Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Биотероризъм в Монтанско

Featured Replies

преди 3 минути, васил козарев написа:

Предпочитам хлорът пред тифа, холерата и дезинтерията. Че и много други болести. 

Ние да не сме в средновековието, бе?

И в случая става дума, че някой е прекалил и е изхвърлил твърде много хлор. Ако въпросното нещо е хлор.

• Отговори 62
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Водата се хлорира, за да унищожава вредните бактерии. Слагат не хлор, а съединения на хлора, които отделят елементарен хлор и с това убиват микрофлората.

Хлорът във водата би трябвало да е в невредни количества, но миризмата остава, защото човешкото обоняние е на нивото на най-добрите анализатори най-малко.

Също така се използва озониране, то е по-скъпо, но без мирис и никакв вредно, и е по-съвременно.

По татово време водата в София се озонираше, но след като частниците приватизираха ВиК, веднага минаха на хлориране – като в държава от Третия свят. Щото спестяват някаква част от процента от разходите си. Не се наядоха тези, бе!

преди 3 минути, Anne написа:

И в случая става дума, че някой е прекалил и е изхвърлил твърде много хлор. Ако въпросното нещо е хлор.

Микробите много ги интересува дали си в Средновековито, шЪ знаЙш. 😅😄:D

преди 4 минути, Марчо Пирчов написа:

Водата се хлорира, за да унищожава вредните бактерии. Слагат не хлор, а съединения на хлора, които отделят елементарен хлор и с това убиват микрофлората.

Хлорът във водата би трябвало да е в невредни количества, но миризмата остава, защото човешкото обоняние е на нивото на най-добрите анализатори най-малко.

Също така се използва озониране, то е по-скъпо, но без мирис и никакв вредно, и е по-съвременно.

По татово време водата в София се озонираше, но след като частниците приватизираха ВиК, веднага минаха на хлориране – като в държава от Третия свят. Щото спестяват някаква част от процента от разходите си. Не се наядоха тези, бе!

Е, браво! Явно и при нас е имало озониране, а сега са го заменили с хлориране. Което води до рак. Супер просто. Някой е яко за съд!

Дано централните власти да стигнат и до нашата сметица и да я изметат. Тая не се наяде. Сега ни развали централния площад, "Централ парк" ще правела.............Площада си стои разкопан, а тя е взела едни пари............... Да я подпукат, ама така, че да с стегне бажажа и да се махне завинаги от тук!

Заради тая алчна нацистка сега ще измрат невинни хора!

преди 5 часа, васил козарев написа:

Ако няма хлор във водата ще се посереш като... 

То, посирането е най-малкият проблем, причинен от бактериите де... 

То на нея да се посере ще й е дойде дюшеш, запека излекувам..........

преди 4 часа, Anne написа:

То хлорирането на водата е от 19 век бе псевдоисторичко :)

преди 2 часа, petie1 написа:

То на нея да се посере ще й е дойде дюшеш, запека излекувам..........

То хлорирането на водата е от 19 век бе псевдоисторичко :)

Не се мъчи, няма смисъл. Лицето не желае дори да мисли.

1. Арсенът не е биологична отрова че да говорим за биотероризъм

2. Не знам как някой е решил, че нещо е отровено с арсен. Без да се пусне тест за арсен няма как да се открие.

3. Ако има арсен във водата ще стане наистина страшно. Това наистина ще се види какво е епидемия, пандемия, смъртност и каквото още се сетиш.

4. Не знам за какви нацисти става на въпрос. Това е нещо съществувало преди 60 години.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

За нашия район!

преди 21 часа, Емил Костов написа:

Не се мъчи, няма смисъл. Лицето не желае дори да мисли.

Е аз съм си оптимист та продължавам да опитвам :) А сега постнала някакво видео което обяснява точно за рудниците

преди 6 минути, petie1 написа:

Е аз съм си оптимист та продължавам да опитвам :) А сега постнала някакво видео което обяснява точно за рудниците

Аз с хора,които не мислят ( не искам да давам други епитети, че ще наруша правилата на форума) не искам да се занимавам. Ето какво представлява арсен и какво се случва, ако някой е отровен.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 41 минути, Емил Костов написа:

Аз с хора,които не мислят ( не искам да давам други епитети, че ще наруша правилата на форума) не искам да се занимавам. Ето какво представлява арсен и какво се случва, ако някой е отровен.

Сега ще има тема отровена ли съм с арсен?

Мисля, че е полезно да добавя, че като разцъквах из мрежата по този повод, видях, че много безотговорно и/ли неуко се смесва биологичното действие на арсена като химичен елемент и на арсена като негови съединения.

Съединенията на арсена – окиси, сулфиди и тем подобни – са (много) по-отровни от елементния, несъединения с нищо друго арсен. Едното е As, останалите са съединения като As2O3, As2S3 и т.н.

Първата причина е неукостта на съвременното население, пишещо в мрежата, а втората – а) в руския и българския е, че отровните съединения на арсена се наричат "арсеник" (докато елемента – най-малко отровния – се нарича "арсен") И същевременно на английски елемента се нарича "arsenic"; и б) за още по-неукото население на англоговорещия свят няма разлика, стига им само да чуят "страшното" и да се развикат (защото филмите на ужасите вече не им гъделичкат нервите).

Много лошо впечатление ми направи, че и в уикипедиите, и по другите източници в най-критичните за обяснение и разделяне случаи навсякъде се използва дума (арсен, арсеник) зад която може да стои каквото си поискат, но не е дадено с химическа формула, както например аз дадох. И това двусмислие не е случайно, струва ми се.

Така и не разбрах какъв арсен има в обсъжданите тук води на Огоста: елементарен или отровни съединения? Но надали е второто, защото те са доста или много отровни.

преди 14 минути, Марчо Пирчов написа:

Мисля, че е полезно да добавя, че като разцъквах из мрежата по този повод, видях, че много безотговорно и/ли неуко се смесва биологичното действие на арсена като химичен елемент и на арсена като негови съединения.

Съединенията на арсена – окиси, сулфиди и тем подобни – са (много) по-отровни от елементния, несъединения с нищо друго арсен. Едното е As, останалите са съединения като As2O3, As2S3 и т.н.

Първата причина е неукостта на съвременното население, пишещо в мрежата, а втората – а) в руския и българския е, че отровните съединения на арсена се наричат "арсеник" (докато елемента – най-малко отровния – се нарича "арсен") И същевременно на английски елемента се нарича "arsenic"; и б) за още по-неукото население на англоговорещия свят няма разлика, стига им само да чуят "страшното" и да се развикат (защото филмите на ужасите вече не им гъделичкат нервите).

Много лошо впечатление ми направи, че и в уикипедиите, и по другите източници в най-критичните за обяснение и разделяне случаи навсякъде се използва дума (арсен, арсеник) зад която може да стои каквото си поискат, но не е дадено с химическа формула, както например аз дадох. И това двусмислие не е случайно, струва ми се.

Така и не разбрах какъв арсен има в обсъжданите тук води на Огоста: елементарен или отровни съединения? Но надали е второто, защото те са доста или много отровни.

Виж видеото дет го е постнала, аз Уикипедията не е смятам за нещо сериозно та затова и много се смея на АБПФК кити-Анне кат я ползва за доказателство за нещо

Ей ко стана ДАНС хванаха ли терорягите? :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.