няма.  

Какво са построили ТЕ? Ти луд ли си или на Луд на се правиш?
Това са държавни имоти, а така нареченото височество има точно толкова право над тях колкото Елизабет втора и семейството й над Бъкингамсмия дворец.

преди 38 минути, Michigan111 написа:

Е, те само 2 пъти фалираха държавата, до 3 пъти не се брои 🤣

Зависи от кога броиш

https://ekipbg.com/faliti-nrb/

Относно царя... може би трябваше отделен закон , отделна процедура... но така всичко излезе  много грозно .

Дойде да оправи Бъглария за 800 дни, а оправи единствено себе си . Колкото и законно да е това... нещо  куца тука...

• Автор
преди 3 минути, miro20 написа:

Дойде да оправи Бъглария за 800 дни, а оправи единствено себе си . Колкото и законно да е това... нещо  куца тука...

Пусни си изказването на царя за 800те дни, изслушай го 10 пъти. Вторачвайки се в основното, пропускате страничното,  а понякога е важно. 

току-що, Michigan111 написа:

Пусни си изказването на царя за 800те дни, изслушай го 10 пъти. Вторачвайки се в основното, пропускате страничното,  а понякога е важно. 

Да си го пускат излъганите дето гласуваха за него . Аз не съм , и ми бе ясен от самото начало.. но възрастните ни съграждани търсеха нова надежда, без дори да слушат  КАКВО аджеба точно казва... :getout:

• Автор
преди 6 минути, Bubbles написа:

Какво са построили ТЕ? Ти луд ли си или на Луд на се правиш?
Това са държавни имоти, а така нареченото височество има точно толкова право над тях колкото Елизабет втора и семейството й над Бъкингамсмия дворец.

Друже, в момента философстваш за неща от които и хабер си нямаш. За Врана например можеш да идеш в музея на държавния архив и да видиш нотариалните актове с които Фердинанд е купувал земята. Не са 1 или 2 акта, много са,  парче по парче е събирана. Строено е пак от него. Има и взет частен заем от Русия,  който е гарантиран именно с двореца Врана.  Как ще гарантира частен заем с държавен имот би ли обяснил?  

преди 6 минути, miro20 написа:

Да си го пускат излъганите дето гласуваха за него .

И защо коментираш тогава неща, които не познаваш в същество? 

преди 13 часа, Michigan111 написа:

Съгласен съм с теб че всъщност "величеството" има право да си вземе имотите но това че се съюзи с разсипниците на България за да го направи не може да му бъде простено според мен. Подведе народа а след това си затрая за да не се прости с това което му се полага. Поведение на мижитурка а не на цар.

• Автор
преди 11 часа, lsmurf написа:

Съгласен съм с теб че всъщност "величеството" има право да си вземе имотите но това че се съюзи с разсипниците на България за да го направи не може да му бъде простено според мен.

Е той се съюзи и с тези, които го изгониха от България и знаеш какво причиниха на семейството му.. Също не го разбирам.  Но може и да е нямал избор,  иначе наистина нямам обяснение защо не декомунизира поне държавния апарат. Но със сигурност имаше и фактори, които не зависеха от него, най малкото виж колко години след партийния преврат 10 Ноември дойде в България.   

Това заглавие ме подсеща за "Отмъщението на Ситите", пардон на комунЮгите... 

Лумпен-пролетариатът, който всъщност не е пролатариат, а жив олигархият, връща една кукла на конци... 

Да де, ама бабите и дядовците, дето са си направо тъмно червени, го възприемат като невинна жертва ... Соц вариация на "Добрият цар и злите боляри" ... 

"Добрият Жан и лошите му 'ора"  ще е новата политическа латино-сапунерка ... или по съвременно му, турска жълтения ... Само дето накрая жълтото отново ще е отпреде на народните килоти... 

Но няма да се притеснявате, The Show must go on... 

преди 16 часа, Michigan111 написа:

Е той се съюзи и с тези, които го изгониха от България и знаеш какво причиниха на семейството му.. Също не го разбирам.  Но може и да е нямал избор,  иначе наистина нямам обяснение защо не декомунизира поне държавния апарат. Но със сигурност имаше и фактори, които не зависеха от него, най малкото виж колко години след партийния преврат 10 Ноември дойде в България.   

Винаги има избор. Да играе по свирката на някого или да захвърли личните си интереси и да се оттегли с достойнство. Предпочете имането пред достойнството и уважението на хората. Негов проблем. Подобен казус е и Жан Виденов. Той видиш ли бил честен ама някой му скроил номер , ами не ,ако е бил честен няма как да допусне ситуацията в която изпадна България или поне да беше излязъл и заявил кой точно е виновен да го беше дал на прокуратурата и така нататък. Когато си трае не е жертва а съучастник.

• Автор
преди 16 минути, lsmurf написа:

Винаги има избор. Да играе по свирката на някого или да захвърли личните си интереси и да се оттегли с достойнство. Предпочете имането пред достойнството и уважението на хората. 

Моето мнение е малко по различно. Имотите така или иначе щеше да си ги вземе, дали през редовна процедура или съдебна,  дали през български съд или международен.  Лично аз малко се съмнявам,  че ако не беше неговото правителство щяхме да влезем в ЕС.  Даже съм по склонен да мисля, че щяхме да сме в положението на Сърбия и да се лутаме между едното и другото. 

Иначе избор има, съгласен съм, но той е да се меси ли или да си трае. Ако избере да се меси, както избра, вече липсва другия избор, по важния, кадровия- работи с не негови кадри, а с каквото е налично.  А с това,  което е налично чудеса не можеш да очакваш. 

ДА не ме разбереш грешно,  изобщо не твърдя,  че това беше успешно правителство, а че се правят генерални изводи без да се вземат предвид многобройните фактори,влияещи на процесите. 

преди 1 час, Michigan111 написа:

Моето мнение е малко по различно. Имотите така или иначе щеше да си ги вземе, дали през редовна процедура или съдебна,  дали през български съд или международен.  Лично аз малко се съмнявам,  че ако не беше неговото правителство щяхме да влезем в ЕС.  Даже съм по склонен да мисля, че щяхме да сме в положението на Сърбия и да се лутаме между едното и другото. 

Иначе избор има, съгласен съм, но той е да се меси ли или да си трае. Ако избере да се меси, както избра, вече липсва другия избор, по важния, кадровия- работи с не негови кадри, а с каквото е налично.  А с това,  което е налично чудеса не можеш да очакваш. 

ДА не ме разбереш грешно,  изобщо не твърдя,  че това беше успешно правителство, а че се правят генерални изводи без да се вземат предвид многобройните фактори,влияещи на процесите. 

Наистина не може да му се отрече че допринесе за влизане в ЕС . Но в крайна сметка хората очакваха от него много а той тръгна по пътя на лекото съпротивление. Доколкото си спомням беше откровено изнуден по всички правила на изкуството с връщането на имотите и той си клекна. Може както казваш и да беше спечелил чрез международен съд евентуално но чрез български хич не ми се вярва. А ако беше тръгнал по този път можеше още да води съдебни битки. А за кадрите - нали си ги докара от чужбина явно просто не се справи. Вярно е че политиката е изкуство на възможното , но да се съюзиш з БСП и ДПС и да очакваш да се получи нещо добро е напълно неадекватно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.